Skocz do zawartości

Marvel's Spider-Man 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, MatekDM napisał:

No i zadania z Mysterio obowiązkowe, bo do ostatnich rzeczy z gadżetów i kostiumu potrzebne są żetony bohatera (te czerwone). 

Przejść i tak musisz, ale na złoto nie trzeba robić wszystkiego, bo tak jak w jedynce, medali jest więcej niż potrzebne do ulepszenia.

Obstawiam, że jest fabularny, bo do zrobienia dzielnic na 100% jest wymaganych tylko 8.

1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

Wpadł paczyk, akurat zasiadam do końcówki:).

Mi zostały trzy misje. I akurat miałem błąd, że nie mogłem aktywować zdolności jak gra mnie o to prosiła. Ale.to błąd z kategorii nieistotnych.

Ja też odpaliłem po meczu na godzinkę i odrazu po paczu wpadłem w niewidzialną teksturę w ostatniej misji z tymi kamieniami(wspomnienia Marko)
89% wszystkie dzielnice na 100% co jest banalne nie trzeba zerkać po yt, wszystko się świeci z daleka.
Również 3 misję do końca, idealnie na Piątkowa nockę.
Brakuje mi 1 pkt i będą wszystkie umiejętności, i trochę kostiumów, reszta max.
Bardzo łatwa platyna.

Nie trzeba.

No i wpadła platyna. Jest to świetna gra, ale nie dowiozła do końca. W pewnych momentach jest nawet uwsteczniona. Jeśli chodzi o misje poboczne, to chyba żadna nie porwała specjalnie (no może oprócz tej Howarda, i ten utwór :(). Nie wiem, w ogóle mnie te misje nie porwały, nie wprowadziły ciekawych postaci, były bardzo... Bezpieczne? No i to wszechobecne moralizatorstwo, woke przemyślenia, Jezu, aż się na wymioty zbiera. Muszą się baaardzo postarać w trójce, sama graficzka nie wystarczy. I kolejny raz - jebać recenzentów. Ni chuja ta gra nie zasługuje na aż taką wysoką średnią, zamienimy oceny z jedynką i jest git.

Właśnie ukończyłem glowny wątek, mocniutkie 9/10, gdzie jedynka to był Ubisofciak z super traversalem na 8, główna kampania, czyli podstawa tej gry to BARDZO wysoki poziom, znacznie lepsza od jedynki, wszystko co związane z tą czarną mazią na wielki plus, Kraven i MJ najgorsi.

Czekam na DLC, a pomiędzy innymi gierkami pewnie będę platynował.

Jedyny poważniejszy minus dla fanow Ubi giereczek, który u mnie jest plusem, to mniej wypełniaczy, "szybsze", mniej żmudne zadanka open world (przez co nacisk jest na kampanię, to taki open world bez tych wszystkich gówien, bo jest ich tutaj naprawdę malutko), no i brak cyklu dnia i nocy (sparowane z misjami). 

Błędy? Przez 21 godzin miałem może 3 pomniejsze, więc jest BARDZO dobrze, przypominam, że premiera była 7 dni temu, a 1wszy patch wczoraj. 

Żadne GOTY, ale od teraz to moja ulubiona gra o superbohaterze, bijąca mój ulubiony do tej pory Arkham Asylum, a jestem pewien, że DLCki też coś fajnego jeszcze dodadzą w czasie.

Edytowane przez KrYcHu_89
  • Plusik 3
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

Żadne GOTY, ale od teraz to moja ulubiona gra o superbohaterze, bijąca mój ulubiony do tej pory Arkham Asylum

Prześpij się z tym, przemyśl i edytuj to :pechowiec:

Odpaliłem sobie jedynkę i to jedynka wygląda, jakby była dwójką, miała więcej zawartości, lepsze menu, więcej gadżetów (umiejętności strojów i gadżety do skradania!), kompendium, zmianę pory dnia, klimat gry z komiksowym superbohaterem. Chyba jednak będzie zawód roku, zaraz po Hogwart's Legacy. Nadal to jest wyśmienita gra, ale nie na to czekałem.

17 minut temu, Rozi napisał:

Prześpij się z tym, przemyśl i edytuj to :pechowiec:

Odpaliłem sobie jedynkę i to jedynka wygląda, jakby była dwójką, miała więcej zawartości, lepsze menu, więcej gadżetów (umiejętności strojów i gadżety do skradania!), kompendium, zmianę pory dnia, klimat gry z komiksowym superbohaterem. Chyba jednak będzie zawód roku, zaraz po Hogwart's Legacy. Nadal to jest wyśmienita gra, ale nie na to czekałem.

Głównego wątku nie da się poprawić tak łatwo i to najważniejsze,  że dowiozło, w końcu po grach tego typu oczekuje się story i walk z bossami. 

Jakieś perdoły, które były w 1 jestem pewny, że dodadzą (tam przecież też trochę tego doszlo w dlckach i patchach).

Wiem, że miałeś oczekiwania większe, no przykro mi, że dla Ciebie coś niedojechalo :). 

-----

Update:

Nie umiem pisać na telefonie, zbyt wielkie palce, znowu edit mode weszło xD. 

Główny zły dowiózł również, ale ten Rosjanin to beka tej części xD. 

A o trójce co myślicie, 2025/2026?

Spoiler

Na trojkę Zielony Goblin - imo najlepszy złoczyńca w Spiderkach ever, więc o trójkę jestem spokojny :). Niech wrzucą PEGI-18 jeszcze, skoro tutaj już było 16 i trochę pewniej działali na tym polu, niż w jedynce. 

Edytowane przez KrYcHu_89
3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Trójka to raczej na start ps6 obstawiam.

Ukryj zawartość

Goblin, carnage i marzenie Morbius.

Co do tej części to że mną jedynie został duży niedosyt. Oczywiście zawód z 

Ukryj zawartość

Kraven. 

Widać, że tu może na więcej dlc się skończyć niż w 1.

Również brałbym start PS6, żeby nie było tego już za dużo, niech robią tego Wolverine'a na spokojnie, chociaż ciężar sprzedażowy wciąż na nich duzy, bo inni się totalnie opierdalają, robiąc swoje gry po 10 lat:/. 

8 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Również brałbym start PS6, żeby nie było tego już za dużo, niech robią tego Wolverine'a na spokojnie, chociaż ciężar sprzedażowy wciąż na nich duzy, bo inni się totalnie opierdalają, robiąc swoje gry po 10 lat:/. 

Ty wiesz co to będzie jak walna SP3 w bundlu z ps6 na premierę xd miazga.

• Lubię! 1

Dla mnie też dwójka w prawie każdym calu lepsza od jedynki, zwłaszcza w warstwie fabularnej, no siadło dużo mocniej niż jedynka, dużo bardziej zaskakuje i co chwilę coś nowego, oczywiście mowa o lubi fabularnej. Jedyne czego mi brakowało to jak już pisałem wcześniej, mogli bardziej pociągnąć te ciekawsze wątki poboczne ale poza tym to jest sztos, nie żadne goty ale po prostu bardzo dobra gra, do ktorej osobiście chce wrócić a przy jedynce tego nie miałem. Graficznie też lepsza od jedynki, nierówna ale są też momenty, że robi bardzo duże wrażenie, jednak są już ładniejsze gry w tej generacji.

2 godziny temu, Qbon napisał:

Graficznie też lepsza od jedynki, nierówna ale są też momenty, że robi bardzo duże wrażenie, jednak są już ładniejsze gry w tej generacji.

Tak z czystej ciekawości - co jest na konsolach ładniejszą grą w tej generacji? 

Pytam całkowicie serio, bo SP2 to oczywiście czołówka, ale co jest ładniejsze na PS5/XSX? 

• Haha 1

Dla mnie to nawet takie calisto protocol lepiej wygląda.
Gra jest bardzo nie równa twarze i mimika to quantic dream w erze ps4 dużo lepsze robiło.
Nie mówię o npc tylko o głównych postaciach.
Jakość otoczenia też jak się przyjrzeć dokładniej to nie jest jakiś szał.
No ale też jest sporo obiektów i detali na raz więc nie ma co porównywać 1-1 z gierkami rynnowymi.
Ragnarok wg mnie też lepsze wrażenie robił mimo że crossgen.
Kilka gier bym wymienił spokojnie, można się sprzeczać.

• This 1
3 minuty temu, MatekDM napisał:

Tak z czystej ciekawości - co jest na konsolach ładniejszą grą w tej generacji? 

Pytam całkowicie serio, bo SP2 to oczywiście czołówka, ale co jest ładniejsze na PS5/XSX? 

Horizon Forbidden west przede wszystkim, też gra z otwartym światem więc najlepiej tak porównywać. Pająk 2 to pewnie, że czołówka ale ma trochę słabszych elementów i przez to jest nierówno pod tym względem.

Godzinę temu, Qbon napisał:

Horizon Forbidden west przede wszystkim, też gra z otwartym światem więc najlepiej tak porównywać. Pająk 2 to pewnie, że czołówka ale ma trochę słabszych elementów i przez to jest nierówno pod tym względem.

Grafika to już powoli się robi rzecz subiektywna, ale overall pewnie Forbidden West w trybie fidelity wygrywa u Mnie. Stare past geny RDR2, TLOU2 za to są najbardziej dociosane i nie ma słabych punktów z racji czasu i pieniędzy poświęconych na ich zrobienie. Dzieisiejszy Alan Wake 2 również pewnie na konsolach daje radę, na PC to pod wieloma względami top totalny, Cyberek benchmark w RT - wiadomo. Ratchet, Demon's Souls, Callisto, no naprawdę coś takiego jak "najładniejsza" to już kwestia smaku i stylu zaczyna sie robić. Spiderman 2 wygląda świetnie, ale Ratchet od Insomniaca jest chyba bardziej dopracowany jako całość, ten silnik jakoś lepiej sobie może radzi z takim stylem graficznym, a i level są mniejsze, co pomaga.