Opublikowano 7 listopada 20213 l Fani shoot 'em upów to nisza więc dlatego ale ja ostatnio pokochałem ten gatunek i według mnie wszystkie zasługują a pewnie jescze bym dołożył coś np In The Hunt (1993) - Metal Slug z łodzią podwodną w roli głównej
Opublikowano 7 listopada 20213 l In The Hunt to nawet ci sami tworcy co Metal Slug. Mam nawet oryginał w kabinie ale to nie ta generacja. Sensowny port konsolowy to dopiero Saturn i PSX. Gierka wyszła też na Windowsa ale ciężej to kupić niż jamma pcb.
Opublikowano 9 listopada 20213 l Autor Zrobimy tak. Dorzucę tego Dragon Balla kosztem Toxic Crusaders. TC byli już w trzeciej generacji, odpadli w pierwszej rundzie, nie jestem przekonany czy prezentuje wystarczający potencjał, by startować ponownie. Przypominam, że po raz drugi nie startują takie sztosy jak Prince of Persia, Double Dragon (solo oraz w kooperacji z Battletoads), więc jakoś to przeżyjemy. Natomiast Dragon Ball debiutuje i z racji silnej marki może powalczyć. Nie pamiętam czyją propozycją było Toxic Crusaders, ale mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko? Dorzucę również tego Donkey Konga na GB, bo skoro użytkownik proponuje, to warto wziąć to pod uwagę, bo i niech małpa ma na pocieszenie, że tylko jeden Donkey Kong Country wchodzi do gry. Wyrzucam z kolei Harvest Moona na GB (moja propozycja, więc raczej nikt poza mną nie będzie za nią płakał). Jeśli Harvest Moon ma wygrać, to zrobi to wersja SNESowa. Planuję też zamknąć listę w czwartek, bo jest święto i moze wygospodaruję trochę wolnego czasu, by już zająć się organizacją, tworzeniem drabinki i wprowadzaniem ankiety (wprowadzenie 128 gier do pytań trochę trwa ;] Więc to ostatnie momenty na ewentualne zmiany, potem budka się zamyka i lecimy.
Opublikowano 9 listopada 20213 l Proszę o pozostawienie Głupiej Dzikuski w należnym jej oraz jej ludowi spokoju. Świetna oprawa audio wizualna oraz zagadki w plarformówce to była wyższa pólka gier tamtego okresu.
Opublikowano 9 listopada 20213 l Autor Pocahontas zostaje, oczywiście. Jej jedyna szansa by się pojawić. Edytowane 9 listopada 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 14 listopada 20213 l Autor Oczywiście zapraszam już do podawania swoich typów na piątą generację. Playstation, Saturn, N64, GameBoy Color, Jaguar, 3DO i nie wiem czy coś jeszcze, ale bądźmy szczerzy, liczą się tylko pierwsze cztery maszyny. Forma propozycji dowolna, może być lista, mogą być pojedyncze sztuki, za jednym zamachem, na raty, jak kto woli. Limitu na jednego użytkownika nie nakładam, bo jeden i tak całego go nie wykorzysta, a dla drugiego będzie on i tak za mały. Proszę tylko o rozsądne ilości i nie podawanie 50 pozycji jednocześnie. Pierwszeństwo będą miały gry, które pojawią się najczęściej, ale będziemy się starać zadowolić jak najwięcej osób. Generalnie zobaczymy jak się sprawy potoczą.
Opublikowano 14 listopada 20213 l Ja bym uhonorowal Jaguara gra Aliens vs Predator. Na reszte sprzetow nie podaje bo lista bedzie pelna w 2 dni.
Opublikowano 14 listopada 20213 l PSX: Crash Bandicoot 3, Gran Turismo 2, Metal Gear Solid, ISS Pro, Tony Hawk Pro Skater 2, Driver Sega Saturn: Virtua Fighter 2, Nights, Tomb Raider N64: Paper Mario, Mario Kart 64, Zelda Ocarina of Time, Super Mario 64, Banjo Kazooie, Conker’s Bad Fur Day, Super Smash Bros GBC: Zelda Oracle of Ages/Seasons, Pokemon Gold/Silver Edytowane 14 listopada 20213 l przez funditto
Opublikowano 14 listopada 20213 l Crash Team Racing Dino Crisis 2 Hogs of War Metal Gear Solid ISS Pro Evolution Gran Turismo 1/2 Jackie Chan Stuntmaster Sheep, Dog and Wolf Resident Evil Tony Hawk Skateboarding (i THPS2) Tekken 3 Może się coś dorzuci jak już będzie jakaś konkretniejsza lista.
Opublikowano 14 listopada 20213 l Chrono Cross. Reszta i tak zaraz będzie wypisana. Wspaniała to generacja była.
Opublikowano 14 listopada 20213 l Z PS1 za bardzo nie jestem w stanie podać, ominęła mnie ta konsola. Więc podam to co znam z portów albo z automatów. Plus sporo rzeczy z Saturna. 1. Rayman 2. Manx TT Superbike 3.Die Hard Arcade 4.Samurai Shodown 4 5.Dead or Alive 6.Need For Speed 7.Puyo Puyo Sun 8.Dungeons & Dragons: Tower of Doom 9. House of the Dead 10. Metal Slug 3 11. Daytona CE 12. Marvel Vs Street Fighter 13. Virtua Cop 2 14. Saturn Bomberman 15. Tomb Raider 16. Street Fighter Alpha 3 17. Nights 18. Panzer Dragoon 19.Sega Rally 20. Virtua Fighter 2 21. Jet Moto 3 22. Castlevania: Symphony of the Night 23. Tekken 3 24. Alone in the Dark 25. Road Rash 26. Mortal Kombat 4 27. Pokemon Silver 28. Super Mario Bros Deluxe 29. In the Hunt
Opublikowano 14 listopada 20213 l Większość to pewniaki ale podam żeby przypadkiem nie zabrakło: 1. Final Fantasy Tactics 2. Tekken 3 3. FF7 4. MGS 5. Front Mission 3 6. Tomb Raider 2 7. Resident Evil 3 8. Worms Armageddon 9. Silent Hill 10. Tenchu 11. Vigilante 8 2nd Offense 12. Soul Blade 13. Crash Bandicoot 3 14. Star Ocean: The Second Story 15. Crash Team Racing 16. Vagrant Story 17. Tales of Destiny 2 18. Castlevania: SotN 19. Ridge Racer Type 4 20. Street Fighter Alpha 3 21. Tombi! 22. Legend of Mana Edytowane 14 listopada 20213 l przez łom
Opublikowano 14 listopada 20213 l 1. Chrono Trigger 2. Vagrant Story 3. Resident Evil 3 4. Final Fantasy 8 5. Front Mission 3 6. Alien Resurrection 7. Metal Slug Super Vehicle 001 8. Dino Crisis 9. DarkStone 10. Bishi Bashi Special 11. GTA 2 12. Gran Turismo 2 13. Fifa 99 14. Road Rash Jailbreak 15. Medal Of Honor Underground 16. Bloody Roar 17. Breath Of Fire 4 18. Chrono Cross 19. Crash Bandicoot 3 Warped 20. Castlevania SOTN 21. Dino Crisis 2 22. Quake 2 23. Alone in the Dark 4: The New Nightmare 24. Nightmare Creatures 2 25. Crash Team Racing Kolejnosc bez znaczenia u mnie. Edytowane 14 listopada 20213 l przez Plugawy dopisałem po sugestii kmiota
Opublikowano 14 listopada 20213 l Autor Nie sugerujcie się tym, że ktoś już coś podał, bo miejsce jest limitowane i w wielu przypadkach będzie brane pod uwagę jak często dana gra była zgłaszana. Po prostu podawajcie swoje must-be, nawet jeśli są to oczywiste wybory i nie podchodźcie do tego na zasadzie "ktoś inny już podał". Ukukuki zaproponował 30 gier na pierwszy rzut, ale jeśli nie znajdą one poparcia u innych użytkowników, to wiele będzie musiało polecieć, bo choć bardzo bym chciał wszystkie uhonorować, to nie mogę 1/4 miejsca na liście oddać jednemu użytkownikowi. Ale tak jak mówię - to już problem na końcowe szlify i będziemy pertraktować. Zobaczymy jak się będą głosy rozkładać. Bo nie minęły 2 godziny, a już mógłbym zapełnić połowę listy.
Opublikowano 14 listopada 20213 l 1. Metal gear solid 2. Tony hawk 2 3. Medievil 4. Dino crisis 5. final fantasy IX 6. crash bash 7. looney tunes lost in time 8.Tekken 3 9. Tomb raider 2 10.crash 3
Opublikowano 14 listopada 20213 l Jeśli chodzi o Nintendo 64 to musi być tam moja święta trójca tego dziwadła: Turok 2: Seeds of Evil GoldenEye 64 Donkey Kong 64!!
Opublikowano 14 listopada 20213 l Mogę się spodziewać jakie tytuły pojawią się wielokrotnie i muszą się pojawić, więc polecę trochę drugim garniturem, ale niekoniecznie: Fifa 98/Fifa Road to WC 98 Alien Trilogy Alien Ressurection Duke Nukem 3d Vigilante 8/Vigilante 8 second offense WCW Mayhem Dragon Ball Final Bout GT Road rash 3d/Roadrash Jailbreak V-Rally 2 Colin McRae 2 MotoRacer 1 i 2/Moto Racer World Tour Syphon Filter 2 Bloody Roar 1 i 2 Soul Edge/Soul Blade Worms Spiderman Crash Bash Wild 9 Future Cop LAPD TOCA Destruction Derby 1/2 Dino Crisis Hercules Tarzan Fear Effecr 1/2 Figting Force Sled Storm GTA 2 Knockout Kings/2000 Soul Reaver Medievil 1/2 Medal of Honor Mortal Kombat 4/Trilogy Vib Ribbon Parappa The Rapper Quake 2 Rampage World Tour Ready 2 Rumble/Round Two Z tymi kontynuacjami, to będzie trzeba ewidentnie mocno przyciąć, ale nie wiem jak to ugryźć. Edytowane 15 listopada 20213 l przez SlimShady
Opublikowano 14 listopada 20213 l Może mniej znane: Apocalypse z Brucem Willisem Lomax 40 winks Super Puzzle Fighter II Turbo (najlepsza gra logiczna z trybem vs ever)
Opublikowano 14 listopada 20213 l 1 minutę temu, SlimShady napisał: Z tymi kontynuacjami, to będzie trzeba ewidentnie mocno przyciąć, ale nie wiem jak to ugryźć. Wielka bitwa kontynuacji. 1 minutę temu, frankfuter napisał: Może mniej znane: Apocalypse z Brucem Willisem Podbijam.
Opublikowano 14 listopada 20213 l 1 minutę temu, SlimShady napisał: Mogę się spodziewać jakie tytuły pojawią się wielokrotnie i muszą się pojawić, więc polecę trochę drugim garniturem, ale niekoniecznie: Fifa 98/Fifa Road to WC 98 Alien Trilogy Alien Ressurection Duke Nukem 3d Vigilante 8/Vigilante 8 second offense WCW Mayhem Dragon Ball Final Bout GT Road rash 3d/Roadrash Jailbreak V-Rally 2 Colin McRae 2 MotoRacer 1 i 2/Moto Racer World Tour Syphon Filter 2 Bloody Roar 1 i 2 Soul Edge/Soul Blade Worms Spiderman Crash Bash Wild 9 Future Cop LAPD TOCA Destruction Derby 1/2 Dino Crisis Hercules Tarzan Fear Effecr 1/2 Figting Force 2 Sled Storm GTA 2 Knockout Kings/2000 Soul Reaver Medievil 1/2 Medal of Honor Mortal Kombat 4/Trilogy Vib Ribbon Parappa The Rapper Quake 2 Rampage World Tour Ready 2 Rumble/Round Two Z tymi kontynuacjami, to będzie trzeba ewidentnie mocno przyciąć, ale nie wiem jak to ugryźć. W 5 to jeszcze luzik jeśli chodzi o kontynuacje ale w 6 i 7 to rzeczywiście trzeba pomyśleć o jakimś ostrym limicie
Opublikowano 14 listopada 20213 l 25 minut temu, Kmiot napisał: Bo nie minęły 2 godziny, a już mógłbym zapełnić połowę listy. Jak potrzeba to zawsze można zrobić 256
Opublikowano 14 listopada 20213 l 7 minut temu, SlimShady napisał: Figting Force 2 Dwójka miała coopa? Jedynka na dwóch to było