Opublikowano 13 października 20213 l Autor No to fajnie, że dorzucacie kolejne tytuły, ale tu trzeba wyrzucać, a nie dorzucać.
Opublikowano 13 października 20213 l Autor Wiecie, bo to już nie chodzi o jakość tych gier. Nie wątpię, że one wszystkie są co najmniej bardzo dobrymi tytułami. Chodzi o potencjał do rywalizacji w głosowaniu. Bo co z tego, że gra jest dobra i ktoś ma do niej sentyment, skoro kojarzyć ja będzie jedna, dwie osoby, a reszta nie miała z nią styczności. Wynik głosowania jest w takim przypadku raczej jasny. Więc nawet gra słabsza, ale bardziej kojarzona zapewnia większy potencjał na ciekawą rywalizację. Tu już nie będzie miejsca na sentymenty.
Opublikowano 13 października 20213 l Gdyby nie kwestia rozpoznawalności tytułów to zacząłbym od zmniejszenia liczby polskich tytułów, bo większość z nich była co najwyżej średnia
Opublikowano 13 października 20213 l 5 godzin temu, Czoperrr napisał: Scooby Doo można śmiało wyrzucić. Gobliiins 2 tez. Zostaje jeden tytul do pozbyca i zamykamy. Chcialem wyje.bac Toki bo se mysle ze bedzie smiesznie bez Tokara (he he kumacie?) a to okazala sie gierka, w ktora gralem dawno temu u kolezanki i nie moglem sobie przypomniec tytulu tyle lat. Zostawiamy.
Opublikowano 13 października 20213 l Autor NO ale jednak dla Speedballa nie będzie miejsca? Może coś z tych nowych kosztem czegoś starego? Syndicate? Desert Strike?
Opublikowano 13 października 20213 l Amiga, moja miłość dzieciństwa. Aż dziwne, że na liście nie ma North & South czy Fury of the Furries. Człowiek setki godzin w to przegrał.No i bez jaj nie możecie się nazywać graczami nie umieszczając na liście Moonstone'a. Takie perły jak Apidya są, a Moonstone nie?
Opublikowano 13 października 20213 l Te polskie trzeba wywalić jak może być tylko 64. Bo Franko jest spoko jako mem, ale jak ktoś w to grał to wie, że bieda. Za to Syndicate musi być no chyba że na tym PC będzie mimo że nie jest exem
Opublikowano 13 października 20213 l Autor Godzinę temu, WisnieR napisał: North & South 18. Godzinę temu, WisnieR napisał: Moonstone 29. Furry of the Furries nie ma, ale to lista robocza i czekają ją zmiany. 46 minut temu, Dante napisał: Te polskie trzeba wywalić jak może być tylko 64. Tylko, albo aż, bo mówimy tutaj o jednej platformie, która żyła ledwie kilka lat (nie to co PC), więc nie będziemy jej na siłę rozciągać do 128. Chyba, że chcecie, to wtedy potrzebuję jeszcze ok. 50 propozycji do listy, bo ja się na Amidze nie znam.
Opublikowano 13 października 20213 l 50 minut temu, Dante napisał: Te polskie trzeba wywalić jak może być tylko 64. Bo Franko jest spoko jako mem, ale jak ktoś w to grał to wie, że bieda. Za to Syndicate musi być no chyba że na tym PC będzie mimo że nie jest exem Cytat ale jak ktoś w to grał to wie, że bieda. Sory ziom Franko > Syndicate na amidze.
Opublikowano 13 października 20213 l Ja bym wyrzucił: Erik Flimbo Quest Toki Shufflepack Cafe Base Jumpers Speris Legacy Pushover W zamian te ci wrzuciłem wcześniej + All Terrian Racing Super Skidmarks Albo Overdrive Edytowane 13 października 20213 l przez triboy
Opublikowano 13 października 20213 l Pushovera na trzy takie same gry z widokiem z gory o autkach? No chyba jednak nie.
Opublikowano 13 października 20213 l Tylko, albo aż, bo mówimy tutaj o jednej platformie, która żyła ledwie kilka lat (nie to co PC), więc nie będziemy jej na siłę rozciągać do 128. Chyba, że chcecie, to wtedy potrzebuję jeszcze ok. 50 propozycji do listy, bo ja się na Amidze nie znam.Ja (pipi)ie czas do okulisty.
Opublikowano 13 października 20213 l Za przeproszeniem te 3 tytuły z autkami to wylatują w 1 rundzie z 1-2 głosami.
Opublikowano 13 października 20213 l Ktoś musi wylecieć w tej pierwszej rundzie. Super Skidmarks akurat znam i cenię w ramach portu na SMD. Edytowane 13 października 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 13 października 20213 l 3 godziny temu, funditto napisał: Gdyby nie kwestia rozpoznawalności tytułów to zacząłbym od zmniejszenia liczby polskich tytułów, bo większość z nich była co najwyżej średnia Szczerze? Które? Zapomniałem o Wings od Fury
Opublikowano 14 października 20213 l Franko, Cytadela, Skaut Kwatermaster i Liga Polska Manager to były niestety crapy.. Cytadela to przynajmniej broniła się tym, że była jednym z niewielu klonów Wolfa 3D/Dooma na Amidze, ale pozostała trójka miała w swoich gatunkach na tej platformie dużo lepszych konkurentów
Opublikowano 16 października 20213 l Autor Generalnie tak. Podejmuję autorytarne decyzje i czekam na ewentualną dyskusję czy sprzeciwy. Wyrzuciłem Pinball Dreams, bo jest już Pinball Fantasies (było pierwsze, ale jeśli Dreamsy były lepsze, to można zamienić). Wyrzuciłem Polska Liga Menager, bo.. to menadżer i nie widzę potencjału. Scooby Doo poleciał, bo widzę ogólną zgodę w temacie. Wyleciały też Gobliiins 2, bo jest już jedynka, a lepiej wrzucić coś innego, niż dwie części tej samej gry. Wyrzuciłem TV Sport Basketball, bo nie wyczuwam potencjału i popularności, więc kariery i tak jej nie wróżę. Wyjebałem Skauta Kwatermastera, w ramach czystki polskich gier, ale nie wiem czy słusznie. Wyjebałem Erika, bo nie wygląda imponująco, a wręcz irytująco. Teenagenta, Mortala 2, Settlersów, UFO, Civilization i paru innych nie dodawałem, bo chyba się zgadzam, że albo pojawią się na PC, albo jak w przypadku Mortala 2 znajdzie się dla niego miejsce w generacji konsol, bo był w zasadzie na wszystkim, a tutaj lepiej trzymać miejsce dla czegoś bliższego samej Amidze. Dodałem Speedball 2. Dodałem Desert Strike (można ewentualnie zamienić na Jungle Strike). Dodałem Syndicate. Dodałem Super Skidmarks, bo w sumie dwa głosy za. Zostawiłem Franko, bo jest u nas na tyle popularna i rozpoznawalna, że ma potencjał. Waham się z Pirates! (bo mi się mocno kojarzy z Amigą) w zamian za Jimmy White's Whirllwind Snooker, albo za Shufflepack Cafe, ale potrzebuję Waszej opinii. A może za coś jeszcze innego? Aktualnie lista wygląda następująco. Sensible World of Soccer International Karate Elfmania Last Ninja 2 Worms Theme Park Cannon Fodder Fire Force Lemmings 2 Rick Dangerous 2 Super Frog Pinball Fantasies Cytadela Gloom Alien Breed Franko North & South Lionheart Traps ‘n’ Treasures Risky Woods Walker Budokan Gunship 2000 Jaguar XJ220 Lotus 3 Soccer Kid Lethal Weapon Moonstone Misadventures of Flink Pushover Another World Wizkid Zool Gobliiins Cadaver Fightin Spirit Dune 2 Wings of Fury Speris Legacy Oscar Base Jumpers Legion Blues Brothers Lost Patrol Shadow of the Beast III Shufflepack Cafe Apidya Kajko i Kokosz Football Glory Brutal Football Jimmy White's Whirlwind Snooker Toki Trolls Flimbo Quest Flashback Chaos Engine Lost Vikings Shadow Fighter Turrican Cool Spot Speedball 2 Desert Strike Syndicate Super Skidmarks Ostatni tydzień na korekty i zmiany, bo na przyszły weekend planuję wystartować z amigową galą, a potem już skupimy się na 4 generacji konsol.
Opublikowano 17 października 20213 l Wszystko się zgadza, ale piratów bym dał, a czy za snookera czy za cymbergaja, to wsio ryba.
Opublikowano 17 października 20213 l Autor Ok, to Piraci! wchodzą w zastępstwie snookera, bo to dość niszowa dyscyplina i gra. Jeśli w trakcie tygodnia nic dodatkowego nie ustalimy, to lista w takiej formie wystartuje.
Opublikowano 17 października 20213 l Ja bym jeszcze zamienił Benefactor/Fire and Ice/Fury od the Furries za Shufflepack Cafe Edytowane 17 października 20213 l przez triboy