Opublikowano 22 listopada 20213 l Ale gdzie się zaciales?Oj coś czuję że akcja skalpel cnie chłopaki ?Pisz może delikatnie na prowadzimy.Żaden wstyd zerknąć do solucji, tu jest dużo zagadek i kilka naprawdę trudnych.Zwłaszcza że jak ktoś to napisał trzeba myśleć po ANG.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 listopada 20213 l Zaciałem się na śrubie ale dopiero po kilku H złapałem że najpierw trzeba wyłącznik dać na OFF żeby można było ją umieścić a sam wcześniej go przełączyłem na ON. Poszło:)
Opublikowano 22 listopada 20213 l No to spoko w sumie to zaraz masz akcję skalpel.Ciekaw czy sam rozkminisz, ja nie ukrywam że solucja wjechała tu po raz 1 i nie po raz ostatni.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 listopada 20213 l Ja nawet nie wpadłem na zastosowanie śruby i jak głupi z godzinę szukałem bezpiecznika
Opublikowano 22 listopada 20213 l 32 minuty temu, Schranz1985 napisał: No to spoko w sumie to zaraz masz akcję skalpel. Ciekaw czy sam rozkminisz, ja nie ukrywam że solucja wjechała tu po raz 1 i nie po raz ostatni. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Na razie chce bez solucji. Postawiłem sobie za punkt honoru.
Opublikowano 23 listopada 20213 l Autor I dobrze, to nie jest rocket science, tylko poziom zagadek z pierwszych Silentów, spokojnie do ogarnięcia samemu. No za wyjątkiem muzycznej, jak ktoś nie ma słuchu.
Opublikowano 23 listopada 20213 l Też się na śrubie zaciąłem i niestety sięgnąłem po solucję. Mam bardzo mało czasu na granie i godzina krążenia po lokacjach zaczęła mnie lekko irytować. Na szczęście dalej już leci jak z bicza. Wczoraj zaangażowałem Żonę do klucza i zniszczyliśmy wszystkie 4 zamki drzwi w ok 1h xd Najtrudniejsza zdecydowanie ta I = 1. Brakowało takiego poziomu zagadek w grach oj brakowało. W ogóle zagadkę Spoiler z sercem musiałem ogarnąć z pomocą nagrania bicia serca na telefon, bo nie mogłem utrafić tego rytmu, a tak to patrzyłem sobie po zwiększających się falach dźwięku na odtwarzaczu. Masakra
Opublikowano 23 listopada 20213 l 25 minut temu, Wiolku napisał: Najtrudniejsza zdecydowanie ta I = 1. No kto by się spodziewał tego rozwiązania, co? Chyba z pół godziny siedziałem i kurwiłem, że zepsuta rzecz, podczas gdy rozwiązanie było dosłownie "z boku"
Opublikowano 23 listopada 20213 l Nie no zagadki to kilka poziomów wyżej niż te z SH. Tam zawsze szło. Tutaj krążenia jest w cholere i to jest najgorsze. Inna sprawa lokacje w tej są tak pieknie że supr się po nich poruszać i za każdym razem robią robotę.
Opublikowano 23 listopada 20213 l 8 minut temu, LiŚciu napisał: Tutaj krążenia jest w cholere I właśnie to jest miód na moje survival horrorowe serduszko. Jak skończysz grę i ktoś poprosi Cię o rozrysowanie mapy pierwszego piętra to na pewno będziesz w stanie z pamięci odtworzyć ponad połowę layoutu właśnie przez ciągłe pokonywanie tych tras, planowanie najszybszej ścieżki i tak dalej. Zupełnie jak ze starymi Residentami/Silentami <3
Opublikowano 23 listopada 20213 l Tak, jak za dawnych lat. Gdy myślisz że już takie horrory odejdą w zapomnienie nagle wpada taka perła.
Opublikowano 23 listopada 20213 l Autor Ostatnio oglądałem kawałek jakiegoś streamera jak grał w SH2 i te zagadki np z monetami albo wisielcami to był większy hardkor niż zapamiętałem, a w SH3 zdaje się był nawet wybór poziomu trudności zagadek i na hardzie był meksyk. Ostatnie kilkanaście lat tak człowieka ogłupiło brakiem wyzwania w "zagadkach", że granie w takiego Tormenta po nowych Residentach to wspaniałe doświadczenie. Jesli miałbym uporządkować trudnośc zagadek w Tormencie od najtrudniejszych, to moim zdaniem: Spoiler Płyta winylowa (jak sie nie ma słuchu) > Sala operacyjna > Kasa fiskalna (wymaga znajomości matematyki a konkretnie geometrii na poziomie szkoły podstawowej :D) > sejf w kanałach Reszta ciut prostsza, ale wciąż angazująca.
Opublikowano 23 listopada 20213 l 2 minuty temu, smoo napisał: w SH3 zdaje się był nawet wybór poziomu trudności zagadek W dwójce też
Opublikowano 23 listopada 20213 l Z wiekszym budzetem studio moglo by opracowac calkiem fantastycznego silenta - a przynajmniej z punktu widzenia gameplajowego. Wrecz fantastyczna zagrywka z tym Spoiler Alternatywnym swiatem Wracajac do puzzli to aktualnie mialem problem z gramofonem. Kombinowalem ze sluchawkami, wylaczeniem melodi w tle i wciaz noc. Yt zalatwil sprawe. Swietna pozycja. Sterowanie troche ssie ale mozna sie przyzwyczaic.
Opublikowano 23 listopada 20213 l Ktoś pisał ze gra na 10 godzin. Ja po zagadce ze śrubą Spoiler jestem w tej częśći szpitala gdzie się operacje robi Mam ponad 7. Zastanawiam się co źle robie że tyle czasu na bieganie mi schodzi. Przecież nie jest tak że w każdym pomeiszczeniu coś się dzieje i coś do czegoś pasuje. No i przeszukałem całą tą lokacje i tu nic nie ma.
Opublikowano 23 listopada 20213 l Skalpelek Drobna podpowiedź jeśli się zatniesz: Spoiler musisz obserwować, rozwiązanie jest na widoku, ale nie każdy je widzi. W mroku czasami ciężko coś dostrzec i łatwo chodzić w kółko szukając wyjścia. Kurde, prawie jak mroczne lore
Opublikowano 23 listopada 20213 l Autor U mnie pierwsze przejście ok. 14h, ale bez solucji. Cytat Peonies, roses, or jasmine flowers? I could never remember. Though I still feel the butterflies in my stomach. Her cold skin under my caress. How she loved the poems I would whisper to her. The disappointment I felt when I had to let her go. It wasn’t until much later that I was able to scream into the wind. Edytowane 23 listopada 20213 l przez smoo
Opublikowano 23 listopada 20213 l Nic nie robisz źle, poprostu tak to wygląda.Jest sporo eksploracji, czytanie notatek itd.Ja też przy śrubie przy pierwszym przejsciu miałem 5 czy 6h(a i tak zerkalem już raz do solucji na tym etapie)Później podczas speedruna mialem w tym miejscu 12(!) min .Piękna gra.I tez powiem wam że wiele gier jest super jak grasz a za 3msc masz taki efekt, no fajna i tyle ale kolejny raz bym nie ograł.Tu ograłem grę 3 razy i za każdym razem jak do niej wracam pamięcią to jednak dla mnie WOW.Te lokacje ta muza, zgadza się - rozrysowalbym je z pamieci na kartce.Ja jestem fanem RE3 od niego zaczynałem tą serię, i jak sobie przypomnę jak ten rimejk od(pipi)ali a co mi dał TS to niebo a ziemia.I taki RE3R właśnie przeszedłem zapomniałem a TS na zawsze w moim serduszku.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 23 listopada 20213 l Bezcenna jest satysfakcja z ukonczenia puzzli bez podpowiedzi. W padlem na to dopiero w momencie odtworzenia drugiej kasety vhs
Opublikowano 23 listopada 20213 l No ja właśnie jestem w momencie Spoiler Jak mam nacisnąć przyciski na manekinie podczas odtwarzania tej kasety Za chuja nie wiem skąd wziąć podpowiedz, zwłaszcza ze Spoiler Poprzedni manekin otworzył przejęcie jak nacisnąłem pierwszy z brzegu przycisk Podpowiedz jest w okolicy?
Opublikowano 23 listopada 20213 l 11 minut temu, smoo napisał: Tak, spójrz na mój post wyżej Tak myślałem ze to ten wiersz ale nie mogłem wstukać kolejności. Thx
Opublikowano 24 listopada 20213 l Ja jeszcze czekam aż łaskawie wypuszczą to na ps4 jarają mnie te zagadki o których piszecie, aż przypomniało mi się Daymare, też miało świetne łamigłówki.
Opublikowano 24 listopada 20213 l Tego ulanego świniaka Spoiler da się zajebac? Wpakowałem z 6 kul z shotgun i dalej dycha. Łomem leje ale ciągle wstaje.
Opublikowano 24 listopada 20213 l Spoiler To taki ala Nemesis. Nie da sie zabic, ale bardzo latwo ominac. Jesli po wejsciu do pomieszczenia slyszysz muzyke grozy to znaczy, ze on tam jest. Wtedy wyjdz i wejdz ponownie i go nie bedzie. Troche taki cheat, ale raczej nic sie nie traci. Edytowane 24 listopada 20213 l przez Lukas_AT