Opublikowano 21 stycznia 20223 l Autor No wiele wyborów jest raczej profilaktycznie i i tak obie (albo 2/3 z serii) wejdą na listę. 2 godziny temu, Mejm napisał: No widac, ze konolorz U mnie komputer to zawsze tylko do nauki Dlatego bardziej niż przy edycjach konsolowych potrzebuję Waszej pomocy i patrzenia mi na ręce, bo czasem mogę zrobić jakąś głupotę z niewiedzy.
Opublikowano 23 stycznia 20223 l W dniu 18.01.2022 o 21:11, Kmiot napisał: Trzeba wybrać jakiegoś Football Menagera. Bo póki co propozycje były głównie w rodzaju "jakiegoś FM daj". Ja jestem za wersją 2012 skoro nikt inny się nie kwapi do wymienienia jakiejś.
Opublikowano 24 stycznia 20223 l Autor W dniu 19.01.2022 o 18:36, Ukukuki napisał: Battlefield Vietnam bym chciał na liście jednak Pokombinujemy i moze się zmieści. Póki co go nie wyrzucam. W dniu 19.01.2022 o 22:05, Mejm napisał: Blood 2 to go.wno gorsze od DNF. Lepiej w to miejsce dac Shogo. SHOGO jest na liście i raczej nie planowałem go wyrzucać. Przynajmniej nie bez konsultacji. W dniu 21.01.2022 o 17:38, Mejm napisał: Star Wars Jedi Knight oraz Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II to jest ta sama gra. Heretic i Heretic 2 to sa dwie rozne gry (pierwsza FPP, druga TPP) i nie powinno byc jednokrotnego wyboru. Wybor przy SimCity powinien byc rozszerzony o SimCity 2000 i to powinien byc reprezentant tej serii. Połączyłem Star Warsy. Heretici mogą zostać oba. Co do SimCity, to ktoś potwierdza, zaprzecza? Bo w nominacjach nikt 2000 nie podał. W dniu 23.01.2022 o 14:02, Robak napisał: Ja jestem za wersją 2012 skoro nikt inny się nie kwapi do wymienienia jakiejś. Więc póki co FM 2012 na liście. I słucham Państwa. Zaczynam robić pewne porządki na liście, bo może się uda w weekendy wystartować? Póki co skupiam się na pewniakach. I tak: Age of Empires 2 lepsza zarówno w nominacjach, jak i ankiecie. Jedynka wypada z listy. Aliens vs. Predator równo w nominacjach, ale ankieta wskazuje na AvP2. Jedynka wypada z listy. Cezar / Cezar 2 i Cesarz wypadają z listy, bo kiepsko z głosami w ankiecie. Walka trwa między Faraonem i Zeusem. Może oba na listę? Championship Manager 4 wypada, bo zebrał okrągłe zero głosów. Walka trwa między 3 i 01/02. Counter Strike 1.6 przoduje zarówno w nominacjach, jak i ankiecie, więc zostaje jako reprezentant CS-a. Deluxe Ski Jumping zostaje jedynka. Wygrywa minimalnie w nominacjach, ale wyraźnie w ankiecie. Dooma jedynkę ostatecznie wyrzucam z listy (był w piątej generacji). Zostają Doom 2 i Doom 3. Dungeon Keeper lepszy w nominacjach i ankiecie. Dwójka wypada z listy. Dungeon Siege minimalnie lepszy w nominacjach i wyraźnie lepszy w ankiecie. Zostaje. Dwójka wypada. F.E.A.R jedynka definitywnie i wyraźnie. Dwójka wypada. Herosi trójka z pewnością zostaje. Pytanie, czy chcemy jeszcze którąś część na liście, czy jedna wystarczy? I na pewno nie będzie to jedynka (jeden głos w ankiecie i jedna nominacja), więc tę część już wyrzucam. Jazz Jackrabbit 2 wyraźnie faworytem zarówno w ankiecie jak i nominacjach. Zostaje. Jedynka wypada z listy. Project IGI jedynka lepsza w ankiecie i nominacjach. Zostaje. Dwójka wypada. Serious Sam: First Encounter lepszy w ankiecie i nominacjach. Zostaje. Dwójka skreślona. Simon The Sorcerer jedynka lepsza w ankiecie (w nominacjach remis). Zostaje. Dwójka wypada. Ze Star Warsów aktualnie mogę chyba tylko wyrzucić Rebel Assault (1 i 2), bo kiepsko ciągną w ankiecie (tylko po dwa głosy). Star Warsów jest tyle, że nie czas i miejsce na sentymenty oraz litość. Reszcie dam jeszcze trochę czasu na zebranie głosów. Total War: Medieval i Warhammer zebrały po jednym głosie. Póki co je wyrzucam z listy, ale gdyby ktoś chciał stanąć w ich obronie, to zobaczymy. Ogólnie kwestia Total Warów jest do dyskusji. Unreal Tournament zostaje pierwszy. Faworyt zarówno w ankiecie jak i nominacjach. Pozostałe dwa wypadają. Warcraft pierwszy skreślony (tylko jeden głos w ankiecie). Warhammer 40k: Dawn of War zostaje jedynka (lepsza w obu aspektach głosowania). Wormsy 3D jednak skreślam z listy. Jedna nominacja i ledwie dwa głosy w ankiecie. Z pozostałymi dylematami póki co się wstrzymuję. Jednocześnie proszę o doradztwo w kwestii: które z ankietowych dylematów rozwiązujemy kompromisem, czyli po prostu dopuszczamy obie (albo nawet trzy?) gry? Rozumiem, że System Shocki, Heretici i Bloody, bo już o tym pisaliście. Coś jeszcze? Thief? Warcraft, Starcraft, Soldier of Fortune, Portale, CoD? Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że część z tych gier możemy przerzucić na kolejne plebiscyty generacyjne, ale jak już tutaj wystartują, to potem raczej drugiej szansy nie dostaną. No i proszę o opinie na temat: Civilization. Bo głosy rozkładają się w miarę równo i mogą decydować niuanse. Może dwie Cywilizacje? Albo nawet trzy, o ile jest sens i argumenty? Star Warsów. Bo ja ich kompletnie nie rozróżniam, więc może chociaż jakieś zestawienie urozmaicone gatunkowo? Bez opinii będę po prostu "strzelał" według głosów w ankiecie i nominacji, a wolałbym uniknąć dwóch podobnych gier, skoro można bardziej różnorodnie. C&C. Czterech kandydatów, można zrobić miejsce na dwóch. Głosy wskazują na... dwa Red Alerty. A wolałbym to urozmaicić i do jednego RA dodać Generals lub gołe C&C. Company of Heroes. Aktualnie remis w nominacjach i ankiecie. Więc pozostaje rzut monetą. Może oba? Jest sens? Herosi. Już wspominałem Trójka ma pewny start. Chcemy jakichś poza trójką? Portal. Tutaj możemy dać albo obie części, albo którąś przenieść do plebiscytu generacji. Jeśli tak, to którą? (były w ogóle obie na konsolach, czy tylko jedna? Bo straciłem wątek). Settlers. Tutaj dwójka ma pewny start. Pytanie czy potrzebujemy też jedynki? Starcraft. Podobna sytuacja - jedynka ma pewny start. Ale może chcemy też dwójkę? Thief. Obie gry idą łeb w łeb. Bierzemy obie na listę? Total Wary. No tutaj to jest burdel, wiec jeśli tego nie przedyskutujemy, to będę zmuszony działać "na czuja" i instynktownie. Warcrafty. Bierzemy 2 i 3? Bo idą równo w ankiecie i nominacjach. Wiedźmina 2 zostawiamy na PC, czy transfer do siódmej generacji? Ogólnie mamy listę za długą o około 20 pozycji. Ale wylecą jeszcze na pewno 3-4 Star Warsy, 2-3 HoMMy, dwa Command & Conquer, dwie Cywilizacje, 2-3 Total Wary i parę pojedynczych tytułów, więc myślę, że SPOKO LOKO. Spoiler Ace Ventura (4) Age of Empires 2 (7) Age of Mythology (2) Age of Wonders 2 Aliens vs. Predator 2 (3) Alone in the Dark (3) Anno 1800 American McGee's Alice (3) Arcanum: Przypowieść o maszynach i magyi (4) Atlantis Atlantis 2 Baldur's Gate (6) Baldur's Gate II: Shadows of Amn (2) Battlefield 1942 Battlefield Vietnam Beat Saber Black & White (4) Blade Runner (3) Blobby Blood (3) Blood 2 The Book of Unwritten Tales Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth Call of Duty (5) Carmageddon 2 Championship Manager 3 Championship Manager 01/02 Civilization 2 (2) Civilization 3 Civilization 4 Civilization 5 Close Combat Command & Conquer (2) Command & Conquer: Generals Command & Conquer Red Alert (7) Command & Conquer Red Alert 2 Commander Keen 4: Secret of The Oracle Commandos: Behind Enemy Lines (4) Comanche Company of Heroes Company of Heroes 2 Counter Strike 1.6 (6) Crusader Kings Crysis (3) The Curse Of Monkey Island (3) Day of the Tentacle Death Rally (2) Defense of the Ancients - Dota 2 Delta Force/Delta Force 2 Deluxe Ski Jumping (3) Deponia Descent 3 Descent Freespace 2 Desperados: Wanted Dead Or Alive (2) Deus Ex (6) Diablo (6) Diablo 2 (7) Die By The Sword (2) Disciples 2 (2) Divine Divinity (2) Divinity: Original Sin II (2) Doom II (3) Doom 3 (2) Drakensang Dreamfall chapters Dreamweb Duke Nukem 3D (5) Duke Nukem Manhattan Project Dune 2000 Dungeon Keeper (4) Dungeon Siege (2) Earth 2140/2150 Ecstatica 2 Elastomania The Elder Scrolls II: Daggerfall (2) Emperor: Battle for Dune (2) Empire Earth Europa Universalis IV F-22 Lightning 2 Fade to Black Fallout (8) Fallout 2 (9) Fallout Tactics (2) Far Cry Faraon (3) F.E.A.R. (5) Football Manager 2012 Freedom Force FreeSpace FTL (2) Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned Giants: Citizen Kabuto (2) Gothic (3) Gothic 2 (3) Grim Dawn Grim Fandango (3) GTA (2) Gwint Half Life (6) Half Life 2 (7) Half-Life: Alyx Hearthstone Heavy Metal FAKK 2 Heretic Heretic 2 Heroes of Might and Magic II (4) Heroes of Might and Magic III (8) Heroes of Might and Magic IV Heroes of Might and Magic V (2) Hexen: Beyond Heretic Hitman: Codename 47 (2) Hokus Pokus Różowa Pantera Homeworld (3) Hopkins FBI (2) I have no mouth and I must scream Icy Tower (2) Icewind Dale (3) Icewind Dale 2 The Incredible Machines Interstate 76 Jack Orlando (2) Jagged Alliance 2 (2) Jazz Jackrabbit 2 (3) Journey DreamFall Kapitan Pazur Kingpin: Life of Crime King's Quest Knights and Merchants Kohan Kozacy: Europejskie Boje (2) Książe i Tchórz Kult Heretic Kingdoms Lamborghini American Challange Larry 7: Miłość na Fali (6) Liero (2) Live For Speed Left 4 Dead Legend of Kyrandia The Longest Journey (3) Lords of the Realm 2 Mad Dog McCree Mafia (2) Majesty Majesty 2 Max Payne (5) Max Payne 2 (3) MDK Mechwarrior 2 Medal of Honor: Allied Assault (2) Mega Lo Mania Messiah (2) Metal Fatigue Minecraft Myst (2) Myth: The Fallen Lords Myth 2 The Nations NFS: Porsche 2000 (NFS: Unleashed) Neverwinter Nights (3) Neverwinter Nights 2 No One Lives Forever 2 One Must Fall 2097 Operation Flashpoint The Operative: No One Lives Forever (3) Original War Painkiller (5) Panzer General Phantasmagoria (2) Phantasmagoria 2 Pillars of Eternity Pizza Tycoon Planescape Torment (7) Pocket Tanks Polanie (2) Police Quest: SWAT Populous Portal (3) Portal 2 Postal 2 Prehistorik 2 (2) Project IGI (3) Quake (5) Quake 3 Arena (6) Quarantine Rainbow Six 1998 Redneck Rampage Return to Castle Wolfenstein (5) Revenant Rise of Nations Riven: Sequel to Myst Robin Hood: Legenda Sherwood (3) Rollercoaster Tycoon Runaway Rune (2) Sacred Sam & Max Sanitarium (4) Saper Screamer 2 (2) The Secret of Monkey Island Septerra Core Serious Sam: The First Encounter (3) The Settlers The Settlers 2 (3) Shadow Warrior (3) SHOGO Sid Meier’s Alpha Centauri SimCity Simcity 4 Simon The Sorcerer The Sims (4) Ski or Die Skoki Narciarskie 2002: Polskie Złoto Soldier of Fortune (4) Soldier of Fortune 2 (2) Spellforce 2 STALKER (4) Star Wars: Dark Forces Star Wars: Empire at War (2) Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II (2) Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (2) Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy Star Wars: Tie-Fighter Star Wars: X-Wing Starcraft (8) Starcraft 2 (2) Stonekeep Strip Poker Stronghold Stronghold Crusader (2) Stunts Superhot Supreme Commander Syberia (5) System Shock (4) System Shock 2 (2) Teenagent Terminator: Future Shock Theme Hospital (4) Theme Park World Thief: The Dark Project (2) Thief 2 - The Metal Age Titan Quest To the Moon Torchlight Torchlight 2 Total Annihilation Total War: Shogun Total War: Medieval (2) Total War: Medieval II Total War: Rome (2) Total War: WARHAMMER Transport Tycoon Deluxe Tribes Tropico (2) Tyranny Tyrian 2000 Tzar UFO Enemy Unknown (3) Unreal (2) Unreal Tournament (6) Vampire the Masquerade - Bloodlines (4) Wacki (2) Warcraft 2 (5) Warcraft 3 (6) Warhammer 40,000: Dawn of War (2) Wiedźmin (7) Wiedźmin 2 Witchaven 2 Wizardry 8 Władca Pierścieni Bitwa o Śródziemie Wojna Krwi: Wiedźmińskie opowieści Wolfenstein Wolfenstein 3D (2) World of Warcraft Worms 2 (3) Worms World Party (2) Z (2) Zeus: Pan Olimpu (4)
Opublikowano 24 stycznia 20223 l Wiedźmina 2 bym przeniósł do 360 jako jednego z lepszych konsolowych exów na tymże, a Solider of Fortune 2 myślę, że też zasługuje na miejsce, bo jest lepszy pod każdym względem od jedynki chociaż mocno się różnią. Jedynka to taka typowa oldschoolowa strzelanka, a dwójka jest dużo bardziej taktyczna. Portale można przenieść do siódmej. Jedynka była na 360, ale też w wydaniu orange box na wszystkie konsole. To był taki składak, czyli HF 2 z dodatkami, portal i jeszcze coś.
Opublikowano 24 stycznia 20223 l A ja bym Wiedźmina 2 zostawił na PC bo na niego wyszedł rok wcześniej i dostał dopakowaną wersję. Heroes of Might and Magic V i Starcrafta 2 też bym zostawił.
Opublikowano 24 stycznia 20223 l StarCraft 2 musi być. Też jestem za tym, żeby przerzucić Portala 1 i 2 (zresztą pytałem już o to) do siódmej generacji i Wiedźmina 2 w sumie też.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l Wiedzmin 2 na PC to zdecydowanie lepsza wersja. Portala jednego zostawmy, jedynka jest typowo PC. Starcraft 2 ok ale nie kosztem jedynki. Jedynka musi zostac bo był na to szał na całym świecie a dwojka nie była lepsza na tle innych rtsow w przeciwienstwie do 1.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l 13 godzin temu, Kmiot napisał: No i proszę o opinie na temat: Civilization. Bo głosy rozkładają się w miarę równo i mogą decydować niuanse. Może dwie Cywilizacje? Albo nawet trzy, o ile jest sens i argumenty? Star Warsów. Bo ja ich kompletnie nie rozróżniam, więc może chociaż jakieś zestawienie urozmaicone gatunkowo? Bez opinii będę po prostu "strzelał" według głosów w ankiecie i nominacji, a wolałbym uniknąć dwóch podobnych gier, skoro można bardziej różnorodnie. C&C. Czterech kandydatów, można zrobić miejsce na dwóch. Głosy wskazują na... dwa Red Alerty. A wolałbym to urozmaicić i do jednego RA dodać Generals lub gołe C&C. Company of Heroes. Aktualnie remis w nominacjach i ankiecie. Więc pozostaje rzut monetą. Może oba? Jest sens? Herosi. Już wspominałem Trójka ma pewny start. Chcemy jakichś poza trójką? Portal. Tutaj możemy dać albo obie części, albo którąś przenieść do plebiscytu generacji. Jeśli tak, to którą? (były w ogóle obie na konsolach, czy tylko jedna? Bo straciłem wątek). Settlers. Tutaj dwójka ma pewny start. Pytanie czy potrzebujemy też jedynki? Starcraft. Podobna sytuacja - jedynka ma pewny start. Ale może chcemy też dwójkę? Thief. Obie gry idą łeb w łeb. Bierzemy obie na listę? Total Wary. No tutaj to jest burdel, wiec jeśli tego nie przedyskutujemy, to będę zmuszony działać "na czuja" i instynktownie. Warcrafty. Bierzemy 2 i 3? Bo idą równo w ankiecie i nominacjach. Wiedźmina 2 zostawiamy na PC, czy transfer do siódmej generacji? 1. Wystarczą dwie Cywilizacje. 2. Zostawiłbym akcyjniaka (Jedi Outcast lub Jedi Academy) i grę strategiczną (Empire at War) 3. Command & Conquer to Red Alert 2 i oryginalny C&C. 4. Company of Heroes 1. 5. Dorzuciłbym Heroes V. 6. Oba Portale były na konsolę, jedynkę bym zostawił na PC, a dwójkę wrzucił na plebiscyt konsolowy. 7. Settlersom wystarczy druga część. 8. Śmiało można dawać dwójkę! 9. Thief to prędzej druga część. 10. Zostawiłbym Medieval II i Rome. 11. Obowiązkowo obie części. 12. Wiedźmin 2 niech zostanie na PC.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l 20 godzin temu, Kmiot napisał: Herosi trójka z pewnością zostaje. Pytanie, czy chcemy jeszcze którąś część na liście, czy jedna wystarczy? I na pewno nie będzie to jedynka (jeden głos w ankiecie i jedna nominacja), więc tę część już wyrzucam. Jak juz wygrywa 3 to nie ma sensu reszty chociaz dla mnie dwojka lepsza. 20 godzin temu, Kmiot napisał: Civilization. Bo głosy rozkładają się w miarę równo i mogą decydować niuanse. Może dwie Cywilizacje? Albo nawet trzy, o ile jest sens i argumenty? Tylko 2. 20 godzin temu, Kmiot napisał: Star Warsów. Bo ja ich kompletnie nie rozróżniam, więc może chociaż jakieś zestawienie urozmaicone gatunkowo? Bez opinii będę po prostu "strzelał" według głosów w ankiecie i nominacji, a wolałbym uniknąć dwóch podobnych gier, skoro można bardziej różnorodnie. Star Wars: Empire at War - swieta strategia, powinna zostac. Star Wars Jedi Knight - fajne rozwiniecie Dark Forces, pierwszy miecz swietlny w TPP i moce, powinno zostac. Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast - albo to albo JA bo to to samo co wyzej ale na silniku Q3 wiec ladniej ale jednak to samo Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy - troche inna formula od JO czyli od misji do misji, mi nie podeszla, z tej pary (JA JO) zostawilbym JO Star Wars: Dark Forces - w sumie mozna by powiedziec ze doomowiec w klimatach SW ale to pierwsza gra FPP w historii z mozliwoscia patrzenia gora, dol. Do zastanowienia ale raczej out. Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II - to juz wiesz, powtorka Star Wars Rebel Assault - out Star Wars Rebel Assault 2 - out Star Wars: X-Wing - znow z tej pary z Tie to jednak tie o wiele lepszy wiec xwing out Star Wars: TIE Fighter - no ku.rwa tylko sie waz wyje.bac 20 godzin temu, Kmiot napisał: C&C. Czterech kandydatów, można zrobić miejsce na dwóch. Głosy wskazują na... dwa Red Alerty. A wolałbym to urozmaicić i do jednego RA dodać Generals lub gołe C&C. Jedynka C&C to mus. Bo po prostu mus. Jak oczy bola od niskiej rozdzialki to mozna dac C&C Gold. Co do RA to mam zgrzyt bo RA kocham ale to jednak taki reskin C&C a RA2 ktorego nie kocham to w koncu ladnie wygladajaca gierka na voxelach ktore wprowadzil Tiberian Sun. No jednak z czystego sentymentu zostawilbym C&C i RA1 (najlepszy hell march). 20 godzin temu, Kmiot napisał: Herosi. Już wspominałem Trójka ma pewny start. Chcemy jakichś poza trójką? Nie. 20 godzin temu, Kmiot napisał: Settlers. Tutaj dwójka ma pewny start. Pytanie czy potrzebujemy też jedynki? Nie, amigowcy mieli swoja szanse. 20 godzin temu, Kmiot napisał: Starcraft. Podobna sytuacja - jedynka ma pewny start. Ale może chcemy też dwójkę? Nie chcemy. Jedynka to byl przelom w gejpleju rtsowym. 3 totalnie rozne rasy, jak sie siadlo do kampanii zergow to bylo "jak tym sie gra?". Po totalnie symetrycznym Warcrafcie 2 to byl cios w ryj. Dwojka to nowa swiecaca graficzka ale rozje.banie tego na 3 kampanie wydawane co dwa lata w pelnej cenie na premiere to trzeba je.bac takie praktyki. Trzymajcie sie w tym xboxie. 20 godzin temu, Kmiot napisał: Thief. Obie gry idą łeb w łeb. Bierzemy obie na listę? Ku.rwa teraz zauwayzlem ze nie dales trojki ;F Jedynka mistrz, dwojka taka se, trojka super. Z tej pary jednak tylko 1.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l Nie no pasuje ze dwie części Heroes w rankingu, każda dobra do piątki. Niech się biją z innymi gierkami.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l Autor Piątka po Trójce ma najwięcej głosów w ankiecie. Z kolei Dwójka po Trójce (8) ma najwięcej nominacji (4). Piątka tylko dwie. Myślę, że jeśli dodamy drugich Herosów, to coś spośród tych dwóch.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l 29 minut temu, Mejm napisał: Do piatki wlacznie? Tak, bardzo fajna odsłona. No jako fan serii najchętniej bym wystawił 1,2,3,5 w najgorszej opcji 2,3,5 ale znając realia to 3 i 5. Chociaż uwielbiam dwójkę za świetną muzykę, odmienny klimat niż w 3 oraz świetny pixel art! Wiele osób po zapowiedziach trójki narzekało właśnie na odejście od stylu graficznego dwójeczki. Z perspektywy czasu jest to trochę ironiczne patrząc jakim kultem teraz darzy się trzecią część. Ubi zabiło jedną z serii mojego żyćka Niech ktoś ich już kupi.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l 1 minutę temu, Ukukuki napisał: oraz świetny pixel art! To nie pixel art, gry po prostu wtedy tak wygladaly synek 1 minutę temu, Ukukuki napisał: Wiele osób po zapowiedziach trójki narzekało właśnie na odejście od stylu graficznego dwójeczki. A 5 wiadomo.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l 4 minuty temu, Mejm napisał: To nie pixel art, gry po prostu wtedy tak wygladaly synek Budżetowe gierki wtedy był szał na 3D, 2D naśladujące 3D (zapomniałem jak to się nazywa xD) albo przynajmniej coś w rodzaju klonów doom engine (build etc).
Opublikowano 25 stycznia 20223 l tak, wyjebmy jednego z najlepszych RTS-ów w historii, bo Blizzard podzielił kampanie na trzy części wydawane co dwa lata, nawet pomimo faktu, że ta w podstawce składa się z blisko 30 misji, a gra ma wiele innych trybów, w których można spędzić setki godzin nie wiem no, gra jest teraz dostępna za darmo, więc jak ktoś nie grał, a mam wlasnie takie wątpliwości, to warto by było dać szansę, a nie gadać, że kiedyś to było, bo w 1998 jak wyszła jedynka, to ludzie się pytali, jak się gra zergami, a dwójka to w ogole jedynka na sterydach i kiedyś to było
Opublikowano 25 stycznia 20223 l Dwójka to też spoko część, jednak rozwinięcie jedynki. Jak dla mnie mogą obie startować, obie to dobre części jednak jak ktoś proponuje tylko dwójkę kosztem jedynki to pozostaje się tylko ironicznie uśmiechnąć.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l Autor No słuchajcie, dopuszczając dwie części nie robimy serii żadnej łaski (przypominam, że dwa miejsca dla serii to norma) i te najbardziej rozpoznawalne cykle w pełni zasługują na dwa sloty. Dopiero od trzech slotów można podyskutować. A tak, jeśli jest chociaż jeden głos "za" to zrobi się miejsce dla dwóch Starcraftów, Herosów, Settlersów, Cywilizacji czy innych Warcraftów. Te gry są tak bardzo Pecetowe, jak tylko można.
Opublikowano 25 stycznia 20223 l 2 godziny temu, Ludwes napisał: tak, wyjebmy jednego z najlepszych RTS-ów w historii, bo Blizzard podzielił kampanie na trzy części wydawane co dwa lata, nawet pomimo faktu, że ta w podstawce składa się z blisko 30 misji, a gra ma wiele innych trybów, w których można spędzić setki godzin nie wiem no, gra jest teraz dostępna za darmo, więc jak ktoś nie grał, a mam wlasnie takie wątpliwości, to warto by było dać szansę, a nie gadać, że kiedyś to było, bo w 1998 jak wyszła jedynka, to ludzie się pytali, jak się gra zergami, a dwójka to w ogole jedynka na sterydach i kiedyś to było No ale nie moja wina, ze rewolucyjna 1 wyszla w 1998 roku. W 2010 ludzie na pewno tez pytali jak sie gra zergami a Blizzard im na to "za 3 lata sie dowiecie ". Rozstawic obie w pierwszej rundzie i niech los zdecyduje
Opublikowano 25 stycznia 20223 l 52 minuty temu, Mejm napisał: No ale nie moja wina, ze rewolucyjna 1 wyszla w 1998 roku. W 2010 ludzie na pewno tez pytali jak sie gra zergami a Blizzard im na to "za 3 lata sie dowiecie ". Rozstawic obie w pierwszej rundzie i niech los zdecyduje ludzie nie musieli pytać w 2010 roku, jak grać zergami, bo wystarczyło wybrać multiplayer i nimi zagrać
Opublikowano 26 stycznia 20223 l 14 godzin temu, Ukukuki napisał: Tak, bardzo fajna odsłona. No jako fan serii najchętniej bym wystawił 1,2,3,5 w najgorszej opcji 2,3,5 ale znając realia to 3 i 5. Chociaż uwielbiam dwójkę za świetną muzykę, odmienny klimat niż w 3 oraz świetny pixel art! Wiele osób po zapowiedziach trójki narzekało właśnie na odejście od stylu graficznego dwójeczki. Z perspektywy czasu jest to trochę ironiczne patrząc jakim kultem teraz darzy się trzecią część. Ubi zabiło jedną z serii mojego żyćka Niech ktoś ich już kupi. Patrząc, że wychodzą kolejne części konkurencyjnych serii (Disciples, King's Bounty) to aż żal, że Ubi nic nie robi w tym temacie. Jedynie co potrafią zrobić to mobilkę na telefon. Fajnie jakby też odeszli od pełnego 3D i wrócili do 2D. Edytowane 26 stycznia 20223 l przez Snake_Plissken
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Autor Szybkie pytanka dla jasności: W dniu 6.01.2022 o 01:46, Square napisał: Blobby Możesz sprecyzować (najlepiej podrzuć gameplay na YT)? Mr. Blobby? Blobby Volleyball? Pewnie to drugie. W dniu 6.01.2022 o 14:03, Ukukuki napisał: 56. Crusader Kings To to? Bo nie mogę namierzyć zgrabnego gameplayu. W dniu 6.01.2022 o 14:03, Ukukuki napisał: 42. Dota 2 Poproszę o jakiś reprezentatywny gameplay na YT, bo te MOBY mnie kołują. Gra może na liście funkcjonować pod tą nazwą, czy powinna pod "Defense of the Ancients"? Skrót chyba bardziej rozpoznawalny od pełnej nazwy? Cytat Descent Freespace 2 FreeSpace Te dwie gry na liście to nie jest przypadkiem jedna seria? W dniu 5.01.2022 o 23:53, SlimShady napisał: The Longest Journey, Journey DreamFall, Dreamfall chapters Możesz wyjaśnić? To są gry z jednego cyklu?
Opublikowano 26 stycznia 20223 l 2 minuty temu, Kmiot napisał: Możesz wyjaśnić? To są gry z jednego cyklu? Tak, w sumie only PC jest tylko ta pierwsza, druga wyszła na Xboxa/PC(jak będzie potrzeba można zrezygnować), a odcinkowa trójka PC/ósma generacja, więc w sumie też można przenieść, albo dać sobie spokój, bo w ósmej może nie być miejsca.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Autor The Longest Journey ma trzy nominacje, więc chciałbym ją mieć na liście. Pozostałe dwie mają tylko po jednej nominacji (od Ciebie), więc przynajmniej jednej z nich chciałbym się pozbyć. Decyduj. W dniu 6.01.2022 o 11:14, Mejm napisał: Commanche Ten Comanche? Bo widzę, że są też jakieś nowsze.