Skocz do zawartości

Star Wars Knights of the Old Republic

Patricko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko fajnie, ale gra jest we wczesnym etapie developingu. Po zeszłorocznych doniesieniach spodziewałem się, że premiera max w 2022 roku, ale pewnie trzeba doliczyć ze 2 kolejne lata.

Opublikowano

A tak w ogóle są tu jacyś znawcy lore Star Wars? Bo od przejęcia marki przez Disneya to podobno wiele rzeczy z np książek jest niekanonicznych więc ciekawi mnie jak to może wyglądać w przypadku tego tytułu i np możliwych zmian. 

Opublikowano
24 minuty temu, szurubur napisał:

Ten temat jest w zlym miejscu bo przeciez wiadomo ze to czasowy ex bedzie.

wiele czasowych konsolowych exów jest w złych dzoałąch do czasu jak wyjdą na pozostałe platformy, wtedy są przenoszone

Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał:

A tak w ogóle są tu jacyś znawcy lore Star Wars? Bo od przejęcia marki przez Disneya to podobno wiele rzeczy z np książek jest niekanonicznych więc ciekawi mnie jak to może wyglądać w przypadku tego tytułu i np możliwych zmian. 

Po przejęciu Disneya prawie wszystko stało się niekanoniczne oprócz filmów ale w kotorze to jebać bo akcja dzieje się jakoś 5000lat przed filmami.

Opublikowano
1 godzinę temu, Patricko napisał:

Czekam na więcej szczegółów, przede wszystkim na jakim silniku będzie gra śmigać, chyba że mają jakiś własny?

Plastikowa Decima może:kojima:

Opublikowano
W dniu 10.09.2021 o 00:37, Figaro napisał:

Ale to Sony publikuje.

Tak technicznie SIE jest wydawcą tylko wersji na PlayStation.

Opublikowano

Plastikowa może nie, ale ja przynajmniej mam takie wrażenia grając w gry na Decimie że postaci wyglądają jak figury woskowe.

Zresztą Decima i tak odpada, bo z tego co wiem Sony nie licencjonuje tego silnika na zewnątrz, więc jak Aspyr miałoby mieć do niego dostęp? Obstawiam że na 95% gra będzie działać na Unreal Engine 4 albo 5, bo to obecnie najpopularniejszy, najbardziej przystępny silnik na rynku.

Opublikowano

Osobiście najbardziej liczę na całkowite przerobienie systemu walki, bo ten oparty na d&d z oryginału strasznie wieje dziś sandałem i ciężko mi się w to grało na kompie ze 3 lata temu. FF7 remake fajnie pokazał jak uwspółcześnić stary turowy system by oddawał dynamike akcji, a nie stanie w miejscu i liczenie w przypadku kotora na zakulisowe rzuty kostka.
Cała reszta jest cymesik nadal może poza wyścigami, które już przy premierze były kiepskie.

Opublikowano

Albo kolejna wtopa sony gdzie pokazują swoją niewiedzę o tym co się dzieje w playstation, albo coś sie zmieniło lub zostało źle zinterpretowane a kotor wyjdzie tylko na ps5.

Opublikowano

KOTOR przed 2023 raczej nie wyjdzie, także wypuszczanie go w środku generacji na poprzednią trochę się już nie opłaca. Chociaż wszystko zależy od sytuacji covidowej, bo jak dalej będzie problem z dostępnością PS5, to pewnie to rzucą to na PS4 tak czy siak.

Opublikowano
9 godzin temu, PanKamil napisał:

Albo kolejna wtopa sony gdzie pokazują swoją niewiedzę o tym co się dzieje w playstation, albo coś sie zmieniło lub zostało źle zinterpretowane a kotor wyjdzie tylko na ps5.

9 godzin temu, Jordanensis napisał:

Oni tak określają nawet czasowe exy. Zapewne po roku na PC.

Oficjalny wpis na blogu PlayStation autorstwa pracownika Aspyr mówi tak:

Cytat

And it’s a console exclusive on PlayStation 5 at launch.

https://blog.playstation.com/2021/09/09/star-wars-knights-of-the-old-republic-remake-is-the-legendary-tale-remade-on-playstation-5/

Czyli na  premierę wyjdzie na PC i PlayStation, a potem trafi na inne konsole. Warto sprawdzać informacje u źródła, bo sugerowanie się tweetami może wprowadzać w błąd.