Skocz do zawartości

Tormented Souls

smoo

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Naszła mnie taka rozkmina po ograniu Tormented Souls, że Dual Effect mogłoby wysmażyć nową odsłonę Alone in the Dark, która nawiązywałaby klimatem do The New Nightmare. To byłby dopiero powrót tej marki na dobre tory, a nie jakaś niskobudżetowa kopia RE2R z hollywodzkimi aktorami, których twarze nie były w stanie ze średniaka zrobić dobrej gry. Mroczna rezydencja, kamera TPP z Tormetned Souls, dobrze zaprojektowane łamigłówki (mogliby jedynie dać wybór poziomu trudności tych łamigłówek z większą ilością wskazówek na łatwym/normalu) i ludzie byliby szczęśliwi. Myślę, że takie THQ mogłoby się z nimi dogadać, bo to zapaleńcy, którzy czerpią inspirację z klasycznych odsłon tej kultowej serii. Dać im odpowiedni budżet bez rozwalania kasy na głupie pomysły, na które może sobie pozwolić CD Projekt angażując Keanu Reevesa, a nie mniejsze studio.

To tylko moje lużne rozważania, które pewnie nigdy się nie zmaterializują, ale pomarzyć zawsze można.

Edytowane przez Czokosz
  • Plusik 1
Opublikowano

Goście czują ten klimat, z pewnością dowieźliby świetne Alone in the Dark. Niestety, po tym ostatnim fiasku raczej szybko nie zobaczymy kolejnej odsłony AitD od kogokolwiek. 

Opublikowano (edytowane)

Czy tak bardzo potrzebujemy nowe Alone in the Dark? Moze to byc po prostu nowa marka w podobnych klimatach. Ani fabuly tam nie ma porywajacej by robic remake albo kontynuacje, ani setting nie jest tak umocowany jak w Residentach czy Silentach. A wiec moga spokojnie tworzyc nowa marke. Nowa marka moze byc znow z jakas rezydencja. Nie bedzie roznicy praktycznie.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

No nie wiem czy można tak powiedzieć o serii, która na dobrą sprawę zapoczątkowała gatunek survival horrorów i której czwarta odsłona to najlepszy Resident na PS1, który nie jest Residentem. Fakt natomiast jest taki, że od dobrych 20 lat nie miała szczęścia do ekipy produkcyjnej, bo nikt (wliczając Pieces Interactive) nie zdołał z niej wykrzesać pełnego potencjału.

Opublikowano

No dwa ostatnie podejścia to kupsztal i średniak bez klimatu, więc pewnie znów marka zostanie pogrzebana na wiele lat, a szkoda - ja pełen nadziei kupiłem premierowo to najnowsze coś i jedyne, co tam było strasznego to mój zawód :frog: