Rtooj 1 616 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Mysterio jedyny trudny na złoto to był wg mnie eliminacja 20 gości w 1 minutę. Tutaj miałem z 8 podejść, reszta z pełnym uzbrojeniem to kaszka. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 @Frantik @Rtooj spory zapas Tych Mysterium jest 10? No to nawet na brąz wystarczą. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Oj koledzy, zaraz zamykam kampanię no i… iiii zastanawiam się dlaczego gra nie mogła dostarczać jak te ostatnie 2-3h od samego początku? Dlaczego tak rozwleczono wątek Spoiler Kravena i zmarnowano 2/3 kampanii powtarzalnością z jaką nie miałem do czynienia od dawien dawna? Te wszystkie rozterki moralne o których była mowa są płaskie, MJ i jej sekwencje to jakiś mokry sen lewackiej scenarzystki, a to wszystko osadzone w grze o dwóch spidermanach gdzie gameplayowo nie ma to żadnego znaczenia. Gdyby była jakiś coop gdzie każdy robi swoje zadania i wraz z kompanem walczy na arenie, a tu kompletnie nic. Jak gramy jedną postacią to druga jest jakby zamrożona w czasie. Za ostatnie 2-3h dałbym solidne 9, bo zagrało praktycznie wszystko, intensywność Milesa Morales, ale te poprzednie 11h które doprowadziły to naprawdę surowe 6/10 z mnóstwem samograja najgorszego sortu i walki z tymi samymi wrogami. No nie tak miało być. Brakuje tu skoncentrowania MM i emocji SM1. Mogło wyjść z tego połączenie obu, a wyszło, że nie wzięto najlepszych cech żadnej. 3 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Bawiłem się dobrze. Daję spokojnie 8/10 i czekam na ‚ostatni rozdział’ serii, który został zasugerowany jeszcze lepiej niż Venom w dwójce, ale błagam niech obejdzie się bez misji MJ, bo były one najsłabsze zarówno w 1 jak i teraz. Jestem też ciekaw czy wszyscy zapowiedzieli przeciwnicy wylądują w trójce czy może któryś z nich będzie w DLC. Ciekawym motywem dla DLC lub spinoffa mogłaby też być kontynuacja wątków Black Cat Cytuj
Fafensky 145 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Bez misji MJ się raczej nie obędzie. Była szansa, że się nie pojawią w dwójce, bo były one jedną z głównych krytyk pierwszej gry, ale reżyser stwierdził, że mu to koło wuja lata. Spoiler 'WE'RE GOING TO MAKE PEOPLE LIKE PLAYING AS HER' - no chyba jednak nie pykło panie reżyserze. Cytuj
PiotrekP 1 754 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Wczoraj skończyłem i podtrzymuję to co już tutaj napisałem. Wszystko jest zrobione zbyt bezpieczne. Miasto za duże i kompletnie nie wykorzystany jego potencjał. W walkach gra się "na pałę", pamiętając tylko o unikach, bo wrogowie jak przywalą, potrafią zbić sporo hp. Zadania poboczne też tak sobie, a te minigierki z pszczółkami to No i MJ która robi za ubogiego klona Sama Fischera. Samo story też nie wciąga, bo mając Venoma jako antagonistę- tak się z nim kurła nie postępuje. No i graficznie to nie jest jakiś wypas, zwłaszcza mordki wypadają bardzo przeciętnie. Sam uległem hypowi, bo jedynczka była (i nadal jest) świetna, a pod względem fabuły lepsza od dwójki. Tutaj po skończeniu jest takie odczucie "to już? koniec?". Trochę tak jak z filmem Venom 2, gdzie czekało się na Carnage'a, a kiedy w końcu się pojawił, to sami wiecie. 2 Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 6 listopada 2023 Autor Opublikowano 6 listopada 2023 10 godzin temu, funditto napisał: ale błagam niech obejdzie się bez misji MJ, bo były one najsłabsze zarówno w 1 jak i teraz. z MJ raczej nie będzie, albo będzie ich sporo mniej, za to więcej będzie z Spoiler głuchoniemą dziewuchą MM bo wczoraj w jakimś wywiadzie potwierdzili że Spoiler MM wchodzi na pierwszy plan, a PP będzie drugoplanową postacią, w sumie można się było spodziewać po scenie przed napisami ogólnie gierka spoko, bardzo mi się podobało miasto i jego szczegółowość, gdzie niektóre dzielnice wyglądały jak w tym pokazowym demie matrixa na UE5 Cytuj
Jeez_PS 835 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Insomaniacy potwierdzili, że to Miles jest teraz głównym Spider-Manem w ich uniwersum. Tak średnio to widzę, wolę Petera, do tego ten jego nowy, okropny kanoniczny strój . 2 1 Cytuj
PiotrekP 1 754 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Nie wiem jak wy, ale dla mnie oprócz strojów symbionta i Parkera z filmów, podstawowego Milesa- cała reszta to odpustowe paskudztwa. Sam grałem tylko w domyślnym, symbiont, AMS a potem czarny z SM3. W przypadku Milesa podstawowy i jakiś jeden jeszcze. A ten kostium anty-venom to biała sraka. Cytuj
Jeez_PS 835 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Jako czytelnik komiksów spiderowych znalazłem o wiele więcej strojów które mi się podobały, szczególe Superior Spider-Man. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 3 godziny temu, PiotrekP napisał: Sam grałem tylko w domyślnym, Grałem w domyślnych cały czas, ale ogólnie to Advanced i Scarlett mi się jedynie podobają, kilka dla PP nie przeszkadza, a dla Milesa to jakbym wybrał dwa to byłby sukces. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Dzisiaj nic lepszego nie zobaczycie. To się nadaje na opening/trailer spiderka drugiego: Cytuj
Qbon 318 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Dla mnie fabuła w dwójce akurat dużo lepsza niz w jedynce ale bez wątpienia miasto niewykorzystane, zbyt mało takich sensownych aktywności pobocznych a szkoda, bo miasto i otoczenie potrafi zachwycać, gra sprawia przez to wrażenie trochę niepełnej, pewnie zabrakło czasu czemu się nie dziwię, bo przez debilne decyzje włodarzy Sony większość generacji póki co jest na ich barkach. 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 https://www.gameshub.com/news/news/marvels-spider-man-2-sales-5-million-copies-november-2023-2632853/ 5 baniek w 11 dni, lepiej niż Marianek, niesamowity wynik. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 No wynik zajebisty, tym bardziej jak tylko PS5. Cytuj
PiotrekP 1 754 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 GoWR nie miał czasem więcej? Niemniej wynik zacny. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 10 listopada 2023 Autor Opublikowano 10 listopada 2023 GoWR w 10 tygodni sprzedał 11 baniek w pierwszym tygodniu 5,1mln poszło In the first ten weeks after its November 2022 release, God of War: Ragnarök sold more than 11 million units worldwide. The action-adventure game is a follow-up to the much-lauded God of War (2018) and sold more than 5.1 million units during its first week in November 2022. Cytuj
knotek 211 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 Dobra, odpuściłem może po 10h luźnej zabawy, doszedłem do misjiz Black Cat i na razie mam dość. Strasznie to wszytsko wtórne, fabuła czysty cringe (tak, nie jestem fanem uniwersum Marvela). Wrócę może jak zacznie się jakiś potężny sezon ogórkowy. Jakoś wolę konczyć Dead Island 2 i zacząć drugie przejście Baldurka na PC 1 1 Cytuj
PiotrekP 1 754 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 Ja tak samo odstawiłem, może za miech-dwa wrócę i skończę robić poboczne. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 Czyli klasyczny fejk mesjasz W dniu premiery 11/10 a jak hajp opadnie to 1 Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 16 minut temu, Schranz1985 napisał: Czyli klasyczny fejk mesjasz W dniu premiery 11/10 a jak hajp opadnie to Norma przy każdej hajpowanej grze, wystarczy wejść i poczytać ostatnie strony tematów o najnowszej zeldzie czy starfield, ten sam scenariusz. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 Ja wiem że norma, dlatego lepiej wydać siano na kampanię marketingową niż dopracować gierkę.A później stare chłopy kisiel w majtach, kurier mi dziś przyniósł, biorę urlop 1 Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 Gra mogłaby nie mieć marketingu i te same osoby kupiły na premierę i narzekały tak samo, nie ma to znaczenia. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 No tak, ale ja piszę generalnie o branży gierek.Bo to oczywiste że taki ex jak spider się sprzeda bez względu na wszystko.Raczej to działa tak że przy następnej części sporo osób które zawiodły się mniej lub bardziej na 2 przemyśli zakup day1.Ja na przykład na premierę raczej już nie wezmę bo się przejadlem tym systemem walki i generalnie mocno odczułem kotleta. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 SM3 zapewne się sprzeda jeszcze lepiej. Pisałem już to tu chyba, niby się wszyscy cieszą jak to Insomniac wydaje grę za grą, ale wolałbym aby posiedzieli trochę dłużej nad Rift Apart i SM2 dostarczając lepsze tytuły, bo zawiodły pod wieloma względami. Obstawiam, że z Wolverinem będzie tak samo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi