Skocz do zawartości

Marvel's Spider-Man 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, creatinfreak napisał(a):

Oj tak. Tak jak zmiana Petera mi nie przeszkadzała, tak z MJ zrobili paszteta.

Zrobili to totalnie z dupy bo Petera odmłodzili a MJ postarzali. IMO stara MJ jeszcze lepiej pasowała do nowego Pete’a

• This 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jeszcze dwa pytania mordeczki.

1. Czy da się zwiększyć jakiś minimapie? W jedynce była o wiele większa a tutaj maleństwo, szczególnie na 65 calach

2. Jak ustawić grafikę jeśli najbardziej mi zależy na tym aby była jak najlepsza grafika ale zachowując 40fps? Czy wierność obrazu + VRR płynne + 120hz automatycznie będzie okej czy lepiej wyłączyć vrr? Jak to wygląda?

Opublikowano
7 minutes ago, aset said:

Mam jeszcze dwa pytania mordeczki.

1. Czy da się zwiększyć jakiś minimapie? W jedynce była o wiele większa a tutaj maleństwo, szczególnie na 65 calach

2. Jak ustawić grafikę jeśli najbardziej mi zależy na tym aby była jak najlepsza grafika ale zachowując 40fps? Czy wierność obrazu + VRR płynne + 120hz automatycznie będzie okej czy lepiej wyłączyć vrr? Jak to wygląda?

2. No ale to oczu nie masz czy jak? Tych opcji za dużo nie masz, sprawdź która pasuje Ci najlepiej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobra, skończone, platyna też wpadła. I cóż bawiłem się dobrze, ale recki ala Kogucika są na wyrost. MM > 1 >>2

Na plus

- bujanie

- ostatni antagonista mimo wszystko

- grafa, ale głównie miasta

- fajna wczuwa często 

Na minus

- twarze...

- nadal błędy wizualne

- postgame nie istniejący

- misję zapowiadające dlc którego nie będzie 

Spoiler

- PAN ŁOWCA nez wyrazu, mam raka to se popoluje, zero skilla, wczuwy, łowcy to jakieś imbecyle

- MJ, po paru misjach myślałem o co kaman, co ludzie narzekają.... Ale im dalej tym gorzej, jej misji jest tona, jest jakimś przech'ujem pod koniec, sama by pistoletem Venom rozwaliła

- no rozumiem, że Peter się rozkleił, no miło, ale takie bez wyrazu

- co i tak dla mnie bije Miles, który umawiając się na randke z Hailey brzmiał jak z polskiego paradokumentu 

- brak encyklopedii

- misja z tacą i tygrysem, no to było głupsze jak Yakuzy... Ale grafa tam skoczków była

Ale też jest na 3 przygotowane, więc pewnie wezmę, ale tendencja jest spadkową, w cholere

Spoiler

Tatuś i synuś Green Gobliny? Hobgibliny? Plus Silk ewidentnie jako support Milesa. Pewnie Octavius i wycięte dlc też wejdzie

• Plusik 1
Opublikowano

Marvel's Spider-Man 2, Ps5, Ogrywane na maksymalnych ustawieniach graficznych (MiniLed-QLED, Bravia 7, 85 cali etc. ustawienia trybu obrazu typowo pod gry z lekkimi modyfikacjami, choć zmienię chyba na ,,profesjonalny" kinowy, bo będzie w niektórych elementach projektów św. przedstawionego gry lepiej), z czego jestem średnio ze względu na tą grę zadowolony. Czego bym nie zmieniał i tak jest po prostu za ostro, głównie w ,,przerywnikach filmowych" i zbliżeniach na obiekty z pierwszego planu. Czegoś graficznie mi w tym tytule brakuje, ale jak na razie tylko w grafice, bo sam tytuł, to jedynie 5% fabuły wraz z całą tą ,,drogą do platyny" xD. Bawię się jak typowy dzieciak, który dobrał się do ulubionej zabawki. Jest cudoooownie, zabawnie i tak ciepło geekowsko! Dzięki tej grze można odczuć to faktyczne bycie Spider-Mana jako ,,superbohater z sąsiedztwa". Propsy! 

• Haha 1
  • WTF 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I znowu @LiŚciu może napisać, że prosiak zaorał RTX 5090

• However, there are some assets that look sharper on PS5 Pro when reflected compared to PC.
  • The key light Shadows make a difference in favor of PS5 Pro, especially in far shadows.
  • The PC version has lost some details, such as the ground breaking texture when we jump from a high place.
  • Currently, the PC version suffers from random crashes no matter what specs are being used.
  • Haha 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zacząłem grać w SM2 na razie mogę napisać tyle, że dialogi są bardzo infantylne, klimacik relacji międzyludzkich jakby prosto z seriali Disney Channel. Nowy Jork to miasto porządnych, dobrych ludzi tak bardzo, że aż mi się niedobrze zrobilo. Muszę w sobie znaleźć dużo siły po prostu i jakoś to pójdzie.
Walka mi się podoba choć początek moim zdaniem trochę zbyt duży nawał informacji, kombinacji klawiszy, talentów, ulepszeń itd. oczywiście wszystko proste ale chyba za dużo w tak krótkim okresie szczególnie, że to wszystko tłumaczone w czasie oskryptowanej potyczki z piaskowym potworem. Wolę uczyć się nowych rzeczy wtedy kiedy nie jest mi odbierana kontrola nad postacią co chwila. Bo po tym całym lunaparku wydarzeń i tak mało co pamiętałem. Zostałem lekko przytłoczony tym jeb, jeb, sru, leci ciężarówka, złapał mnie, rzucił, jestem w budynku, ten wali prądem, ten wali drągiem, co tu się stanęło
 cotusi.jpg.441c556526772e89014205947e42f82d.jpg

Spoiler

dla naszego luzackiego duetu i tak największym problemem była nieobecność na lekcji :reggie: nie te apokalipsa w środku miasta tylko lekcja fizyki i etat Pitura. Ja już czuję, że skoro jest Venom to Pitur będzie tutaj miał ciągle pod górkę, będzie załamka ale to przyjaźń go uratuje bo tu chodzi o to żeby być ze sobą szczerym! Bla bla

Zawsze we wszystko gram w trybie wydajności i graficzka mi się podoba, są momenty np. przy zachodzie słońca gdy oglądane z góry budynki i ulice wyglądają prawie 1:1 jak prawdziwe zdjęcie jakiegoś miasta. Jest płynnie, na razie bez błędów i ładnie. 

• Plusik 1
Opublikowano

Moralesa zrobiłem po zakupie PS5 i poszło gładko była infantylna ale chyba nie aż tak jak SM2. To nie będzie lekka przeprawa ale w odróżnieniu od serii Horizon jest tutaj chociaż bohater, którego lubię i znam od zawsze i jak naiwnie głupiutki by nie był to Piturowi chcę pomóc w nowych problemach. Jestem też ciekawy jak zła jest ta gra, nie muszę wszystkich gier kochać żeby je przejść a chociaż zdobędę doświadczenie, lubię sobie marudzić to najwyżej będę miał zapas amunicji na branżę. I zaznaczam nie robię tego specjalnie żeby się pastwić, na razie dopiero zacząłem gierkę. 

Opublikowano
2 hours ago, Krzysztof93 said:

Wczoraj zacząłem grać w SM2 na razie mogę napisać tyle, że dialogi są bardzo infantylne, klimacik relacji międzyludzkich jakby prosto z seriali Disney Channel. Nowy Jork to miasto porządnych, dobrych ludzi tak bardzo, że aż mi się niedobrze zrobilo. Muszę w sobie znaleźć dużo siły po prostu i jakoś to pójdzie.

Well said. A robiłeś już sidequesta z zapraszaniem na studniówkę? :leo: Utraciłem kawałek duszy przy tej misji.

Opublikowano

No zastanawiałem się co jest nie tak z Moralesem i już wiem. Fabuła. Faktycznie jest absolutnie nieinteresująca, wrogowie nieciekawi. Dlatego mnie nie ciągnie do tej gry. Wszędzie czytałem na forumku, że Morales lepszy od jedynki i zachodziłem w głowę co jest ze mną nie tak lol. Mówicie, że Spiderman 2 jeszcze gorszy pod tym względem?

Opublikowano

W dwójce na pewno dzieje się więcej niż w MM. Fabularnie nie jest jakimś najgorszym gniotem no ale właśnie problemem może być to, że jest zbyt wiele wątków, które ze sobą się przeplatają i może to być męczące. Ciężko jest coś więcej napisać bez spoilowania no ale jedynka to topka fabularnie, najlepszy Peter Parker, najfajniejsi wrogowie.

Opublikowano
W dniu 28.02.2025 o 13:27, Fafensky napisał(a):

Well said. A robiłeś już sidequesta z zapraszaniem na studniówkę? :leo:

Tak... zrobiłem :sadkek: no i o tym pisałem, infantylność do kwadratu, świat z uniwersum Disney Channel, Nowy Jork to miasto pluszowych słodkich ludzi jak z serialu Hannah Montana wszystko jest spoko nim postacie nie otworzą mordy. Pitur Parkur biedak ale gadżety ma wypasione, nie wiadomo ile ten Pitur ma lat bo niby dorosły a wygląda jakby ledwo wylazł z ustnej matury. 
Podoba mi się walka, poruszanie po mieście i graficzka, natrafiłem na kilka błędów, raz musiałem wczytać punkt kontrolny żeby gierkę ruszyć bo się coś zacięło. Na razie to tytuł maksymalnie na 7. Nie wiem jak niektórzy mogą zestawiać to i GoW: Ragnarök w jakimkolwiek celu ze sobą ale moim zdaniem Ragnarök to klasa wyżej i jedynie co te gry łączy to platformy i nie powinno się używać tych dwóch gier do argumentów bo to krzywdzące dla Kratosa. 

Opublikowano

Nie no straszny momentami jest ten S2 pod względem właśnie postaci i ogólnie disneyowskiej fabułki.

W tym kontekście ciekawi mnie jak podejdą do Wolverina, bo ja to sobie wyobrażam jak z Logana że napierdalasz krew się leje, fabuła mroczna. Ale tu pewnie Rosomak będzie miał nakładki na szpony żeby krzywdy nie zrobić 

Opublikowano

Ale jak sobie latam na tych skrzydełkach Pajączkami to przypomniałem sobie jak  :kekw:Rocksteady :kekw: miało niby zrobić grę z Super-Manem. Fajnie by było, mogli by go osłabić jakimś promieniem magicznym Dupozorda żeby Klark nie był aż taki mocny jak w kanonie na czas gry i takie latanie po Metropolis to by było kurde coś. Nie ma tego złego bo dostaliśmy fatalne Suicide Squad przecież :reggie: ale dałoby się zrobić tego Supka na tej generacji.