Schranz1985 680 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Teoretycznie vrr pomaga jak klatki spadną poniżej 48 ale obstawiam że tu jest sztywne 60 w trybie wydajności.Spróbuj zagrać jakość 120 hz i vrr - dla mnie to śmiga jak 60 . Cytuj
KOŁD 1 095 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Panowie to jaka opcja najlepsza do grania na Oledzie C1? VRR + 40 fps? czy 60 i grafa jest z duzym zjazdem? Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Jakość/120hz on/ vrr Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 23 minuty temu, KOŁD napisał: Panowie to jaka opcja najlepsza do grania na Oledzie C1? VRR + 40 fps? czy 60 i grafa jest z duzym zjazdem? Dla mnie 60 jest wystarczający graficznie i najlepiej się gra, ale 40 z VRR jest też ok dla wzrokowców. Cytuj
shoegaze 44 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Fabuła checked, jeszcze dzisiaj albo jutro dorzucam platynę i już teraz mogę stwierdzić, że odczuwam największy dysonans poznawczy względem recenzji jakiejś gry od czasów premiery Hogwarts Legacy. To zabawne w kontekście tytułu AAA za grube miliony, ale ja naprawdę nie miałem wielkich oczekiwań - chciałem basic blockbustera z obłędną grafiką, satysfakcjonującym modelem walki, wyczerpującą fabułą, pewnymi usprawnieniami mechanicznymi w odniesieniu do poprzedniczek i tym samym system lokomocji co zwykle. Czy to otrzymałem? Jeżeli listę ograniczmy do ostatniego punktu, to tak, otrzymałem. W każdym innym przypadku odpowiedź brzmi - no krwa, nie sądzę. Nie wierzę, że piszę to akurat w tym temacie, ale grafika nie tylko nie zachwyca, grafika wręcz rozczarowuje. Po pierwszych godzinach sądziłem, że dostaję paranoi i zacząłem kopać po Redditach/Retarderach w poszukiwaniu informacji o potencjalnym bugu psującym wizualia, ale szybko okazało się, że nie tylko ja narzekam na ten aspekt. Modele postaci lipa fest, woda momentami wygląda jak z ery PS3, tekstury powierzchni też bardzo nierówne, widoki z oddali zniekształcone… no coś tam po drodze ewidentnie musiało pójść nie tak. Zdaję sobie sprawę z oczywistych ograniczeń samego sprzętu, ale przy takiej pompie marketingowej i statusie bycia reprezentacją jedynej gry first-party od Sony w tym roku kalendarzowym - spodziewałem się wodotrysków. Rozgrywka wciąż jest płytka, ograniczona i pozbawiona głębi. Cały czas mamy tutaj do czynienia z open-worldem bez open-worlda polegającym na bujaniu się na pajęczynie i zaliczaniu kolejnych banalnych aktywności przygotowanych na zasadzie kopiuj-wklej, które nie niosą za sobą nic więcej niż kolejny znacznik do odhaczenia. Eksploracja nie istnieje, interakcja z otoczeniem nie istnieje, właściwie nic tu nie istnieje. I ja totalnie kumam założenia prostej gry akcji, nie spodziewałem się przesadnego komplikowania sprawy, ale rany, to wszystko było już w poprzednikach, dokładnie to samo… AI przeciwników też beka totalna - skaczę na lampę, strzelam siecią w jakiś przedmiot celem odwrócenia uwagi jednego wroga, drugiego po cichu eliminuję, potem eliminuję tego pierwszego, w międzyczasie inni sobie przechodzą jak gdyby nigdy nic mając wiszących kolegów nad głową, japrd. xd Niewidzialność Milesa tak samo; jesteś w centrum bitki, odpalasz niewidzialność i nagle wszyscy magicznie tracą aggro jakby wydarzenia sprzed sekundy w ogóle nie miały miejsca. Żeby nie było, że tylko marudzę, to kostiumy są przeza(pipi)iste, przemieszczanie się z punktu A do punktu B nadal bez konkurencji, cut-scenki miło się ogląda, fast-travel wiadomo, a wykorzystanie DS jedno z najlepszych ever. 7 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Ja czuję to samo co grając w ragnarok albo zelda totk. Żadna rewolucja, mała ewolucja, ale nadal kapitalna gra i zabawa. Takie 8,5/10. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Dałem ostatnio w Moralesa i szczerze mówiąc przeskok graficzny dupy nie urywa… ogólnie żaden ex na ps5 może oprócz pewnych fragmentów remaku DS dupy mi graficznie nie urwał, co dziwne bo na ps4 trochę tego było w ówczesnych czasach Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Godzinę temu, shoegaze napisał: Fabuła checked, jeszcze dzisiaj albo jutro dorzucam platynę i już teraz mogę stwierdzić, że odczuwam największy dysonans poznawczy względem recenzji jakiejś gry od czasów premiery Hogwarts Legacy. To zabawne w kontekście tytułu AAA za grube miliony, ale ja naprawdę nie miałem wielkich oczekiwań - chciałem basic blockbustera z obłędną grafiką, satysfakcjonującym modelem walki, wyczerpującą fabułą, pewnymi usprawnieniami mechanicznymi w odniesieniu do poprzedniczek i tym samym system lokomocji co zwykle. Czy to otrzymałem? Jeżeli listę ograniczmy do ostatniego punktu, to tak, otrzymałem. W każdym innym przypadku odpowiedź brzmi - no krwa, nie sądzę. Nie wierzę, że piszę to akurat w tym temacie, ale grafika nie tylko nie zachwyca, grafika wręcz rozczarowuje. Po pierwszych godzinach sądziłem, że dostaję paranoi i zacząłem kopać po Redditach/Retarderach w poszukiwaniu informacji o potencjalnym bugu psującym wizualia, ale szybko okazało się, że nie tylko ja narzekam na ten aspekt. Modele postaci lipa fest, woda momentami wygląda jak z ery PS3, tekstury powierzchni też bardzo nierówne, widoki z oddali zniekształcone… no coś tam po drodze ewidentnie musiało pójść nie tak. Zdaję sobie sprawę z oczywistych ograniczeń samego sprzętu, ale przy takiej pompie marketingowej i statusie bycia reprezentacją jedynej gry first-party od Sony w tym roku kalendarzowym - spodziewałem się wodotrysków. Rozgrywka wciąż jest płytka, ograniczona i pozbawiona głębi. Cały czas mamy tutaj do czynienia z open-worldem bez open-worlda polegającym na bujaniu się na pajęczynie i zaliczaniu kolejnych banalnych aktywności przygotowanych na zasadzie kopiuj-wklej, które nie niosą za sobą nic więcej niż kolejny znacznik do odhaczenia. Eksploracja nie istnieje, interakcja z otoczeniem nie istnieje, właściwie nic tu nie istnieje. I ja totalnie kumam założenia prostej gry akcji, nie spodziewałem się przesadnego komplikowania sprawy, ale rany, to wszystko było już w poprzednikach, dokładnie to samo… AI przeciwników też beka totalna - skaczę na lampę, strzelam siecią w jakiś przedmiot celem odwrócenia uwagi jednego wroga, drugiego po cichu eliminuję, potem eliminuję tego pierwszego, w międzyczasie inni sobie przechodzą jak gdyby nigdy nic mając wiszących kolegów nad głową, japrd. xd Niewidzialność Milesa tak samo; jesteś w centrum bitki, odpalasz niewidzialność i nagle wszyscy magicznie tracą aggro jakby wydarzenia sprzed sekundy w ogóle nie miały miejsca. Żeby nie było, że tylko marudzę, to kostiumy są przeza(pipi)iste, przemieszczanie się z punktu A do punktu B nadal bez konkurencji, cut-scenki miło się ogląda, fast-travel wiadomo, a wykorzystanie DS jedno z najlepszych ever. Wiadomo wszystko z czasem się przeje. Ale co do AI to przecież po dłuższym braku kontaktu zaczynają się domyślać, że coś jest nie tak i grupują się dwójkami (może poziom trudności za niski?). Sam też wielkim fanem pająka nie jestem i zgadzam się z większością. Gra raczej dla wielkich fanów, zwykły gracz zagra, przejdzie i zapomni, ot kolejna dobra produkcja trzymająca poziom. Nikt nie będzie we flagowcach Sony ryzykować innowacji (nawet jakby chcieli je devi wprowadzić). Z otwartych światów nie wiem czemu wciąż Ghost of Tsushima i Horizon to mój numer jeden. Cytuj
Qbon 336 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 3 godziny temu, KOŁD napisał: Panowie to jaka opcja najlepsza do grania na Oledzie C1? VRR + 40 fps? czy 60 i grafa jest z duzym zjazdem? Tryb jakości, 40 fps + vrr na płynny i jak dla mnie jest mega, bardzo plynnie. Wszyscy powinni udostępniać te tryby dla tv 120hz z vrr, bo dużo to daje. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Dzisiejsze wideo Digital Foundry poświęcone w całości trybom Fidelity oraz Performance: Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 AI może i jest głupiutkie, ale na normalu, czasem potrafi mocno przywalić i zabrać sporo hp. Najfajniejsze jest jest jednak szybowanie na skrzydłach. Nie wiem też po co te proce na dachach, skoro można to odpalić manualnie nawet z ulicy. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Hmm moja chrześnica 8 letnia dziś grała na moim sejvie na najwyższym i często dawała radę xD.Czasem musiałem pomóc, ale no raczej to nie jest trudna gra. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 44 minuty temu, PiotrekP napisał: Nie wiem też po co te proce na dachach, skoro można to odpalić manualnie nawet z ulicy. Do nabrania max prędkości. 50 minut temu, Hal Emmerich napisał: Dzisiejsze wideo Digital Foundry poświęcone w całości trybom Fidelity oraz Performance: Spoilery są? Bo chętnie bym obejrzał, ale dopiero mam trochę ponad 1/3 fabuły. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Szczerze? Nie mam pojęcia Nie grałem w Spidermana i nie wiem, co jest spoilerem, a co nie Jest trochę scen z tej walki z piaskowym kolosem, ale to chyba sam początek gry? Głownie to latanie/łażenie po mieście i przyglądanie się odbiciom na różnych powierzchniach. 1 Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 6 godzin temu, Schranz1985 napisał: Jakość/120hz on/ vrr Najlepszy wybór i tak gram, prima sort Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 (edytowane) Czyli jak nie mam hdmi 2.1 ale tv obsługuje 120hz to będę miał lock na 40fps przy włączeniu jakość i 120hz? Edytowane 21 października 2023 przez Donatello1991 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Sprawdz. Ale wydaje mi sie że nie. 1 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 W ogóle to zmieniam zdanie.Graficznie to jest yebany sztos .Ilość detali npc fur i architektura dzielnic uaa.Przejście po zwykłym parku to nieraz taki opad kopary że szok.Rozdziałka jakość tekstur plastyczność oświetlenia - momentami fotorealizm.Ktoś karmi gołębie, ktoś słucha muzyczki na ławce, ktoś podbija przybić piątkę.Nie da się nie docenić napracowania. 3 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 18 minut temu, Donatello1991 napisał: Czyli jak nie mam hdmi 2.1 ale tv obsługuje 120hz to będę miał lock na 40fps przy włączeniu jakość i 120hz? Odblokowane 40ks w trybie jakość będzie przy hdmi 2.1 W przypadku jak masz hdmi 2.0 będziesz miał 30ks. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 (edytowane) Gra potrafi wyglądać czasami jak z PS4 (animacje twarzy, tekstury niektórych budynków), ale są momenty, szczególnie w misjach, lub przy konkretnym oświetleniu w konkretnej miejscówce, że wygląda całościowo lepiej niż Forbidden West, a to jest osiągnięcie. I do tego gram w trybie 60, na 40 wiadomo, wszystko nieco lepiej, ale ja tam wolę płynność, ktora w tej grze jest na poziomie wybitnym w trybie 60. Misje fabularne to sztos, na razie ogralem zaledwie kilka, ale kazda lepsza od poprzedniej, a chyba o to chodzi w tego typu blockbusterach :). Wymiany między Spidermenami dodały tej grze masę dynamiki, to dla mnie najważniejszy upgrejd wzgledem poprzedniczek. Połączenie Uncharted z God of War i Spidermanem, jestem ciekaw co jeszcze bedzie pofrafil wyciągnąć z PS5 Insomniac, jezeli plotki o tym, ze Wolverine to bedzie gra liniowa bez open worlda się potwierdzą. Edytowane 21 października 2023 przez KrYcHu_89 1 Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Czarny kostium jest? Jest. I żadnego z tego pierdyliona pozostałych mi nie trzeba. No chyba, że tego z Amazing. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 2 godziny temu, balon napisał: Odblokowane 40ks w trybie jakość będzie przy hdmi 2.1 W przypadku jak masz hdmi 2.0 będziesz miał 30ks. Hmm właśnie sprawdzam i jest 40 w przypadku hdmi 2.0. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 3 minuty temu, Donatello1991 napisał: Hmm właśnie sprawdzam i jest 40 w przypadku hdmi 2.0. A to ciekawe Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 43 minuty temu, Whisker napisał: 47 minut temu, Donatello1991 napisał: Hmm właśnie sprawdzam i jest 40 w przypadku hdmi 2.0. A to ciekawe Trochę jak hdr bez hdr uzyskiwanym suwakami ustawień obrazu? Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Godzinę temu, Donatello1991 napisał: Hmm właśnie sprawdzam i jest 40 w przypadku hdmi 2.0. Ale rozdzielczość to max 1080p. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi