Opublikowano 26 września 20213 l Ja grałem na XSX gratisowo (GP), więc ceny wcale nie odczułem, ale że fajnie byłoby mieć takiego klasyka w kolekcji to poszło zamówienie na to:
Opublikowano 26 września 20213 l Gra się okropnie takie samo odniosłem wrażenie. Jednak skończyłem całą zawartość single player zarówno na switchu jak i xboxie no i da się grać ale gra się zupełnie inaczej niż na myszce, pad wymusza całkiem inne strategie. Oczywiście crossplay multi na konsolach nie ma żadnego sensu.
Opublikowano 26 września 20213 l To nigdy nie ma sensu, chyba że typowo do co-opa, albo ścigałki np, ale w przypadku FPSów to nigdy nie powinno mieć miejsca.
Opublikowano 26 września 20213 l W FPSy gra sie tak sobie na padzie, bo vsync powoduje plywanie kamery i laga a akceleracja i przyspieszenie dokladaja swoja cegielke. Niestety nikt nie wpada na to, by takie rzeczy miec konfigurowalne.
Opublikowano 28 września 20213 l 17 godzin temu, Szajka napisał: Złej baletnicy.... Ja tam gram na nightmarze i daje radę No wiec właśnie. Też gram ciesze się grą, jest archaicznie w każdej kwestii ale tak się kiedyś grało. Dla mnie rewelacja!
Opublikowano 28 września 20213 l Jak dla mnie to taki oldschoolowy movement, to całe "pływanie" i tak tego QUAKE zapamiętałem, więc na XBOXie gra mi się spoko. Kuźwa, niesiony falą sentymentu popłynąłem kolejne paredziesiąt dolarów na LRG, zamawiając dwie zremasterowane części innego, kultowego FPSa tamtych lat, w którego nigdy nie miałem okazji zagrać, a na którego też niedługo kończą zbierać pre-ordery
Opublikowano 28 września 20213 l Na klawie i myszce ta gra nigdy nie będzie archaiczna. Szacun Nightdive za to jak działa ten Quake na Kex engine ale chyba wolę Quakespasm. Sprawdziłem sobie jak wygląda teraz na steamie a jak na moich dotychczasowych ustawieniach na fanowskim porcie i zostaje na starym
Opublikowano 28 września 20213 l To jest jasne, ze Quakespasm wins, ale warto docenic niegowniany oficjalny port i przede wszystkim boskie Dimension of the Machine.
Opublikowano 13 października 20213 l Jest aktualizacja gry na nowe konsole: 4K maximum resolution 120 FPS Cytat "na PlayStation 5 musicie włączyć pozycję i w menu wybrać „PS5|Full|Quake PS5 Upgrade” lub wejść na PlayStation Store i ściągnąć nowe wydanie. " Grał ktoś po łatce ? Edytowane 13 października 20213 l przez kufir
Opublikowano 20 października 20213 l Zainstalowałem i gra chodzi i wyglada jak przed. Mam HDMI 2.1 wiec o co chodzi ?
Opublikowano 16 listopada 20213 l Wczoraj wbiłem platynkę i muszę powiedzieć, że bawiłem się wyśmienicie. Miałem obawy przed powrotem do takiego archaiku, ale jednak remaster został zrobiony z głową i zachowano duszę, a przy tym jest wsparcie dla nowych technologii. Grałem jak człowiek w 4k i 120 klateczkach na PS5 i bajecznie to śmigało, szczególnie gdy zasuwamy po okręgu wokół grupy przeciwników. Fajnie też widać, jak wraz z kolejnymi dodatkami rosła szczegółowość etapów i ich zmiany w konstrukcji, a ostatnie dlc z maszyną to już prawie jak Quake 2 (niby assety z Q2 tam są). W tej cenie to żal nie ograć, poczułem się jak za dawnych lat i znowu waliłem siekierką po ścianach, żeby odkryć te sekrety. Mocno liczę, że Quake 2 również pojawi się w podobnej formie, ależ to będzie sztosiwo.
Opublikowano 3 grudnia 20213 l https://www.eurogamer.pl/articles/2021-12-03-odswiezony-quake-otrzymal-tryb-hordy-i-nowe-mapy Horda w Quake? Czemu nie Dodatkowo pojawił się nowy add-on, "Honey".
Opublikowano 9 sierpnia 20231 r Na switcha za niecałe 14zl promka, ciekawe na handledzie jak to wygląda, klimacik chyba się nie ulotni co nie? Biorę, jakieś mam dziwne wyobrażenie, że to szpil na handled i podejdzie wchuj w pracy, na wyjeździe czy pod kołdrą. Ktoś to ograł w ten sposób? Zmian chyba większych nie ma w porównaniu z xbox/playstation?
Opublikowano 10 sierpnia 20231 r Bierz, fajnie się gra na zniczu, sterowanie żyroskopem sporo pomaga. Gdyby odpuścili sobie żyro to bym nie polecał, bo joycony to nadają się do spuszczenia w kiblu a nie grania w FPSy.
Opublikowano 10 sierpnia 20231 r Wlasnie, zaczal sie Quakecon? Licze na premiere Quake 2 Remastered o ktorym trabiono.
Opublikowano 10 sierpnia 20231 r To możesz przestać liczyć na premierę, a zacząć liczyć godziny do premiery - wczoraj grzebali przy plikach gry dokładnie w ten sam sposób co przed premierą Q1, nazywając oryginalną gałązkę "old_ver". I zajebiście, bo mam masę wspomnień z Q2 sięgających jeszcze split screena na PSX, chętnie odświeżę sobie dwójeczkę edit: o 1900