Skocz do zawartości

Quake

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra się okropnie takie samo odniosłem wrażenie. Jednak skończyłem całą zawartość single player zarówno na switchu jak i xboxie no i da się grać ale gra się zupełnie inaczej niż na myszce, pad wymusza  całkiem inne strategie. Oczywiście crossplay multi na konsolach nie ma żadnego sensu.

Opublikowano

W FPSy gra sie tak sobie na padzie, bo vsync powoduje plywanie kamery i laga a akceleracja i przyspieszenie dokladaja swoja cegielke. Niestety nikt nie wpada na to, by takie rzeczy miec konfigurowalne. 

Opublikowano
17 godzin temu, Szajka napisał:

Złej baletnicy.... Ja tam gram na nightmarze i daje radę :sir:

No wiec właśnie. Też gram ciesze się grą, jest archaicznie w każdej kwestii ale tak się kiedyś grało.

Dla mnie rewelacja!

Opublikowano

Jak dla mnie to taki oldschoolowy movement, to całe "pływanie" i tak tego QUAKE zapamiętałem, więc na XBOXie gra mi się spoko.
Kuźwa, niesiony falą sentymentu popłynąłem kolejne paredziesiąt dolarów na LRG, zamawiając dwie zremasterowane części innego, kultowego FPSa tamtych lat, w którego nigdy nie miałem okazji zagrać, a na którego też niedługo kończą zbierać pre-ordery :sweat:

Opublikowano

Na klawie i myszce ta gra nigdy nie będzie archaiczna. Szacun Nightdive za to jak działa ten Quake na Kex engine ale chyba wolę Quakespasm. Sprawdziłem sobie jak wygląda teraz na steamie a jak na moich dotychczasowych ustawieniach na fanowskim porcie i zostaje na starym :lapka:

Opublikowano

To jest jasne, ze Quakespasm wins, ale warto docenic niegowniany oficjalny port i przede wszystkim boskie Dimension of the Machine.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jest aktualizacja gry na nowe konsole:

• 4K maximum resolution
  • 120 FPS

Cytat

"na PlayStation 5 musicie włączyć pozycję i w menu wybrać „PS5|Full|Quake PS5 Upgrade” lub wejść na PlayStation Store i ściągnąć nowe wydanie. "

Grał ktoś po łatce ? 

Edytowane przez kufir
Opublikowano

Zainstalowałem i gra chodzi i wyglada jak przed. Mam HDMI 2.1 wiec o co chodzi ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj wbiłem platynkę i muszę powiedzieć, że bawiłem się wyśmienicie. Miałem obawy przed powrotem do takiego archaiku, ale jednak remaster został zrobiony z głową i zachowano duszę, a przy tym jest wsparcie dla nowych technologii. Grałem jak człowiek w 4k i 120 klateczkach na PS5 i bajecznie to śmigało, szczególnie gdy zasuwamy po okręgu wokół grupy przeciwników. Fajnie też widać, jak wraz z kolejnymi dodatkami rosła szczegółowość etapów i ich zmiany w konstrukcji, a ostatnie dlc z maszyną to już prawie jak Quake 2 (niby assety z Q2 tam są). 

W tej cenie to żal nie ograć, poczułem się jak za dawnych lat i znowu waliłem siekierką po ścianach, żeby odkryć te sekrety. Mocno liczę, że Quake 2 również pojawi się w podobnej formie, ależ to będzie sztosiwo.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Na switcha za niecałe 14zl promka, ciekawe na handledzie jak to wygląda, klimacik chyba się nie ulotni co nie? Biorę, jakieś mam dziwne wyobrażenie, że to szpil na handled i podejdzie wchuj w pracy, na wyjeździe czy pod kołdrą. Ktoś to ograł w ten sposób? Zmian chyba większych nie ma w porównaniu z xbox/playstation? 

Opublikowano

Bierz, fajnie się gra na zniczu, sterowanie żyroskopem sporo pomaga. Gdyby odpuścili sobie żyro to bym nie polecał, bo joycony to nadają się do spuszczenia w kiblu a nie grania w FPSy.

Opublikowano

To możesz przestać liczyć na premierę, a zacząć liczyć godziny do premiery - wczoraj grzebali przy plikach gry dokładnie w ten sam sposób co przed premierą Q1, nazywając oryginalną gałązkę "old_ver".

CDN media

I zajebiście, bo mam masę wspomnień z Q2 sięgających jeszcze split screena na PSX, chętnie odświeżę sobie dwójeczkę :fsg:

edit: o 1900 :lapka:

• This 2