Skocz do zawartości

Alan Wake Remastered

Featured Replies

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 270
  • Wyświetleń 24,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jeżeli musicie szukać termosów, które nic nie wnoszą ani gameplayowo, ani fabularnie, to wiedzcie, że takie rzeczy można skutecznie leczyć.

• Z cyfrą gówno zrobisz, a pudełko z kompaktem, jak najdzie cię ochota, możesz rozpirzyć młotem pneumatycznym albo po prostu odsprzedać wymienić. Cyfra to jegbane zło. 

Opublikowano

Mogliby od razu dac American Nightmare bo z tego co pamietam to byla oddzielna gierka a nie zadne DLC, ale fajnie sie tam strzelalo nawet.

Opublikowano

Jeśli będzie to wersja kompletna z dodatkami na płycie i nie ruszą muzyki i utworów to chyba wezmę, ale cena musi być odpowiednia.

Opublikowano
54 minuty temu, Il Brutto napisał:

Mogliby od razu dac American Nightmare bo z tego co pamietam to byla oddzielna gierka a nie zadne DLC, ale fajnie sie tam strzelalo nawet.

To jest kontynuacja historii z podstawki. Mieli robić normalny sequel ale wydawcy się nie zgodzili. Teraz kiedy prawa do marki wróciły do nich zrobią w końcu po swojemu.

Opublikowano

Tak, to jest sequel i to całkiem miły fabularnie - niestety widać, że bez budżetu i za duży arcade. 

Opublikowano

Dokładnie trzy razy, budżetowy zabieg, ale fabularnie jest wytłumaczone. Najsłabsza gra Remedy(nie grałem w te samochodziki Death Rally), no ale jako przedstawiciel cyfrówek z Xbox Arcade jest spoko, do tego skojarzenie z Hellblade - tak ja tutaj twórcy nazywają grę indie AAA, tak Remedy zrobili to dużo wcześniej, bo gra wygląda bardzo dobrze mimo budżetu. Do tego wybitna kreacja live action

Spoiler

mr. zgrzyta

i znowu dojebana muzyka i kawałki.

Spoiler

Opublikowano

Alanek:banderas: 

Jedyny wkurw, że leciałem teraz speed runa jak usuwali z game pass, ale przynajmniej będzie argument aby znowu kupić tę zajebistą grę. Teraz już zostanie w kolekcji.

Opublikowano

Kurde no, dopiero co przeszedłem we wstecznej kompatybilności na XSX, a tu info o remasterku. No nic, ogram za kilka lat. :reggie:

Opublikowano

plotki się potwiedziły

Opublikowano

no i fajnie - ogra się drugi raz w, mam nadzieję, eleganckiej graficzce

Opublikowano
Cytat

Alan Wake Remastered will include both its original DLC chapters, The Signal and The Writer, plus new director commentary from Sam Lake and spruced up 4K visuals.

Opublikowano
Cytat

Alan Wake Remastered is the original experience you fell in love with all those years ago. We did not want to change that. But the visuals all around, including the character model of Alan Wake himself and the cinematics, have been updated and improved with some choice next-generation upgrades.

Opublikowano

Z tego co wyczytałem to będą po prostu przerzucone assety na silnik z control. Również jestem zdania, że nowy temat niepotrzebny w to się będzie tak samo grało. Czyli nie będzie AN w zestawie chyba się odcinają od tamtego sequela i napiszą historię od nowa.

Opublikowano

Jeżeli szykują się takie zmiany w grafice, to nazwałbym to raczej remakiem.

W każdym razie fajnie będzie po raz kolejny wrócić do Bright Falls.

Opublikowano

jeśli moderacja uzna że nowy temat nie jest potrzebny to ofc mozna przerzucić,

z tego co rozumiem to będzie coś pomiędzy remasterem (stary kod źródłowy) a rimejkiem (nowy silnik, nexgenowe ficzery czyli pewnie ray-tracing). Ciężko ocenić

Opublikowano

Ciekaw jestem jak ta gra będzie wyglądała na assetach z Control - przecież to totalna zmiana klimatu z biurowców na otwarte, zalesione przestrzenie. 

W czwartek u Sony może pierwszy trailerem będzie, co?

Opublikowano
15 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Czyli nie będzie AN w zestawie chyba się odcinają od tamtego sequela i napiszą historię od nowa.

W sumie AN można też traktować jako 

Spoiler

coś, co tak naprawdę się nie wydarzyło, bo tam jest scena ze śniącym Barrym

Opublikowano

Epic wszystko sponsoruje?

Opublikowano

Jak na silniku od Control, to może być bardzo ładnie. Oświetlenie w tamtej grze kosi duope, a tutaj przecież będzie miało kluczowe znaczenie:obama:

Opublikowano

Nigdy Alana nie ograłem, ale zawsze gdzieś tam był na liście zaległości. Setting i klimat mocno mi leżą, więc na pewno remaster kupię. :)