Skocz do zawartości

Stellar Blade

Jordanensis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ok, Great Wasteland trochę zaczyna irytować. Wrogowie niby ci sami co wcześniej w dużej większości, a HP i DMG mają podbite kilkukrotnie. Walka z kilkoma na raz wciąż irytuje, szczególnie przeciwko tym strzelającym robotom. Zaczynam walkę np. z dwoma, a z piasku wyskakuje jeszcze jakiś demogorgon i nie mam nawet kiedy użyć Tumblera, bo ciągle stunlock. W połączeniu z otwartym terenem i koniecznością mozolnego cofania się od ostatniego checkpointa trochę to męczy.

Opublikowano

No tak, Desert. ;) Myślę, że zdecydowanie więcej pułapek tu jest. Niby atakujesz wroga, czy grupkę, a spod ziemi wychodzą kolejni. Skaner ich nie wykrywa i wbrew pozorom nie zawsze widać ślady na piasku, że coś się tam czai. Plus dorzucili mnóstwo wybuchających skrzynek. Przed chwilą miałem sytuację, że wrogowie tak mną miotali, że nie dość, że nie miałem jak się wydostać, to jeszcze akurat upadałem na te miny. Chwila moment i pasek HP znika.

Miałem też buga, gdzie nie byłem w stanie zadać żadnych obrażeń tej stacjonarnej macce, choćbym nie wiem jak próbował. Miecz nie działał, choć ja obrażenia otrzymywałem. Dopiero broń dystansowa zadziałała.

No ale mówię, ja w takie gry jestem średni i tym bardziej mam obawy, czy zakup Elden Ring był dobrym pomysłem, skoro już tutaj bywa różnie. ;) A to akurat w Stellar Blade doceniam - przy zgonie nie tracę nic, oprócz odrobiny czasu. Tym bardziej dobrze się gra przez to.

Opublikowano

U mnie trzecie przejście leci tym razem prawilnie na hardzie, gra bardzo zyskuje w kolejnych runach, fajnie się biega mając odblokowane wszystkie skille oraz itemy. Animacje dalej robią, dopracowane są te finiszery super. 

Przy ich następnej gierce już się nie będę sugerował demkiem tylko biorę day one. BTW Setting aż się prosi aby pan kodzumbo zrobił jakieś Stellarkowe easter eggi w DS2 :pepegasm:

Tych strzelających robotów też nie lubię, szczególnie że nie są podatne na krytyka od tyłu, tzn wbiegając im sprintem za plecy jak przy innych mobach, nie próbowałem tego robić wolniej. 

Opublikowano (edytowane)

Czy w pudełku od Stellar Blade jest coś jeszcze co może się ruszać i dygotać na boki w zafoliowanym pudelku? Dostałem wczoraj swoją paczkę z grą kupioną w MediaMarkt i strasznie coś w środku lata tak jakby płyta się odczepiła. Zastanawiam się czy otwierać czy od razu zrobić zwrot. Jeśli to płyta to raczej będzie mocno porysowana. 

Edytowane przez Mijutka
Opublikowano
Godzinę temu, Mijutka napisał(a):

Czy w pudełku od Stellar Blade jest coś jeszcze co może się ruszać i dygotać na boki w zafoliowanym pudelku? Dostałem wczoraj swoją paczkę z grą kupioną w MediaMarkt i strasznie coś w środku lata tak jakby płyta się odczepiła. Zastanawiam się czy otwierać czy od razu zrobić zwrot. Jeśli to płyta to raczej będzie mocno porysowana. 

Płyta, niestety to normalne i często wylatuje, nawet w nówkach. Miałem tak często, ale jeszcze nigdy nie była porysowana. 

Opublikowano

No i koniec przygody z EVE. Został jeszcze boss challenge, może przy okazji DLC jeśli by kiedyś zrobili to się zagra też. Świetny boss z zakończenia 

Spoiler

Return to the Colony

zarówno design jak i sama walka. Na chwilę obecną moje GOTY, nie licząc DLC roku SOTE. Zobaczymy jeszcze jak Indy siądzie. A Koreańczyki niech nie pierdolą tylko robią cześć 2 :) 

kIhLykr.png

May your memories live on... forever 

• Plusik 3
  • Lubię! 1
  • beka z typa 1
  • This 1
Opublikowano

Eidos 9 jak na razie najbardziej irytująca lokacja w grze. Zdecydowanie za dużo platformówki, save/check pointy rozwleczone, brak budek telefonicznych. Pustynia mnie tak nie wymęczyła, jak te skakanie.

Opublikowano

Zbieram. Nie gram z instrukcją, ale gdy ukończę lokację, to sprawdzam w necie, co mogłem pominąć i wracam, dlatego przejście trochę się przeciąga. Na ten moment mam chyba wszystko, włącznie ze wszystkimi dokumentami, puszkami itp.

Opublikowano

Dla mnie spoko było na E9, fajna eksploracja. Czytałem opinie że Eve słabo skacze itp. nie wiem dla mnie w porządku te sekcje ze skakaniem czy wspinaniem. 

Jedyne co tam się mogę przyczepić to klatki leciały na tych dachach. 

• Plusik 1
Opublikowano
43 minuty temu, Suavek napisał(a):

Planet Diving Suit (6th)

No o ten mi właśnie chodziło. Ja go miałem dostępny od Xionu, bo był w Deluxe, niestety wersja NG+ już tak nie robi.