Lukas_AT 1 172 Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Zabrałem się za robienie platyny, ale trofeum za przejście gry bez użycia przedmiotu leczniczego mnie odrzuciło. Po prostu przeciwnicy wiele razy w nas plują i często otrzymanie obrażeń jest losowe. A nie mam ochoty ciągle ładować stanu zapisu i się irytować. Wolę dobre wspomnienia z tej gry zachować w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 620 Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Miło.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Ale te benefity obejmują tylko wydanie pecetowe? Ten nowy strój fajny, taki "Mediumowy". Jeszcze fajniejsze byłoby fabularne DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Przeszedłem.Dobry ending zrobiony.11h a i tak realnie wyszło co najmniej 15h.Powiem wprost, bardzo mi brakowało takiej gry.Mialem ostatnio po raz nty odswierzyc jakiegoś SH a tu gierka wyskoczyła niemal z kapelusza i zaorala system.Praktycznie wszystko mi tu zagrało.Genialna surowa muzyka.Dobra grafika przepiekne super zaprojektowane lokacje.Ilość i jakość zagadek!Jak na realia RE to story naprawdę daje radę (sporo textu do czytania w formie notatek)Klimat jest niesamowity, praktycznie nie ma tu słabej lokacji.Szczerze gdyby ta gra wyszła w erze psx/ps2 to była by stawiana w jednym rzędzie z Re1/3 czy sh2 .Dla mnie to jest klasyka gatunku, tytuł do którego ludzie będą wracać po x latach.( I ja pewnie też)Nie po to żeby sobie postrzelać a po to aby jeszcze raz doświadczyć tej unikalnej ciężkiej atmosfery, poczuć ten mroczny klimat.Tak jak tu niektórzy pisali, naprawdę spełnienie marzeń fanów starych re/sh .Przy obecnej cenie na psn(6dych) to brzmi jak deal życia.Korci mnie platyna, tak jak w re2/3 mi się nue chciało tak tu mam takie poczucie że gra zasługuje na to.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 23 godziny temu, Nemesis napisał: Ale te benefity obejmują tylko wydanie pecetowe? Ten nowy strój fajny, taki "Mediumowy". Jeszcze fajniejsze byłoby fabularne DLC. Ściąga mi pacza na xsx więc konsolki chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Zajo, jutro pobieram i gram znowu. Czarny koń tego roku jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Odpaliłem starego sejwa to mam w inventory ten podstawowy strój to chyba ten nowy trzeba będzie znaleźć. jak się zaczyna nowa grę to jest zaraz przy lustrze w szafce outfit, to teraz pytanie gdzie ta broń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 W tym pierwszym pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Ja sobie zrobie teraz run under 3h i bez użycia apteczki, a na koniec bez sejva.Nie wydaje się trudne.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Godzinę temu, Nemesis napisał: W tym pierwszym pomieszczeniu? Tak strój tam jest jak z wanny wychodzisz w tym pomieszczeniu. Broń nowa ma być dostępna po ukończeniu gry to pewnie w którymś momencie nowego playthrough idzie ją znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Ten strój to lipa Liczyłem na jakieś fajne kuse wdzianku a tu jakas obesrana beżowa jesieniara wjechała.Też muszę przyznać że robiąc no med run, gra jest fhuj nie uczciwa.Wychodzisz z save roomu i odrazu dostajesz strzala na pysk ktorego nie da się uniknac.Load/retry i 2/10 pluje wtedy udaje się uciec ale wchodzisz do pokoju obok np. po połówkę serca, wychodzisz i znów to samo....Jprdl można osiwiec.Jakoś przebrnąłem dalej jest ok, ale obstawiam że będą ciężkie fhuj momenty.Kamera + sterowanie też nie pomaga niestety.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 28 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Wrogowie nie resetuja sie od razu po wyjsciu z pomieszczenia, trzeba chwile odczekac. Przy okazji, swietna recenzja trafiajaca w sedno, ale zawiera spoilery jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 620 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 18 minut temu, Schranz1985 napisał: Ten strój to lipa Liczyłem na jakieś fajne kuse wdzianku a tu jakas obesrana beżowa jesieniara wjechała. Nie wiem czemu tak liczyłeś, jak zdjęcie wdzianka było podane w tweecie, który podsyłałem. Jak chcesz kuse wdzianka, polecam po Tormented zaopatrzeć się w Fatal Frame Maiden of Black Water do wyboru i odblokowywania do koloru xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Chodziło mi o to8 na 10 razy odrazu dostawałem strzał w pysk bez szansy zareagowania.Doszedłem dziś do polowy gry w 1.5h patrząc po speedrunach na yt to na styk może bym zrobił under 3h.Ale i tak raczej jutro zacznę od nowa bo mozna lepiej to rozegrać a i 2 hity wyłapałem i latam na caution.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) Podobnie jest gdy przeciwnicy plują na nas z daleka. Dlatego odpuscilem sobie platyne, bo po co w pamieci zostawiac irytowanie sie podczas grania w ten tytul. Przeszedlem dwa razy, odnalazlem wszystkie notatki i dla mnie gra zaliczona w 100%. Edytowane 29 Października 2021 przez Lukas_AT 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Jest to problematyczne i na pewno może napsuć krwi a co gorsza zepsuć nieco wrażenie o gierce.(choć na szczęście to już taki czelendz przy kolejnych przejsciach)Bo to się bierze też po części ze statycznych ujęć (często nie widzisz przeciwnika, a co dopiero widziec ze akurat plunął) które są mega i nigdy by takiego klimatu nie osiągnęli gdyby kamera była stale za plecami.Dziś podjąłem 2 próbę i dostałem hita dokładnie w tym samym ujowym momencie co poprzednio, tam gdzie się zbiera części serca i jest 2 pełzaczy.No nic wziąłem start od nowa i wiedziałem że tam trzeba mieć save bo to loteria.Po wyjściu z save room dokładnie to samo co ostatnio filmik wklejalem, nóż (pipi)a znów loteria load/retry do bólu.Później już idzie gładko nie ma aż takich wąskich korytarzy, nazbierałem ammo tasmy mam ze 3 nikt mnie nie trafil i w 17min jestem już w save roomie z otwartymi drzwiami w drodze po skalpel Na dziś koniec, chciałem tylko coś ruszyć mieć punkt zaczepienia bo nie ukrywam że faktycznie była myśl aby odpuścić, a na co mi to tym bardziej ze analny wake czeka na swoją kolej.Mimo wszystko chcę zrobić tego speedruna, myślałem że będzie ez bo mogę sejvowac ale naprawdę under 3h i bez med to będzie duże wyzwanie.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 @Schranz1985 finalnie namówiłeś i wczoraj w nocy przeniosłem się od końca lat 90/początku 00. Szykuje się wspaniałe Halloween Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 A jak tak grasz od nowa tego speedruna to nie znalazłeś gdzieś tej nowej brońki? Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Ale przecież speedruna nie trzeba łączyć z pozostałymi trofikami, czyli np no-med z normalnym savem, a speedrun z nosave. Ale teoretycznie można to wszystko zrobić w 3 przejściach. Podobnie to ogarnęli jak w RE1, gdzie było też uciążliwe trofeum np za przejście gry z samym nożem, speedrun i ogólnie wymagało to wielu podejść. A odnośnie obrażeń, trzeba poćwiczyć unik bo daje on klatki nietykalności. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 No ale ja dokładnie tak robię.Speedruna z no med i osratnie zrobie bez sejva bo to ez jak tyle medykamentów jest.Z tego co wyczytałem mój ujowy czas brał się stąd że czas leci nawet podczas pauzy.Gdzie ja pauza kibelet tel itd ....Więc cofam, wiedząc co i jak nie będzie ciężko wyrobić się w czasie.Po prostu trzeba unikać przypadkowych obrażeń i znać grę gdzie iść gdzie sa przeciwnicy, co po 1 krotnym przejsciu nie jest takie łatwe.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Wczoraj rozpocząłem od nowa, eh ten piękny klimacik. Zupełnie jakby ktoś zmiksował RE Zero z trzecim SH i podlał sosem laleczkowym z RE 3.5. Mam nadzieję, że twórcy zrealizują sequela. Co do respawnu przeciwników, wystarczy się cofnąć o dwa pomieszczenia i wszystko jest po staremu. Możliwe, że ogarną to w kolejnej aktualzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Dla mnie ta gra jest już kultowa.Każde pomieszczenie ma swój klimat swój urok swoją idealnie dobraną muzykę.Setny raz przebiegam z pokoju A do pokoju B przez hall z tą statuą gdzie nie dzieje się absolutnie NIC a jest ta magia.Ta muza te ujęcia kamery.Jest ta magia co kiedyś w tym centralnym punkcie komisariatu re2.Sztos.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 620 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 To prawda, ta gra to klasa sama w sobie. No nic dodać nic ująć. Mam nadzieję, że kminią już sequel z odrębną historią czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Gdzieś na YT mignął mi filmik z speedrunem ok. godzinnym, więc powinno być spoko. Troszkę dziwią mnie porównania tej gry przede wszystkim do Resident Evil, bo o ile wspaniały design lokacji i całej mapy, to oczywiście klasyka RE, o tyle sam klimat, zagadki, audio to czysty Silent Hill. Ale fakt, liczę że Tormented zgarnie sporo nagród za najlepszego "czarnego konia" 2021, zdecydowanie jedna z najlepszych gier tego roku, ośmieszająca nowego RE. Przypuszczam, że pudełka z tą grą będą latać za niezłą kasę w przyszłości, biorąc pod uwagę problemy z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi