Square 8 503 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Godzinę temu, MatekDM napisał: No i zadania z Mysterio obowiązkowe, bo do ostatnich rzeczy z gadżetów i kostiumu potrzebne są żetony bohatera (te czerwone). Przejść i tak musisz, ale na złoto nie trzeba robić wszystkiego, bo tak jak w jedynce, medali jest więcej niż potrzebne do ulepszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Przeszedłem no i nie wiem.. Spoiler ta ostatnia walka z Venomem była mega chujowa. Wychodzi ze najlepszy boss fight to Sandman, potem może Lizard a tak to mashuj kwadrat i czasami kolko. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Wpadł paczyk, akurat zasiadam do końcówki:). Główna poprawka dla hardcorowców, co mieli mem leaka "Addressed an issue where models would not load properly after long play sessions" Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Właśnie miałem Spoiler moment z Venomem, jak robimy sieczkę w Oscorp. Teraz było czuć moc symbiontu. Niech robią z nim ten spinoff bo jest potencjał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Ostatni eksperyment FEM pojawia sie jakos pod koniec gry? Popchalem fabule ale jednego eksperymentu brakuje, na mapie tez go nie mamOdblokował się? Bo u mnie to samo i się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Obstawiam, że jest fabularny, bo do zrobienia dzielnic na 100% jest wymaganych tylko 8. 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Wpadł paczyk, akurat zasiadam do końcówki:). Mi zostały trzy misje. I akurat miałem błąd, że nie mogłem aktywować zdolności jak gra mnie o to prosiła. Ale.to błąd z kategorii nieistotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Ja też odpaliłem po meczu na godzinkę i odrazu po paczu wpadłem w niewidzialną teksturę w ostatniej misji z tymi kamieniami(wspomnienia Marko)89% wszystkie dzielnice na 100% co jest banalne nie trzeba zerkać po yt, wszystko się świeci z daleka.Również 3 misję do końca, idealnie na Piątkowa nockę.Brakuje mi 1 pkt i będą wszystkie umiejętności, i trochę kostiumów, reszta max.Bardzo łatwa platyna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Godzinę temu, zagul napisał: Odblokował się? Bo u mnie to samo i się zastanawiam Tak, odblokowuje się po ukończeniu fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Czyli platyny nie da rady wbić kończąc grę? To przelot chyba zostawię na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 A te mysterios zaliczyć na złoto trzeba? Te pkt bohatera będą potrzebne w max ilości? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Nie trzeba. No i wpadła platyna. Jest to świetna gra, ale nie dowiozła do końca. W pewnych momentach jest nawet uwsteczniona. Jeśli chodzi o misje poboczne, to chyba żadna nie porwała specjalnie (no może oprócz tej Howarda, i ten utwór ). Nie wiem, w ogóle mnie te misje nie porwały, nie wprowadziły ciekawych postaci, były bardzo... Bezpieczne? No i to wszechobecne moralizatorstwo, woke przemyślenia, Jezu, aż się na wymioty zbiera. Muszą się baaardzo postarać w trójce, sama graficzka nie wystarczy. I kolejny raz - jebać recenzentów. Ni chuja ta gra nie zasługuje na aż taką wysoką średnią, zamienimy oceny z jedynką i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) Właśnie ukończyłem glowny wątek, mocniutkie 9/10, gdzie jedynka to był Ubisofciak z super traversalem na 8, główna kampania, czyli podstawa tej gry to BARDZO wysoki poziom, znacznie lepsza od jedynki, wszystko co związane z tą czarną mazią na wielki plus, Kraven i MJ najgorsi. Czekam na DLC, a pomiędzy innymi gierkami pewnie będę platynował. Jedyny poważniejszy minus dla fanow Ubi giereczek, który u mnie jest plusem, to mniej wypełniaczy, "szybsze", mniej żmudne zadanka open world (przez co nacisk jest na kampanię, to taki open world bez tych wszystkich gówien, bo jest ich tutaj naprawdę malutko), no i brak cyklu dnia i nocy (sparowane z misjami). Błędy? Przez 21 godzin miałem może 3 pomniejsze, więc jest BARDZO dobrze, przypominam, że premiera była 7 dni temu, a 1wszy patch wczoraj. Żadne GOTY, ale od teraz to moja ulubiona gra o superbohaterze, bijąca mój ulubiony do tej pory Arkham Asylum, a jestem pewien, że DLCki też coś fajnego jeszcze dodadzą w czasie. Edytowane 27 Października 2023 przez KrYcHu_89 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Żadne GOTY, ale od teraz to moja ulubiona gra o superbohaterze, bijąca mój ulubiony do tej pory Arkham Asylum Prześpij się z tym, przemyśl i edytuj to Odpaliłem sobie jedynkę i to jedynka wygląda, jakby była dwójką, miała więcej zawartości, lepsze menu, więcej gadżetów (umiejętności strojów i gadżety do skradania!), kompendium, zmianę pory dnia, klimat gry z komiksowym superbohaterem. Chyba jednak będzie zawód roku, zaraz po Hogwart's Legacy. Nadal to jest wyśmienita gra, ale nie na to czekałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) 17 minut temu, Rozi napisał: Prześpij się z tym, przemyśl i edytuj to Odpaliłem sobie jedynkę i to jedynka wygląda, jakby była dwójką, miała więcej zawartości, lepsze menu, więcej gadżetów (umiejętności strojów i gadżety do skradania!), kompendium, zmianę pory dnia, klimat gry z komiksowym superbohaterem. Chyba jednak będzie zawód roku, zaraz po Hogwart's Legacy. Nadal to jest wyśmienita gra, ale nie na to czekałem. Głównego wątku nie da się poprawić tak łatwo i to najważniejsze, że dowiozło, w końcu po grach tego typu oczekuje się story i walk z bossami. Jakieś perdoły, które były w 1 jestem pewny, że dodadzą (tam przecież też trochę tego doszlo w dlckach i patchach). Wiem, że miałeś oczekiwania większe, no przykro mi, że dla Ciebie coś niedojechalo :). ----- Update: Nie umiem pisać na telefonie, zbyt wielkie palce, znowu edit mode weszło xD. Główny zły dowiózł również, ale ten Rosjanin to beka tej części xD. A o trójce co myślicie, 2025/2026? Spoiler Na trojkę Zielony Goblin - imo najlepszy złoczyńca w Spiderkach ever, więc o trójkę jestem spokojny :). Niech wrzucą PEGI-18 jeszcze, skoro tutaj już było 16 i trochę pewniej działali na tym polu, niż w jedynce. Edytowane 27 Października 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Trójka to raczej na start ps6 obstawiam. Spoiler Goblin, carnage i marzenie Morbius. Co do tej części to że mną jedynie został duży niedosyt. Oczywiście zawód z Spoiler Kraven. Widać, że tu może na więcej dlc się skończyć niż w 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 3 minuty temu, Donatello1991 napisał: Trójka to raczej na start ps6 obstawiam. Ukryj zawartość Goblin, carnage i marzenie Morbius. Co do tej części to że mną jedynie został duży niedosyt. Oczywiście zawód z Ukryj zawartość Kraven. Widać, że tu może na więcej dlc się skończyć niż w 1. Również brałbym start PS6, żeby nie było tego już za dużo, niech robią tego Wolverine'a na spokojnie, chociaż ciężar sprzedażowy wciąż na nich duzy, bo inni się totalnie opierdalają, robiąc swoje gry po 10 lat:/. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Również brałbym start PS6, żeby nie było tego już za dużo, niech robią tego Wolverine'a na spokojnie, chociaż ciężar sprzedażowy wciąż na nich duzy, bo inni się totalnie opierdalają, robiąc swoje gry po 10 lat:/. Ty wiesz co to będzie jak walna SP3 w bundlu z ps6 na premierę xd miazga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Dla mnie też dwójka w prawie każdym calu lepsza od jedynki, zwłaszcza w warstwie fabularnej, no siadło dużo mocniej niż jedynka, dużo bardziej zaskakuje i co chwilę coś nowego, oczywiście mowa o lubi fabularnej. Jedyne czego mi brakowało to jak już pisałem wcześniej, mogli bardziej pociągnąć te ciekawsze wątki poboczne ale poza tym to jest sztos, nie żadne goty ale po prostu bardzo dobra gra, do ktorej osobiście chce wrócić a przy jedynce tego nie miałem. Graficznie też lepsza od jedynki, nierówna ale są też momenty, że robi bardzo duże wrażenie, jednak są już ładniejsze gry w tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 2 godziny temu, Qbon napisał: Graficznie też lepsza od jedynki, nierówna ale są też momenty, że robi bardzo duże wrażenie, jednak są już ładniejsze gry w tej generacji. Tak z czystej ciekawości - co jest na konsolach ładniejszą grą w tej generacji? Pytam całkowicie serio, bo SP2 to oczywiście czołówka, ale co jest ładniejsze na PS5/XSX? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Dla mnie to nawet takie calisto protocol lepiej wygląda.Gra jest bardzo nie równa twarze i mimika to quantic dream w erze ps4 dużo lepsze robiło.Nie mówię o npc tylko o głównych postaciach.Jakość otoczenia też jak się przyjrzeć dokładniej to nie jest jakiś szał.No ale też jest sporo obiektów i detali na raz więc nie ma co porównywać 1-1 z gierkami rynnowymi.Ragnarok wg mnie też lepsze wrażenie robił mimo że crossgen.Kilka gier bym wymienił spokojnie, można się sprzeczać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 3 minuty temu, MatekDM napisał: Tak z czystej ciekawości - co jest na konsolach ładniejszą grą w tej generacji? Pytam całkowicie serio, bo SP2 to oczywiście czołówka, ale co jest ładniejsze na PS5/XSX? Horizon Forbidden west przede wszystkim, też gra z otwartym światem więc najlepiej tak porównywać. Pająk 2 to pewnie, że czołówka ale ma trochę słabszych elementów i przez to jest nierówno pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Godzinę temu, MatekDM napisał: Tak z czystej ciekawości - co jest na konsolach ładniejszą grą w tej generacji? Pytam całkowicie serio, bo SP2 to oczywiście czołówka, ale co jest ładniejsze na PS5/XSX? Red Dead Redemption 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Godzinę temu, Qbon napisał: Horizon Forbidden west przede wszystkim, też gra z otwartym światem więc najlepiej tak porównywać. Pająk 2 to pewnie, że czołówka ale ma trochę słabszych elementów i przez to jest nierówno pod tym względem. Grafika to już powoli się robi rzecz subiektywna, ale overall pewnie Forbidden West w trybie fidelity wygrywa u Mnie. Stare past geny RDR2, TLOU2 za to są najbardziej dociosane i nie ma słabych punktów z racji czasu i pieniędzy poświęconych na ich zrobienie. Dzieisiejszy Alan Wake 2 również pewnie na konsolach daje radę, na PC to pod wieloma względami top totalny, Cyberek benchmark w RT - wiadomo. Ratchet, Demon's Souls, Callisto, no naprawdę coś takiego jak "najładniejsza" to już kwestia smaku i stylu zaczyna sie robić. Spiderman 2 wygląda świetnie, ale Ratchet od Insomniaca jest chyba bardziej dopracowany jako całość, ten silnik jakoś lepiej sobie może radzi z takim stylem graficznym, a i level są mniejsze, co pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 54 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Grafika to już powoli się robi rzecz subiektywna Dokładnie i nie da się też tak wg mnie wybrać, że jedna konkretną gra ma najlepszą grafikę, dużo jest teraz takich gier ze świetna grafiką i można ich wiele wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 36h na najwyższym.Super ez platyna.Gra bdb ale z wadami i wiejąca nieco kotletem.Story też jakoś specjalnie nie porwało ot taki popcorniak.No ale ja zawszę wolałem mroczniejsze arkhamowe klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi