Opublikowano 28 lutego 20223 l Koniecznie OMG HD Zombies (PSV), Lumines (PSP) oraz ewentualnie, bo wyszło też na "duże"konsole ale jednak na handheldzie było najlepiej grać, OlliOlli 2: Welcome to Olliwood.
Opublikowano 1 marca 20223 l Dam jeszcze raz wszystkie typy bo nie chce mi się sprawdzać co tam jest na liście Patapon2 loco roco gta vice city stories god of war ghost of sparta killzone liberation mgs peace walker resistance retribution tearaway persona 4 golden hotline miami olieolie shovel knight gravity rush danganronpa 2 stim world dig muramasa rebirth killzone mercenary
Opublikowano 1 marca 20223 l Na PSP i NDs myślę że mam listę kompletną na PC. 3DSa wciąż "ogrywam", a Vity już się pozbyłem. Fajny programik do zarządzania grami, który sam pobiera okładki i screeny: http://offlinelist.free.fr A tymczasem wrzucam w spoiler: NDS: Spoiler Drzewo wygenerowane przez "Dir Tree v. 1.5 - www.pascal.xo.pl - for no comercial use! D:\[2004] NintendoDS\[Gry] | |= PLIK : 0005 - WarioWare - Touched! (U)(Trashman).nds | |= PLIK : 0021 - Project Rub (E)(GBXR).nds | |= PLIK : 0028 - Kirby - Canvas Curse (U)(Trashman).nds | |= PLIK : 0037 - Super Mario 64 DS (USA) (Rev 1).nds | |= PLIK : 0048 - Mr. Driller - Drill Spirits (E)(Trashman).nds | |= PLIK : 0055 - Asphalt - Urban GT (E)(Eternity).nds | |= PLIK : 0060 - Meteos (U)(Lube)(E88BF82E).nds | |= PLIK : 0080 - Nanostray (U)(Lube).nds | |= PLIK : 0083 - Osu! Tatakae! Ouendan! (J)(ProjectG).nds | |= PLIK : 0142 - Metroid Prime Pinball (USA).nds | |= PLIK : 0168 - Mario Kart DS (USA) (En,Fr,De,Es,It).nds | |= PLIK : 0297 - Mario & Luigi - Partners in Time (E)(Trashman).nds | |= PLIK : 0314 - Resident Evil - Deadly Silence (U)(WRG).nds | |= PLIK : 0328 - Rub Rabbits!, The (E)(WRG).nds | |= PLIK : 0366 - Tetris DS (U)(WRG).nds | |= PLIK : 0367 - Metroid Prime - Hunters (USA).nds | |= PLIK : 0428 - Trauma Center - Under the Knife (E)(Legacy).nds | |= PLIK : 0444 - Super Princess Peach (E)(Legacy).nds | |= PLIK : 0461 - Magnetica (USA).nds | |= PLIK : 0479 - New Super Mario Bros. (E)(Supremacy).nds | |= PLIK : 0491 - Big Brain Academy (E)(Supremacy).nds | |= PLIK : 0580 - 42 All-Time Classics (E)(Legacy).nds | |= PLIK : 0613 - Children of Mana (USA).nds | |= PLIK : 0615 - Contact (U)(Psyfer).nds | |= PLIK : 0661 - Yoshi's Island DS (USA) (Rev 1).nds | |= PLIK : 0681 - Final Fantasy III (PL)(Psyfer).nds | |= PLIK : 0689 - Asphalt - Urban GT 2 (USA) (En,Fr,Es).nds | |= PLIK : 0719 - Cooking Mama (E)(FireX).nds | |= PLIK : 0936 - Puzzle Quest - CotW(U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 0963 - Lunar Knights (E)(Supremacy).nds | |= PLIK : 0978 - Konami Classics Series - Arcade Hits (U)(Legacy).nds | |= PLIK : 1062 - Picross DS (E)(Legacy).nds | |= PLIK : 1100 - Final Fantasy Fables - Chocobo Tales (E)(FireX).nds | |= PLIK : 1116 - Wario - Master of Disguise (E)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1174 - Brothers in Arms DS (U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1185 - Nervous Brickdown (U)(DOMiNANT).nds | |= PLIK : 1215 - Elite Beat Agents (E)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1329 - Luminous Arc (U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1400 - Jam Sessions (U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1404 - Freshly Picked - Tingle's Rosy Rupeeland (E)(FireX).nds | |= PLIK : 1411 - Fullmetal Alchemist - Dual Sympathy (E)(FireX).nds | |= PLIK : 1419 - Namco Museum DS (U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1423 - Drawn to Life (E)(sUppLeX).nds | |= PLIK : 1456 - Legend of Zelda - Phantom Hour.nds | |= PLIK : 1527 - Crash of the Titans (E)(EXiMiUS).nds | |= PLIK : 1577 - Simpsons Game, The (E)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1588 - Neves (USA) (En,Ja).nds | |= PLIK : 1658 - Ultimate Mortal Kombat (USA) (En,Fr,De,Es,It).nds | |= PLIK : 1662 - Contra 4 (U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 1694 - Mario Party DS (USA) (Rev 2).nds | |= PLIK : 1695 - Final Fantasy XII - Revenant Wings (U)(Micronauts).nds | |= PLIK : 1745 - Geometry Wars - Galaxies (U).nds | |= PLIK : 2002 - Professor Layton and the Curious Village (U)(Micronauts).nds | |= PLIK : 2119 - Nanostray 2 (U)(Micronauts).nds | |= PLIK : 2185 - Lost in Blue 3 (USA).nds | |= PLIK : 2189 - Ninja Gaiden Dragon Sword.nds | |= PLIK : 2252 - World Ends With You, The (U)(SQUiRE).nds | |= PLIK : 2317 - Speed Racer - The Videogame (E)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 2332 - LEGO Indiana Jones.nds | |= PLIK : 2337 - Summon Night - Twin Age (U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 2359 - Soul Bubbles (E)(EXiMiUS).nds | |= PLIK : 2370 - Space Invaders Extreme (U)(Independent).nds | |= PLIK : 2495 - Final Fantasy IV (U)(Independent).nds | |= PLIK : 2608 - From the Abyss.nds | |= PLIK : 2614 - Commando - Steel Disaster (U)(Venom).nds | |= PLIK : 2634 - Pirates - Duels on the High Seas (USA).nds | |= PLIK : 2699 - Sonic Chronicles - The Dark Brotherhood (E)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 2704 - Time Hollow (PL)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 2809 - Castlevania - Order of Ecclesia PL.nds | |= PLIK : 2847 - Ninjatown (USA).nds | |= PLIK : 2980 - Tomb Raider - Underworld.nds | |= PLIK : 2982 - Metal Slug 7 (U)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 3333 - Big Bang Mini (US)(M5)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 3538 - Grand Theft Auto - Chinatown Wars (EU)(M5)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 3540 - Henry Hatsworth (EU)(M5)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 3541 - Pokemon Platinum PL.nds | |= PLIK : 3622 - Giana Sisters DS (EU)(M5)(Independent).nds | |= PLIK : 3822 - Rhythm Paradise (EU)(M3)(BAHAMUT).nds | |= PLIK : 4166 - DiRT 2 (US)(M3)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 4171 - Mario & Luigi BIS.nds | |= PLIK : 4225 - Kingdom Hearts - 358-2 Days (US)(M2)(XenoPhobia).nds | |= PLIK : 4474 - Maestro! - Jump in Music.nds | |= PLIK : 4544 - Legend of Zelda - Spirit Tracks, The (EU)(M5)(EXiMiUS).nds | |= PLIK : 4695 - Puzzle Chronicles (US).nds | |= PLIK : 4706 - Phantasy Star Zero (E)(BAHAMUT).nds | |= PLIK : 4751 - Picross 3D (E)(M5)(XMS).nds | |= PLIK : 4932 - Dementium II PL.nds | |= PLIK : 4950 - Jam with the Band (E)(EXiMiUS).nds | |= PLIK : 5123 - Dragon Quest IX - Sentinels of the Starry Skies (E)(BAHAMUT).nds | |= PLIK : 5258 - FF The 4 Heroes of Light.nds | |= PLIK : 5367 - Golden Sun - Dark Dawn (USA) (En,Es).nds | |= PLIK : 5495 - Plants vs. Zombies (U).nds | |= PLIK : 5537 - Ghost Trick - Phantom Detective (USA).nds | |= PLIK : 5573 - Atari.Greatest.Hits.Volume.1.EUR.NDS-SweeTnDs.nds | |= PLIK : 5574 - Radiant Historia (U)(LameFuck).nds | |= PLIK : 5600 - de Blob 2 (DSi Enhanced) (E)(WetNWild).nds | |= PLIK : 5613 - Monster_Tale_USA.nds | |= PLIK : 5865 - Kirby_Mass_Attack_EUR_MULTi5_NDS-EXiMiUS.nds | |= PLIK : 5890 - Bejeweled_3_NDS-VENOM.nds | |= PLIK : 6007 - Farm Frenzy 3 (E).nds | |= PLIK : 6101 - Super Scribblenauts (E)(ABSTRAKT).nds | |= PLIK : 6325 - LEGO Marvel Super Heroes Universe in Peril (U)(ABSTRAKT).nds Drzewo wygenerowane przez "Dir Tree v. 1.5 - Daniel Jankowski - pascal@xo.pl! PSP: Spoiler Drzewo wygenerowane przez "Dir Tree v. 1.5 - www.pascal.xo.pl - for no comercial use! D:\[2004] PlayStation Portable\[Gry] | |= PLIK : Age of Zombies (Europe) (minis) (PSN).iso | |= PLIK : Ape_Escape_P_EUR_PSP-pSyPSP.iso | |= PLIK : Archer_Macleans_Mercury_PSP_MULTI5-ELK.iso | |= PLIK : Astonishia.Story.EUR.PSP-PGS.iso | |= PLIK : Atari_Classics_Evolved_USA_PSP-pSyPSP.iso | |= PLIK : Bejeweled 2 (Europe) (En,Fr,De,Es,It) (PSN).iso | |= PLIK : Bloons (v2) (minis) (PSN) [NPEZ00045].iso | |= PLIK : Bloons TD (minis).iso | |= PLIK : Brave_Story_New_Traveler_USA_PSP-EMiNENT.iso | |= PLIK : Burnout_Legends-PAL-PSP-DAGGER.iso | |= PLIK : Buzz_Master_Quiz_EUR_MULTI2_PSP-Googlecus.iso | |= PLIK : Colin McRae Rally 2005 Plus (Europe) .iso | |= PLIK : Crisis_Core_Final_Fantasy_VII_EUR_ENGLiSH_PSP-BAHAMUT.iso | |= PLIK : Crystal_Defenders_USA_PSN_PSP-HR.iso | |= PLIK : Daxter (Europe).iso | |= PLIK : Dead to Rights - Reckoning (USA).iso | |= PLIK : Dead_or_Alive_Paradise_EUR_READNFO_PSP-ZER0.iso | |= PLIK : Dissidia_Final_Fantasy_EUR_PSP-ZER0.iso | |= PLIK : DJ_MAX_Portable_3_USA_PSP-BAHAMUT.iso | |= PLIK : Echochrome Micro (Europe).iso | |= PLIK : Every_Extend_Extra_PSP_Pal_Multi5-CHRONIC.iso | |= PLIK : Exit.EUR.PSP-PGS.iso | |= PLIK : Fieldrunners (minis) (PSN) [NPEZ00098].iso | |= PLIK : Final Fantasy - 20th Anniversary Edition (Europe) (PSN).iso | |= PLIK : Final.Fantasy.Tactics.The.War.Of.The.Lions.PAL.PSP-RANT.iso | |= PLIK : Fired_Up_EUR_MULTi5_PSP-MUPSP.iso | |= PLIK : God of War - Chains of Olympus pl.iso | |= PLIK : God_Of_War_Ghost_Of_Sparta_EUR_MULTi3_PSP-ABSTRAKT.iso | |= PLIK : Gran Turismo.iso | |= PLIK : Grand Theft Auto - Chinatown Wars (Europe).iso | |= PLIK : Grand_Theft_Auto_Liberty_City_Stories_v3_EUR_PSP-Googlecus.iso | |= PLIK : Grand_Theft_Auto_Vice_City_Stories_EUR_PSP-pSyPSP.iso | |= PLIK : Gravity Crash Portable (Europe) (En,Fr,De,Es,It) (PSN).iso | |= PLIK : GUN Showdown (USA) (v1.01) (PSP).iso | |= PLIK : Half-Minute Hero.iso | |= PLIK : Impossible Game, The (USA) (minis) (PSN).iso | |= PLIK : Jak_And_Daxter_The_Lost_Frontier_EUR_PSP-BAHAMUT.iso | |= PLIK : Jeanne_Darc_USA_PSP-EMiNENT.iso | |= PLIK : Killzone_Liberation_EUR_PSP-pSyPSP.iso | |= PLIK : LEGO Pirates of the Caribbean - The Video Game (USA).iso | |= PLIK : Little_Big_Planet_EUR_PSP-ZER0.iso | |= PLIK : Loco_Roco_2_EUR_PSP-ACCiDENT.iso | |= PLIK : Loco_Roco_RETAIL_EUR_PSP-pSyPSP.iso | |= PLIK : Lumines II (Europe).iso | |= PLIK : Lumines_MULTI5_PSP-LIGHTFORCE.iso | |= PLIK : Luxor - The Wrath of Set (USA).iso | |= PLIK : Manhunt_2_EUR_MULTI5_PSP-ZER0.iso | |= PLIK : Me & My Katamari (Europe).iso | |= PLIK : Medievil_Resurrection_EUR_MULTI5_PSP-DK.iso | |= PLIK : Metal Gear Solid - Portable Ops (USA) (v1.02).iso | |= PLIK : MotorStorm.Arctic.Edge.EUR.PSP-GLoBAL.iso | |= PLIK : PaRappa the Rapper (Europe).iso | |= PLIK : Patapon.EUR.PSP-NextLevel.iso | |= PLIK : Patapon_2_EUR_PSP-ACCiDENT.iso | |= PLIK : Peggle (USA).iso | |= PLIK : Pursuit_Force_EUR_PROPER.iso | |= PLIK : Ratchet & Clank - Size Matters (USA).iso | |= PLIK : Ridge Racer (USA).iso | |= PLIK : Rock Band Unplugged (USA).iso | |= PLIK : Saint's Row Beta.ISO | |= PLIK : Shin_Megami_Tensei_Persona_3_Portable_EUR_PSP-DARKFORCE.iso | |= PLIK : Silent_Hill_Origins_EUR_PSP.iso | |= PLIK : Space Invaders Extreme (USA).iso | |= PLIK : Super Stardust Portable (USA).iso | |= PLIK : Syphon Filter - Dark Mirror Europe (M5).iso | |= PLIK : Tekken 6 (Europe).iso | |= PLIK : Tekken_Dark_Resurrection_v_2_EUR_MULTI5_PSP-Googlecus.iso | |= PLIK : Tokobot.EUR.PSP-SONY.ISO | |= PLIK : Toy Story 3 (USA).iso | |= PLIK : Warriors, The (USA).iso | |= PLIK : Wipeout Pulse Europe (M5).iso | |= PLIK : Wipeout_Pure_EUR_MULTI5_PSP-DK.iso | |= PLIK : Xyanide - Resurrection (Asia) (En,Fr,De,Es,It) (v1.01).iso Drzewo wygenerowane przez "Dir Tree v. 1.5 - Daniel Jankowski - pascal@xo.pl! @Kmiot, zerkniesz tlyko i sam wybierzesz co warto dodać do listy.
Opublikowano 1 marca 20223 l 27 minut temu, grzybiarz napisał: @Kmiot, zerkniesz tlyko i sam wybierzesz co warto dodać do listy.
Opublikowano 1 marca 20223 l 4 minuty temu, GearsUp napisał: bo według mnie to wszystko się nadaje, ale ja mam tu sporo gier z "sentymentu", które nie były hitami.
Opublikowano 1 marca 20223 l Teraz, grzybiarz napisał: bo według mnie to wszystko się nadaje, ale ja mam tu sporo gier z "sentymentu", które nie były hitami. No, zwłaszcza: 34 minuty temu, grzybiarz napisał: | |= PLIK : 5573 - Atari.Greatest.Hits.Volume.1.EUR.NDS-SweeTnDs.nds
Opublikowano 1 marca 20223 l Ponieważ mnie interesują retro gierki, a na 3DSie nic takiego nie wyszło. Wiem, ze na 3DSie działają emulatory, ale chciałem mieć oficjalnie wydane tytuły. Ogólnie to zebrałem ponad 1000 gier, jakie bym zabrał na bezludna wyspę i mam podział na stacjonarki (które ogrywam na PC), stacjonarki plus PSP, które ogrywam na Xbox Series, oraz przenośne Nintendo (GB GBC GBA NDS 3DS) które ogrywam na 3DS. Aha mam tez ps3 i na nim Psx ps2 ps3… kurla kiedy ja to ogram? Dlatego chyba zrezygnowałem ze śledzenia nowości.
Opublikowano 1 marca 20223 l Autor @grzybiarz Szczerze mówiąc nie wiem co mam dokładnie z tą listą zrobić i jak ją potraktować. Trochę tam, wynalazków, trochę składanek, trochę gier, które kompletnie nic mi nie mówią, trochę portów z mobilek. W sumie 175 gier, a połowa się pewnie nie nada z rożnych przyczyn. Doceniam chęci, ale nie na tym to polega, że "masz listę i se coś wybierz", bo tworzymy tutaj nasz, forumkowy zestaw gier i każdy nominuje ulubione gry, choć staramy się to robić w granicach rozsądku co do ilości nominacji przypadających na użytkownika. Więc jeżeli mogę Cię prosić, abyś ewentualnie samodzielnie wybrał z nich te kilkadziesiąt najważniejszych, które chciałbyś aby się znalazły na liście. Nie muszą być obiektywnie najlepsze. Mogą być po prostu Twoje ulubione, nawet pomimo wad. Pójdź w kierunku jakości, nie ilości.
Opublikowano 2 marca 20223 l 15 godzin temu, grzybiarz napisał: @Kmiot, zerkniesz tlyko i sam wybierzesz co warto dodać do listy. sorry że tak jakoś dziwnie to zabrzmiało, ale chyba zapomniałem dać "?:)" na końcu. Raczej myślałem, że rzuci Ci się coś w oczy, czego nie ma na liście i dopiszesz. Ok, właśnie, biorę łyk kawy i wrzucam: NDS: Project Rub - moja pierwsza gra, czy w ogóle jedna z pierwszych gier. Minigierki o gościu który chce wyrwać laskę. Tytuł korzysta z mikrofonu, a gramy tylko stylusem. Dla kogoś, kto jeszcze niedawno grał na telefonie w gierki w javie, to był szok. Nanostray - klasyczna strzelanka typu samolocik. Aczkolwiek to exclusive na NDSa i wyszły dwie części Osu! Tatakae! Ouendan! - ta stworzyła nowy gatunek: gry typu OSU. Chociaż przyznam, że wolałem wersję europejską z podróbami zespołów typu Queen, czy Maddona Mario & Luigi - Partners in Time - klasyczne Mario RPG New Super Mario Bros. - a tu klasyczne Mario 2,5D Big Brain Academy - zestaw mini gier, które pokazują ile waży twój mózg. Pamiętam, jak zacząłem chodzić na piwo, to brałem NDSa ze sobą i każdy nagle chciał mieć jak "najcięższy" mózg, czasem trza było tłumaczyć "spokojnie, to tylko gra i tak jesteś mądry" 42 All-Time Classics - zestaw gier logicznych/barowych. W sumie to tutaj głównie tłukłem w Pasjansa (wcześniej go nie znałem), a i jest nawet tryb kariery, a nie że tylko same gierki do pogrania Final Fantasy III - rimejk trójki w 3D. Nie pamiętam który to był rok, ale to musiało być spore przedsięwzięcie przerabiać całą grę od nowa w 3D. Oczywiście gra wyszła tez i na telefony. A na NDSie było spolszczenie. Cooking Mama - dziś pewnie bym tego nie ruszył, ale kiedyś zestaw minigier w których gotowaliśmy, nie było takie złe. Oczywiście wszystko robiliśmy stylusem, więc było ciekawie Picross DS - najlepszy Picross na konsolkach przenośnych (na telefonie polecam Nemo Picross, ale tylko android) Grand Theft Auto - Chinatown Wars - nowość, tytuł robiony specjalnie pod NDSa, czasowy ex. Henry Hatsworth - genialne połączenie platformówki z grą logiczną, czemu nie wyszła dwójka? Picross 3D - zmiany w 3D = łatwiej. Plants vs. Zombies - klasyczne dobre plants vs zombies, bez żadnych mikropłatności, czy strzelania w 3D. Nie ma tu za dużo rpgów, ale chyba takich gier za miło nie wspominam, Profesora Laytona również nie wrzucam, ot, jakoś nie podpasił.
Opublikowano 2 marca 20223 l PSP: Loco Roco Dissidia: Final Fantasy Driver 6 Sega Rally Daxter Edytowane 3 marca 20223 l przez ciwa22
Opublikowano 2 marca 20223 l Moje propozycje. Spoiler PSP: Metal Gear ACID 1 i 2 Jeanne D'arc GTA Liberty City i Vice City Stories Metal Gear Solid Peace Walker Metal Gear Solid Portable Ops God of War Chains of Olympus God of War Ghost of Sparta Wipeout Pure i Pulse Syphon Filter Dark Mirror Patapon 1, 2 lub 3 Locoroco 1 i 2 Daxter Crisis Core Final Fantasy VII Valkyria Chronicles 2 Kingdom Hearts Birth By Sleep Resistance Retribution Monster Hunter Freedom Unite Soul Calibur Broken Destiny Dissidia 012 duodecim Final Fantasy Killzone Liberation Ratcher & Clank Size Matters Secret Agent Clank Burnout Legends The Legend of Heroes Trials in the Sky Ys Seven PS VITA: Tearaway Killzone Mercenary Gravity Rush Uncharted Golden Abyss Soul Sacrifice / Soul Sacrifice Delta Wipeout 2048 Oreshika Tainted Bloodlines NDS: GTA Chinatown Wars Mario Kart DS Mario Party DS The Legend of Zelda Phantom Hourglass The Legend of Zelda Spirit Tracks New Super Mario Bros Pokemon Black/White i Black/White 2 Dragon Quest IX Might and Magic Clash of Heroes Castlevania Order of Ecclessia Castlevania Dawn of Sorrow Nintendogs Phoenix Wright Ace Attorney Final Fantasy XII Revenant Wings Advance Wars Dual Strike Golden Sun Dark Dawn Valkyrie Profile Covenant of the Plume Kingdom Hearts 358/2 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors The World Ends With You Ghost Trick: Phantom Detective Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story 3DS: Phoenix Wright: Ace Attorney Dual Destinies Phoenix Wright: Ace Attorney Spirit Justice Bravely Default New Super Mario Bros. 2 Monster Hunter Stories Mario Kart 7 Metroid Samus Returns Super Mario 3D Land Mario & Luigi Dream Team Monster Hunter 4 Ultimate Monster Hunter Generations Luigi's Mansion Dark Moon Pokemon Sun & Moon Fire Emblem Awakening The Legend of Zelda A Link Between Worlds
Opublikowano 3 marca 20223 l Proffessor Layton and the Curious Villiage Phoenix Wright: Ace Atorney Mario Kart DS Mario Party Dragon Quest 4 Resident Evil: Deadly Silence Maestro: Jump n Music Ninjatown Puzzle Quest Contact Capcom vs SNK Card Fighters DS Ultimate Mortal Kombat Bleach: Dark Souls EDIT: Dr Kawashima's Brain Training - How Old is Your Brain? Alice in Wonderland A Christmas Carol Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story Edytowane 3 marca 20223 l przez ciwa22
Opublikowano 3 marca 20223 l Kid Icarus: Uprising (3ds) The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (3ds) Luigi's Mansion: Dark Moon(3ds) gravity rush (vita)
Opublikowano 3 marca 20223 l 18 godzin temu, Okie from Muskogee napisał: Dobra dobra, gdzie ta ankieta? będzie jak już wszyscy napiszą swoje typy.
Opublikowano 5 marca 20223 l Kolejność przypadkowa. NDS / 3DS: 999: 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors (NDS) Radiant Historia (NDS/3DS) Shin Megami Tensei: Devil Survivor (NDS/3DS) Shin Megami Tensei: Strange Journey (NDS/3DS) Shin Megami Tensei IV (3DS) Shin Megami Tensei IV: Apocalypse (3DS) Super Robot Wars: Endless Frontier (NDS) (daję jedynkę, bo wyszła po angielsku, mocno niedoceniony jRPG) Dragon Ball Fusions (3DS) Hatsune Miku: Project Mirai DX (3DS) (nie, nie żartuję) Project X Zone (3DS) Persona Q2 (3DS) (grało mi się lepiej niż w vanilla P5...) Infinite Space (NDS) (nie żeby jakiś szał, ale ciekawa gierka, DS exclusive) Super Robot Wars L (NDS) Rhythm Heaven (NDS) PSP: Crisis Core -Final Fantasy VII- Jeanne d'Arc Metal Gear Acid (jedynka) Metal Gear Solid: Peace Walker Persona 3 Portable (teoretycznie osobna wersja P3 na wyłączność PSP, więc się powinno załapać) Final Fantasy Type-0 Hatsune Miku: Project Diva 2nd (też nie żartuję) Patapon Burnout Legends Grand Knights History Brave Story: A New Traveler Tactics Ogre: Let Us Cling Together Silent Hill Origins PSV: Persona 4: Dancing All Night (no kurde, niech mnie ktoś wesprze, to jest naprawdę dobra gra) IA/VT Colorful (pewnie jestem jedyną osobą w PL, która w to grała...) Persona 4 Golden (dla zasady) Muramasa Rebirth
Opublikowano 11 marca 20223 l Autor W dniu 28.02.2022 o 20:52, Mejm napisał: 300. Sama gierka no mocno srednia ale chyba zaden inny film nie mial takiego wplywu na foruma jak ten o 300 gejach. To? Generalnie postaram się w weekend ruszyć z ankietą pomocniczą, która wyłoni najbardziej godnych reprezentantów danych serii. Celujemy w listę 128, ponieważ zainteresowanie jest, jakie widać, a aktualnie udało się uzbierać listę złożoną z 168 tytułów. Sporo z nich jednak wyleci, bo póki co figurują na niej trzy Patapony, cztery Shin Megami, trzy Etrian Odyssey, trzy Wipeouty, cztery Phoenix Wright, cztery Pokemony, 3 Persony (+ taneczna), trzy Monster Huntery (+Stories), cztery MGSy, trzy Castlevanie, trzy Mario & Luigi, trochę podwójnych, z czego pewnie ostatecznie zostanie jedna (Mario Karty, Hatsune Miku, Loco Roco itd, itp.). Niektóre gry są dyskusyjne, ale póki co z listy ich nie usuwałem (Persona 4 Golden, THUG2 Remix, Ultimate Mortal Kombat, 42 All-Time Classics to zestaw gier, ). Więc jest co wyrzucać. A naciągać do 256 przecież nie będziemy. Później jeszcze dorzucę jakieś swoje typy, więc lista teoretycznie trochę nabierze na masie, ale pewnie niewiele, bo głównie podbiję niektóre już podane tytuły. Aha, nie sugerujcie się zbytnio ilością głosów w nawiasach, bo te mogą być mylące. Zrobiło się lekkie zamieszanie, teraz niektórzy podawali swoje nominacje po raz drugi, a mi się nie chce weryfikować, czy już je liczyłem podczas gdy podawali przy okazji tworzenia Siódmej Generacji. Więc sprawdzałem tylko czy dana gra jest na liście i jeśli była, to nie dodawałem jej głosu. Dotyczy tylko tytułów NDS/PSP, bo te z ósmej generacji były liczone legitnie. Ogólnie jak będzie jakaś sporna kwestia, to zawsze mogę przeszukać temat i się ustali ile dana gra miała nominacji. Lista na tę chwilę wygląda następująco: Spoiler 300: March to Glory [PSP] 42 All-Time Classics [NDS] 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors [NDS] (2) A Christmas Carol [NDS] Advance Wars: Dual Strike [NDS] (3) Advance Wars: Days of Ruin [NDS] Alice in Wonderland [NDS] Aliens: Infestation Big Brain Academy [NDS] Bleach: Dark Souls [NDS] Brave Story: A New Traveler [PSP] Bravely Default [3DS] Burnout Legends [PSP] (2) Capcom vs SNK Card Fighters DS Castlevania: Dawn of Sorrow [NDS] (4) Castlevania: Order of Ecclesia [NDS] (3) Castlevania: Portrait of Ruin [NDS] Contact [NDS] Contra 4 [NDS] (2) Cooking Mama [NDS] Crysis Core: Final Fantasy VII [PSP] Danganronpa 2: Goodbye Despair [PSV] Daxter (2) [PSP] Disgaea 2 [PSP] Dissidia: Final Fantasy Dissidia 012: Duodecim Final Fantasy [PSP] Dr Kawashima's Brain Training - How Old is Your Brain? [NDS] Dragon Ball Fusions [3DS] Dragon Quest IV [NDS] Dragon Quest IX [NDS] Driver 6 [PSP] Elite Beat Agents [NDS] (2) Etrian Odyssey Etrian Odyssey II: Heroes of Lagaard Etrian Odyssey III: The Drowned City Fire Emblem: Shadow Dragon Final Fantasy III [NDS] Final Fantasy XII Revenant Wings [NDS] Final Fantasy Type-0 [PSP] Fire Emblem Awakening [3DS] Ghost Trick: Phantom Detective [NDS] (2) God of War: Chains of Olympus [PSP] (3) God of War: Ghost of Sparta [PSP] (6) Golden Sun: Dark Dawn [NDS] (2) Grand Knights History [PSP] Grand Theft Auto: Liberty City Stories [PSP] Grand Theft Auto: Vice City Stories [PSP] (3) Grand Theft Auto: Chinatown Wars [NDS] (4) Gravity Rush [PSV] (2) Guilty Gear: Dust Strikers Half-Minute Hero [PSP] Hatsune Miku: Project Diva 2nd [PSP] Hatsune Miku: Project Mirai DX [3DS] Henry Hatsworth [NDS] Hotline Miami [PSV] (5) IA/VT Colorful [PSV] Inazuma Eleven [NDS] (2) Infinite Space [NDS] Jeanne d’Arc [PSP] (2) Kid Icarus: Uprising [3DS] Killzone Liberation [PSP] (2) Killzone Mercenary [PSV] (2) Kingdom Hearts 358/2 Days [NDS] Kingdom Hearts: Birth By Sleep [PSP] The Legend of Heroes Trails in the Sky [PSP] The Legend of Zelda: A Link Between Worlds [3DS] (2) The Legend of Zelda: Phantom Hourglass [NDS] (2) The Legend of Zelda: Spirit Tracks [NDS] (2) Loco Roco [PSP] (3) Loco Roco 2 [PSP] (3) Lufia: Curse of the Sinistrals Luigi's Mansion: Dark Moon [3DS] (2) Lumines [PSP] Maestro: Jump n Music [NDS] Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story [NDS] (4) Mario & Luigi: Dream Team [3DS] Mario & Luigi: Partners in Time [NDS] Mario Kart DS Mario Kart 7 [3DS] Mario Party DS Mega Man ZX Metal Gear Ac!d [PSP] (2) Metal Gear Ac!d 2 [PSP] Metal Gear Solid: Peace Walker [PSP] (3) Metal Gear Solid: Portable Ops [PSP] Metal Slug 7 Meteos [NDS] Metroid Samus Returns [3DS] Might and Magic: Clash of Heroes [NDS] (2) Monster Hunter Freedom Unite [PSP] Monster Hunter Generations [3DS] Monster Hunter Stories [3DS] Monster Hunter 4 Ultimate [3DS] Muramasa Rebirth [PSV] (2) Murasaki Baby [PSV] Nanostray [NDS] New Super Mario Bros. [NDS] (5) New Super Mario Bros. 2 [3DS] Ninjatown [NDS] Nintendogs [NDS] Okamiden [NDS] OlliOlli Olliolli 2: Welcome to Olliwood [PSV] OMG HD Zombies [PSV] Oreshika Tainted Bloodlines [PSV] Osu! Tatakae! Ouendan! [NDS] Parasite Eve - The 3rd Birthday [PSP] Patapon [PSP] (2) Patapon 2 [PSP] (2) Patapon 3 [PSP] Persona 3 Portable [PSP] Persona 4: Dancing All Night [PSV] Persona 4 Golden [PSV] (2) Persona Q2 [3DS] Phoenix Wright Ace Attorney [NDS] (4) Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies [3DS] Phoenix Wright: Ace Attorney Spirit Justice [3DS] Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations [NDS] (2) Picross DS Picross 3D Plants vs. Zombies [NDS] Pokemon Black/White [NDS] (2) Pokemon Black/White 2 [NDS] Pokemon Heart Gold/Soul Silver [NDS] Pokemon Sun & Moon [3DS] Project Rub [NDS] Project X Zone [3DS] Professor Layton and the Curious Village [NDS] Professor Layton and the Unwound Future [NDS] Puzzle Quest [NDS] Radiant Historia [NDS] (3) Ratchet & Clank Size Matters [PSP] Resident Evil: Deadly Silence [NDS] Resident Evil: Revelations [3DS] Resistance: Retribution [PSP] Rhythm Heaven [NDS] Secret Agent Clank [PSP] Sega Rally [PSP] Skate It [NDS] Shin Megami Tensei: Devil Survivor [NDS] (2) Shin Megami Tensei: Strange Journey [NDS/3DS] Shin Megami Tensei IV [3DS] Shin Megami Tensei IV: Apocalypse [3DS] Shovel Knight [3DS/PSV] (2) Silent Hill: Origins [PSP] Soul Calibur: Broken Destiny [PSP] Soul Sacrifice Soul Sacrifice Delta Steamworld Dig Super Mario 3D Land [3DS] (2) Super Robot Wars: Endless Frontier [NDS] Super Robot Wars L [NDS] Syphon Filter: Dark Mirror [PSP] Tactics Ogre: Let Us Cling Together [PSP] Tearaway [PSV] (2) Tekken 5: Dark Resurrection [PSP] (3) Tony Hawk's Underground 2 Remix [PSP] Trauma Center: Under the Knife [NDS] Ultimate Mortal Kombat [NDS] Uncharted: Golden Abyss Valkyria Chronicles 2 [PSP] Valkyrie Profile Covenant of the Plume [NDS] Wario: Master of Disguise [NDS] Wipeout 2048 [PSV] Wipeout Pulse [PSP] (2) Wipeout Pure [PSP] (3) The World Ends With You [NDS] Ys Seven
Opublikowano 11 marca 20223 l Super Robot Wars L możesz wywalić, bo i tak tylko ja w to grałem. Hatsune Miku Project Diva 2nd też. Nie ma się co czarować. Hotline Miami to multiplatforma, gdzie gra wpierw wyszła na PC, więc czy jest sens, żeby startowała jako handheld? Podobnie Plants vs Zombies. Disgaea 2 to port z PS2, z tego co mi wiadomo. Szkoda by było wywalać jakieś pozycje, tylko dlatego, że dzielą wspólny tytuł, jeśli same w sobie są zupełnie różnymi grami. Głównie mam tu na myśli Shin Megami Tensei, bo poza SMT4 i SMT4: Apocalypse to wszystko odmienne od siebie gierki. Persony podobnie, szczególnie potańcówka. Persona 4 Golden to ikona PSV ("system seller"), więc dziwnie by było ją usuwać. Persona 3 Portable na tyle się różni od oryginału, że też zwykłym portem ciężko ją nazwać. Tak, jako fan serii jestem uprzedzony. Nie wszystkie gry znam dobrze, ale z tych, które w swych założeniach są identyczne, a między sobą różnią się cyferką i/lub fabułą faktycznie lepiej zrobić eliminację. Jedne Patapony, jeden SMT4, jeden Metal Gear Acid, jeden Etrian Odyssey itp. Nie chcę się wypowiadać na temat np. Monster Hunterów czy Phoenix Wright, bo nie grałem, ale chyba też by się coś uszczupliło.
Opublikowano 11 marca 20223 l Autor 16 minut temu, Suavek napisał: Hotline Miami to multiplatforma, gdzie gra wpierw wyszła na PC, więc czy jest sens, żeby startowała jako handheld? No nie weszła na listę PC/Siódmej generacji, więc już tylko w zasadzie handheld pozostał. Nie było o tym jakiejś twardej dyskusji. Zaproponowałem, aby dać grę na listę handheldową, bo natura gameplayu bardzo temu sprzyja, nie było sprzeciwów, pojawiły się pojedyncze głosy aprobaty, więc gra jest na liście Handheldowej. Tak, gra najpierw wyszła na PC, ale jesteśmy na forum konsolowym i jeśli tylko jest taka możliwość, to dajemy gry na listy konsolowe. Potem wyszła jednocześnie na PS3 i Vitę, więc na dwoje babka wróżyła. Teraz już nie mamy innych opcji. 22 minuty temu, Suavek napisał: Podobnie Plants vs Zombies. A Plants vs. Zombies to nie wiem, kwestia jeszcze do ustalenia. Tak samo Disgaea 2. Nie miałem jeszcze czasu i okazji takich rzeczy zweryfikować, więc dzięki za tipa, przyjrzę się temu. 24 minuty temu, Suavek napisał: Szkoda by było wywalać jakieś pozycje, tylko dlatego, że dzielą wspólny tytuł, jeśli same w sobie są zupełnie różnymi grami. Głównie mam tu na myśli Shin Megami Tensei, bo poza SMT4 i SMT4: Apocalypse to wszystko odmienne od siebie gierki. Persony podobnie, szczególnie potańcówka. Persona 4 Golden to ikona PSV ("system seller"), więc dziwnie by było ją usuwać. Persona 3 Portable na tyle się różni od oryginału, że też zwykłym portem ciężko ją nazwać. Tak, jako fan serii jestem uprzedzony. Zdaję sobie sprawę, że to niekoniecznie te same gatunki i będziemy to ustalać. Jeśli będą argumenty to się zostawi odpowiednio dużo slotów. Z Personą 4 jest ten problem, że daliśmy ją już na listę Szóstej Generacji, a staramy się trzymać zasady, że tolerujemy przede wszystkim wydania waniliowe. Bo jeśli zaczęlibyśmy się rozdrabniać i brać pod uwagę kolejne iteracje tych samych gier tylko dlatego, że pojawiła się wersja rozbudowana, Director's Cut, Definitywna, Kompletna, Rozrzeszona, to zrobiłby się spory bałagan. Jeśli dana gra pojawiła się już raz w plebiscycie, to musi być naprawdę dobry powód, by dać jej przywilej startowania ponownie. Osobiście chciałbym Personę 4 na liście handheldowej, bo sam zaliczyłem ją własnie dopiero na Vicie, ale to już nie do końca ode mnie zalezy. Może wrzucę dodatkowe pytanie w ankiecie pomocniczej, na podobnej zasadzie jak pytałem o Wiedźmina 2 w Siódmej Generacji (był już na liście PC). Ludzie zdecydują.