Skocz do zawartości

Marvel's Spider-Man 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynka to masterpiece pod względem cutscenek i qte momentów dających wrażenie oglądania kinowego komiksowego blockbustera z gigantycznym budżetem więc ten trailer niczym mnie nie zaskakuje bo pod tym względem na pewno będzie wypolerowana gierka na błysk.

Opublikowano

Nie potrafie się tym jarac. Jedynka mnie wciągnęła jak szambo, platyne zrobiłem z przyjemnością, ale dlc już mnie zmęczyło i tylko przeszedłem story na szybko.

• Smutny 1
Opublikowano

No limitka to na pewno za duże słowo. A z punktu widzenia posiadaczy PS5 fajna opcja, jak ktoś zainteresowany to nie musi kupować drugiej konsoli jak u Nintendo :reggie:

• Plusik 1
Opublikowano
25 minut temu, mario10 napisał:

Jedyneczka była świetna to jak będzie więcej i lepiej to to musi się udać. Dobrze to wygląda.

Lepiej - tak, więcej - niekoniecznie. Aktywności poboczne w jedynce i dodatku były raczej męczące po dłuższym czasie. Wolałbym już wymienienie połowy wygibasów we freeroamie na ciekawe misje poboczne.

Kraven z armią kłuci mi się nieco z polowaniem 1vs1 w miejskiej dżungli. Ale to już problem wynikający z rdzenia serii. Kraven musi mieć jakiś mobków (podobnie jak Kingpin, jak Silver Sable, jak Hammerhead, jak Osborn, jak ten tym z dodatku) by "pajonki" miały co robić zanim dojdą do bossa. 

Jeżeli system misji będzie identyczny jak w poprzednich odsłonach to pod koniec może również nużyć powielaną mechaniką "dobujaj się do celu--->wyczyść bazę--->znajdź bossa".

Też trochę mi nie pasuje "mackowate" moce venoma czy raczej wygląd tych grubych gluto-macek. Klasyk wciąż rządzi. Ale przynajmniej gameplay będzie nieco urozmaicony.

No i morda Parkera. To dalej strzał w kolano bo nowy ryj nawet nie przypomina Hollanda.

Opublikowano
34 minuty temu, Farmer napisał:

Lepiej - tak, więcej - niekoniecznie. Aktywności poboczne w jedynce i dodatku były raczej męczące po dłuższym czasie. Wolałbym już wymienienie połowy wygibasów we freeroamie na ciekawe misje poboczne.

Kraven z armią kłuci mi się nieco z polowaniem 1vs1 w miejskiej dżungli. Ale to już problem wynikający z rdzenia serii. Kraven musi mieć jakiś mobków (podobnie jak Kingpin, jak Silver Sable, jak Hammerhead, jak Osborn, jak ten tym z dodatku) by "pajonki" miały co robić zanim dojdą do bossa. 

Jeżeli system misji będzie identyczny jak w poprzednich odsłonach to pod koniec może również nużyć powielaną mechaniką "dobujaj się do celu--->wyczyść bazę--->znajdź bossa".

Też trochę mi nie pasuje "mackowate" moce venoma czy raczej wygląd tych grubych gluto-macek. Klasyk wciąż rządzi. Ale przynajmniej gameplay będzie nieco urozmaicony.

No i morda Parkera. To dalej strzał w kolano bo nowy ryj nawet nie przypomina Hollanda.

Powiem Ci, że nawet mnie nie męczyły te misjo poboczne i czyszczenie baz. Dozowałem sobie misje poboczne i co jakiś czas fabułę do przodu. Zobaczymy jak będzie, ale jestem dobrej myśli.

Opublikowano
45 minut temu, Farmer napisał:

I całe szczęście, czemu w ogóle ma wyglądać jak Holland? Wygląda lepiej niż w Remasterze/MM, ale i tak OG był lepszy.

• Plusik 1
Opublikowano
31 minut temu, Square napisał:

I całe szczęście, czemu w ogóle ma wyglądać jak Holland? Wygląda lepiej niż w Remasterze/MM, ale i tak OG był lepszy.

A to nie miało być tak, że miał przypominać Hollanda? Czemu w ogóle zmienili mordę?

Opublikowano
31 minut temu, Farmer napisał:

A to nie miało być tak, że miał przypominać Hollanda? Czemu w ogóle zmienili mordę?

Zmiana była niby spowodowana tym aby bardziej pasował do tego co podkłada głos, a z tego co mi się wydaje to inny użyczył gęby, a inny podkłada.

Opublikowano
7 minut temu, Square napisał:

Zmiana była niby spowodowana tym aby bardziej pasował do tego co podkłada głos, a z tego co mi się wydaje to inny użyczył gęby, a inny podkłada.

Chyba nie do końca.

Opublikowano

Mogli by zrobić swoje ryje i zatrudnić tylko jednego aktora do podkładania głosu i mimiki a tak tylko będą mieli kłopoty bo co jeśli aktor nie podpisze kontraktu na kolejną część albo coś mu się stanie? Znowu będą zmieniać twarz? A tak design by mieli swój i co najwyżej głos musieli by zmienić (jak przy przejściu ze starych GoW na GoW 2018).

Opublikowano

Robi wrażenie ta figurka. Ja zamawiałem, w ME było najtaniej + wjechał kod rabatowy z apki ING i wychodzi 1000zł za tę edycję. Biorąc pod uwagę, że sama gra (wersja Deluxe) to 390 zł to nawet nieźle jak na dzisiejsze chore standardy.

Ale brak fizycznego nośnika z grą to skurwysyń*two

Opublikowano

Przyznaję: hype na ten tytuł growy na ukochane Ps5... jest i to w opór ogromny! Na wysłużonym OLED 65c. E8 LG, będzie pykało się aż miło

Wizualnie będzie bardzo podobnie, co do poprzednich gier z tej serii od Insomniac: kreacja świata przedstawionego we wszystkich graficznych aspektach nie będzie jakoś wybitnie lepsza od pierwszych dwóch gier z cyklu. Ciemniejsze tony, renderowanie, dynamika w czasie rzeczywistym i ostrość - to chyba poszło w tej grze do góry - jeśli chodzi o serię - w jakości. Fabularnie będzie bombastycznie! 

• beka z typa 1
  • Minusik 1