Gość kufir Opublikowano 19 sierpnia 2021 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Fajnie to wyglada pograłem skończyłem 1 epizod ehhh te wspomnienia. Już wiem czemu tyle czasu w to gralem nawet dziś to dobra gra ! Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Akurat skonczylem niedawnp czytac Masters of Doom, idealnie siadzie Cytuj
Gość kufir Opublikowano 19 sierpnia 2021 Opublikowano 19 sierpnia 2021 W multi dali mapy z Q2 i słynna lekko zmodyfikowana (dodano teleport i pancerz ) Q2Dm7 wymiata ponownie Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Opublikowano 19 sierpnia 2021 Ktoś będzie pykał jutrzejszym wieczorem? Cytuj
ornit 2 982 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Kupiłem na ps4 za 42 zł. Nie czuję się oszukany choć remasterem bym tego nie nazwał Przeszedłem dwie mapy i zagrałem dwa DM. Muszę trochę posiedzieć w configu nad szybkością obracania się postaci i można grać. W planach split screen z siostrzeńcem. Jak tam jest crossplay z PC to w DMy będę grał w wersję ze Steama Cytuj
Gość kufir Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 (edytowane) A da się pod ta grę podpiąć klawiaturę i myszkę do ps5 ? W multi dopiero widać jak bardzo pad ogranicza nas w tej grze …. Edytowane 20 sierpnia 2021 przez kufir Cytuj
Gość kufir Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 1 godzinę temu, ornit napisał: Kupiłem na ps4 za 42 zł. Nie czuję się oszukany choć remasterem bym tego nie nazwał Przeszedłem dwie mapy i zagrałem dwa DM. Muszę trochę posiedzieć w configu nad szybkością obracania się postaci i można grać. W planach split screen z siostrzeńcem. Jak tam jest crossplay z PC to w DMy będę grał w wersję ze Steama Crossplay można wyłączyć (polecam ) bo widać z jaka precyzja strzelają na myszkach. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Też pograłem trochę i movement na padzie jest dziwny, nawet w Quake 64 grało się lepiej. Dobrze, że jest wersja na PC i Play Anywhere więc zainstaluje sobie na laptoku Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 7 godzin temu, kufir napisał: W multi dali mapy z Q2 i słynna lekko zmodyfikowana (dodano teleport i pancerz ) Q2Dm7 wymiata ponownie Rozumiem, że póki co w multi jest tylko Quake 1 z dodaną jedną mapą do Q2? Cytuj
Gość kufir Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 5 minut temu, Czezare napisał: Rozumiem, że póki co w multi jest tylko Quake 1 z dodaną jedną mapą do Q2? Sa wszystkie mapy z podstawowego pakietu map do multi z Q2 oraz mnóstwo innych których jeszcze nie przeglądałem. P.S. Masz dużo czasu bo jesteś zamknięty w piwnicy przed wirusem to przejrzyj co tam dali i napisz normalnym ludziom na forum co tam jest ciekawego Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Czy q2 na PC które dali w GP to wersja z RT czy zwykła? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Teraz, pawelgr5 napisał: Czy q2 na PC które dali w GP to wersja z RT czy zwykła? Zwykła. Możesz pobrać sobie Q2 RTX za darmo, przerzucić z Game Passa odpowiedni pliczek i grać w wersję z ray-tracingiem 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Full Q2 RTX jest obecnie za darmo na gogu, polecam sobie dodać do biblioteki. 1 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 A nie tylko 3 pierwsze poziomy sa RTX a zeby miec fulla potrzeba Q2: Quade Damage? Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Jest tak jak piszesz, ja nie miałem tego problemu bo mam to w bibliotece. Cytuj
łom 2 005 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Trochę więcej info o porcie Quake'a. Sprawdziłem też sobie Q3A i niestety jest to goły port nawet bez rozdzielczości 16:9 (oprócz jednej 840x480). Cytuj
Gość kufir Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 15 godzin temu, Bartg napisał: Akurat skonczylem niedawnp czytac Masters of Doom, idealnie siadzie I jaka ta książka warto ? Dobrze się czyta ? Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Książka godna polecenia zdecydowanie, szczególnie jak ktoś żył tymi gierkami w latach 90. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 quake pokazał mi dobitnie, że granie w tego rodzaju fpsy o ile idealnie sprawdza się w konfiguracji klawiatura + mysz, to totalnie ssie na padzie. Będę jeszcze ćwiczyć, ale nie umiem się przestawić. Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 20 sierpnia 2021 Opublikowano 20 sierpnia 2021 1 hour ago, kufir said: I jaka ta książka warto ? Dobrze się czyta ? 100% warto, przeczytana w 4 wieczory. Nawet jak ktoś nie żył Quakiem w tamtych czasach bo mial -3 lata to myślę warto. W czasach gier AAA robionych przez kilkaset osób ciężko uwierzyć, ze Wolf czy Doom powstaly w takich warunkach i w grupie raptem kilku osób. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Książka must have raczej z racji tematyki. Większość gier wtedy tak powstawała Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 24 sierpnia 2021 Opublikowano 24 sierpnia 2021 (edytowane) 20h Coop zrobiony na hardzie we wszystkich epizodach, glownych i dodatkowych. Na Nightmare poszedl solo Quake i bylo calkiem latwo, ale juz pierwszy dodatek troche dal po dupie. Dimension of the Machines to krol. Niesamowite levele, przepiekne i grywalne cuda. Machine Games spisali sie na medal. A jutro zaczynamy w coopie wielbiony Arcane Dimensions Powiem tak. Dlugo myslalem, ze DOOM zestarzal sie lepiej, ale teraz widze, ze to po prostu inne gry. Moze i gunplay nie jest tu taki miesisty jak w Zagladzie, ale konstrukcja poziomow 3D i ataki wrogow zupelnie inne, bardziej agresywne, nadrabiaja. No i ten klimacik. No 10/10, nie ma innej opcji. PS. @kufirwywal prosze slayera z avatara, bo takim pyerdoleniem wstyd mu przynosisz. Edytowane 24 sierpnia 2021 przez Nyu Cytuj
Lukas_AT 1 201 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Przeszedłem pierwszy epizod na PS5. Mięsisty gameplay. Swego czasu to byl stanowczo tytul 10/10 skoro nawet teraz sie tak dobrze w to gra. Miód i miód. Oczywiscie brak myszki doskwiera, ale i tak na padzie mozna ladnie smigac. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 25 sierpnia 2021 Opublikowano 25 sierpnia 2021 9 godzin temu, Nyu napisał: 20h Coop zrobiony na hardzie we wszystkich epizodach, glownych i dodatkowych. Na Nightmare poszedl solo Quake i bylo calkiem latwo, ale juz pierwszy dodatek troche dal po dupie. Dimension of the Machines to krol. Niesamowite levele, przepiekne i grywalne cuda. Machine Games spisali sie na medal. A jutro zaczynamy w coopie wielbiony Arcane Dimensions Powiem tak. Dlugo myslalem, ze DOOM zestarzal sie lepiej, ale teraz widze, ze to po prostu inne gry. Moze i gunplay nie jest tu taki miesisty jak w Zagladzie, ale konstrukcja poziomow 3D i ataki wrogow zupelnie inne, bardziej agresywne, nadrabiaja. No i ten klimacik. No 10/10, nie ma innej opcji. PS. @kufirwywal prosze slayera z avatara, bo takim pyerdoleniem wstyd mu przynosisz. Kozak jesteś że już to ukończyłeś wszystko szczery szacun, ale avatar zostaje Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 24 września 2021 Opublikowano 24 września 2021 (edytowane) Dziś biere po robocie. Słucham sobie osta z gry i liczę na zabawę tak dobra jak przy Q2. A,że mnie ominął ten Q1 na piecu więc tym bardziej się rozpaliłem. Staroszkolna młucka mnie interesuje. Gra działa w 16:9 ? Mam, gram i banana mam na ryjoku jak za czasów liceum. Widzę,że sporo tu grania będzie bo kampanii jest chyba 4 jak dobrze widziałem,a potem jeszcze mody i Q64 z efektem starego tv crt Dla starych koni podchodzących pod 40stke fajna podróż nostalgiczna.Za 4 paki grzech nie wziąć dla choćby kilku chwil wspomnień "kiedyś to było" Edytowane 25 września 2021 przez Szajka 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi