Skocz do zawartości

Temat ogólny.

Featured Replies

Opublikowano

Nintendo 64:

Perfect Dark

The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time

The Legend Of Zelda: Majora's Mask

Super Mario 64

Conker's Bad Fur Day

41 minut temu, Plugawy napisał:

1. Chrono Trigger

Nie wstawiajcie gierek, które już miały swoją szansę. Chrono Trigger właśnie bije się w zestawieniu SNESowym

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 31,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Powiem Wam, dziwne uczucie. Tak wstać rano w sobotę i uświadomić sobie, że nie mam już kolejnej rundy do uruchomienia. Z plebiscytami ruszaliśmy pod koniec września 2021, więc minęło już 10 miesięcy,

• Jedna z moich ulubionych er gamingu, ciężko będzie wytypować 10. Oczywiście dostępne wszystko z NESa bo umówmy się jak cała lista gierek na ten system to cała również te po 1990 bo już wyżej kilka gie

Opublikowano
  • Autor

Dobra, zamykamy, bo jest komplet xd

2 minuty temu, Square napisał:

Jak potrzeba to zawsze można zrobić 256 :)

Jasne, a ja wezmę urlop, by mieć kiedy to ogarnąć, a potem wprowadzić 128 pytań do ankiety.

8 minut temu, SlimShady napisał:

Z tymi kontynuacjami, to będzie trzeba ewidentnie mocno przyciąć, ale nie wiem jak to ugryźć.

W sensie? Nadal pozostaje limit max dwóch gier z danej serii, ale patrząc na ciasnotę, to będzie stosowany tylko w wyjątkowych sytuacjach, a reszta cyklów dostanie po jednym, najbardziej godnym reprezentancie.

Kurde, sam nie wiem, będzie ciężko xd

Opublikowano
5 minut temu, frankfuter napisał:

Dwójka miała coopa? Jedynka na dwóch to było :banderas:

To było złoto w coopie. O dwójce niewiele wiem, poza tym, że ponoć była dużo gorsza(może nawet crapem). Coś tam Piechota pisał w retro na ten temat.

3 minuty temu, Kmiot napisał:

W sensie? Nadal pozostaje limit max dwóch gier z danej serii, ale patrząc na ciasnotę, to będzie stosowany tylko w wyjątkowych sytuacjach, a reszta cyklów dostanie po jednym, najbardziej godnym reprezentancie.

Tak sobie myślałem, że takie ewidentnie lepsze odsłony muszą w pojedynkę pójść dalej. Dajmy na to Tekken 3, Gran Turismo 2, Colin 2, V-Rally 2 itd.

Gorzej będzie z tytułami, które mają większe wahania w jedną lub w drugą stronę. Dajmy na to Trylogia Crasha, osobiście dałbym dwójkę, ale jedynka była pierwsza i rewolucyjna w 96 r. Za to trójka najbardziej różnorodna, ale też nie tak dopracowana, i co tutaj zrobić? Residenty podobnie. Ból głowy jak skurwysyn.

Opublikowano
  • Autor

Wiadomo, będzie ostre rzeźbienie. Dlatego ważne jest, by było jak najwięcej danych, z którymi będzie można popracować. Jeśli Crasha 3 wymieni 5 użytkowników, a Crasha 2 tylko trzech, to trzeba będzie to uszanować.

Ewentualnie pomyśli się o jakichś pre-eliminacjach w obrębie cyklów gier?

Opublikowano

Nie no chyba lepiej będzie jak ta część którą wymieni więcej osób ląduje w ankiecie i tyle. No chyba że będzie więcej Dino crisis 2 to wtedy słuchaj tylko senior membera którego nick zaczyna się na p

Opublikowano
15 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Zastanawiam się też jak niby ma wyglądać rywalizacja Sony z Nintendo jak wówczas na 1 N64 przypadało w Polsce pewnie z 25 przerobionych szaraków. XDD

To nie jest rywalizacja Sony vs Nintendo tylko rywalizacja gierek dlatego nawet czasami Kmiot umieszcza nazwę jednej gierki pod dwoma systemami. Chyba za mocno ci siada na głowę to CW

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

nie było :

ISSPE2

Driver

Diddy Kong Racing

Mario Kart64

Twisted Metal

Wipeout 2097

"wzmacniam kandydatury" :

Tomba! 

GTA2

Worms Armagedon

Jackiem Chan Stuntmaster 

CTR

Final Fantasy 9

Crash (1)

Crash Bash

Ready2Rumble

Vigilante8 2nd

Virtua Fighter 2 

CollinMcRae Rally(1)

GranTurismo 2

Medal of Honor

No i warto wspomniec, ale ciasnota to się nie załapią(?) :

This is Football, Gex, Kula World, NBA Live99 (PSX) 

Hexen, Mr Bones, Street Fighter the Movie (Saturn)

A gierki takie jak Tekken3, MGS, THPS2, Mario64, Soul Reaver, czy np te z N64 w które akurat nie grałem tj. Zelda OoT i Goldeneye wydaje się że muszą się "zakwalifikować z automatu". No robi się ciężko z kandydatami, właściwe głosowanie się jeszcze nie zaczęło, a mam wrażenie że igrzyska już trwają.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kmiot napisał:

Jasne, a ja wezmę urlop, by mieć kiedy to ogarnąć, a potem wprowadzić 128 pytań do ankiety.

Do uzupełnienia ankiety zawsze ktoś się znajdzie :)

Opublikowano

A wrzucę i swoja listę, kolejność bez znaczenia:

1. THPS 2

2. MGS

3. GTA 2

4. Colin McRae Rally 2.0

5. Driver

6. Super Mario 64

7. Spider-Man <3

8. Tomb Raider II

9. Oddworld: Abe's Exodus

10. Rayman 2

Opublikowano
52 minuty temu, alb84 napisał:

nie było :

Driver

Diddy Kong Racing

Mario Kart64

Driver i Mario Kart 64 były wcześniej wymienione przeze mnie, ale to dobrze, bo jest szansa, że się załapią 

Opublikowano

N64:

1. Super Mario 64

2. GoldenEye 007

3. Ocaryna

4. Banjo-Kazooie

5. Conker

6. Perfect Dark

7. Wave Race

8. 1080 Snowboarding

PSX:

1. MGS

2. Resident Evil

3. Silient Hill

4. Tomb Raider

5. Gran Turismo

6. Crash Bandicoot

7. Soul Reaver

8. FFVII

Finał: MGS vs GoldenEye 007.

Opublikowano
3 godziny temu, zdrowywariat napisał:

Finał: MGS vs GoldenEye 007.

Nie ma szans, te gierki nie mają aż tylu fanów. 

Od siebie dodam jeszcze:

Tarzan, ktoś tu wymienił. Bardzo fajna gierka chociaż mega krótka. 

Medievil, co prawda grałem tylko w remake ale dla mnie gierka sztos. 

Destruction Derby 2

Opublikowano

@Ukukuki Odnośnie MediEvil gierka mocno się postarzała a remake świetnie poprawił wszelkie niedogodności. Jak masz jeszcze remake to jest tam do odblokowania oryginał, warto zagrać chwilę i porównać.

No i moim zdaniem FF Tactics (które na razie tylko ja wymieniłem :/ koniecznie musi się znaleźć  bo jest to dla mnie gra idealna i jedyne 10/10 bez żadnego zastanowienia nawet po 23 latach i 10 ukończeniach.

Opublikowano
45 minut temu, łom napisał:

Jak masz jeszcze remake to jest tam do odblokowania oryginał, warto zagrać chwilę i porównać.

Odpaliłem na chwilę ale umówmy się gierki 3D z generacji PS1, N64, Saturna są niegrywalne bez nuty nostalgii. Wyjątkiem są tytuły arcade ale wynika to z ich specyfiki i projektu samej rozgrywki. 

Opublikowano

Ja mam trochę inaczej, jak gierka wyróżnia się gameplayem i w kolejnych latach nie wyszły lepsze wersje 'tego samego' to z chęcią ogram taki tytuł (np. Tomb Raider 2 i 3 czy Vagrant Story). Ale jak mam do wyboru sequele które są po prostu lepsze to nie chce mi się już wracać do pierwszych części (np. THPS czy Gran Turismo).

Opublikowano

Większość już podali poprzednicy, więc od siebie nostalgicznie rzucę Nightmare Creatures 1 i 2. 

Ciekawi mnie której generacji będzie najwięcej w ścisłym finale i czy rzeczywiście czym młodsza gra tym większy faworyt. 

Opublikowano

@Kmiot Panie Kmiocie, wpłacę 50 polskich złotych na podany przez Pana numer konta za ogarnięcie 256 opcji. Pozdrawiam.

N64:

Super Mario 64
Mario Kart
Conker
Perfect Dark
Mario Party
Diddy Kong Racing
Mario Golf
Marrio Tennis
WCW/NWO Revenge
Zelda: Ocarina of Time
1080 Snowboarding

PSX? Saturn?

CDN...

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
2 godziny temu, Ukukuki napisał:

Nie ma szans, te gierki nie mają aż tylu fanów. 

Od siebie dodam jeszcze:

Tarzan, ktoś tu wymienił. Bardzo fajna gierka chociaż mega krótka. 

Medievil, co prawda grałem tylko w remake ale dla mnie gierka sztos. 

Destruction Derby 2

Wiem, ale jako obracający się w kręgu posiadaczy N64 wiem też, że GoldenEye 007 było najlepszą grą na N64, najlepszą strzelanką FPP, najlepszą grą o agencie 007, z najlepszym multi, od najlepszego niegdyś developera, przy której ludzie spędzali najwięcej godzin, niektórzy nawet dorabiali jakiś karton na TV, żeby nie było widać, kto gdzie jest na planszy. GoldenEye 007 i Super Mario 64 powinny zajść najdalej, z całą sympatią do Ocaryny i PD64.

Z PSXem sytuacja jest dużo bardziej skomplikowana, bo na szaraka było tych gier dużo więcej, choć i tu chyba największym kultem cieszą się MGS i FFVII.

Opublikowano

Na pewno o czymś zapomniałem... ale póki co ::

Gran Turismo

Gran Turismo 2

Tekken 3

NFS 4: High Stakes

NFS Porsche Unleashed

Parasite Eve 2

Resident Evil 3: Nemesis

Resident Evil 2

Silent Hill

Tony Hawk's Skateboarding 

Tony Hawk's Pro Skater 2

Crash Bandicoot 3: Warped

Alone in the Dark 4

TOCA World Touring Cars (Toca 3)

Driver

Oddworld: Abe's Oddysee

Oddworld: Abe's Exoddus

Metal Slug

Dino Crisis 2

Worms World Party

WWF SmackDown! 2

Opublikowano

Resident Evil

Resident Evil 2

Resident Evil 3

Silent Hill

Parasite Eve

Parasite Eve 2

Metal Gear Solid

Soul Reaver

Final Fantasy 7

Final Fantasy 8

Tomb Raider 2

Tomb Raider 3

Fear Effect

Fear Effect 2

Tekken 3

Xenogears

Vagrant Story

Opublikowano
8 godzin temu, zdrowywariat napisał:

Finał: MGS vs GoldenEye 007

Tomb Raider vs Resident Evil 2

Opublikowano

W większości krajów byłoby to Zelda: Ocarina of Time vs Final Fantasy 7, ale pewnie nie w Polsce