Opublikowano 21 listopada 20213 l 6 godzin temu, alb84 napisał: Soviet Strike, grał ktoś? Też było grane na pamięć (brak memorki), i choć podobne naloty w serii JustCause zawsze przwoływały mi wspomnienia z Soviet Strike z PSX, to nie pogniewał bym się nakiś współczesny remake czy innego indora, który by odświeżył ten typ rozgrywki. Rzut izometryczny, współczesna grafa i zaawansowana jak tylko się da fizyka zniszczeń. Desert, Soviet czy tam Nuclear Strike, no jak tam zwał, po prostu brakuje takich gierek :). Miałem, grałem - cudna gierka. I też grałem bez memorki. xD Ratowanie wojaków, walki powietrzne, z czołgami, wyrzutniami... Miód. I ta destrukcja otoczenia... Edytowane 21 listopada 20213 l przez Snake_Plissken
Opublikowano 21 listopada 20213 l 10 godzin temu, alb84 napisał: Rollcage, G-Police Bardzo dobre gierki. Szczegolnie g-police.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Dobra, dodałem ankietę do serii wieloczęściowych. Ankieta jest wielokrotnego wyboru, więc możecie zaznaczyć więcej niż jeden tytuł (ale nie zaznaczajcie wszystkich, bo to bez sensu i nic nam nie powie). Dodatkowo wrzuciłem kilka serii dwuczęściowych, które są dość zbliżone jakościowo oraz głosowo, by wysondować, którą w razie czego wybrać. Te ankiety nie są wielokrotnego wyboru, więc trzeba wybrać jedną grę. Zaznaczam, że ta ankieta jest tylko w celach badawczych i jej wyniki nie będą w żaden sposób wiążące czy decydujące. To znaczy mogą takie być, ale nie muszą. Zawsze będę przedkładał argumenty w tej dyskusji, nad surowe głosowanie, więc nie przejmujcie się tym zbytnio, na co zagłosować. Szczególnie w tych dwuczęściowych seriach może się okazać, że na listę dostaną się obie, albo żadna. To, że dana seria jest w ankiecie jeszcze nic nie znaczy. To po prostu taka nasza podpórka, z której skorzystamy, jeśli zajdzie taka potrzeba. Dorzuciłem też ankietę w sprawie DOOMa, bo akurat miał on całkiem zgrabne porty na tej generacji DOOM/DOOM2/DOOM64. Myślę, że spokojnie znajdzie się miejsce dla jednego, albo nawet dwóch? 3 godziny temu, frankfuter napisał: @Kmiot a może jeszcze ape escape? Doda się, doda. Lista jest wciąż w fazie tworzenia i rozwoju.
Opublikowano 21 listopada 20213 l W 15. sa 3 pozycje ale jeden wybor. I niestety trzeba zawsze cos zaznaczyc.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Poprawiłem 15. Dodałem też opcję neutralną do każdego pytania.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Zeby glosowac za BoF 3 zamiast 4 to naprawde trzeba nie zagrac w czworke. Jak Kmiot juz dodal neutralna opcje to proponuje zaglosowac jeszcze raz i jak ktos nie gral w gry z danego zestawienia to wybrac obojetnie/nie wiem. Podbna sytuacja z Road Rash i Medal of Honor. A Dino Crisis bym wywalil z glosowania i przepchnal obydwie czesci bo to rozne gry sa gameplayowo.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Klikasz pokaz opcje glosowania pod ankieta i mozna chyba jeszcze raz.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor 12 minut temu, Plugawy napisał: A Dino Crisis bym wywalil z glosowania i przepchnal obydwie czesci bo to rozne gry sa gameplayowo. Szczerze mówiąc taki mam plan, niezależnie od wyników ankiety. Ale tak jak pisze, to tylko w celach badawczych i może, ale nie musi się przydać. Podobny zamysł mam z Bugsem ("dwójka" dokłada opcjonalny co-op i to wiele zmienia), oraz chciałbym, aby Tombi! wszedł w obu wariantach, bo różnią się na wielu płaszczyznach, a i tak obie uwielbiam.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Zagłosowałem. Przy serii Fifa oddałem głos na Road To World Cup 98 zgadując, że chodziło o grę World Cup 98, bo Road To World Cup to był podtytuł Fifa 98, która znajduje się wyżej
Opublikowano 21 listopada 20213 l Ototo, zapomnialem tego napisac, ze zabraklo wlasnie WC98, reszta w tym roku sie nie liczy.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor Chuj z tą Fifą, ustalimy to przy okazji, bo już sam się pogubiłem ile ich było w tamtym roku i która jaki podtytuł miała.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Ja się juz zaczynam gubić. A tak poza tym jak możecie głosować na Road Rash Jailbreak jak to jest jedna z gorszych części tej gry i udupiła świetną serię. Gorsza jest już tylko 64.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Genialny soundtrack, tryb multiplayer (+ jazda w koszu), tryb policjanta, masa broni i ataków, to tak na szybko.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Jak już ktoś wspomniał przy Dino Crisis 1 i2 to są zupełnie inne gatunki. Jedynka survival horrorw stylu Residenta a 2 to gierka akcji wesoła. Podobnie jest z Alienami że to jednak bardzo różne gierki są. Plus widziałem listę z głosami w nawiasach to dodaję swoje typy. Marvel vs Capcom Silent Hill Hellnight Moonlight Syndrome Persona 2 Revelations: Persona Front Mission 3 Tenchu 2 Galerians Clock Tower Alone in the Dark new nightmare
Opublikowano 21 listopada 20213 l A w liście znalazła się taka gierka Future Cop: LAPD, bo już nie pamiętam?
Opublikowano 21 listopada 20213 l Z tych głosowań można łatwo wyciągnąć wnioski, które gierki łatwo odpadną w 1 rundzie. Jak jakaś gierka ma 15 głosów na nie wiem/obojętne to można zakładać, że ten kto tak zagłosował nie kojarzy żadnej z jej części.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Autor 21 minut temu, GearsUp napisał: Z tych głosowań można łatwo wyciągnąć wnioski, które gierki łatwo odpadną w 1 rundzie. Jak jakaś gierka ma 15 głosów na nie wiem/obojętne to można zakładać, że ten kto tak zagłosował nie kojarzy żadnej z jej części. Niby tak, ale dużo zależy od pary i drabinki. To jest w jakimś sensie loteria, więc nie wysnuwałbym żadnych wniosków na podstawie tej ankiety, gdzie cykl rywalizuje sam ze sobą.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Ja dawałem obojętnie tam, gdzie mi bez różnicy, która część bo nie jestem przywiązany. Taki głos nie musi oznaczać braku znajomości lub tego czy coś się ograło. Nie w każdej serii ma się ulubioną część. Mogę dać teraz nie wiem a w drabince wygra u mnie z czymś co mnie kompletnie nie obchodzi. Taka maga tego typu plebiscytów. Edytowane 21 listopada 20213 l przez Dante
Opublikowano 21 listopada 20213 l Czy na PSX ktoś wrócił do innej części niż Tekken 3? Chyba szkoda miejsca na 1 i 2. Fighting force 2 nie ma świetnego coopa, więc 1>2. A z Zeld to może lepiej zostawić OoT i z gameboya część, będzie bardziej różnorodnie Do dodania jeszcze przypomniało mi się o : Einhander Policenauts (nie mówcie że jest limit jednej gry mistrza kojimy )
Opublikowano 22 listopada 20213 l Dino Crisis > Dino Crisis 2. Na pierwszy rzut oka różnica jak między Ósmym Pasażerem Nostromo a Decydującym Starciem, jednak w przypadku grania w drugą część Dino Crisis miałem wrażenie, że akcji jest tu zdecydowanie za dużo. No i była bardzo krótka. Cool Boarders to zdecydowanie 3 - fajne postacie, przyjemne trasy i wygodne sterowanie. No i na koniec ucieczka przed lawiną. Road Rash to przede wszystkim 3D. Całą grę potrafiłem przejść bez memorki w swoim czasie, a przez długość tras to miałem wręcz wrażenie, że gram w jakiś open world. Te walki podczas wyścigów, podbieranie broni, kraksy...