Skocz do zawartości

Stellar Blade

Jordanensis

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Complete Patch Notes for Stellar Blade Update 1.008

• Added support for PlayStation 5 Pro.
  • Introduced High Frame Rate (HFR) Mode to minimize input lag and enhance frame rate performance.
  • HFR Mode requirements:
    • Display must support 120 Hz output.
    • Enable 120 Hz Output in PlayStation 5 settings (Settings > Screen and Video > Video Output).
  • Available graphics modes:
    • Prioritize Performance: Focuses on frame rate.
    • Balanced: Balances resolution and frame rate.
    • Prioritize Resolution: Focuses on resolution and quality.
    • Pro: Enhanced Balanced Mode optimized for PlayStation 5 Pro, utilizing PSSR for superior quality.
    • Pro Max: Enhanced Prioritize Resolution Mode for PlayStation 5 Pro, providing a higher frame rate.
  • Minor bug fixes.
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzę, wczoraj tak na szybko odpaliłem Tropiciela, Bestie i Beliala, no i cudownie to wygląda. Szkoda, że przy okazji Pro nie dali czegoś nowego.

• This 1
Opublikowano

No odjebali kawał roboty Koreańce z tą grą, chyba najlepszy tryb PS5 Pro (razem z Rebirth) a do tego już podstawowe PS5 chodziło bardzo dobrze. Widać da się zrobić grę konsolową, która działa po prostu zajebiście i wygląda też zajebiście :). 

• Plusik 1
Opublikowano

Kończe pomału tą grę i jeżeli miałbym ją ocenić to pomimo podobnych not do WuKonga, to ona nawet przy nim nie stała. Już pal licho grafikę, ale i animacje, i walka jest z lekka drętwa w porównaniu z małpiszonem. Niby miało być efektownie, ale ja miałem wrażenie, że już po paru godzinach widziałem w grze wszystko.

Bossów też jest mało, a i ich recyclig się pojawia dość szybko na otwartych terenach. 

Do tego pierwszy raz doceniłem trzymanie trigeru w Asasinie z animacją wspinania - bosze tyle razy umarłem w tej grze, bo bohaterka a to się nie chwyciła, a to poleciała gdzieś indziej, a to nie trafiłem pomimo podwójnego skoku - zdecydowanie częściej ginie się przez takie bzdury niż w grze, niż podczas samej walki.

Muzyka i udźwiękowienie świetne, ale sama gra - takie 7/10, cała masa niedociągnięć - czuć ograniczenia w budżecie - Black Myth: Wukong przy tej grze to arcydzieło 10/10, które nie nudzi się nawet przez chwile przez 4 razy większą liczbę godzin. 

Opublikowano

@easye skoki to największa zmora tej gry, zwłaszcza jak przy dłuższej sekwencji przy ostatnim skoku się coś zepsuje i trzeba zapierdzielać od początku. Nie wiadomo czy gra uzna że jeszcze stoisz na platformie, czy już nie. 

• This 1