Skocz do zawartości

UFL

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Trailer ładny, ale czerwcowa beta była bardzo rozczarowująca. Jeśli tam nie poszły solidne zmiany, to nie wróżę sukcesu. A szkoda, bo przydałaby się konkurencja dla EA, które jakimś sposobem wydaje coraz gorsze odsłony piłeczki.

Opublikowano

Ktoś z Was może grał? Jakieś odczucia? :) 

Ja dzisiaj odpaliłem na jakieś 4 mecze, może nie jest to najlepsza gra o piłce nożnej w jaką grałem, ale ciesze się że na tym rynku pojawia się konkurencja, bo EA już dawno odleciało

Nie ma praktycznie licencjonowanych drużyn, jest za to sporo piłkarzy. Główny tryb rankingowy to gra swoim zespołem, coś na zasadzie Ultimate Team. Na początek oczywiście dostajemy totalnie słabe karty i widzę po cenach piłkarzy z topki, że uzbieranie na nich z samej gry to może być spore wyzwanie. Ciekawe na ile mocno boostują tutaj progres mikropłatności. Co ciekawe - nie widze tu żadnych paczek do otwierania, a karty na rynku to na sztywno poustawiane cenowo karty. Nie ma żadnych licytacji, ofert, ani nic podobnego

Być może coś tam jeszcze wróce sobie pokopać, główne odczucia są takie jakbym mechanicznie cofnął się z generację do tyłu, ale nie wiem czy aż tak bardzo mi to przeszkadza :D 

Opublikowano

Pograłem wczoraj ok 1h. Te  przebijanie się przez menu, żeby cokolwiek zmienić to dla mnie katorga, piłkarze przy przyjęciu piłki dostają jakby laga, podania prostopadłe są fatalne, nie czuć ciężaru piłki, jest lepiej niż w becie, ale wciąż słabo. Gra zapowiada się na okrutny grind, mając jakieś bonusy do wszystkich dziwnych walut wychodzi się niemal na zero, bo kasa ucieka na... odbudowanie staminy (można to wyłączyć). Jak będę miał chwilę czasu sprawdzę czy jest i jak wygląda tryb normalnymi zespołami, bo na razie chciałem zobaczyć główny tryb. Jeśli nie będzie dużo płynniejszej rozgrywki (bo mam nadzieję, że będą wysoko ocenieni piłkarze), to odpuszczam.

Edit.

https://auth.uflgame.com/campaign/ronaldo

UFL Ambassador Pack includes: Loom Ball, 10 Booster Pack, Basic Skin Pack, Deluxe Skin Pack, LP 400 in-game virtual currency

W linku można zgarnąć jakieś bajery za darmo.

Opublikowano

Ja grałem sobie dwa mecze towarzyskie tymi topowymi zespołami i było trochę lepiej :D 

Ogólnie wszedłem sobie na reddita wczoraj, poczytać więcej opinii. Wiem już dlaczego gra wygląda na tak potężny grind - jesteśmy świeżo po patchu ze zmienioną ekonomią gry. Ceny piłkarzy poszły mocno do góry, a za mecze dostajemy znacznie mniej kasy :/ 

Także generalnie można sobie sporo hejtu poczytać od osób, które już chwilę w UFL pograły