Skocz do zawartości

Temat ogólny.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

No to fajnie, że dorzucacie kolejne tytuły, ale tu trzeba wyrzucać, a nie dorzucać. :)

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 31,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Powiem Wam, dziwne uczucie. Tak wstać rano w sobotę i uświadomić sobie, że nie mam już kolejnej rundy do uruchomienia. Z plebiscytami ruszaliśmy pod koniec września 2021, więc minęło już 10 miesięcy,

• Jedna z moich ulubionych er gamingu, ciężko będzie wytypować 10. Oczywiście dostępne wszystko z NESa bo umówmy się jak cała lista gierek na ten system to cała również te po 1990 bo już wyżej kilka gie

Opublikowano
  • Autor

Wiecie, bo to już nie chodzi o jakość tych gier. Nie wątpię, że one wszystkie są co najmniej bardzo dobrymi tytułami. Chodzi o potencjał do rywalizacji w głosowaniu. Bo co z tego, że gra jest dobra i ktoś ma do niej sentyment, skoro kojarzyć ja będzie jedna, dwie osoby, a reszta nie miała z nią styczności. Wynik głosowania jest w takim przypadku raczej jasny.

Więc nawet gra słabsza, ale bardziej kojarzona zapewnia większy potencjał na ciekawą rywalizację. Tu już nie będzie miejsca na sentymenty.

Opublikowano

Gdyby nie kwestia rozpoznawalności tytułów to zacząłbym od zmniejszenia liczby polskich tytułów, bo większość z nich była co najwyżej średnia

Opublikowano
5 godzin temu, Czoperrr napisał:

Scooby Doo można śmiało wyrzucić.

Gobliiins 2 tez. Zostaje jeden tytul do pozbyca i zamykamy.

Chcialem wyje.bac Toki bo se mysle ze bedzie smiesznie bez Tokara (he he kumacie?) a to okazala sie gierka, w ktora gralem dawno temu u kolezanki i nie moglem sobie przypomniec tytulu tyle lat. Zostawiamy.

Opublikowano
  • Autor

NO ale jednak dla Speedballa nie będzie miejsca?

Może coś z tych nowych kosztem czegoś starego?

Syndicate? Desert Strike?

Opublikowano

Desert/Jungle Strike to przecież musi być.

Opublikowano

Amiga, moja miłość dzieciństwa. Aż dziwne, że na liście nie ma North & South czy Fury of the Furries. Człowiek setki godzin w to przegrał.

No i bez jaj nie możecie się nazywać graczami nie umieszczając na liście Moonstone'a. Takie perły jak Apidya są, a Moonstone nie?

Opublikowano

Te polskie trzeba wywalić jak może być tylko 64. Bo Franko jest spoko jako mem, ale jak ktoś w to grał to wie, że bieda.

Za to Syndicate musi być no chyba że na tym PC będzie mimo że nie jest exem

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, WisnieR napisał:

North & South

18.

Godzinę temu, WisnieR napisał:

Moonstone

29.

Furry of the Furries nie ma, ale to lista robocza i czekają ją zmiany.

46 minut temu, Dante napisał:

Te polskie trzeba wywalić jak może być tylko 64.

Tylko, albo aż, bo mówimy tutaj o jednej platformie, która żyła ledwie kilka lat (nie to co PC), więc nie będziemy jej na siłę rozciągać do 128. Chyba, że chcecie, to wtedy potrzebuję jeszcze ok. 50 propozycji do listy, bo ja się na Amidze nie znam.

Opublikowano
50 minut temu, Dante napisał:

Te polskie trzeba wywalić jak może być tylko 64. Bo Franko jest spoko jako mem, ale jak ktoś w to grał to wie, że bieda.

Za to Syndicate musi być no chyba że na tym PC będzie mimo że nie jest exem

Cytat

ale jak ktoś w to grał to wie, że bieda.

Sory ziom Franko > Syndicate na amidze.

Opublikowano

Ja bym wyrzucił:

Erik

Flimbo Quest 

Toki 

Shufflepack Cafe 

Base Jumpers 

Speris Legacy 

Pushover

W zamian te ci wrzuciłem wcześniej +

All Terrian Racing

atr5.png

Super Skidmarks

super-skidmarks_7.png

Albo Overdrive

overdrive_10.png

Edytowane przez triboy

Opublikowano

Pushovera na trzy takie same gry z widokiem z gory o autkach? No chyba jednak nie.

Opublikowano
Tylko, albo aż, bo mówimy tutaj o jednej platformie, która żyła ledwie kilka lat (nie to co PC), więc nie będziemy jej na siłę rozciągać do 128. Chyba, że chcecie, to wtedy potrzebuję jeszcze ok. 50 propozycji do listy, bo ja się na Amidze nie znam.
Ja (pipi)ie czas do okulisty.
Opublikowano

Za przeproszeniem te 3 tytuły z autkami to wylatują w 1 rundzie z 1-2 głosami.

Opublikowano

Ktoś musi wylecieć w tej pierwszej rundzie. Super Skidmarks akurat znam i cenię w ramach portu na SMD.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
3 godziny temu, funditto napisał:

Gdyby nie kwestia rozpoznawalności tytułów to zacząłbym od zmniejszenia liczby polskich tytułów, bo większość z nich była co najwyżej średnia

Szczerze? Które?

Zapomniałem o Wings od Fury

Opublikowano

Franko, Cytadela, Skaut Kwatermaster i Liga Polska Manager to były niestety crapy.. Cytadela to przynajmniej broniła się tym, że była jednym z niewielu klonów Wolfa 3D/Dooma na Amidze, ale pozostała trójka miała w swoich gatunkach na tej platformie dużo lepszych konkurentów

Opublikowano
  • Autor

Generalnie tak. Podejmuję autorytarne decyzje i czekam na ewentualną dyskusję czy sprzeciwy.

Wyrzuciłem Pinball Dreams, bo jest już Pinball Fantasies (było pierwsze, ale jeśli Dreamsy były lepsze, to można zamienić).

Wyrzuciłem Polska Liga Menager, bo.. to menadżer i nie widzę potencjału.

Scooby Doo poleciał, bo widzę ogólną zgodę w temacie.

Wyleciały też Gobliiins 2, bo jest już jedynka, a lepiej wrzucić coś innego, niż dwie części tej samej gry.

Wyrzuciłem TV Sport Basketball, bo nie wyczuwam potencjału i popularności, więc kariery i tak jej nie wróżę.

Wyjebałem Skauta Kwatermastera, w ramach czystki polskich gier, ale nie wiem czy słusznie.

Wyjebałem Erika, bo nie wygląda imponująco, a wręcz irytująco.

Teenagenta, Mortala 2, Settlersów, UFO, Civilization i paru innych nie dodawałem, bo chyba się zgadzam, że albo pojawią się na PC, albo jak w przypadku Mortala 2 znajdzie się dla niego miejsce w generacji konsol, bo był w zasadzie na wszystkim, a tutaj lepiej trzymać miejsce dla czegoś bliższego samej Amidze.

Dodałem Speedball 2.

Dodałem Desert Strike (można ewentualnie zamienić na Jungle Strike).

Dodałem Syndicate.

Dodałem Super Skidmarks, bo w sumie dwa głosy za.

Zostawiłem Franko, bo jest u nas na tyle popularna i rozpoznawalna, że ma potencjał.

Waham się z Pirates! (bo mi się mocno kojarzy z Amigą) w zamian za Jimmy White's Whirllwind Snooker, albo za Shufflepack Cafe, ale potrzebuję Waszej opinii. A może za coś jeszcze innego?

Aktualnie lista wygląda następująco.

1. Sensible World of Soccer

2. International Karate

3. Elfmania

4. Last Ninja 2

5. Worms

6. Theme Park

7. Cannon Fodder

8. Fire Force 

9. Lemmings 2

10. Rick Dangerous 2 

11. Super Frog

12. Pinball Fantasies

13. Cytadela

14. Gloom

15. Alien Breed

16. Franko

17. North & South

18. Lionheart

19. Traps ‘n’ Treasures

20. Risky Woods

21. Walker

22. Budokan

23. Gunship 2000

24. Jaguar XJ220

25. Lotus 3

26. Soccer Kid

27. Lethal Weapon

28. Moonstone

29. Misadventures of Flink

30. Pushover

31. Another World

32. Wizkid

33. Zool

34. Gobliiins

35. Cadaver

36. Fightin Spirit

37. Dune 2

38. Wings of Fury

39. Speris Legacy

40. Oscar

41. Base Jumpers

42. Legion

43. Blues Brothers

44. Lost Patrol

45. Shadow of the Beast III

46. Shufflepack Cafe

47. Apidya

48. Kajko i Kokosz

49. Football Glory

50. Brutal Football

51. Jimmy White's Whirlwind Snooker

52. Toki

53. Trolls

54. Flimbo Quest

55. Flashback

56. Chaos Engine

57. Lost Vikings

58. Shadow Fighter

59. Turrican

60. Cool Spot

61. Speedball 2

62. Desert Strike

63. Syndicate

64. Super Skidmarks

Ostatni tydzień na korekty i zmiany, bo na przyszły weekend planuję wystartować z amigową galą, a potem już skupimy się na 4 generacji konsol.

Opublikowano

Wszystko się zgadza, ale piratów bym dał, a czy za snookera czy za cymbergaja, to wsio ryba.

Opublikowano
  • Autor

Ok, to Piraci! wchodzą w zastępstwie snookera, bo to dość niszowa dyscyplina i gra.

Jeśli w trakcie tygodnia nic dodatkowego nie ustalimy, to lista w takiej formie wystartuje.

Opublikowano

Ja bym jeszcze zamienił Benefactor/Fire and Ice/Fury od the Furries za Shufflepack Cafe :lapka:

fire_and_ice_05.png

fury-of-the-furries.png

1356037871-Benefactor-9.png

Edytowane przez triboy