Opublikowano 4 grudnia 20213 l Autor 55 minut temu, ciwa22 napisał: Spokojnie panie organizatorze, ja się nie obrażam - po prostu z zimną krwią walczę o szacunek dla Bi-Hana i jego gierki. Emocjonalna obojętność niczym codziennie spożywanie śniadania - robota. Czaję, czaję. A jeszcze powiedzcie mi czy jest sens wrzucać tego Mario z Game Boya. To nie jest po prostu odgrzany kotlet gry, która już wcześniej była na którejś generacji? Jakiś ekspert o wąsów się wypowie?
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Autor Okazuje się, że to tylko "remake" Super Mario Bros z NESa. Chyba wypierdolę i to miejsce... przywrócę Sub Zero? xd Cisnę z tematem, bo jeśli mamy wystartować w ten weekend, to musimy zaraz zamykać listę. Czeka mnie dużo ogarniania. Aktualna lista: Spoiler 007: Tommorow Never Dies 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue 1080 Snowboarding 40 Winks Ace Combat 3: Electrosphere Akuji the Heartless Alien Resurrection Aliens vs. Predator [Jaguar] Alone in the Dark 4: The New Nightmare Alundra Amerzone: The Explorer’s Legacy Ape Escape Apocalypse Armored Core: Master of Arena Atlantis: The Lost Tales Banjo Kazooie Battle Arena Toshinden 2 Bishi Bashi Special Blood Omen: Legacy of Kain Blood Lines Bloody Roar 2 Brave Fencer Musashi Breath Of Fire 4 Broken Sword Bugs Bunny: Lost in Time Bugs & Taz: Time Busters Bushido Blade C-12: Final Resistance Capcom vs SNk: Pro Carmageddon Castlevania: Symphony of the Night Chrono Cross Clock Tower Colin McRae Rally 2.0 Colony Wars 2: Vengeance Conker’s Bad Fur Day Cool Boarders 3 Crash Bandicoot 3: Warped Crash Bandicoot Crash Bash Crash Team Racing Croc 2 D Dance Dance Revolution Darkstalkers 3 DarkStone Dave Mirra Freestyle BMX Daytona USA Circut Edition Dead or Alive Destruction Derby 2 Diddy Kong Racing Die Hard Arcade Die Hard Trilogy Dino Crisis Dino Crisis 2 Discworld 2 DoDonPachi Donkey Kong 64 Doom Dragon Ball Final Bout GT Dragon Force Dragon Quest 7 Driver Duke Nukem 3d Duke Nukem: Time To Kill Dungeons & Dragons: Tower of Doom Echo Night Ehrgeiz Einhander Emperor’s New Groove Exhumed F1 Championship Season 2000 Fatal Fury 3: Road to the Final Victory Fear Effect Fifa World Cup 98 Fighting Force Fighting Vipers Final Fantasy 7 Final Fantasy 8 Final Fantasy 9 Final Fantasy Tactics Front Mission 3 Future Cop L.A.P.D. G-Darius G-Police Galerians Gekido: Urban Fighters Gex: Enter the Gecko Golden Axe: The Duel GoldenEye Gran Turismo 2 Grandia GTA 2 Guardian's Crusade Guilty Gear Harvest Moon: Back to the Nature Heart of Darkness Hellnight Hercules Hexen Hogs of War House of the Dead In the Hunt Incredible Crisis ISS Pro Evolution 2 Jackie Chan Stuntmaster Jet Moto 3 Jumping Flash Kensei: Sacred Fist King of Fighters ‘98 Klonoa: Door to Phantomile Knockout Kings 2000 Kula World Kurushi (Intelligent Qube) Last Bronx Legacy of Kain: Soul Reaver Legend of Dragoon Legend of Mana Legend of Oasis LiberoGrande Little Big Adventure Loaded Lost World: Jurassic Park LSD Manx TT Superbike Mario Kart 64 Mario Golf Mario Party Mario Tenis Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes Matt Hoffman’s Pro BMX Medal of Honor Medievil Metal Gear Solid Metal Slug X Mickey’s Wild Adventure Micro Machines V3 Mortal Kombat Trilogy Mortal Kombat 4 Moto Racer 2 Motorhead Mr. Bones Mr. Driller MTV Snowboarding NBA Live 99 Need For Speed 3: Hot Pursuit Need For Speed: Porsche Unleashed Nightmare Creatures Nights Into Dreams No Fear Downhill Mountain Biking Oddworld: Abe's Oddysee Omega Boost Overboard Pandemonium Panzer Dragoon Paper Mario Parappa The Rapper Parasite Eve Perfect Dark Revelations: Persona Point Blank Pokemon Gold/Silver [GBC] Policenauts Porsche Challenge Poy Poy Primal Rage Puyo Puyo Sun Quake 2 Rally Cross Rampage World Tour Rapid Racer Rayman Rayman 2: The Great Escape Ready 2 Rumble Resident Evil Resident Evil 2 Resident Evil 3: Nemesis Ridge Racer Type 4 Rival Schools Road Rash Jailbreak Rogue Trip Rollcage Saga Frontier 2 Samurai Shodown 3 Saturn Bomberman Sega Rally Championship Shadow Man Sheep, Dog and Wolf Silent Bomber Silent Hill Sled Storm Sonic 3D Blast Soul Blade Soviet Strike Speed Freaks Spider-Man Spyro the Dragon Spyro 2: Ripto’s Rage! Star Ocean: The Second Story Star Wars: Dark Forces Star Wars Episode I: Jedi Power Battles Star Wars Episode I Racer Star Wars: Rogue Squadron Street Fighter Alpha 3 Street Fighter EX Plus Alpha 2 Street Skater 2 Suikoden 2 Super Mario 64 Super Mario Bros Deluxe [GBC] Super Puzzle Fighter II Turbo Super Smash Bros Syphon Filter 2 Tales of Destiny 2 Tarzan Team Buddies Tekken 3 Tenchu : Stealth Assassins The Adventures of Lomax The Legend of Zelda: Ocarina of Time The Legend of Zelda: Oracle of Ages/Seasons [GBC] This is Football Time Crisis TOCA World Touring Cars (TOCA 3) Tomb Raider Tomb Raider 2 Tomb Raider 4: The Last Revelation Tomba! Tomba! 2: The Evil Swine Return Tony Hawk’s Pro Skater 2 Total Drivin Total NBA 97 Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue Toy Story Racer Turok 2: Seeds of Evil Twisted Metal 2 V-Rally 2 Vagrant Story Valkyrie Profile Vampire Hunter D Vib-Ribbon Vigilante 8 Vigilante 8: 2nd Offense Virtua Cop 2 Virtua Fighter 2 Wargames: Defcon 1 Warzone 2100 Wave Race 64 Wild 9 Wipeout 2097 Wipeout 3 Worms Armageddon WWF SmackDown! 2 WWF Wrestlemania X-Men: Children of the Atom X-Men Mutant Academy 2 Xenogears
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Kmiot, a tak przy okazji - czy na koniec zaplanowana jest swego rodzaju liga mistrzów? Czy z góry zakładamy, że zestawienie ze sobą gry z pierwszej i ostatniej generacji jest pozbawione ładu umysłowego?
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Odpowiem za niego, na końcu będzie ostateczny pojedynek GOAT-ów z każdej generacji plus blacharze/amigowcy na featuringu.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Autor 34 minuty temu, Okie from Muskogee napisał: Kmiot, a tak przy okazji - czy na koniec zaplanowana jest swego rodzaju liga mistrzów? Czy z góry zakładamy, że zestawienie ze sobą gry z pierwszej i ostatniej generacji jest pozbawione ładu umysłowego? Nie mam pojęcia na tę chwilę. Zorganizować można, tylko trzeba będzie to dobrze wykombinować i poskładać. Myślę, że będziemy się tym martwić jak przyjdzie pora. W tej chwili jestem na tak. Ładu umysłowego nie wymagamy.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l 39 minut temu, Pupcio napisał: Spoiler na końcu wygrywa rdr1 Ta, a tu jeb - Contra.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Autor To jak będzie przystojne gnojki. Lecimy z tematem? Wrzucam listę i jak do 17-18 nie będzie sprzeciwów, to wprowadzam ją do systemu i nie ma już odwrotu, bo zacznę klepać temat i wpisywać 128 pytań, więc lepiej, żebym nie musiał zaczynać robić tego od nowa. Z ostatnich zmian na liscie to wywaliłem tego Super Mario Bros Deluxe z GameBoya Color (to tylko odświeżenie klasycznego SMB z NESa) i dałem w to miejsce Sub-Zero. Dlaczego? Bo po napływie hejtu tym bardziej jestem ciekawy jak sobie poradzi. Lepszy budzący kontrowersje crap, niż kolejny Mario, który najwyraźniej #nikogo, bo pytałem o niego tutaj już kilkakrotnie. Dwie godziny na proponowane zmiany, a potem budka się zamyka. edit. zapomniałem wrzucić listę xd Spoiler 007: Tommorow Never Dies 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue 1080 Snowboarding 40 Winks Ace Combat 3: Electrosphere Akuji the Heartless Alien Resurrection Aliens vs. Predator [Jaguar] Alone in the Dark 4: The New Nightmare Alundra Amerzone: The Explorer’s Legacy Ape Escape Apocalypse Armored Core: Master of Arena Atlantis: The Lost Tales Banjo Kazooie Battle Arena Toshinden 2 Bishi Bashi Special Blood Omen: Legacy of Kain Blood Lines Bloody Roar 2 Brave Fencer Musashi Breath Of Fire 4 Broken Sword Bugs Bunny: Lost in Time Bugs & Taz: Time Busters Bushido Blade C-12: Final Resistance Capcom vs SNk: Pro Carmageddon Castlevania: Symphony of the Night Chrono Cross Clock Tower Colin McRae Rally 2.0 Colony Wars 2: Vengeance Conker’s Bad Fur Day Cool Boarders 3 Crash Bandicoot 3: Warped Crash Bandicoot Crash Bash Crash Team Racing Croc 2 D Dance Dance Revolution Darkstalkers 3 DarkStone Dave Mirra Freestyle BMX Daytona USA Circut Edition Dead or Alive Destruction Derby 2 Diddy Kong Racing Die Hard Arcade Die Hard Trilogy Dino Crisis Dino Crisis 2 Discworld 2 DoDonPachi Donkey Kong 64 Doom Dragon Ball Final Bout GT Dragon Force Dragon Quest 7 Driver Duke Nukem 3d Duke Nukem: Time To Kill Dungeons & Dragons: Tower of Doom Echo Night Ehrgeiz Einhander Emperor’s New Groove Exhumed F1 Championship Season 2000 Fatal Fury 3: Road to the Final Victory Fear Effect Fifa World Cup 98 Fighting Force Fighting Vipers Final Fantasy 7 Final Fantasy 8 Final Fantasy 9 Final Fantasy Tactics Front Mission 3 Future Cop L.A.P.D. G-Darius G-Police Galerians Gekido: Urban Fighters Gex: Enter the Gecko Golden Axe: The Duel GoldenEye Gran Turismo 2 Grandia GTA 2 Guardian's Crusade Guilty Gear Harvest Moon: Back to the Nature Heart of Darkness Hellnight Hercules Hexen Hogs of War House of the Dead In the Hunt Incredible Crisis ISS Pro Evolution 2 Jackie Chan Stuntmaster Jet Moto 3 Jumping Flash Kensei: Sacred Fist King of Fighters ‘98 Klonoa: Door to Phantomile Knockout Kings 2000 Kula World Kurushi (Intelligent Qube) Last Bronx Legacy of Kain: Soul Reaver Legend of Dragoon Legend of Mana Legend of Oasis LiberoGrande Little Big Adventure Loaded Lost World: Jurassic Park LSD Manx TT Superbike Mario Kart 64 Mario Golf Mario Party Mario Tenis Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes Matt Hoffman’s Pro BMX Medal of Honor Medievil Metal Gear Solid Metal Slug X Mickey’s Wild Adventure Micro Machines V3 Mortal Kombat Trilogy Mortal Kombat 4 Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero Moto Racer 2 Motorhead Mr. Bones Mr. Driller MTV Snowboarding NBA Live 99 Need For Speed 3: Hot Pursuit Need For Speed: Porsche Unleashed Nightmare Creatures Nights Into Dreams No Fear Downhill Mountain Biking Oddworld: Abe's Oddysee Omega Boost Overboard Pandemonium Panzer Dragoon Paper Mario Parappa The Rapper Parasite Eve Perfect Dark Revelations: Persona Point Blank Pokemon Gold/Silver [GBC] Policenauts Porsche Challenge Poy Poy Primal Rage Puyo Puyo Sun Quake 2 Rally Cross Rampage World Tour Rapid Racer Rayman Rayman 2: The Great Escape Ready 2 Rumble Resident Evil Resident Evil 2 Resident Evil 3: Nemesis Ridge Racer Type 4 Rival Schools Road Rash Jailbreak Rogue Trip Rollcage Saga Frontier 2 Samurai Shodown 3 Saturn Bomberman Sega Rally Championship Shadow Man Sheep, Dog and Wolf Silent Bomber Silent Hill Sled Storm Sonic 3D Blast Soul Blade Soviet Strike Speed Freaks Spider-Man Spyro the Dragon Spyro 2: Ripto’s Rage! Star Ocean: The Second Story Star Wars: Dark Forces Star Wars Episode I: Jedi Power Battles Star Wars Episode I Racer Star Wars: Rogue Squadron Street Fighter Alpha 3 Street Fighter EX Plus Alpha 2 Street Skater 2 Suikoden 2 Super Mario 64 Super Puzzle Fighter II Turbo Super Smash Bros Syphon Filter 2 Tales of Destiny 2 Tarzan Team Buddies Tekken 3 Tenchu : Stealth Assassins The Adventures of Lomax The Legend of Zelda: Ocarina of Time The Legend of Zelda: Oracle of Ages/Seasons [GBC] This is Football Time Crisis TOCA World Touring Cars (TOCA 3) Tomb Raider Tomb Raider 2 Tomb Raider 4: The Last Revelation Tomba! Tomba! 2: The Evil Swine Return Tony Hawk’s Pro Skater 2 Total Drivin Total NBA 97 Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue Toy Story Racer Turok 2: Seeds of Evil Twisted Metal 2 V-Rally 2 Vagrant Story Valkyrie Profile Vampire Hunter D Vib-Ribbon Vigilante 8 Vigilante 8: 2nd Offense Virtua Cop 2 Virtua Fighter 2 Wargames: Defcon 1 Warzone 2100 Wave Race 64 Wild 9 Wipeout 2097 Wipeout 3 Worms Armageddon WWF SmackDown! 2 WWF Wrestlemania X-Men: Children of the Atom X-Men Mutant Academy 2 Xenogears Edytowane 4 grudnia 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Przypomniałem sobie o dwóch tytułach, których o dziwo nikt nie wymienił, ale nie będę siał zamętu z dwóch powodów: Jedną grą jest bardzo kontrowersyjny: Gra ukończona, ale nie wyszła oficjalnie. Drugiej nie nominuję trochę ze wstydu: Wierzcie lub nie, ale jest to jeden z najlepiej sprzedających się tytułów na szaraka(1.5 mln). Ciekawi mnie, czy w ogóle znacie, lub raczej, przyznacie się.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Thrill killa nie miałem i rugrtsów też nie ale za kaszojada się fajnie oglądało Pełzaki. Edytowane 4 grudnia 20213 l przez mitra
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Puyo Puyo Sun i DoDonPachi to gierki JP only? Jeśli tak to można je na coś podmienić wedle niepisanej zasady, że pozbywamy się japoncow przez wzgląd na słabą rozpoznawalność. Thrill Kill popularny tytuł, choćby z racji kontrowersji lecz oficjalnie nie wydany. Potem zrobili z tego Wu Tang Clan: Taste the Pain. Slabo kojarzę Pelzaki, gralem jedynie w demo.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Teraz, ciwa22 napisał: Puyo Puyo Sun i DoDonPachi to gierki JP only? Jeśli tak to można je na coś podmienić wedle niepisanej zasady, że pozbywamy się japoncow przez wzgląd na słabą rozpoznawalność. Thrill Kill popularny tytuł, choćby z racji kontrowersji lecz oficjalnie nie wydany. Potem zrobili z tego Wu Tang Clan: Taste the Pain. Slabo kojarzę Pelzaki, gralem jedynie w demo. Przecież DoDonPachi to shmup od CAVE, tego nie trzeba tłumaczyć żeby się dobrze bawić. Ja bym wrzucił jeszcze do tego zestawienia Gradius Gaiden i R-Type Delta.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Autor 6 minut temu, ciwa22 napisał: Puyo Puyo Sun i DoDonPachi to gierki JP only? Jeśli tak to można je na coś podmienić wedle niepisanej zasady, że pozbywamy się japoncow przez wzgląd na słabą rozpoznawalność. A nie wiem, ale Puyo Puyo to chyba ogólnie kojarzony jest. Co prawda jako seria, a nie ten konkretny tytuł, ale zawsze. Natomiast co do DoDonPachi: W dniu 27.11.2021 o 19:43, GearsUp napisał: Mało jest gier z Saturna, dodałbym te: DoDonPachi - legendarny bullet hell Dragon Force 1 lub 2 Legend Of Oasis Z Saturna jestem ogólnie noga, więc wpisałem te tytuły w ciemno. Choć znamienne jest, że taki teoretycznie nigdy niewydany Thrill Kill z racji tematyki jest kojarzony bardziej, niż te wszystkie trzy razem wzięte ;] Jestem za tym, by podmienić, tylko za co? Rugrats sentymentalny wybór, ale nie wiem, czy znajdziemy jeszcze miejsce dla sentymentów na tej szczelnej liście.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Thrill Kill pewnie mało kto grał bo nie wyszło i chyba dopiero po jakimś czasie wyciekło do sieci. Zamiast tego był Wu Tang Shaolin Style/Taste the Pain z tym charakterystycznym kontrolerem. Nawet byłbym za tym, ale odpadnie w pierwszej rundzie bo to nie ten kaliber co większość z listy. Edytowane 4 grudnia 20213 l przez Dante
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Autor @Pupcio Możesz być przez chwilę poważny, Smarkaczu? Tu się decyduje być albo nie być DoDonPachi, a Ty mi tu z jakimś Dino Crisisem Dwa. 1 minutę temu, Dante napisał: Nawet byłbym za tym, ale odpadnie w pierwszej rundzie bo to nie ten kaliber co większość z listy. Powiem Ci, że aż połowa stawki odpadnie w pierwszej rundzie. Jeśli trafi na drugą grę, która też "odpadnie w pierwszej rundzie" to będzie Ci głupio, że jedna z nich dotarła aż do rundy drugiej. Edytowane 4 grudnia 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Fajnie ze Mythologies weszlo bo powiedzmy sobie szczerze, jak kazdy kto jaral sie MK zobaczyl w swoim pismie info, ze wychodzi ta gra to popuscil na mietowo. A tu jedyny prawilny jutuber od oceny MKMSZ. Nieodzalowany MrGstar321 [*].
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Cały czas propsuję, iż najmocniejsze 8/10 naszego życia to właśnie MKM. Pozdrawiam w internecie, panowie. Edytowane 4 grudnia 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Autor Dobra, chuj, lista zamknięta, co ma być to będzie, niebo znajdę wszędzie.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l 11 minut temu, Kmiot napisał: Dobra, chuj, lista zamknięta, co ma być to będzie, niebo znajdę wszędzie. Kliknij i poczekaj dwie sekundy.
Opublikowano 4 grudnia 20213 l Patrząc na kolorystykę butelki wygląda jakby było zrobione specjalnie, ale chuj, może jestem psychiczny. Dobra, podbijaj pieczątkę:
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Autor Aż trochę się boję, ale ktoś to musi zrobić, więc rzucam hasło: Startujemy ze zbieraniem propozycji na gry, które powinny znaleźć się w Bitwie Szóstej Generacji. Playstation 2 debiutujący Xbox (witamy!) GameCube Dreamcast Game Boy Advance no i niszowe, ale może pojawią się w symbolicznych slotach: Neo Geo Pocket Color Nokia N-Gage xd Użytkowników proszę o zachowanie umiaru i narzucenie sobie jakichś rozsądnych ograniczeń co do ilości kandydatur. Tak, Ciwa22, to przede wszystkim do Ciebie ;* Można wrzucać wszystkie propozycje od razu, można na raty czy pojedynczo. Kandydatury będą zbierane przynajmniej do zakończenia edycji Czwartej Generacji (obecnie w fazie 1/8 finału).