balon 5 323 Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Fajnie, że zatwardziali niebiescy będą mogli ograć jedną z najlepszych (dla mnie chyba najlepszą) gier na 360tkę, z DUSZĄ. Przeszedłem ją 3 razy, ale zawieruszyło mi się pudełko, a ostatni raz pękał wersja z GPU. Tak więc kupię do kolekcji i aby wspomóc tego zajebiście stylowego deva, aby czasami nie przerzucili się na multi loot gassy. Co do dwójeczki to nie wiem co bym się musiało stać abym nie wziął day 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 38 minut temu, ASX napisał: masz rację, ten remastero to bardzo fajny wstęp i okazja by zapoznać się z historią Alana przed dwójką, która wiadomo że powstaje ale jest to tajemnica poliszynela. Ja pisałem tylko ze swojej perspektywy, osoby która grała w 2010 r. w oryginał że mnie ten remaster ze względu na nikły zakres zmian w nowej nie przekonuje do wydania na nowo pieniędzy. Myśle, że zakres zmian jak na Remaster nienajgorszy, wręcz dość standardowy. Poprawione modele postaci, rozdzialka, klatkaz, ray tracing. Będzie git. Zaskakująca cena jak na nowe wydanie w dzisiejszych czasach. Grałem 10 lat temu, ogram z duża przyjemnością jeszcze raz na PS5. Szkoda, że American Nightmare został pominięty, a z tego co pamietam jest przecież kanoniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Oni chyba robią odcinkę od AN ze względu na kontynuację, zaburzałby pewne kwestie. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 AN nie jest kanoniczny, to znaczy, nie ma nigdzie potwierdzenia że jest, jedynie spekulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Ale po co ich tłumaczyć. Nie dali bo im się nie chciało. Kanoniczność nie ma tu pewnie nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Może AN będzie preorderowym dodatkiem do drugiej części? Tak po prawdzie to nie obraziłbym się za mocno na taki obrót spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 13 godzin temu, Voytec napisał: Poprawione modele postaci, rozdzialka, klatkaz, ray tracing. RT niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 O kurde, miałem wrażeniem, że w którymś artykule przeleciało mi przed oczami, że jest. Ale masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 14 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 To były ploty, że gra niby przeniesiona na silnik Control i że RT będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 To jak to wreszcie jest z tym pudełkiem? Bo w marketach niby będą (tu wersja PS4 niby z darmowym upgrade'm do PS5, ale są też na XO/XS i oddzielnie PS5 o dychę droższe):https://www.euro.com.pl/gry-playstation-4/cenega-alan-wake-remastered-ps4-ps5.bhtml?optimized_search=1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Grałem kiedyś w tą gierkę.W dobie świetność survival horrorów to mnie nie powaliła, były lepsze gry.Walka latarką z koparka w lesie itd no meh.Ok klimat fajny story ciekawe ale gameplay i zagadki nic specjalnego.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Mi się zajebiście podoba, ale faktycznie, przydałyby się jakieś zagadki, bo bez tego to tylko eksploracja w poszukiwaniu manuskryptów i termosów, oraz walka (unik jest strasznie zmapowany, szkoda że są memu nie można ustawić). Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Chciałem brać w pudle, ale cyfra trzy dychy tańsza na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Trzy dychy to dwie paczki fajek, a pudełko ładnie ozdobi półeczkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 4 godziny temu, Wredny napisał: Trzy dychy to dwie paczki fajek, a pudełko ładnie ozdobi półeczkę Dwie? :O Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Nawet nie, bo jeszcze 1,20 by brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
White Raven 15 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 9 godzin temu, LukeSpidey napisał: Chciałem brać w pudle, ale cyfra trzy dychy tańsza na premierę. Z cyfrą gówno zrobisz, a pudełko z kompaktem, jak najdzie cię ochota, możesz rozpirzyć młotem pneumatycznym albo po prostu odsprzedać wymienić. Cyfra to jegbane zło. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 28 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 No ok 4k jest, ale wyglada to mocno słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Zmienili oświetlenie, kolorystykę i mgła wydaje się mniej gęsta (w porównaniu do wersji PC). Trochę inaczej to wygląda ale nie wiem czy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Czy w wersji cyfrowej tego remastera będą napisy PL? Sprawdzałem przed momentem na PS Store i tej informacji w opisie nie ma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 29 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Według sklepów przy wersjach pudełkowych będą PL napisy, w PSS faktycznie brak takiego info co jest dziwne. Na marketplace Xboxa PL napisy też są wymienione czyli na 99.9% w wersji PSS też będą. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 3 minuty temu, Figuś napisał: Według sklepów przy wersjach pudełkowych będą PL napisy, w PSS faktycznie brak takiego info co jest dziwne. Na marketplace Xboxa PL napisy też są wymienione czyli na 99.9% w wersji PSS też będą. Zazwyczaj na store info o napisach pojawia się po premierze gry. Pewnie przy innych grach w preorderze też nie ma podanych języków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Jak lubię Alana Wake i potrafię wracać do gry raz na rok/dwa/trzy lata tak tutaj czuję się zawiedziony. Nie mam już wersji na x360 ale kupiłem na PC, gdzie ostatnio w tą wersję grałem. Całkiem dobrze to wyglądało, a gra jak dla mnie nadrabiała klimatem. Nie wiem czy macie tego świadomość ale Remedy chce za (wydawało by się) atrakcyjną cenę sprzedać nam jeszcze raz tą samą grę z najnowszym patchem. Przynajmniej ja to tak widzę po tym co wyczytałem w tym temacie. Mają z tego tytułu drugiego minusa po ich pomyśle aby należało jeszcze raz kupić Control (tym razem w wersji Ultimate) aby cieszyć się możliwościami next genów. Słabe to. Zdanie zmienię jak dodadzą możliwość ściągnięcia darmowego patcha na PC, który podciągnie grę do tej wersji. Ewentualnie jak dadzą do PS+ Może też być GP Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi