Faka 3 979 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Przecież ja to widzę jak wygląda obraz w 60 klatkach i mi tu nie zakłamywać, że nie ma rozmazanego obrazu. Wystarczy zmienić tryby graficzne i widać bardzo dobrze różnice w odbiorze graficznym jak chuj w 60. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Skoro tu nie można, to w jakim temacie w takim razie można pisać o grafice w Spidermanie 2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 375 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 W Starfieldzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Ale że "Starfield ma gorszą grafikę od Spider-Man 2". Bo co innego można w tej kwestii napisać? Edytowane 21 Listopada 2023 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Niestety poza paroma wyjątkami do tego nie doszło xD. 30 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Krychu, za mocno wjechała ci obrona Częstochowy. To obrona wartości merytorycznej forum, a nie PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 11 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Niestety poza paroma wyjątkami do tego nie doszło xD. Pewnie dlatego, że gra pozostawiła głównie niedosyt i rozczarowanie, ew. mieszanie uczucia. Nie ma tu nic więcej do dodania po miesiącu i tytuł jest pięknym przykładem tego, że już dawno oceny liczbowe przestały mieć jakiekolwiek pokrycie w faktycznej jakości gier. Nie pierwszy i nie ostatni raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 2 godziny temu, Faka napisał: Przecież ja to widzę jak wygląda obraz w 60 klatkach i mi tu nie zakłamywać, że nie ma rozmazanego obrazu. Wystarczy zmienić tryby graficzne i widać bardzo dobrze różnice w odbiorze graficznym jak chuj w 60. Tu się zgodzę, gra jest w 60 klatkach rozmazana i wygląda dużo gorzej niż w 30 klatkach - widać też ostry zjazd z detalami. Nawet w 40 klatkach jest gorzej i są wyraźne różnice względem 30, nie bardzo rozumiem jak tu niektórzy mogą pisać, że to to samo. Nie, to nie jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 277 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Dokładnie. Jak się przyjrzycie ze szkłem powiększającym to przecież od razu widać te SMACZKI graficzne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 2 minuty temu, MatekDM napisał: Tu się zgodzę, gra jest w 60 klatkach rozmazana i wygląda dużo gorzej niż w 30 klatkach - widać też ostry zjazd z detalami. Nawet w 40 klatkach jest gorzej i są wyraźne różnice względem 30, nie bardzo rozumiem jak tu niektórzy mogą pisać, że to to samo. Nie, to nie jest to samo. Gdyby było to samo, to nie byłoby inaczej, a tak nie jest to samo, więc jest inaczej, po to są tryby, żeby było różnie. Czyli podsumowując rozmazane gówno te nowe gry. Kiedyś to było Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Teraz, KrYcHu_89 napisał: Gdyby było to samo, to nie byłoby inaczej, a tak nie jest to samo, więc jest inaczej, po to są tryby, żeby było różnie. Czyli podsumowując rozmazane gówno te nowe gry. Jak nie widzisz różnicy w rozdzielczości między trybem 30, a 60 klatek to polecam wizyte u okulisty Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Teraz, MatekDM napisał: Jak nie widzisz różnicy w rozdzielczości między trybem 30, a 60 klatek to polecam wizyte u okulisty Gdzie ktoś w ogóle pisał, że nie widzi różnicy w 30, 40 i 60? Kolejny graficzny turysta ;). Albo klaty, albo picture Panie. I tak kolejne 140 postów o grafice poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 7 minut temu, KrYcHu_89 napisał: I tak kolejne 140 postów o grafice poleci. Widocznie nic ciekawszego o grze nie można powiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Widocznie nic ciekawszego o grze nie można powiedzieć. Hehe, no Ci co ukończyli, już powiedzieli, zostali graficznie puryści, trzeba czekać na RT w wersji PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Godzinę temu, MatekDM napisał: Jak nie widzisz różnicy w rozdzielczości między trybem 30, a 60 klatek to polecam wizyte u okulisty Nie widziałem, bo każdy ruch kamery powodował ślepotę, ale tryb 40 dawał radę. Grałem i tak w 60. Co do gry, no to większość już dawno ukończyła i zachwytów było chyba dużo mniej niż narzekań. Sam nie miałem jakiegoś na grę, a i tak byłem rozczarowany. Graficznie miałem odczucia meh, ale poruszanie się bez żadnych doczytywań robiło dobrze. Niestety to jedyne co robiło, bo w pozostałych kwestiach wypadło słabo. Fabuła ogólnie była rozczarowująca, ale miała momenty, niestety mało. Dziwne drzewka, dużo skilli dostępne tylko fabularnie, brak zdolności strojów czy ograniczone gadżety to duży minus. Nie wiem czemu tak to poucinali. Mało ciekawych misji pobocznych jest odczuwalne, a szkoda, bo dodatkowe dzielnice miasta miały potencjał, w zamian dostaliśmy jeżdżenie na rowerze czy skradanie MJ (tragedia, jeszcze gorzej/głupsze niż w jedynce), albo inną postacią. Kwestia grania dwoma SM też zmarnowany potencjał, bo nie wpływa na nic, tu ponownie drzewka podzielone, odkrywania dwa razy tego samego. No był to mega bezpieczny sequel, który niestety w wielu kwestiach wypada gorzej niż 2018 czy MM. Po zrobieniu platyny od razu wywaliłem z dysku, co praktycznie mi się zdarzało w grach od Sony. Może coś zrobią ciekawego z DLC jeżeli będą, NG+ się kiedyś sprawdzi, może odbiór będzie inny, ale na SM3 nie czekam, tak mi obrzydzili pająka. Cytuj Odnośnik do komentarza
aset 8 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Pamiętajcie, że grafika byłaby lepsza ale jest : - zaimplementowany całkiem dobry Ray tracing - ogrom npc aut - przeogromny zasięg rysowania sięgający nawet kilkadziesiąt kilometrów mapy i to zabiera ogrom mocy konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Chyba tylko ja się po części jaram i rozkminiam co tam w trójce przygotują jeśli chodzi o story i postacie. Nie przejmujcie się mną, dalej sobie dyskutujcie o grafice. Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Ale się podjarałem tą pałką, którą Czarny Kot ukradła. Już sobie wyobrażałem te kombinacje i możliwości w walce i poruszaniu się. Ale się rozczarowałem jak ta pałka zniknęła po 10 minutach i nie wróciła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Godzinę temu, MYSZa7 napisał: Chyba tylko ja się po części jaram i rozkminiam co tam w trójce przygotują jeśli chodzi o story i postacie. Nie przejmujcie się mną, dalej sobie dyskutujcie o grafice. Jeszcze ja i paru kolegów co skoczyli grę wcześniej:). Dla reszty można odpalić znicze. W DLC pewnie Spoiler Carnage W 3 pewnie Spoiler Green Goblin i Morales jako główny bohater, być może w ogóle bez Petera? Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Nie no, nie było tak źle. Taka gra na 8, ale w jedynce i w Milesie chciało się robić 100%, a tu zrobiłem niecałe 50% byle fabułę zaliczyć i puściłem w świat Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 2 godziny temu, kiseki napisał: Ale się podjarałem tą pałką, którą Czarny Kot ukradła. Już sobie wyobrażałem te kombinacje i możliwości w walce i poruszaniu się. Ale się rozczarowałem jak ta pałka zniknęła po 10 minutach i nie wróciła Taa, z tą pałką to było hmm dziwne, może w DLC, w jedynce Kobiety Kot tam było trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Te etapy MJ AHAHAHAHAHAHAH. I w tym momencie martwię się o Wolverina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 No niektóre misje fabularnie to total beka i miałem wrażenie czy w jakieś pierdolone simsy nie gram vide jebany rower. Insomniac nigdy nie grzeszyło wątkami fabularbymi ale tutaj to przebili wszystko, co do tej pory mogli zaserwować. CP czy W3 to to nie jest, ale postarać się chociaż mogli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Najlepsze jak chyba przed premierą ktoś z Insomniac pisał, że skupiają się na MJ i polubimy nią grać. No nie wyszło, a wręcz bardziej rozsierdziło fanów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Nie bede obrazal niczyich poglądów po wczoraj w tym temacie, ale chłopaki jesteście uprzedzeni do MJ, grafiki i Sony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 712 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Misje MJ to zło, a jej morda totalnie niewyjściowa. W jedynce jakoś lepiej wyglądała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi