gnom 64 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 Zmeczylem tego Alana... po 4 epi do droga przez meke. Nie wiem jakim klimatem sie ludzie zachwycaja... nie bede narzekal na mechanike bo to dosyc stara gra, ale cala historia przeciagana na wyrost, nudna, a koniec koncow nawet odnoszac sie do Kinga, nijaka. Zakonczenie to jakis zart. Jak ktos bedzie mial wolny czas a cena gry spadnie do 30zl to mozna ograc. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 Dziwne ale to kwestia gustu. Dla mnie AW jest jedną z tych gier, do których często wracam i za każdym razem dobrze się bawię. Jest jeszcze promocja na epicu, że za newsleter dostaje się kupon na 40 zł. W takim układzie za grę wyjdzie 39,99 zł. Cena dobra ale czekam aż dodadzą go w Epicu albo może będzie do kupienia razem z drugą częścią. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 To jak ta gierka nie ma klimatu (lasy i miasteczko płn USA, widoki, muza, audio, narrator, Night Springs, ehh), to nie wiem jaka takowy posiada… No chyba, że ktoś nie lubi takich klimatów, ale wtedy to faktycznie rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 602 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 Nie grałem, a mam kupioną klasyczną wersję na GOG. Na forum było pisane, że nie warto brać remastera, jeśli ktoś posiada i ma możliwość ogrania na PC oryginału. Na pewno nie warto? 9GB na PC do pobrania... Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 64 Opublikowano 31 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 57 minut temu, balon napisał: To jak ta gierka nie ma klimatu (lasy i miasteczko płn USA, widoki, muza, audio, narrator, Night Springs, ehh), to nie wiem jaka takowy posiada… No chyba, że ktoś nie lubi takich klimatów, ale wtedy to faktycznie rzecz gustu. Narracja AW jest nudna, kupe nieistotnych informacji ktore finalnie skupiaja sie na jednym. Oczywiscie nie bede spoilerowal. Co do klimatu malomiasteczkowego USA to tak srednio. Muzyka po kazdym epizodzie na plus, a tak to po za barem nie pamietam zeby zapadlo mi w pamiec. Troche czulem sie oszukany gdyz juz od 2 epizodu wiedzialem o co chodzi AW, liczylem ze czyms mnie zaskoczy, ale Zane i nie tylko... to takie odjechane ze wychodzi poza moja fantazje i tolerancje gry jako sztuki "opowiesci". Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 365 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 8 godzin temu, krzysiek923 napisał: Nie grałem, a mam kupioną klasyczną wersję na GOG. Na forum było pisane, że nie warto brać remastera, jeśli ktoś posiada i ma możliwość ogrania na PC oryginału. Na pewno nie warto? 9GB na PC do pobrania... Na pewno, nowa zawartość w porównaniu do podstawki na PC nie jest warta swojej ceny. No chyba, że kręcą Cię nowe modele postaci i leciutki retusz tu i tam. Jak masz podstawkę to masz w zasadzie całość contentu z rimejka, 60 klatek i wysoką rozdziałkę, a to były główne selling pointy tego remastera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 12 maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 20 października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 20 października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 października 2022 Spoiler Anal Wake Demake 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 602 Opublikowano 20 października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 października 2022 W końcu gra autentycznie straszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 20 października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 października 2022 Alan Wake 64. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 20 października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 października 2022 Nie dziwię się, że shadow drop, ale trzeba przyznać - mnóstwo duszy, gra ma ten vibe szóstej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 20 października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 października 2022 41 minut temu, Figuś napisał: Pokaż ukrytą zawartość Anal Wake Demake Ktoś chciał dodać trochę konsolowego pepperu tą stylizowaną grafiką na czasy ps2 ale wysypał całą pieprzniczke Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 października 2022 Docked: 1056x594p at 30fps Handheld: 704x396p at 30fps Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 982 Opublikowano 22 października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 października 2022 Ciekawe kiedy w GP wyląduje. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 324 Opublikowano 29 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2023 (edytowane) Napaliłem się na drugą część po trailerze, więc postanowiłem nadrobić tego remastera. Wcześniej omijałem ten tytuł, bo byłem przekonany, że to typowy horror, a ja się boje w takie grać Gram na xsx i tv oled no i muszę przyznać, że wyszedł całkiem spoko ten remaster, poza ryjcami oprawa może nie raz pozytywnie zaskoczyć, klimat w ciemnym lesie z latarką robi robotę. Fajnie, że oprócz totalnie ciemnych scen zdarzają się też jakieś bardziej rozległe widoczki itp. Jakby ktoś chciał też nadrobić, to aktualnie jest w promce za 40zł w sklepie Microsoftu Edytowane 29 maja 2023 przez number_nine Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 29 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2023 Ja też zacząłem remastera co by szybciej zleciało do Diablo, no i przypomnieć sobie motywy ofkorz. KIedyś przeszedłem na X360 i w sumie gameplay wymęczył mocno, ale Twin Peaksowy klimacik wynagradzał. Fakt ryjce w remasterze dziwaczne, ale overall jest spoczko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 324 Opublikowano 2 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2023 No i gierka skończona. Bardzo fajny, liniowy i dość krótki szpil, ale tego właśnie potrzebowałem. Historia trzyma się kupy, zaskoczyło mnie parę bardziej "spektakularnych" akcji, bo wcześniej myślałem, że to tylko łażenie po ciasnych i ciemnych miejscówkach. Walka momentami wkurzała niemiłosiernie, ale posiadając dodatkowe bronie można było kosić wrogów dość szybko, polecam nie oszczędzać flar itp. Pierwsza połowa gry jednak bardziej klimatyczna, tajemnicza i ciekawsza, później robi się trochę luźniej, szczególnie przez Cytat chodzenie z panią szeryf i tym wkurwiającym agentem Alana ale ogólnie trzyma w napięciu do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 16 października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 października 2023 Wczoraj definitywnie zamknąłem przygodę z Remasterem. Gra na XSX nie chciała mi odblokować poziomu Nightmare, więc powiedziałem, żeby się yebała. Może kiedyś wrócę. Skończyłem jeszcze te dwa dodatki i w sumie to się zaskoczyłem jak to się skończyło. Zupełnie nie pamiętałem, więc tym bardziej czekam na sequel. Dobra gra, która dalej się broni wieloma elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hanza71 41 Opublikowano 25 października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 października 2023 W koncu zakupilem zeby sprawdzic o co to halo z AW, no i lipa nie ma dzwieku na cut scenes, wtf. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi