Opublikowano 21 grudnia 20231 r 7 minut temu, Wredny napisał: Tak, ale tyle było tego pierdolenia, że Unreal Engine 5 i fotorealizm, a jak oglądam te "gameplaye" to wygląda tak samo, jak rozmazana jedynka i o tym piszę. Przecież te dokumenty nie są świeże więc pewnie im chodziło o trailer z 2021 roku który był wtedy topem tego co można osiągnąć. 16 minut temu, Wredny napisał: Bo ogólnie te gierki ładne są, ale jakiś dziwny filtr jest nałożony i przez to nie ma tej ostrości. Jedynka miała mocny film grain + chromatic aberration.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 18 minut temu, Wredny napisał: Bo ogólnie te gierki ładne są, ale jakiś dziwny filtr jest nałożony i przez to nie ma tej ostrości. to głównie zasługa nadmiaru abberacji chromatycznej, filtru który ma symulować cyfrowo niedoskonałości prawdziwego obiektywu. Takie cinematic experience.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 2 minuty temu, łom napisał: Przecież te dokumenty nie są świeże więc pewnie im chodziło o trailer z 2021 roku który był wtedy topem tego co można osiągnąć. Jedynka miała mocny film grain + chromatic aberration. @Wredny ogólnie teraz masa gier konsolowych ma ten problem, te filtry to są imo, żeby bardziej zakryć braki w rozdziałce i podreperować IQ, ale efekt dwojaki. Jak dzisiaj bo ultraczystym GoW:Ragnarok odpaliłem na PS5 FF XVI po długiej przerwie to myślałem, że niedowidzę :D.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 13 minut temu, łom napisał: Jedynka miała mocny film grain + chromatic aberration. Po tym najnowszym materiale z dwójki widzę, że będzie miała dokładnie to samo. 12 minut temu, ASX napisał: to głównie zasługa nadmiaru abberacji chromatycznej, filtru który ma symulować cyfrowo niedoskonałości prawdziwego obiektywu. Takie cinematic experience. O to to to - dzięki, bo nie chciało mi się orientować, jak to gówno fachowo się zwie. No przecież ten dolny obrazek to wygląda, jakby najlepiej miał się prezentować oglądany przez takie okulary:
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Ale zespamowaliśmy ten temacik :D. Nikt tych leaków nie ogarnął, czy oprócz danych finansowych, animacji reużycia i jebania Insomniaca, któs wyciągnął czy to jest metroidvania, open world, czy jednak liniowy do bólu Uncharted w Marvelu (to bym chciał najbardziej :D)?
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 17 minut temu, KrYcHu_89 napisał: któs wyciągnął czy to jest metroidvania, open world, czy jednak liniowy do bólu Uncharted w Marvelu Ja tam nie widziałem open worlda z resztą jak chcą dopakować grafikę to nie będą szli w open worlda (to nie Rockstar). Z tego co wyciekło to mi wyglądało na Uncharted + walka bardziej jak w GoW.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 3 minuty temu, ASX napisał: jak dla mnie wygląda jak otwarty świat Pokaż ukrytą zawartość Tak to wygląda z tych filmów, natomiast leaker coś mówi, że "semi", więc może jak Uncharted 4/ TLOU2? Duże/otwarte mapy od czasu do czasu + mniejsze levele.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Taka gorsza wersja Spider-Mana jeżeli chodzi poruszanie się i cichą eliminację więc raczej bez zaskoczenia. Ciakawe jak walka wypadnie, ale tu pewnie też będzie to samo.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r GoW Ragnarok też miał free-roam i pewnie będzie to coś takiego. Bo bez pajęczyny to nie wiem, jakby to poruszanie się po wielkim świecie miało wyglądać? Taksówka? Autobus? Rosomakomobil?
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Obejrz gameplay, poruszanie wygląda całkiem sprawnie, rosomak wspina się po ścianach używając pazurów, biega po ścianach, skacze na kilkanaście metrów i biega po wiszących kablach.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r To skakanie wygląda komicznie. O wspinaniu się po budynku wbijając pazury w okna wolę zapomnieć...
Opublikowano 21 grudnia 20231 r a trzyma się to chociaż ram komiksu czy zrobili po prostu reskin batmana bo akurat mają silnik i assety?
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Ja wiem, że on w komiksach i filmach jest bardzo silny, daleko skacze i może wbić pazury żeby się wspinać. Ale w tych materiałach wygląda to najzwyczajniej kiepsko.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Przecież te materiały będą miały niewiele wspólnego z końcowym produktem, lepiej poczekać do oficjalnego trailera z w miarę aktualnej wersji bo GTA6 jak wyciekło to też były wieszane psy i przewidywanie premiery na 2028.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Wiem że gameplay byl lekko drewniany ale klimat rosomaka, cutscenki i ogólna prezentacja była bliska komiksom i masakrze jaką on tam robił: Jak Sony pójdzie znowu w family friendly content jak ze spiderem to niech spłoną.
Opublikowano 22 grudnia 20231 r 11 godzin temu, oFi napisał: Wiem że gameplay byl lekko drewniany ale klimat rosomaka, cutscenki i ogólna prezentacja była bliska komiksom i masakrze jaką on tam robił: Jak Sony pójdzie znowu w family friendly content jak ze spiderem to niech spłoną. Najlepszy sredniak w historii, razem z conanem z 2007 i robocopem.
Opublikowano 22 grudnia 20231 r 1 godzinę temu, XM. napisał: No i Punisherem PS2 Toż to multiplatforma, ale fakt zacna gierka
Opublikowano 22 grudnia 20231 r 3 godziny temu, XM. napisał: No i Punisherem PS2 co ciekawe, same gry na licencjach
Opublikowano 22 grudnia 20231 r W dniu 21.12.2023 o 19:57, Wredny napisał: GoW Ragnarok też miał free-roam i pewnie będzie to coś takiego. Bo bez pajęczyny to nie wiem, jakby to poruszanie się po wielkim świecie miało wyglądać? Taksówka? Autobus? Rosomakomobil? Dokładnie tak samo jak w słynnej serii z otwartymi światami - Asasoynomobilem. A nie, czekaj. Edytowane 22 grudnia 20231 r przez Nyu
Opublikowano 5 stycznia 20241 r Prezentacja Insomniac dotycząca kierunku artystycznego Wolverine'a, całkiem sporo przydadnych infomacji jeśli ktoś interesują się ogólnie grafiką https://imgur.com/gallery/8TlCPsP jest m.in tzw. visual target czyli poziom oprawy w jaką celować ma Wolverine