Rtooj 1 661 Opublikowano 15 stycznia 2022 Opublikowano 15 stycznia 2022 To ciekawe, nie kojarzę gry na ps2 w której postaci nie otwierają się usta nawet w postaci zmiany tekstury ;] Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 (edytowane) Gra skończona przed chwilą. Dużo nawiązań do Silent Hilla: od latarki, przez "wymiary" po walkę łomem z dziwnymi maszkarami. Bałem się, że może być bolesny backtracking jak np w pierwszym Residencie, ale nic z tych rzeczy. Posiadłość nie jest za duża i jest mądrze zaprojektowana, ganianie z przedmiotami nie irytuje tylko cieszy. Kilka razy zostałem zraniony dzięki kamerom, ale leczenia nigdy nie brakowało. Gierka potrafi straszyć Spoiler najbardziej zesrany byłem w piwnicy gdzie trzeba było zapalać świece żeby utorować sobie drogę Dziękowałem twórcom, że nie kazali mi tam wracać. Na minus za trudne zagadki, co jakiś czas zajrzałem do solucji, bo już nie miałem siły na te łamigłówki. Wybijało mnie to z rytmu. Powinien być do wyboru poziom trudności zagadek jak w Silent Hill 1-4 i wszyscy byliby zadowoleni. Jak Konami chce powrotu Silenta to mają idealne studio w zasięgu, a ludzie z Bloober Team powinni grać w Tormented Souls codziennie żeby się nauczyli jak się robi emocjonujące i satysfakcjonujące survival horrory. Najlepsze, że ta gra kosztuje tylko 79 zł gdzie często pikselowe indyki są droższe. Pytanie odnośnie jednego przeciwnika: Spoiler Czemu gruby i nieśmiertelny prześladowca znikał kiedy wróciłem do pomieszczenia, z którego wyszedłem przed chwilą? Tak było od premiery czy to załatali żeby ludzie się nie denerwowali? U mnie to kolejny sztos ograny w tym roku, 8.5/10 Edytowane 19 stycznia 2022 przez Pure Bladestone 2 3 Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 Tak było od premiery, można sobie cheesować bez stresa xD 1 Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 To dziwna decyzja Spoiler jak nie chcieli wkurwić graczy to trzeba było go zrobić jak Nemesisa w oryginalnym RE3 czyli pojawia się kilka razy i albo zabijasz i masz spokój na godzinę albo uciekasz. Było by ciekawiej. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 19 stycznia 2022 Autor Opublikowano 19 stycznia 2022 No łatwo się pozbyć tego przeciwnika, ale na dobrą sprawę to dobrze, bo w innym wypadku w tych ciasnych korytarzach niemiłosiernie by irytował. Cytuj
Lukas_AT 1 202 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Pojawiła się wersja na Switcha. 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Nadrabiam, ale lepiej późno niż wcale jak to mówią. Gram i czuje się jakbym wrócił do ery PS2 i starych SH i RE. Niesamowite jest, że po tylu latach ta formuła, ciągle bawi. Chyba, że jestem stary i górę bierze ta przeklęta nostalgia a nie gameplay. Ech kiedyś to było, dzisiaj to nie ma Póki co największym minusem jest system save. Wiem, że wrzuca ciary na plecy i trzyma za jaja . No ale bez kitu tych taśm prawie nie ma, a ginie się stosunkowo szybko. Quick resume nie zawsze działa w tej grze, więc często trzymam grę na pauzie i wracam do niej po godzinie. 4 1 Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Wszyscy do okoła próbują nam wmówić że to czy tamto już nie działa.Dobra gra zawsze się obroni, klasyka w najlepszym wydaniu.A sama gra cud miód i orzeszki i co ważne, kolejne przejścia nadal "bawią".Tak jest ciężko, tak zagadek jest dużo i są wymagające, tak klimat można kroić nożem.Świetna przemyślana i satysfakcjonująca gra wśród samograjow i wydmuszek. 3 Cytuj
KrYcHu_89 2 373 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Oj tak, piękna giereczka, muszę się kiedyś w końcu zabrać jeszcze za Song of Horror. 1 Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Też dobre choć zupełnie inne podejście do tematu.Torment najlepsza gra tego typu.Do tego cyfra nawet na premierę była śmiesznie tania, a w promo po 4 dychy chodziło. 1 Cytuj
Lukas_AT 1 202 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Chyba największa niespodzianka tamtego roku. Mimo, że przeszedłem 3 razy to na pewno kiedyś jeszcze wrócę, gdy dużo już zapomnę. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Została mi ostatnia lokacja. Rany jaka, to jest dobra gra. Nawet nie marzyłem takim o miksie Sillent Hilla i RE. Wiem, że mam klapki na oczach, ale autentycznie przykro mi, że dzis ją skończę. Nie chce mi się wierzyć, że to patałachy z bloobera robią remake SH2 Chyba, że głównym wyznacznikiem była graficzka, bo akurat w to w Medium im wyszło. 1 Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Myślę że szybko zatęsknisz zerkniesz "co tam potrzeba do platyny " i będą kolejny runy.Tak jak w re nigdy mi się nie chciało robić tych dziwnych runów tak tutaj nawet speedrun zrobiłem z przyjemnością.I rany, nawet za 3/4 przejściem klimat i muza jest niesamowity. Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Grał ktoś w Tormented na Switchu i może powiedzieć ja gra się sprawuję? 1 Cytuj
Pupcio 18 608 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Chyba sobie przejde bo udaje że umiem wytrzymać miesiąc bez grania w residenta a to przecież nie jest resident to mogę grać bardzo trzeba uważać z zapasami na normalu czy jest ostra sieczka? 2 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Raczej graj tak jak w pierwszego RE - oszczędnie, wymijaj co się da i oszczędzaj naboje. Jest też jedna ukryta brońka którą można zdobyć na początku i która sporo pomaga, ale bez neta i tak pewnie nie rozkminisz jak ją zdobyć, więc... możesz sobie ułatwić gierkę trochę jak chcesz, a możesz nie ułatwiać. 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia W dniu 8.01.2024 o 15:34, Pupcio napisał: Chyba sobie przejde bo udaje że umiem wytrzymać miesiąc bez grania w residenta a to przecież nie jest resident to mogę grać bardzo trzeba uważać z zapasami na normalu czy jest ostra sieczka? Ooo gościu zobaczysz co to za sztos jest Styl gry to jak najbardziej pierwszy REmake. Cytuj
Pupcio 18 608 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Trochę się cykam bo to to jakieś creepy klimaty a nie miłe zomabiaczki z residenta Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia No klimacik jest super tutaj. tylko modów nie wgrywaj żadnych Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Cysie i dobre nogi, także będziesz bezpieczny w ciemnościach xD Cytuj
Lukas_AT 1 202 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia 10 godzin temu, Pupcio napisał: Trochę się cykam bo to to jakieś creepy klimaty a nie miłe zomabiaczki z residenta Bo to pierwszy Resident z połączeniem Silent Hilla, gdzie właśnie cała atmosfera wjeżdża człowiekowi na psychę. Ale pomimo tego Tormented Souls ma swoją tożsamość i nie można powiedzieć, że to kopia wyżej wymienionych gier. To Tormented Souls. 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 373 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia W dniu 10.01.2024 o 20:09, Lukas_AT napisał: Bo to pierwszy Resident z połączeniem Silent Hilla, gdzie właśnie cała atmosfera wjeżdża człowiekowi na psychę. Ale pomimo tego Tormented Souls ma swoją tożsamość i nie można powiedzieć, że to kopia wyżej wymienionych gier. To Tormented Souls. Gra na pewno jest straszniejsza niż Residenty. Dwójeczka to już może być prawdziwy mikro diamencik. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 12 czerwca Autor Opublikowano 12 czerwca Gra w promo za 13 ziko na PSN dla plusowiczów do 27 czerwca. Kto nie grał to brać to sztosiwo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi