Skocz do zawartości

Temat ogólny.

Featured Replies

Opublikowano

Bushido chyba wszystko jedno która. Dwójka bardziej rozbudowana, osobiście więcej łoiłem w jedynkę.
Clockwork Knight to prawilna platformówka z Saturna ale mało kto zna. Może polecieć jeśli miejsca brakuje.
Dodatkowy Crash to oczywiście jedynka. Moim zdaniem najlepsza część.
Die Hard Arcade/Trilogy to różne gry i obie są świetne - powinny zostać.
Discworld Noir to jednak nie ta liga co dwie pierwsze części, ja bym postawił na 1 lub 2. Bardziej 2.
FF8 powinno wjechać nawet jako trzecie FF. Te trzy gry to ikony tamtych lat.
Metal Slug X.
Więc propsuję MK4 jako drugiego smoka po MKT.
Nightmare Creatures 1. To zdecydowanie lepsza, bardziej dopieszczona gra od dwójki (jedna z moich ulubienych na PSX), ale rozumiem też fanów sequela.
Ready to Rumble którykolwiek, obie są równie dobre.
Dobra niech już poleci to Boku:D (boję się listów z pogruszkami, haha), a wleci trylogia Resident Evil . Nie wyobrażam sobie tej listy bez tak zasłużonej gry jaką jest RE1 (10/10).
Zdecydowanie Samurai Shodown 4. Dla większości koneserów serii to najlepsza część ever.
SF EX Alpha 2 naprawdę zasługuje na osobne miejsce wraz z SFA3. To dwa najbardziej zajebiste SyFy na PSXa.
Zgadzam się z organizatorem. Dołóżmy Tomba 4 do legendarnej jedynki.
Z Vigilante największy dylemat. Jedynka ma lepszy klimat ale dwójka jest mega rozbudowana. Ma nawet elementy RPG. Oba tytuły to sztosy. Jeśli wybierać to jednak dwójkę, choć wrzuciłbym obie :D
Smackdown 2 jest najlepszy i to on powinien reprezentować wrestlingi. Wrestlemania 2D jest równie dobrą grą ale chyba powinna startować w poprzedniej generacji. Jeśli jednak tak się nie stało, liczę, że dostanie szansę.

Mutant Academy 2 powinno dostać swój slot, rzekłem.
Marvel vs Street Fajter do wywalenia, dobry ale przy innych versusach zbędny.
Real Bout też powinien polecieć skoro jest świetny FF3 i Dominated Mind. Hmmm, jest za dużo Fatal Fury. W sumie może zostać jeden z tych trzech. Proponuję  zostawić FF3 i wrzucić King of Fighters 98 za Dominated Mind.
Marvel vs Capcom mimo, że jest też na DC powinien zostać, bo następna generacja to już będzie świetny Marvel vs Capcom 2.
Zabijcie tę Aconcague, ale jeśli będziecie mieć koszmary z tego powodu, to ja umywam ręce, haha.
Sega Touring Car Championship do wywalenia. Rally wystarczy.
Mój głos leci na Totala 97.
Wszystkie Star Warsy zasługują na miejsce ale gdybym miał się czegoś pozbywać, to postawiłbym na Episode 1 Racer ponieważ, ten wyszedł też na DeCeka i mógłby z powodzeniem startować w szóstej generacji. Dark Forces też jest niszową grą, ale dobrą. Ciężki wybór. BTW, Exhumed jest z nami?
Worldwide Soccer zasługuje na to, żeby być z nami ale niech moją rekomendację poprze choć jeden fan Saturna. W przeciwnym razie proponuję wylotkę.

Edytowane przez ciwa22

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 31,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Powiem Wam, dziwne uczucie. Tak wstać rano w sobotę i uświadomić sobie, że nie mam już kolejnej rundy do uruchomienia. Z plebiscytami ruszaliśmy pod koniec września 2021, więc minęło już 10 miesięcy,

• Jedna z moich ulubionych er gamingu, ciężko będzie wytypować 10. Oczywiście dostępne wszystko z NESa bo umówmy się jak cała lista gierek na ten system to cała również te po 1990 bo już wyżej kilka gie

Opublikowano

Odnośnie TRa. Nawet nie próbujcie przepchać obesranej 4ki z jedną lokacją na miejsce genialnej 2jki :shotgun:. Jak już to dajemy TR1+2+ 4 lub 3.

Opublikowano

Widzę, że NFS Porsche i NFS 4 High Stakes cieszą sie dużo mniejszą popularnością niż np NFS 3.

Osobiście zdecydowanie oddałbym głos właśnie na jedną z tych nowszych części. Zarówno model jazdy jak i grafika to top PSXa... chociaż też okupiony nieco niskim frameratem.

Tutaj np gameplay NFS 4.

W sumie jestem ciekaw skąd się bierze niska popularność tych nowszych NFSów.... u niektórych może okres przejściowy.. PSX-PS2 / PSX-PC. 

Wymienilem też Metal Slug... i tutaj prawdę mówiąc sam już nie pamiętam w które części grałem i która była najlepsza - wszystkie kozak. Ktoś jest w stanie je rozróżnić tak na dobra sprawę? Może dać je jako... pakiet?

Opublikowano
  • Autor

21 godzin temu, Mejm napisał:

AvsP tez dawalem jako propozycje. Moim zdaniem warto bo to chyba jedyny dobry szpil na Jaguara i do tego pierwszy laczacy te dwie potezne marki.

Wpisuję AvsP.

Wiec wole Bushido Blade 1 od 2.

17 godzin temu, ciwa22 napisał:

Bushido chyba wszystko jedno która. Dwójka bardziej rozbudowana, osobiście więcej łoiłem w jedynkę.

No to bierzemy jedynkę. Choć fani dwójki i tak zagłosują też na jedynkę, wiec to tylko kwestia tytułu i pewnie nie ma większego znaczenia.

MK4 musi byc bo pierwszy mortal 3D.

21 godzin temu, łom napisał:

Mortal Kombat 4 (2) / Ultimate Mortal Kombat 3 - MK4 słabiutkie, myślę że wystarczy samo Trilogy

Więc propsuję MK4 jako drugiego smoka po MKT.

MK4 może i słabiutkie w obiektywnym sensie, ale pojawia się tu i tam w propozycjach, użytkownicy mają sentyment, to chciałbym zmieścić. Tym bardziej, że mamy tylko jednego Mortala, więc drugi nie będzie jakimś wyjątkiem, dla tak znamienitej serii.

Nightmare Creatures (4) / Nightmare Creatures 2 (2) - NC2 (w wersji z PS1) dla mnie nie ma startu do jedynki

Nightmare Creatures 1. To zdecydowanie lepsza, bardziej dopieszczona gra od dwójki (jedna z moich ulubienych na PSX), ale rozumiem też fanów sequela.

No to chyba pełna zgoda, że wpisujemy jedynkę.

Resident Evil (4) / Resident Evil 2 (5) / Resident Evil 3: Nemesis (7) - dajesz 2 i 3 a przy kolejnej generacji będzie RE1 Remake

20 godzin temu, Zwyrodnialec napisał:

Oryginalny RE musi być na liście. Przełomowa gra dla gatunku survival horror z niezapomnianymi dialogami.

18 godzin temu, ciwa22 napisał:

Dobra niech już poleci to Boku:D (boję się listów z pogruszkami, haha), a wleci trylogia Resident Evil . Nie wyobrażam sobie tej listy bez tak zasłużonej gry jak RE1.

Boku poleciał xd Kolejnymi generacjami będziemy się martwić w kolejnych generacjach ;] Póki co zaszalejemy, pogodzimy wszystkich  i wpiszemy wszystkie trzy.

Samurai Shodown 3 / Samurai Shodown 4 (2) - odpalałem niedawno na chwilę wszystkie SamSho (dali na Epicu) i wydaje mi się że 2jka była elegancka, 3jka słabsza od 2jki, a 4ka słabsza od 3. Więc dał bym 3

Zdecydowanie Samurai Shodown 4. Dla większości koneserów serii to najlepsza cżęść ever.

No to która w końcu? xd Dobra, trójka ma dwa razy więcej głosów w ankiecie, więc dajemy trójkę, bo ma większy POTENCJAŁ.

Street Fighter Alpha / SF EX Plus Alpha / SF EX Plus Alpha 2 / SF the Movie - EX2 bardziej zasługuje na miejsce niż MK4 : )

SF EX Alpha 2 naprawdę zasługuje na osobne miejsce wraz z SFA3. To dwa najbardziej zajebiste SyFy na PSXa.

No to EX Plus Alpha 2 jako drugi SF na liście.

Tomb 1, 2, 4 to najlepsze odslony pierwszych Raiderow.

Tomb Raider 2 (5) / Tomb Raider 3 (2) / Tomb Raider 4 (2) - 2jka musi się znaleźć

To co? Jedynka, dwójka i czwórka? Zrobi się miejsce pannie Croft.

Twisted Metal (2) / Twisted Metal 2 - TM2 lepsza giera i jest Minion

Wpisuję dwójkę.

WWF Wrestlemania to dla mnie najlepsza odslona bo chowalem sie na tych zawodnikach

Smackdown 2 jest najlepszy i to on powinien reprezentować wrestlingi. Wrestlemania 2D jest równie dobrą grą ale chyba powinna startować w poprzedniej generacji. Jeśli jednak tak się nie stało, liczę, że dostanie szansę.

Bierzemy Smackdowna 2 (4 rekomendacje to nie w kij dmuchał) i WWF Wrestlemania (nie było jej w poprzedniej generacji).

Ze Star Wars wyrzucilbym Jedi Power bo reszta to topki w swojej klasie.

Wszystkie Star Warsy zasługują na miejsce ale gdybym miał się czegoś pozbywać, to postawiłbym na Episode 1 Racer ponieważ, ten wyszedł też na DeCeka i mógłby z powodzeniem startować w szóstej generacji. Dark Forces też jest niszową grą, ale dobrą. Ciężki wybór.

Ok, skoro taki ciężki wybór, to póki co zostają wszystkie.

Die Hard Arcade (2) / Die Hard Trilogy - całkiem różne gry, jedna to chodzona bijatyka druga to 3 w 1, celowniczek, TPS i 'wyścigi' z czasem po otwartym mieście. Daj obie

Die Hard Arcade/Trilogy to różne gry i obie są świetne - powinny zostać.

No to robimy miejsce na obie.

Final Fantasy 8 (3) / Final Fantasy 9 (3) - już to wielokrotnie pisałem ale FF8 nie zasługuje na miejsce ze względu na kompletnie skopany pod każdym względem system walki/rozwoju postaci/limitów itd.

21 godzin temu, zdrowywariat napisał:

Dobry pomysł z FF i RE, chyba wszystkie 3 części powinny trafić, jeśli znajdzie się miejsce. Jeśli chodzi o Wipeouta to obie części powinny wlecieć 2097/3.

FF8 powinno wjechać nawet jako trzecie FF. Te trzy gry to ikony tamtych lat.

Postaramy się znaleźć miejsce dla trzech FF. Niech mają, skoro różnią się na praktycznie wszystkich płaszczyznach. A jeśli FF8 jest słabe, to wyjaśni ją jakiś Bugs Bunny czy inny Poy Poy.

Doom 64 to jest generalnie inna gra. Zostawilbym w parze z oryginalnym Doomem.

Wiem, ale i tak nie wszyscy skojarzą. Co najwyżej wpadną na to, że chodzi o Dooma na Nintendo 64, ale że gra różni się diametralnie, to już niekoniecznie. Ankieta mówi jasno. Zresztą Doomów za bardzo nikt nie proponował w ogóle, chyba wychodząc z założenia, że to gra PC, a przecież PSX miał świetny (wręcz ulepszony względem oryginału) port Dooma. Zostawiam więc pierwszego, z opcją rozszerzenia go o slot dla 64.

Clockwork Knight to prawilna platformówka z Saturna ale mało kto zna. Może polecieć jeśli miejsca brakuje.

Tak najpewniej zrobimy. I damy w to miejsce jakiegoś SZTOSA.

Dodatkowy Crash to oczywiście jedynka. Moim zdaniem najlepsza część.

Zobaczymy jak będzie z miejscem, ale póki co wpisuję.

Discworld Noir to jednak nie ta liga co dwie pierwsze części, ja bym postawił na 1 lub 2. Bardziej 2.

Jedynka trochę przoduje w ankiecie (jednym głosem), ale chciało Ci się pisemnie zarekomendować, to bierzemy dwójkę. W razie czego będzie na Ciebie.

21 godzin temu, Ukukuki napisał:

Co do Metal Slug to 3 najlepsza.

Metal Slug X.

9 godzin temu, Emet napisał:

Wymienilem też Metal Slug... i tutaj prawdę mówiąc sam już nie pamiętam w które części grałem i która była najlepsza - wszystkie kozak. Ktoś jest w stanie je rozróżnić tak na dobra sprawę? Może dać je jako... pakiet?

Pakiety nie wchodzą w grę, bo zaraz ktoś zaproponuje Residenty jako pakiet xd Nadal w sumie nie wiem którego dać. Ten X to nie jest przypadkiem jakaś ulepszona wcześniejsza część?

21 godzin temu, Ukukuki napisał:

Marvel vs. Capcom musi zostać. Fatal Fury 3 też fajna gierka tak samo Garou.

Marvel vs Street Fajter do wywalenia, dobry ale przy innych versusach zbędny.
Real Bout też powinien polecieć skoro jest świetny FF3 i Dominated Mind. Hmmm, jest za dużo Fatal Fury. W sumie może zostać jeden z tych trzech. Proponuję  zostawić FF3 i wrzucić King of Fighters 98 za Dominated Mind.
Marvel vs Capcom mimo, że jest też na DC powinien zostać, bo następna generacja to już będzie świetny Marvel vs Capcom 2.

W takim razie zostają MvsC, Fatal Fury 3 i KoF'98 w miejsce tego Garou - marka łatwiej kojarzona przez laików. No i jest urozmaicenie.

Ready to Rumble którykolwiek, obie są równie dobre.

No to wpisujemy jedynkę, bo była pierwsza (i ma trzy rekomendacje). A dwójka jakoś znacząco nie podniosła poziomu.

Z Vigilante największy dylemat. Jedynka ma lepszy klimat ale dwójka jest mega rozbudowana. Ma nawet elementy RPG. Oba tytuły to sztosy. Jeśli wybierać to jednak dwójkę, choć wrzuciłbym obie :D

Vigilante 8 (2) / Vigilante 8 2nd Offense (4) - jedynka miała dla mnie lepsze mapy (w 2jce jest parę 'ciemnych'), ale 2jka bardziej rozbudowana. Rzuć monetą

Dwójka w takim razie. Ale zostawiam furtkę dla ewentualnego drugiego slota?

Mutant Academy 2 powinno dostać swój slot, rzekłem.

Tymczasowo niech tak będzie.

Zabijcie tę Aconcague, ale jeśli będziecie mieć koszmary z tego powodu, to ja umywam ręce, haha.

Z ochotą ;] Gierka wygląda spoko, ale to nisza bez potencjału raczej.

Sega Touring Car Championship do wywalenia. Rally wystarczy.

Cyk. I już odrobina miejsca. A ta Daytona CE to fajne, czy zapychacz?

Mój głos leci na Totala 97.

A mój na NBA Live 99 (grało się na domówkach), więc póki co zostaną obie.

BTW, Exhumed jest z nami?

Jest.

Worldwide Soccer zasługuje na to, żeby być z nami ale niech moją rekomendację poprze choć jeden fan Saturna. W przeciwnym razie proponuję wylotkę.

Na tę chwilę wyrzucam. Jak ktoś się upomni, to przywrócę.

10 godzin temu, Emet napisał:

Widzę, że NFS Porsche i NFS 4 High Stakes cieszą sie dużo mniejszą popularnością niż np NFS 3.

Osobiście zdecydowanie oddałbym głos właśnie na jedną z tych nowszych części. Zarówno model jazdy jak i grafika to top PSXa... chociaż też okupiony nieco niskim frameratem.

No, głosy na NFS3 są nie do zignorowania, ale na Twoje pocieszenie dorzucę slot dla Porsche do listy.

Na tę chwilę dzielę również WipeOuty na dwa sloty, bo seria zgarnia dużo głosów w ankiecie (szczególnie W2097), natomiast W3 trochę mniej, ale miał aż trzy rekomendacje i chciałbym to uszanować.

Z niewyjaśnionych wątków pozostał nam ten Metal Slug. 

Oraz kwestia Persony. Wołam @Dante, bo on podawał tę rekomendację. Proszę wybierz jedną spośród Persona 2 / Revelations: Persona

Lista się znacznie wyklarowała i obecnie wygląda tak. Jak widać, wystarczy wyrzucić pięć zapychaczy (a jest w czym wybierać) i gotowe.

Spoiler
  1. 007: Tommorow Never Dies

2. 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue

3. 1080 Snowboarding (2)

4. 40 Winks (2)

5. Ace Combat 3: Electrosphere

6. Akuji the Heartless (2)

7. Alien Resurrection (5) 

8. Aliens vs. Predator [Jaguar]

9. Alone in the Dark 4: The New Nightmare (5)

10. Alundra (2)

11. Amerzone

12. Ape Escape (2)

13. Apocalypse (2)

14. Ark of Time

15. Atlantis: Lost Tales

16. Aztec: The Curse in the Heart of City of Gold

17. Banjo Kazooie (3)

18. Bishi Bashi Special

19. Blood Omen: Legacy of Kain

20. Bloodlines

21. Bloody Roar 2 (3)

22. Brave Fencer Musashi

23. Breath Of Fire 4 (3)

24. Broken Sword (2)

25. Bugs Bunny: Lost in Time (3)

26. Bugs & Taz: Time Busters (2)

27. Bushido Blade

28. C-12: Final Resistance

29. Capcom vs SNk: Pro

30. Carmageddon

31. Castlevania: Symphony of the Night (6)

32. Chrono Cross (3)

33. Clock Tower

34. Colin McRae Rally 2.0 (5)

35. Colony Wars 2: Vengeance

36. Conker’s Bad Fur Day (4)

37. Cool Boarders 3 (2)

38. Crash Bandicoot 3: Warped (6)

39. Crash Bandicoot (3)

40. Crash Bash (4)

41. Crash Team Racing (8)

42. Croc 2: Kingdom of the Gobbo’s

43. Cyberbots: Full Metal Madness

44. D

45. Dance Dance Revolution

46. Darkstalkers 3 (2)

47. DarkStone

48. Dave Mirra Freestyle BMX

49. Daytona CE

50. Dead or Alive (2)

51. Destruction Derby 2 (4)

52. Diddy Kong Racing (2)

53. Die Hard Arcade (2)

54. Die Hard Trilogy

55. Dino Crisis (5)

56. Dino Crisis 2 (7)

57. Discworld 2

58. DoDonPachi

59. Donkey Kong 64

60. Doom

61. Dragon Ball Final Bout GT

62. Dragon Force

63. Dragon Quest 7

64. Driver (8)

65. Duke Nukem 3d (2)

66. Duke Nukem: Time To Kill

67. Dungeons & Dragons: Tower of Doom

68. Echo Night

69. Ehrgeiz

70. Einhander

71. Emperors New Groove

72. Exhumed

73. F1 Championship Season 2000

74. Fatal Fury 3: Road to the Final Victory

75. Fear Effect (4)

76. Fifa World Cup 98 (2)

77. Fighting Force

78. Fighting Vipers

79. Final Fantasy 7 (3) 

80. Final Fantasy 8 (3)

81. Final Fantasy 9 (3)

82. Final Fantasy Tactics (2)

83. Front Mission 3 (5)

84. Future Cop LAPD (2)

85. G-Darius

86. G-Police

87. Galerians (2)

88. Gekido: Urban Fighters (2)

89. Gex: Enter the Gecko

90. Golden Axe: The Duel

91. GoldenEye (3)

92. Gran Turismo 2 (8)

93. Grandia

94. GTA 2 (4)

95. Guardian's Crusade

96. Guilty Gear (2)

97. Harvest Moon: Back to the Nature (2)

98. Heart of Darkness (2)

99. Hellnight

100. Hercules (2)

101. Hexen

102. Hogs of War

103. House of the Dead

104. In the Hunt (3)

105. Incredible Crisis

106. ISS Pro Evolution 2 (2)

107. Jackie Chan Stuntmaster (5)

108. Jet Moto 3

109. Jumping Flash

110. Kensei: Sacred Fist

111. King of Fighters ‘98

112. Klonoa

113. Knockout Kings 2000

114. Kula World (2)

115. Kurushi (2)

116. Last Bronx

117. Legacy of Kain: Soul Reaver (7)

118. Legend of Dragoon

119. Legend of Mana (2)

120. Legend of Oasis

121. LiberoGrande (2)

122. Little Big Adventure

123. Loaded

124. Lomax (2)

125. Lost World: Jurassic Park

126. LSD

127. Manx TT Superbike (2)

128. Mario Kart 64 (3)

129. Mario Golf

130. Mario Party

131. Mario Tenis

132. Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes

133. Matt Hoffman’s Pro BMX

134. Medal of Honor (3)

135. Medievil (5)

136. Metal Gear Solid (13)

137. Metal Slug X / Metal Slug 3 / Metal Slug Super Vehicle 001

138. Mickey’s Wild Adventure

139. Micro Machines V3

140. Mizzurna Falls

141. Moonlight Syndrome

142. Mortal Kombat Trilogy 

143. Mortal Kombat 4 (2)

144. Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero

145. Moto Racer 2 (2)

146. Motorhead

147. Mr. Bones

148. Mr. Driller

149. MTV Snowboarding

150. NBA Live 99

151. Need For Speed  3: Hot Pursuit 

152. Need For Speed: Porsche Unleashed

153. Nightmare Creatures (4)

154. Nights Into Dreams (3)

155. No Fear Downhill Mountain Biking (2)

156. Oddworld: Abe's Oddysee (2)

157. Omega Boost

158. Overboard

159. Pandemonium

160. Panzer Dragoon (2)

161. Paper Mario (2)

162. Parappa The Rapper (2)

163. Parasite Eve (4)

164. Perfect Dark (4)

165. Persona 2 / Revelations: Persona

166. Point Blank

167. Pokemon  Gold/Silver [GBC] (2)

168. Policenauts

169. Porsche Challenge (2)

170. Poy Poy

171. Primal Rage

172. Puyo Puyo Sun

173. Quake 2 (3)

174. Racing Lagoon

175. Rally Cross

176. Rampage World Tour

177. Rapid Racer

178. Rayman

179. Rayman 2: The Great Escape (3)

180. Ready 2 Rumble (3)

181. Resident Evil (4)

182. Resident Evil 2 (5)

183. Resident Evil 3: Nemesis (7)

184. Ridge Racer Type 4 (3)

185. Rival Schools

186. Road Rash Jailbreak (3)

187. Rogue Squadron

188. Rogue Trip

189. Rollcage

190. Saga Frontier 2

191. Samurai Shodown 3

192. Saturn Bomberman (2)

193. Sega Rally (2)

194. Sega Touring Car Championship

195. Shadow Man

196. Sheep, Dog and Wolf (4)

197. Silent Bomber

198. Silent Hill (10)

199. Sled Storm (3)

200. Sonic 3D Blast

201. Soul Blade (3)

202. Soviet Strike

203. Speed Freaks

204. Spider-Man (5)

205. Spyro the Dragon

206. Star Ocean: The Second Story

207. Star Wars: Dark Forces

208. Star Wars Episode I: Jedi Power Battles

209. Star Wars Episode I Racer

210. Street Fighter Alpha 3 (3)

211. Street Fighter EX Plus Alpha 2

212. Street Skater 2

213. Suikoden 2 (2)

214. Super Mario 64 (7)

215. Super Mario Bros Deluxe

216. Super Puzzle Fighter II Turbo

217. Super Smash Bros

218. Syphon Filter 2 (3)

219. Tales of Destiny 2

220. Tarzan (2)

221. Team Buddies

222. Tekken 3 (11)

223. Tenchu : Stealth Assassins (3)

224. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (7)

225. The Legend of Zelda: Oracle of Ages/Seasons [GBC] (2)

226. This is Football

227. Threads of Fate

228. Time Crisis

229. TOCA World Touring Cars (TOCA 3)

230. Tomb Raider (6)

231. Tomb Raider 2 (5)

232. Tombi! (4)

233. Tombi! 2

234. Tony Hawk’s Pro Skater 2 (9)

235. Total Drivin

236. Total NBA 97

237. Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue

238. Toy Story Racer

239. Turok 2: Seeds of Evil (2)

240. Twisted Metal 2

241. V-Rally 2 (3)

242. Vagrant Story (5)

243. Valkyrie Profile (2)

244. Vampire Hunter: D

245. Vib-Ribbon (2)

246. Vigilante 8 (2)

247. Vigilante 8 2nd Offense (4)

248. Virtua Cop 2

249. Virtua Fighter 2 (4)

250. Wargames

251. Warzone

252. Wave Race 64

253. Wild 9

254. Wipeout 2097

255. Wipeout 3 (3)

256. Worms Armageddon (5)

257. WWF SmackDown! 2 (4)

258. WWF Wrestlemania 

259. X-men: Children of the Atom

260. X-Men Mutant Academy 2

261. Xenogears (4)

Opublikowano

Daytona powinna zostać, bardzo dobra gra, z tego co mi wiadomo, kojarzona marka i nieco inna gra niż Sega Rally. Nadal poważnie rozważam kandydaturę V8 (1). Dziewiątki w reckach nie brały się znikąd.

EDIT: Patrzę na listę i z moich niszowych propozycji powinny opuścić ją Ark of Time (prawilna przygodóweczka, ale chyba tylko ja znam tę grę) oraz Aztec - wbrew pozorom przygodówki francuskiego Cryo odcisnęły swoje piętno (na pierwszej plejce) też na konsolach, ale najlepszy reprezentant czyli zajebiste Atlantis: Lost Tales w zupełności wystarcza. No i Myst by się przydał:D.

EDIT 2: Nie znam się za dobrze na formułach ale znałem się dość dobrze na rynku PS1 i wiele osób uważa(ło) grę Formuła 1 97 od Psygnosis za kultową. Może powinna znaleźć się w zestawieniu?

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
12 minut temu, Kmiot napisał:

To co? Jedynka, dwójka i czwórka? Zrobi się miejsce pannie Croft.

Oby była jedynka i dwójka. Jak jest więcej fanów 4 niż 3 to 1,2,4 będzie ok.

Tak na szybko te gierki myślę że możesz spokojnie wywalić.

1. 007: Tommorow Never Dies - koślawy średniak+
61. Dragon Ball Final Bout GT - chyba jedna z najgorszych bijatyk

110. Kensei: Sacred Fist - słaba gra, są lepsze bijatyki których nie ma na liście (np. Destrega czy Cardinal Syn)
140. Mizzurna Falls - ktoś w to grał? Dopiero parę lat temu wyszło fanowskie tłumaczenie
144. Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero - już w MK: Special Forces lepiej mi się grało niż w to

Opublikowano

Dragon może i średni/słaby ale znany.
Kensei to takie 7/10, zasługuje na miejsce.
MKM: Sub Zero w momencie premiery otrzymywał oceny rzędu 7/8. To chyba od czasu tego gównianego materiału NrGeeka panuje opinia, że ta gra to crap. Porównania do Special Forces na korzyść SF nie skomentuję:D
James średni ale ok - szrotemnie jest więc może się ostać.
Mizzurna to świetna gierka ale japońska nisza. Nie zna nikt kto MGS, Tekken 3 i Gran Turismo. Może polecieć.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Final Bout jest słabe w porównaniu z innymi topowymi bijatykami, ale jako gra na licencji DB nic lepszego na szaraku nie wyszło. Na pewno zjada dupą Dragon Ball Z: Ultimate Battle 22 z potężnym 25% na meta, mimo, że było ładniutkie i miało niezłe filmiki.

Jak już mówimy o grafice, to sprawdziłem Boku, i kurwa, ależ to dobrze wygląda graficznie. Mam na myśli prerenderowane tła i otoczenie. Trochę jak filmy Ghibli, i to na długo przed Ni no Kuni, ale w końcu gra z 2000, więc mieli czas rozkminić bebechy. Trochę kłania się Fear Effect.

Opublikowano

Ultimate Battle to szrot sporego kalibru ale oczywiście grałem jak pojebion za czasów maniactwa na punkcie DB. Final Bout mimo wszystko był sporo lepszy.

EDIT: W ramach odchudzania listy o bardzo dobrą ale niszową bo jp only kandydaturę, z żalem proponuję pożegnać wyścigi rpg Racing Lagoon od Squaresoftu.

EDIT 2: Jako umiarkowany koneser serii Wipeout zastanawiam się czy potrzebujemy dwóch gier na liście.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
6 minut temu, ciwa22 napisał:

Dragon może i średni/słaby ale znany.
Kensei to takie 7/10, zasługuje na miejsce.
MKM: Sub Zero w momencie premiery otrzymywał oceny rzędu 7/8. To chyba od czasu tego gównianego materiału NrGeeka panuje opinia, że ta gra to crap. Porównania do Special Forces na korzyść SF nie skomentuję:D
James średni ale ok - szrotemnie jest więc może się ostać.
Mizzurna to świetna gierka ale japońska nisza. Nie zna nikt kto MGS, Tekken 3 i Gran Turismo. Może polecieć.

Nie ma miejsca dla dobrych gier a dajemy Dragon Ball bo znana marka? Zaraz przyjdzie fan Barbie i zaproponuje Barbie: Race & Ride xd

Kensei to max 5/10, jedyne co tam było ciekawego to to że przy bloku postacie robiły uniki. Reszta słaba w szczególności postacie do odblokowania które były po prostu innymi strojami tych podstawowych. Tak jak pisałem są lepsze bijatyki których nie ma na liście.

MKM: Sub Zero słabe i ponad 20 lat temu nie było YT. MK4 też jakimś cudem dostawał dobre oceny, a za co to nie wiem.

Bond - tak jak napisałem średniak+, takie 6/10, szkoda miejsca.

Opublikowano

MKM dostało w PSX EXtreme 7, w NEO podobnie lub 8.

Dragon Ball ma miejsce bo jak zakładam sporo osób go kojarzy, co oznacza że odda na niego dużo głosów. Barbie może nie być tak popularna chyba że w grę wejdzie troll.

Jakie gry pan proponuje jako te "dobre" w zamian? Rozumiem, że za Kenseia i DB, Cardinal Syn i Destrega. Co jeszcze?

Opublikowano

@Kmiot niech będzie tym razem Revelations: Persona. Wylądowała na PlayStation Classic, więc może więcej osób tutaj miało okazję zagrać.  

Opublikowano

@ciwa22 Ale jakie w zamian? Jak trzeba okroić listę a nie dopełnić?

Edytowane przez łom

Opublikowano
2 minuty temu, łom napisał:

@ciwa22 Ale jakie w zamian? Jak trzeba okroić listę a nie dopełnić?

"Nie ma miejsca dla dobrych gier". Jestem po prostu ciekawy dla jakich konkretnie.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

łom lepiej zaśpiewaj razem ze mną, bo nie ręczę za siebie:

Zawsze coś innego niż klasyczna sportówka/bijatyka. Jakby się nie znalazło w tej pierwszej liście, to tak, bo przy 128 trzeba mocno ciąć, ale tutaj powinna być jako godny reprezentant anime, którym żyła cała Polska w 90-tych i połowa świata.

Opublikowano

Jest 261 tytułów (+ dodatkowe TRy i inne gry to nawet więcej) musi być lista okrojona do 256 więc podałem listę gier w które grałem i które moim zdaniem są najsłabsze. Coś w końcu trzeba będzie wywalić. Nie będę przecież wymieniał kolejnych gier które są lepsze od tych 5 po tylko żeby znowu dopełnić listę do 261 (a jak cię bardzo interesuje to np. Tai Fu, Rapid Racer, Rage Racer, Monster Rancher czy One uważam za lepsze gierki od tych 5 co wymieniłem).

Opublikowano
Godzinę temu, ciwa22 napisał:

oraz Aztec - wbrew pozorom przygodówki francuskiego Cryo odcisnęły swoje piętno (na pierwszej plejce) też na konsolach, ale najlepszy reprezentant czyli zajebiste Atlantis: Lost Tales w zupełności wystarcza.

Zgadzam się, ogrywałem w tamtym czasie te przygodówki od Cryo na pececie jak szalony (Amerzone, Atlantisy, Aztec, Fausty, Dracule) i ten Aztec to przeciętniak, nie warto poświęcać mu uwagi mimo, że nawet mam go na półce w big boxie.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Przy formule drabinkowej nie ma też, co za bardzo silić się na super obiektywne zestawienie. Formuła turniejowa to wyklucza, a na pewno więcej osób zagrało w Final Bout niż w Poy Poy, i pewnie lepiej się bawiła katując samo intro.

Bugsy 3d też teoretycznie jest trochę lepszy, ale nie wiem, czy kogokolwiek w Polsce cieszyło takie nieoteksturowane chuj wie co:

Opublikowano
1 godzinę temu, Kmiot napisał:

Ten X to nie jest przypadkiem jakaś ulepszona wcześniejsza część?

Ulepszona 2. Dostaliśmy później X na bazie 2 z racji zbyt wczesnej premiery i sporej ilości niedoróbek - głównie pod względem optymalizacji. Dwójka dosyć mocno klatkuje. Dodaj 3, najbardziej rozbudowana odsłona do tego w pewnym sensie nie jest liniowa. Mamy rozwidlenia. 

Opublikowano
  • Autor

EDIT: Patrzę na listę i z moich niszowych propozycji powinny opuścić ją Ark of Time (prawilna przygodóweczka, ale chyba tylko ja znam tę grę) oraz Aztec - wbrew pozorom przygodówki francuskiego Cryo odcisnęły swoje piętno (na pierwszej plejce) też na konsolach, ale najlepszy reprezentant czyli zajebiste Atlantis: Lost Tales w zupełności wystarcza. No i Myst by się przydał:D.

Myślałem o tym, ale już nie chciałem Ci robić przykrości. Poleciały, bo jakoś nikt ich tutaj nie broni.

Nie znam się za dobrze na formułach ale znałem się dość dobrze na rynku PS1 i wiele osób uważa(ło) grę Formuła 1 97 od Psygnosis za kultową. Może powinna znaleźć się w zestawieniu?

Ja właśnie spotkałem się z opinią, że 2000 była naj. '97 nikt nie proponował, więc nic na siłę. Chyba, że Ty właśnie proponujesz, ale i bez tego jest ciasno.

Godzinę temu, łom napisał:

140. Mizzurna Falls - ktoś w to grał? Dopiero parę lat temu wyszło fanowskie tłumaczenie

56 minut temu, ciwa22 napisał:

Czyli zgoda. Poleciała.

Godzinę temu, SlimShady napisał:

Jak już mówimy o grafice, to sprawdziłem Boku, i kurwa, ależ to dobrze wygląda graficznie. Mam na myśli prerenderowane tła i otoczenie. Trochę jak filmy Ghibli, i to na długo przed Ni no Kuni, ale w końcu gra z 2000, więc mieli czas rozkminić bebechy. Trochę kłania się Fear Effect.

Jak chcesz, to przywrócimy ;]

Dragon Balla póki co zostawimy, niech fani marki, którzy za dzieciaka miło spędzili przy niej czas mają coś z życia. No i aktywowali się tutaj w temacie, więc nie ma sensu się szarpać. Starczy miejsca.

Kensei też bym zatrzymał, bo spędziłem przy nim trochę czasu (był nawet Steven Seagal!).

A ten Capcom vs SNK? Bo się zaplątał psim swędem.

Ok, ogólnie wywaliłem Ark of Time, Aztec, Mizzurna, Sega Touring Car Championship (przegapiłem poprzednio), pozbyłem się Threads of Fate (moja kandydatura, więc raczej nikt poza mną nie będzie tęsknił).

Dodałem Tomb Raidera 4, zatwierdzam Personę od Dante i Metla Sluga 3 od Ukukukiego.

Aktualnie mamy komplet. 

Jeśli jakieś manewry, to coś za coś.

Może nawet uda się ruszyć w weekend.

Spoiler
  1. 007: Tommorow Never Dies

2. 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue

3. 1080 Snowboarding (2)

4. 40 Winks (2)

5. Ace Combat 3: Electrosphere

6. Akuji the Heartless (2)

7. Alien Resurrection (5) 

8. Aliens vs. Predator [Jaguar]

9. Alone in the Dark 4: The New Nightmare (5)

10. Alundra (2)

11. Amerzone: The Explorer’s Legacy

12. Ape Escape (2)

13. Apocalypse (2)

14. Atlantis: The Lost Tales

15. Banjo Kazooie (3)

16. Bishi Bashi Special

17. Blood Omen: Legacy of Kain

18. Blood Lines

19. Bloody Roar 2 (3)

20. Brave Fencer Musashi

21. Breath Of Fire 4 (3)

22. Broken Sword (2)

23. Bugs Bunny: Lost in Time (3)

24. Bugs & Taz: Time Busters (2)

25. Bushido Blade

26. C-12: Final Resistance

27. Capcom vs SNk: Pro

28. Carmageddon

29. Castlevania: Symphony of the Night (6)

30. Chrono Cross (3)

31. Clock Tower

32. Colin McRae Rally 2.0 (5)

33. Colony Wars 2: Vengeance

34. Conker’s Bad Fur Day (4)

35. Cool Boarders 3 (2)

36. Crash Bandicoot 3: Warped (6)

37. Crash Bandicoot (3)

38. Crash Bash (4)

39. Crash Team Racing (8)

40. Croc 2

41. Cyberbots: Fullmetal Madness

42. D

43. Dance Dance Revolution

44. Darkstalkers 3 (2)

45. DarkStone

46. Dave Mirra Freestyle BMX

47. Daytona USA Circut Edition

48. Dead or Alive (2)

49. Destruction Derby 2 (4)

50. Diddy Kong Racing (2)

51. Die Hard Arcade (2)

52. Die Hard Trilogy

53. Dino Crisis (5)

54. Dino Crisis 2 (7)

55. Discworld 2

56. DoDonPachi

57. Donkey Kong 64

58. Doom

59. Dragon Ball Final Bout GT

60. Dragon Force

61. Dragon Quest 7

62. Driver (8)

63. Duke Nukem 3d (2)

64. Duke Nukem: Time To Kill

65. Dungeons & Dragons: Tower of Doom

66. Echo Night

67. Ehrgeiz

68. Einhander

69. Emperor’s New Groove

70. Exhumed

71. F1 Championship Season 2000

72. Fatal Fury 3: Road to the Final Victory

73. Fear Effect (4)

74. Fifa World Cup 98 (2)

75. Fighting Force

76. Fighting Vipers

77. Final Fantasy 7 (3) 

78. Final Fantasy 8 (3)

79. Final Fantasy 9 (3)

80. Final Fantasy Tactics (2)

81. Front Mission 3 (5)

82. Future Cop L.A.P.D. (2)

83. G-Darius

84. G-Police

85. Galerians (2)

86. Gekido: Urban Fighters (2)

87. Gex: Enter the Gecko

88. Golden Axe: The Duel

89. GoldenEye (3)

90. Gran Turismo 2 (8)

91. Grandia

92. GTA 2 (4)

93. Guardian's Crusade

94. Guilty Gear (2)

95. Harvest Moon: Back to the Nature (2)

96. Heart of Darkness (2)

97. Hellnight

98. Hercules (2)

99. Hexen

100. Hogs of War

101. House of the Dead

102. In the Hunt (3)

103. Incredible Crisis

104. ISS Pro Evolution 2 (2)

105. Jackie Chan Stuntmaster (5)

106. Jet Moto 3

107. Jumping Flash

108. Kensei: Sacred Fist

109. King of Fighters ‘98

110. Klonoa

111. Knockout Kings 2000

112. Kula World (2)

113. Kurushi (2)

114. Last Bronx

115. Legacy of Kain: Soul Reaver (7)

116. Legend of Dragoon

117. Legend of Mana (2)

118. Legend of Oasis

119. LiberoGrande (2)

120. Little Big Adventure

121. Loaded

122. Lomax (2)

123. Lost World: Jurassic Park

124. LSD

125. Manx TT Superbike (2)

126. Mario Kart 64 (3)

127. Mario Golf

128. Mario Party

129. Mario Tenis

130. Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes

131. Matt Hoffman’s Pro BMX

132. Medal of Honor (3)

133. Medievil (5)

134. Metal Gear Solid (13)

135. Metal Slug X / Metal Slug 3 / Metal Slug Super Vehicle 001

136. Mickey’s Wild Adventure

137. Micro Machines V3

138. Moonlight Syndrome

139. Mortal Kombat Trilogy 

140. Mortal Kombat 4 (2)

141. Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero

142. Moto Racer 2 (2)

143. Motorhead

144. Mr. Bones

145. Mr. Driller

146. MTV Snowboarding

147. NBA Live 99

148. Need For Speed  3: Hot Pursuit 

149. Need For Speed: Porsche Unleashed

150. Nightmare Creatures (4)

151. Nights Into Dreams (3)

152. No Fear Downhill Mountain Biking (2)

153. Oddworld: Abe's Oddysee (2)

154. Omega Boost

155. Overboard

156. Pandemonium

157. Panzer Dragoon (2)

158. Paper Mario (2)

159. Parappa The Rapper (2)

160. Parasite Eve (4)

161. Perfect Dark (4)

162. Revelations: Persona

163. Point Blank

164. Pokemon  Gold/Silver [GBC] (2)

165. Policenauts

166. Porsche Challenge (2)

167. Poy Poy

168. Primal Rage

169. Puyo Puyo Sun

170. Quake 2 (3)

171. Rally Cross

172. Rampage World Tour

173. Rapid Racer

174. Rayman

175. Rayman 2: The Great Escape (3)

176. Ready 2 Rumble (3)

177. Resident Evil (4)

178. Resident Evil 2 (5)

179. Resident Evil 3: Nemesis (7)

180. Ridge Racer Type 4 (3)

181. Rival Schools

182. Road Rash Jailbreak (3)

183. Rogue Squadron

184. Rogue Trip

185. Rollcage

186. Saga Frontier 2

187. Samurai Shodown 3

188. Saturn Bomberman (2)

189. Sega Rally (2)

190. Shadow Man

191. Sheep, Dog and Wolf (4)

192. Silent Bomber

193. Silent Hill (10)

194. Sled Storm (3)

195. Sonic 3D Blast

196. Soul Blade (3)

197. Soviet Strike

198. Speed Freaks

199. Spider-Man (5)

200. Spyro the Dragon

201. Star Ocean: The Second Story

202. Star Wars: Dark Forces

203. Star Wars Episode I: Jedi Power Battles

204. Star Wars Episode I Racer

205. Street Fighter Alpha 3 (3)

206. Street Fighter EX Plus Alpha 2

207. Street Skater 2

208. Suikoden 2 (2)

209. Super Mario 64 (7)

210. Super Mario Bros Deluxe

211. Super Puzzle Fighter II Turbo

212. Super Smash Bros

213. Syphon Filter 2 (3)

214. Tales of Destiny 2

215. Tarzan (2)

216. Team Buddies

217. Tekken 3 (11)

218. Tenchu : Stealth Assassins (3)

219. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (7)

220. The Legend of Zelda: Oracle of Ages/Seasons [GBC] (2)

221. This is Football

222. Time Crisis

223. TOCA World Touring Cars (TOCA 3)

224. Tomb Raider (6)

225. Tomb Raider 2 (5)

226. Tomb Raider 4

227. Tombi! (4)

228. Tombi! 2

229. Tony Hawk’s Pro Skater 2 (9)

230. Total Drivin

231. Total NBA 97

232. Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue

233. Toy Story Racer

234. Turok 2: Seeds of Evil (2)

235. Twisted Metal 2

236. V-Rally 2 (3)

237. Vagrant Story (5)

238. Valkyrie Profile (2)

239. Vampire Hunter: D

240. Vib-Ribbon (2)

241. Vigilante 8 (2)

242. Vigilante 8 2nd Offense (4)

243. Virtua Cop 2

244. Virtua Fighter 2 (4)

245. Wargames

246. Warzone

247. Wave Race 64

248. Wild 9

249. Wipeout 2097

250. Wipeout 3 (3)

251. Worms Armageddon (5)

252. WWF SmackDown! 2 (4)

253. WWF Wrestlemania 

254. X-men: Children of the Atom

255. X-Men Mutant Academy 2

256. Xenogears (4)

Opublikowano

Boku osobiście nie znałem, gdyby nie ciwa i jego lista wszystkich gier z wikipedii jakie wyszły na PS-a, a nie chcę też oceniać za samą oprawę, bo w takim razie głosowałbym na Order, czy Ryse w ósmej, a raczej tego nie zrobię.

Opublikowano

W Boku spędzasz się wakacje u rodziny na wsi. Łazisz po lesie i zbierasz kapsle z motylami - (nie)typowy odstresowywacz. Specyficzna gierka ale w żadnym wypadku słaba. Dobra japońszczyzna, bym powiedział.

Ja tej Formuły nie polecam, bo się nie znam na gatunku, tak tylko napomknąłem bo wielu fanów PSXa twierdzi, że kultowa.

Capcom vs SNK na PS1 to świetna gra i bardzo dobry port. Można wyrzucić, bo to też gierka z DeCeka, no ale na szóstej generacji jest rewelacyjna część druga, więc tam też raczej nie będzie brana pod uwagę. Z bijatyk 2D proponowałbym wywalić Cyberbots od Capcomu. Dobra ale nisza. W dodatku jp only.

Pytanie do fanów: Obie gry z serii Tomba zasługują na slot?

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Nie miałem czasu tu zaglądać ostatnio, a trochę stron się uzbierało. Niestety nie dam rady teraz nadrobić wszystkiego, żeby wiedzieć dokładnie co w trawie piszczy, więc podrzucę dwa z czterech tytułów, które chciałem zaproponować, a których nie ma na liście (pozostałe dwa, czyli Wave Race 64 i Team Buddies już są - swoją drogą, ciekaw jestem kto podał tą propozycję, bo myślałem, że była taka niszowa, że tylko ja w nią grałem - świetny coop)

Zatem proponuję

Bardzo fajne wyścigi, gdzie można było zagotować silnik, jeśli za bardzo się bawiło z przełożeniami podczas jazdy.

Oraz

Pamiętam jak widziałem i zagrałem pierwszy raz, a potem chyba grałem też na automacie. No bardzo mię się to wtedy podobało - bo nie znałem jeszcze Tekkena i Soul Blade. Jako, że to jest seria to proponuję druga część, jako że względem jedynki jest bardziej rozbudowana i praktycznie pod każdym względem lepsza. Natomiast kolejne, a zwłaszcza czwarta, praktycznie nie przypominają protoplastów i nie mają już tego swojskiego klimatu.

Rzekłem. 

Opublikowano
6 godzin temu, ciwa22 napisał:

MKM: Sub Zero w momencie premiery otrzymywał oceny rzędu 7/8. To chyba od czasu tego gównianego materiału NrGeeka panuje opinia, że ta gra to crap.

Dementuję, jakoś na początku 1999 w OPSM czytałem o tej grze jako o jednym z największych crapów na szaraka. Jasne, co magazyn to opinia, no ale mimo wszystko.

Z innych kwestii: nie siedzę w temacie za bardzo, ale widzę, że lud przemówił w sprawie Spyro i jedynka przoduje w głosowaniu. Nie chcę wpychać czegoś na siłę, ale pomijając czysto subiektywne odczucia (dwójkę uwielbiam i to był mój pierwszy Spyro), to od drugiej części dosyć mocno zmienił się styl tej serii (dlatego prędzej wrzuciłbym do jednego worka 2 i 3) i poszło to bardziej w kierunku gier Rare: NPC dają nam "zadania", nabywamy nowe umiejętności, wracamy do poprzednich światów odkryć niedostępne wcześniej miejsca, są mini gierki, element "ekonomiczny" (xD), większa rola NPC. No nie jest to jakiś big deal, ale jak dla mnie można by zostawić 1 i 2.

Odnośnie tego, o czym pisał Kmiot na poprzedniej stronie:

Crash 1/2/3: jeśli mają być dwa, to zdecydowanie jedynka, a wybór między pozostałymi niech wyniknie z głosów. Jedynka to pod wieloma względami przełom i kult (choć sam jej nie darzę sentymentem), wyróżnia się też najbardziej stylem i feelingiem (plus elementami gameplay'u, na czele z niesławnym systemem save). Natomiast w przypadku wyboru między 2, a Warped, to głos idzie na trójkę.

Co do innych dylematów, to tutaj już czysto subiektywnie: Tenchu 1 (tu nie zadziałała zasada "pierwszego kontaktu z serią", który miałem akurat z dwójką, bo część pierwsza to po prostu lepsza gra, no i ta muzyka) Tomb Raider 4, Metal Slug X, Resident 2 lub 3, przy czym trójkę bardziej lubię z różnych względów, ale za 2 przemawiają jednak bardziej obiektywne czynniki, na czele z samą zawartością w postaci kilku scenariuszy, no i wstrzeliła się w ten specyficzny czas w branży, dzięki czemu najbardziej obrosła kultem i w "tamtych" czasach (w sumie to chyba w jakimś stopniu nadal) jak ktoś mówił "Resident", miał przed oczami Claire, Leona i Birkina.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

OPSM to nie jest najbardziej opiniotworcze czasopismo z tamtych lat - umówmy się.

Test Drive Le Mans w goty wersji na DC - moze powinno poczekać na 6 generację?

Do serii BAT mam mega sentyment ale z czystym gameplayowo sumieniem polecilbym jedynie trójkę. Jednakże jesli decyduje też popularność a nie tylko gameplay to ktoraś cześć powinna wlecieć. Na podobnej zasadzie do Final Bouta.

Edytowane przez ciwa22