Schranz1985 673 Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Ale gdzie się zaciales?Oj coś czuję że akcja skalpel cnie chłopaki ?Pisz może delikatnie na prowadzimy.Żaden wstyd zerknąć do solucji, tu jest dużo zagadek i kilka naprawdę trudnych.Zwłaszcza że jak ktoś to napisał trzeba myśleć po ANG.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Zaciałem się na śrubie ale dopiero po kilku H złapałem że najpierw trzeba wyłącznik dać na OFF żeby można było ją umieścić a sam wcześniej go przełączyłem na ON. Poszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 No to spoko w sumie to zaraz masz akcję skalpel.Ciekaw czy sam rozkminisz, ja nie ukrywam że solucja wjechała tu po raz 1 i nie po raz ostatni.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Ja nawet nie wpadłem na zastosowanie śruby i jak głupi z godzinę szukałem bezpiecznika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 32 minuty temu, Schranz1985 napisał: No to spoko w sumie to zaraz masz akcję skalpel. Ciekaw czy sam rozkminisz, ja nie ukrywam że solucja wjechała tu po raz 1 i nie po raz ostatni. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Na razie chce bez solucji. Postawiłem sobie za punkt honoru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 I dobrze, to nie jest rocket science, tylko poziom zagadek z pierwszych Silentów, spokojnie do ogarnięcia samemu. No za wyjątkiem muzycznej, jak ktoś nie ma słuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Też się na śrubie zaciąłem i niestety sięgnąłem po solucję. Mam bardzo mało czasu na granie i godzina krążenia po lokacjach zaczęła mnie lekko irytować. Na szczęście dalej już leci jak z bicza. Wczoraj zaangażowałem Żonę do klucza i zniszczyliśmy wszystkie 4 zamki drzwi w ok 1h xd Najtrudniejsza zdecydowanie ta I = 1. Brakowało takiego poziomu zagadek w grach oj brakowało. W ogóle zagadkę Spoiler z sercem musiałem ogarnąć z pomocą nagrania bicia serca na telefon, bo nie mogłem utrafić tego rytmu, a tak to patrzyłem sobie po zwiększających się falach dźwięku na odtwarzaczu. Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 25 minut temu, Wiolku napisał: Najtrudniejsza zdecydowanie ta I = 1. No kto by się spodziewał tego rozwiązania, co? Chyba z pół godziny siedziałem i kurwiłem, że zepsuta rzecz, podczas gdy rozwiązanie było dosłownie "z boku" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Nie no zagadki to kilka poziomów wyżej niż te z SH. Tam zawsze szło. Tutaj krążenia jest w cholere i to jest najgorsze. Inna sprawa lokacje w tej są tak pieknie że supr się po nich poruszać i za każdym razem robią robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 8 minut temu, LiŚciu napisał: Tutaj krążenia jest w cholere I właśnie to jest miód na moje survival horrorowe serduszko. Jak skończysz grę i ktoś poprosi Cię o rozrysowanie mapy pierwszego piętra to na pewno będziesz w stanie z pamięci odtworzyć ponad połowę layoutu właśnie przez ciągłe pokonywanie tych tras, planowanie najszybszej ścieżki i tak dalej. Zupełnie jak ze starymi Residentami/Silentami <3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Tak, jak za dawnych lat. Gdy myślisz że już takie horrory odejdą w zapomnienie nagle wpada taka perła. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Ostatnio oglądałem kawałek jakiegoś streamera jak grał w SH2 i te zagadki np z monetami albo wisielcami to był większy hardkor niż zapamiętałem, a w SH3 zdaje się był nawet wybór poziomu trudności zagadek i na hardzie był meksyk. Ostatnie kilkanaście lat tak człowieka ogłupiło brakiem wyzwania w "zagadkach", że granie w takiego Tormenta po nowych Residentach to wspaniałe doświadczenie. Jesli miałbym uporządkować trudnośc zagadek w Tormencie od najtrudniejszych, to moim zdaniem: Spoiler Płyta winylowa (jak sie nie ma słuchu) > Sala operacyjna > Kasa fiskalna (wymaga znajomości matematyki a konkretnie geometrii na poziomie szkoły podstawowej :D) > sejf w kanałach Reszta ciut prostsza, ale wciąż angazująca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 2 minuty temu, smoo napisał: w SH3 zdaje się był nawet wybór poziomu trudności zagadek W dwójce też Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Z wiekszym budzetem studio moglo by opracowac calkiem fantastycznego silenta - a przynajmniej z punktu widzenia gameplajowego. Wrecz fantastyczna zagrywka z tym Spoiler Alternatywnym swiatem Wracajac do puzzli to aktualnie mialem problem z gramofonem. Kombinowalem ze sluchawkami, wylaczeniem melodi w tle i wciaz noc. Yt zalatwil sprawe. Swietna pozycja. Sterowanie troche ssie ale mozna sie przyzwyczaic. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Ktoś pisał ze gra na 10 godzin. Ja po zagadce ze śrubą Spoiler jestem w tej częśći szpitala gdzie się operacje robi Mam ponad 7. Zastanawiam się co źle robie że tyle czasu na bieganie mi schodzi. Przecież nie jest tak że w każdym pomeiszczeniu coś się dzieje i coś do czegoś pasuje. No i przeszukałem całą tą lokacje i tu nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Skalpelek Drobna podpowiedź jeśli się zatniesz: Spoiler musisz obserwować, rozwiązanie jest na widoku, ale nie każdy je widzi. W mroku czasami ciężko coś dostrzec i łatwo chodzić w kółko szukając wyjścia. Kurde, prawie jak mroczne lore 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) U mnie pierwsze przejście ok. 14h, ale bez solucji. Cytat Peonies, roses, or jasmine flowers? I could never remember. Though I still feel the butterflies in my stomach. Her cold skin under my caress. How she loved the poems I would whisper to her. The disappointment I felt when I had to let her go. It wasn’t until much later that I was able to scream into the wind. Edytowane 23 Listopada 2021 przez smoo Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Nic nie robisz źle, poprostu tak to wygląda.Jest sporo eksploracji, czytanie notatek itd.Ja też przy śrubie przy pierwszym przejsciu miałem 5 czy 6h(a i tak zerkalem już raz do solucji na tym etapie)Później podczas speedruna mialem w tym miejscu 12(!) min .Piękna gra.I tez powiem wam że wiele gier jest super jak grasz a za 3msc masz taki efekt, no fajna i tyle ale kolejny raz bym nie ograł.Tu ograłem grę 3 razy i za każdym razem jak do niej wracam pamięcią to jednak dla mnie WOW.Te lokacje ta muza, zgadza się - rozrysowalbym je z pamieci na kartce.Ja jestem fanem RE3 od niego zaczynałem tą serię, i jak sobie przypomnę jak ten rimejk od(pipi)ali a co mi dał TS to niebo a ziemia.I taki RE3R właśnie przeszedłem zapomniałem a TS na zawsze w moim serduszku.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Bezcenna jest satysfakcja z ukonczenia puzzli bez podpowiedzi. W padlem na to dopiero w momencie odtworzenia drugiej kasety vhs Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 No ja właśnie jestem w momencie Spoiler Jak mam nacisnąć przyciski na manekinie podczas odtwarzania tej kasety Za chuja nie wiem skąd wziąć podpowiedz, zwłaszcza ze Spoiler Poprzedni manekin otworzył przejęcie jak nacisnąłem pierwszy z brzegu przycisk Podpowiedz jest w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Tak, spójrz na mój post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 11 minut temu, smoo napisał: Tak, spójrz na mój post wyżej Tak myślałem ze to ten wiersz ale nie mogłem wstukać kolejności. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ja jeszcze czekam aż łaskawie wypuszczą to na ps4 jarają mnie te zagadki o których piszecie, aż przypomniało mi się Daymare, też miało świetne łamigłówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Tego ulanego świniaka Spoiler da się zajebac? Wpakowałem z 6 kul z shotgun i dalej dycha. Łomem leje ale ciągle wstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Spoiler To taki ala Nemesis. Nie da sie zabic, ale bardzo latwo ominac. Jesli po wejsciu do pomieszczenia slyszysz muzyke grozy to znaczy, ze on tam jest. Wtedy wyjdz i wejdz ponownie i go nie bedzie. Troche taki cheat, ale raczej nic sie nie traci. Edytowane 24 Listopada 2021 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi