Opublikowano 5 grudnia 20213 l Autor Standardowo przypomnę jedynie, by nie sugerować się tym, że ktoś już wcześniej podał daną grę. Jeśli Ci na niej zależy, to podaj ją ponownie. Im więcej razy dany tytuł zostanie wspomniany, tym mniejsza szansa, że przy ewentualnym cięciu listy zostanie z niej wyrzucony.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Nadal trzymamy się zasady żeby nie powtarzać tytułów z poprzednich generacji? Mi np szkoda, że Soul Reaver startuje już jako kandydat z PS1 kiedy najlepszy port dostał na Dreamcaście. No ale za dużo gierek by się powtarzało z PS1 na PS2 jeżeli zaczęlibyśmy robić wyjątki.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Większość to pewniaki ale też dorzuciłem żeby nie było sytuacji jak z Suikodenem 1. Metal Gear Solid 3: Subsistence 2. TimeSplitters Future Perfect 3. Resident Evil 4 4. Resident Evil Remake 5. Tekken 5 6. Valkyrie Profile 2: Silmeria 7. Ratchet & Clank 2 8. Devil May Cry 9. Tomb Raider Anniversary 10. Silent Hill 2 11. God of War 2 12. Zone of the Enders: The 2nd Runner 13. Front Mission 5 14. Tenchu: Wrath of Heaven 15. Dead or Alive 2: Hardcore 16. Sly 2 17. Soul Calibur 2 18. Gran Turismo 4 19. Wild Arms 3 20. PoP: Warrior Within 21. Burnout 3: Takedown 22. SSX3 23. Jak and Daxter 24. Ninja Gaiden Black 25. Singstar Edytowane 5 grudnia 20213 l przez łom
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Autor @GearsUp Słuchaj, póki co wymieniaj jak leci. Na tę chwilę tworzymy bazę, a potem się będzie robiło selekcję. Najwyżej wtedy się wyrzuci, jeśli tak uznamy. Prawdopodobnie wyleci, bo lepiej dać szansę jakiemuś nowemu tytułowi, ale wymienić nie zaszkodzi. Zresztą umówmy się - jeśli Soul Reaver nie wygra piątej edycji, to w szóstej IMO tym bardziej nie ma szans. Edytowane 5 grudnia 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Spoko, nie będę szalał, 5 generacja to był mój konik, tutaj jakoś do końca nie zagrało - nie chciało się zbytnio niszować, poza Dreamcastem. Edytowane 5 grudnia 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 5 grudnia 20213 l DC: Jet Set Radio, REZ, Virtua Tennis 2 GCN: Zelda Wind Waker, Smash Bros Melee, F-Zero GX, Paper TTYD, Donkey Konga (najlepsza gra muzyczna w historii) Xbox: PGR 2, Rallisport Challenge 2, Star Wars: KoTOR PS2: Gran Turismo 4, Sly Cooper 2 multi: Splinter Cell Chaos Theory, Burnout 3, SSX 3, Tony Hawk Pro Skater 3, Viewtiful Joe, NBA Street vol 2 GBA: Advance Wars Edytowane 5 grudnia 20213 l przez funditto
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Gran Turismo 4 God of War 2 Sled Storm(już tłumaczę, to nie jest wersja z PS1 choć ma taką samą nazwę, ale jest bardziej odjechana i arcadowa, coś w stylu SSX-a na skuterach śnieżnych). Budokai Tenkaichi 3 Rule of Rose Silent Hill 2 Directors Cut(zanim to było modne) Tekken 5 Sly 2 Fatal Frame 2 Hitman Blood Money Bloody Roar 4 Soul Calibur 3 Scarface Punisher The Warriors Manhunt GTA Vice City Stories Black Fahrenheit Fight Night Round 3 Burnout Revange SSX Tour DBZ Infinite World TIm Burton The Nightmare Before Christmas Onimusha 2 Onimusha 3 Red Dead Revolver Crash Twinsanity Silent Hill Shatered Memories Beyond Good and Evil Yakuza 2 Metal Slug Anthology(nie wiem, czy to jest legalne) ICO Shadow of the Colossus Top Spin Okami Metal Gear Solid 3 Subistance Jak and Dexter 2 Ratchet 2 GTA Vice City Prince of Persia: The Two Thrones Motorstorm Arctic Edge Resident Zero Metal Gear Solid Twin Snakes(MGS 1 Remake) Resident Evil 1 Remake Eternal Darkness Clock Tower 3 Hunting Ground Resident Evil 4 Kuon REZ Killer 7 Aha, nie wiem jakie mieć podejście do sztosów, które głównie sztosami są na PC, ale zostały sportowane na konsole(m.in Splinter Cell, Mafia, Max Payne, Soldier of Fortune 2, Red Faction). Ta lista blacharska to będą same exy jak rozumiem? Jeśli tak, to niech to, co wymieniłem będzie podciągnięte pod Xboxa, bo to w sumie taki PC w przebraniu.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Faworytem RE4. Na forum ma mocną pozycję. Nominuję Mortal Kombat Shaolin Monks The Warriors Bully
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Halo, Star Wars KOTOR, Ninja Gaiden, Devil May Cry 1/3, Final Fantasy X, Splinter Cell, Jak & Daxter 1, Onimusha 2/3, Persona 4, Dragon quest 8, Kingdom Hearts 2, Xenosaga, Digital Devil Saga, Yakuza, The chronicles of riddick: escape from butchers bay, Morrowind
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Autor 30 minut temu, SlimShady napisał: Aha, nie wiem jakie mieć podejście do sztosów, które głównie sztosami są na PC, ale zostały sportowane na konsole(m.in Splinter Cell, Mafia, Max Payne, Soldier of Fortune 2, Red Faction). Ta lista blacharska to będą same exy jak rozumiem? Jeśli tak, to niech to, co wymieniłem będzie podciągnięte pod Xboxa, bo to w sumie taki PC w przebraniu. Póki co lecimy z wszystkim co macie do zaproponowania. Potem będziemy oceniać, czy jest uzasadnione. Aha, proszę, abyście nie edytowali swoich postów, bo staram się spisywać je na bieżąco i po prostu do tych spisanych już nie wracam. Jak chcecie coś dodać, bo zapomnieliście, to w nowym poście. 54 minuty temu, łom napisał: 25. Singstar 36 minut temu, funditto napisał: GBA: Advance Wars Te dwa edytki zauważyłem, choć kandydatury już wcześniej spisałem, ale inne mogę przegapić.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l To już nie będę edytować, ale oczywiście Paper TTYD to Paper Mario TTYD Jeszcze mam pytanie: czy Nintendo DS i PSP nie powinny też być w tej generacji ? Edytowane 5 grudnia 20213 l przez funditto
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Autor 6 minut temu, funditto napisał: To już nie będę edytować, ale oczywiście Paper TTYD to Paper Mario TTYD Domyśliłem się ;] 6 minut temu, funditto napisał: Jeszcze mam pytanie: czy Nintendo DS i PSP nie powinny też być w tej generacji ? Nic mi o tym nie wiadomo. Raczej obie uznawane są za siódmą generację.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Zapytałem, bo widzę Motorstorm Arctic Edge, który najpierw wyszedł na PSP, a później dostał port na PS2.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l DC: 1. Shemue 2. Soul Calibur 3. Jet Set Radio 4. Crazy Taxi 5. Sonic Adventure 2 6. Headhunter 7. RE Code: Veronica GC: 1. Metroid Prime 2. RE1 Remake 3. RE4 4. TLoZ: WW 5. TLoZ: TP 6. Eternal Darkness: SE 7. F-Zero GX Xbox: 1. Ninja Gaiden 2. Halo 3. Splinter Cell 3: CT 4. PGR2 5. MotoGP 2 (może być też trójka) 6. The Chronicles of Riddick: EfbB 7. Star Wars: KotoR 8. SSX3 9. Burnout 3: Takedown 10. DOA3 11. PES5 PS2: 1. GOW 2. GOW2 (powinny być obie części, bo obie są równie dobre) 3. MGS 3: Subsistence 4. Silient Hill 2 5. ICO 6. SOTC 7. Jak & Daxter: TPL 8. Jak 2: Renegade (powinny być obie części, bo się bardzo różnią) 9. Ratchet & Clank (przeszedłem jedynkę i dwójkę, ale nic nie pamiętam, więc niech trafi najlepsza) 10. Prince of Persia: TSoT 11. TimeSplitters 2 (może być też trójka) Ode mnie skromnie, pewnie o kilku tytułach zapomniałem, niektóre to multiplatformy, ale są na liście konsoli, na której w nie grałem, na Xboxie wyglądały najlepiej. Za GTA nie przepadam, jednak doceniam wkład w branżę, więc któraś część, bądź dwie, powinny trafić do losowania. Starałem się wybrać najlepszą część z danej serii moim skromnym zdaniem, tylko Residenty trafiły prawie wszystkie, bo je uwielbiam. Większość gier z listy skończyłem, jedynie MGS3 widziałem u kumpla, no ale trafiło na listę, bo było wtedy zazdro. W tej generacji miałem wszystkie konsole, najpierw DC, później DC + PS2, następnie został tylko Xbox, po czym dołączył do niego GC. Liczę na finał: Spoiler Metroid Prime vs Ninja Gaiden Pozdrawiam. Edytowane 5 grudnia 20213 l przez zdrowywariat
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Multi: Psychonauts Beyond good and evil PoP piaski czasu (oczywiście że SoT jest lepsze niż WW) Darkwatch (komboje i wampiry) Xbox: Fable Stranger wrath Republic commando Gamecube Luigi mansion PS2: Odin sphere Katamari damacy Maximo ( nie wiem która lepsza) Shadow od rome (prawdziwy hidden gem) Chciałem wrzucić gry mniej oczywiste niż GTA itp
Opublikowano 6 grudnia 20213 l MGS2 (to, czy wersja Substance, czy nie, to już kwestia "kosmetyczna", no ale siłą rzeczy edycja z dodatkowym contentem jest ostateczna i najlepsza) MGS 3 (j.w.) GTA III, VC, SA (tu chyba nie będzie wątpliwości, czy zostawić wszystkie) Jak & Daxter Ratchet and Clank (zdecydowane jedynka, ale jeśli będzie taka chęć/potrzeba, to jako dodatkową typuję trójkę) The Getaway Max Payne Deus Ex Fahrenheit (aka Indigo Prophecy) Burnout 3 DMC 3 God of War 1, 2 (to na tyle potężne gry, że widzę obie w rankingu) Tenchu 3 Ojciec Chrzestny Tekken 5 Tony Hawk's Underground Beyond Good & Evil The Sims (pogubiłem się, czy w końcu PC jest osobno, więc wrzucam) Black & White (j.w.) Aliens vs. Predator 2 (j.w.) Half Life 2 Edytowane 6 grudnia 20213 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Przypomniałem sobie jeszcze o trzech genialnych grach: GBA: Mario & Luigi Superstar Saga, Zelda The Minish Cap multiplatforma: PES 3
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Najlepsza generacja, trudno skupić się na kilku lub kilkunastu tytułach. Listę mógłbym wypełnić samymi survival horrorami PS2: Silent Hill 2 Metal Gear Solid 3 Devil May Cry 3 Onimusha Gran Turismo 4 GTA San Andreas Guitar Hero God of War Killzone Project Zero 2 Gamecube: Eternal Darkness Metroid Prime Resident Evil Remake Resident Evil 4 Star Fox Adventures The Legend of Zelda: Wind Waker Metal Gear Solid: The Twin Snakes F-Zero GX Paper Mario TTYD Xbox: Conker Live & Reloaded Doom 3 The Chronicles of Riddick Escape from Butcher's Bay Forza Motorsport Ninja Gaiden Fable Max Payne (jedyna słuszna wersja) Halo 2 Dreamcast: Jet Set Radio Shenmue Quake 3 Arena Unreal Tournament Virtua Tennis Headhunter NBA 2K Soul Calibur Dead or Alive 2 Edytowane 6 grudnia 20213 l przez Czoperrr
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Nie za szybko te przygotowania? Black Bully Burnout Dominator (albo Takedown) Burnout Revenge Devil May Cry Devil May Cry 3 Dragon Ball Z Budokai 3 (nie mylić z Tenkaichi, które też może być) GTA San Andreas God of War God of War 2 Gran Turismo 3 Gran Turismo 4 Jak and Daxter Metal Gear Solid 2 Metal Gear Solid 3 Mortal Kombat Shaolin Monks Pro Evolution Soccer 5 (3 i 4 też może być, ale 5 najlepsza) Ratchet and Clank: Up Your Arsenal Resident Evil 4 Shadow of the Colossus Tekken 5 Może wrzucę coś jeszcze jak mi się przypomni.
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Driver: Parallel Lines Onimusha: Dawn of Dreams Resident Evil 4 Resident Evil: Code Veronica Silent Hill 2 Silent Hill 3 GTA San Andreas Shadow of Memories Okami Odin Sphere Persona 3 Persona 4 God of War God of War 2 The Punisher Valkyrie Profile 2: Silmeria Metal Gear Solid 3: Subsistence Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga Shin Megami Tensei: Lucifer's Call Jak and Daxter Dragon Quest VIII Final Fantasy X Beyond Good & Evil Yakuza 2 Pro Evolution Soccer 5 Sly Cooper Sly 2
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Okami Resident evil 4 Gta San Andreas God of war 1 i 2 Mgs3 Persona 3 i 4 Pro evolution soccer 6 Fifa street 2 Burnout 3 Crash twinsanity Bully Red dead revolver Shadow of the collosus Beyond good & evil Sly 1 i 3 Tony Hawk 3 i 4 Psychonauts Star wars battlefront 2 Lego star wars Narazie tyle może później coś dopisze. Gry z pcta osobno?
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Z serii Prince of Persia spokojnie można każdą część uwzględnić. Wszystkie miały unikatowe elementy i inny klimat.