Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Teoretycznie możnaby się jeszcze wstrzymać z 8 generacją... ale skoro cross-geny i tak przechodzą do nowszej generacji to i tak na PS4/XOne już nic istotnego "only 8th gen" nie wyjdzie (Switch to inna sytuacja... ale to wybryk natury). The Last of Us Part II Uncharted 4: A Thief's End Wiedza to Potęga Gran Turismo Sport DRIVECLUB Forza Horizon 4 Wreckfest God of War Devil May Cry 5 Resident Evil 2 INSIDE Little Nightmares MudRunner: A Spintires game Ratchet & Clank A Way Out Tekken 7 Soul Calibur VI Dragon Ball FighterZ Tony Hawk's Pro Skater 1+2 Final Fantasy VII Remake A Plague Tale: Innocence
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Ori and the Blind Forest Ori and the Will of the Wisps Cuphead Hollow Knight Hyper Light Drifter God of War 2018 DOOM 2016 Sea of Thieves
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l A Plague Tale: Innocence Alienation Borderlands 3 Crash Bandicoot 4: It's About Time Crash Team Racing Nitro-Fueled Control Death Stranding Dragon Ball FighterZ DriveClub DriveClub Bikes Firewatch Ghost of Tsushima God of War Hob Horizon Zero Dawn inFamous First Light inFamous Second Son Killzone Shadow Fall Lara Croft and the Temple of Osiris Marvel's Spider-Man Matterfall Nex Machina Ratchet and Clank Resident Evil 2 Resogun Rocket League Ruiner Shadow of the Colossus Street Fighter V Tales from the Borderlands The Last Guardian The Last of Us 2 The Order: 1886 The Witness Titanfall 2 Tony Hawk's Pro skater 1+2 Trials Fusion Tricky Towers Uncharted 4: A Thief's End Uncharted: The Lost Legacy What Remains of Edith Finch Worms Battlegrounds / Worms W.M.D
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Autor Podaję aktualny status. Udało mi się wprowadzić wszystkie Wasze dotychczasowe nominacje. Już na pierwszy rzut oka widziałem, że kilka-kilkanaście gier wypadnie, bo są to gry, które już dostały się do plebiscytów Siódmej Generacji, handheldowego, albo PC. Sporo było też rimejków, ale to ustalimy w swoim czasie, które z nich zasługują na dopuszczenie. Muszę jeszcze zweryfikować parę gier, ale wielu jestem pewien już teraz, że wylecą (z różnych powodów). Ogólnie póki co się tym nie zajmowałem, tylko bezmyślnie wklepałem "stan magazynowy". A ten obecnie wynosi 333 gry. Inna sprawa, że jest on dość mylący, bo @GearsUp zanim strzelił focha (najwyraźniej) to postanowił popsuć zabawę, a mi dorzucić niepotrzebnej pracy i wrzucił listę ponad 100 gier, z czego 80% nie pokrywa się z głosami żadnego innego użytkownika. Słowem - są to indie gierki (w rodzaju Astro Aqua Kitty) z obecnie jedną jedyną nominacją. Gry być może niezłe, ale nie mają szans, by zabrać ewentualne miejsce na liście tym lepszym i popularniejszym tytułom. Będą wypierdalane w kosmos w pierwszej kolejności i bez litości. Apeluję więc do autora, aby przejrzał tę listę jeszcze raz i zastanowił się, które z nich chce zatrzymać pośród swoich nominacji, zanim ja to zrobię za niego. Zwykle dopuszczam sentymentalne tytuły użytkowników i przymykam oko na ich subiektywne wybory, ale nie wtedy, gdy miałyby teoretycznie stanowić 1/3 listy złożonej z 256 tytułów. Takie coś nie przejdzie. Nie wiem jaki był cel tej listy, ale widać, że chwilami była tworzona na siłę, byle coś udowodnić. Brawo.
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Autor Po prostu zabrakło umiaru i odrobiny obiektywizmu. Nominacje wprowadziłem, choć nie wszystkie maiłem ochotę, ale jestem PROFESJONALISTĄ. Teraz apeluję do autora o rozsądek i nieco realizmu przy porządkowaniu tego indie-burdelu.
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Sprawa jest prosta. Po pierwsze trybson jako osoba z nikczemną reputacją nie powinien być brany pod uwagę w poważnych dysputach, a po drugie jest oczywistym trolejbusem, co udowadnia za każdym razem, a więc zrobił ci po złości, żebyś musiał szukać linków do jego gównogierek(z małymi wyjątkami).
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Autor Ale ja nie zamierzam nawet szukać linków czy namiarów na te gierki. Trochę siedzę w tym biznesie i od razu po tytułach widzę indie-gierkę na max 7/10 - wylatuje, bez drążenia tematu.
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l No cóż, takimi akcjami tylko potwierdza że yebanie go maczetami na całym forum było słuszną decyzją
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Jeśli nie były nominowane wcześniej to typuję remake Mafii i 3. Trójka była powtarzalna ale ma dobry gunplay i dobrą historię. Poza tym w gangsterskich klimatach nie ma na dzisiaj konkurencji, więc nie ma co wybrzydzać.
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Autor Jestem na świeżo z takimi informacjami, więc przekazuję, że obie zostały już raz nominowane przez Slima. Ale oczywiście druga nominacja wzmacnia ich szanse.
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Autor Podajemy. Odbiór był raczej pozytywny, więc śmiało. Tylko jeszcze nie wiem do jakiej daty, ale póki co można podawać do dzisiejszej. Zawsze łatwiej mi potem będzie osunąć coś z listy, niż czekać na kolejne nominacje.
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Autor Nie wiem, ewentualne uczestnictwo wszelakich rimejków ustalimy indywidualnie w swoim czasie. Póki co mozna podawać wszystko, co osobiście uznajemy za upoważnione. Potem ocenimy to wspólnie. Zauważyłem też, że jesteś fanatykiem deskorolki.
Opublikowano 2 kwietnia 20223 l Też coś wrzucę. Było więcej przyzwoitych tytułów, które wyszły podczas ósmej generacji, ale ode mnie tylko cztery. Pozostałe, które też mi się podobały, na pewno się na liście pojawią, ale te poniżej wspominam chyba najlepiej: - Bloodborne - Hollow Knight - The Last Guardian - MGS V
Opublikowano 3 kwietnia 20223 l 5 godzin temu, Kmiot napisał: Apeluję więc do autora, aby przejrzał tę listę jeszcze raz i zastanowił się, które z nich chce zatrzymać pośród swoich nominacji, zanim ja to zrobię za niego. Zwykle dopuszczam sentymentalne tytuły użytkowników i przymykam oko na ich subiektywne wybory, ale nie wtedy, gdy miałyby teoretycznie stanowić 1/3 listy złożonej z 256 tytułów. Takie coś nie przejdzie. Nie wiem jaki był cel tej listy, ale widać, że chwilami była tworzona na siłę, byle coś udowodnić. Brawo. Ale ja obecnie ogrywam się właśnie głównie w indykach a to co wymieniłem to dla mnie topowe tytuły ale dobra zawężę do 15. Nie chciałem też nikomu nic robić na złość Spoiler Ori and the Will of the Wisps Celeste Bastion Hollow Knight Dead Cells Into the Breach Death's Door A Short Hike Hyper Light Drifter Downwell Stardew Valley Cuphead Kentucky Route Zero: TV Edition Enter the Gungeon Axiom Verge Axiom Verge 2 Owlboy Streets of Rage 4 Iconoclasts The Messenger Monster Boy and the Cursed Kingdom Transistor Huntdown Blaster Master Zero II Slay the Spire Bug Fables: The Everlasting Sapling The Binding of Isaac: Afterbirth + Darkest Dungeon Shantae and the Pirate's Curse Infernax ENDER LILIES: Quietus of the Knights Spiritfarer Octopath Traveler Moonlighter Katana ZERO Splasher The Last Campfire Horizon Chase Turbo CrossCode Valkyria Chronicles 4 Cyber Shadow R-Type Dimensions EX Nowhere Prophet Rogue Legacy Children of Morta ScourgeBringer Shantae and the Seven Sirens Alwa's Legacy Valfaris Kaze and the Wild Masks Blazing Chrome Fight'N Rage River City Girls Wonder Boy: The Dragon's Trap Eastward Blasphemous Panzer Paladin Bravely Default II Carrion Fury Unleashed Wulverblade Sparklite The Mummy Demastered Steel Assault Black Future '88 The Flame in the Flood Bloodstained: Ritual of the Night Banner of the Maid R-Type Final 2 Star Renegades Death's Gambit Aggelos Astro Aqua Kitty Atomicrops Black Paradox Bloodstained: Curse of the Moon 1 Bloodstained: Curse of the Moon 2 Don't Starve Flinthook Full Metal Furies Grindstone Gris Gunlord X Hardcore Mecha Indivisible Monkey Barrels Super Hydorah Xeno Crisis Tails of Iron Unsighted Flynn: Son of Crimson MindSeize Skul: The Hero Slayer Griftlands Jamestown+ Nuclear Throne Dead in Vinland Salt and Sanctuary Chasm Eldest Souls Blue Fire Monster Train a Astro Aqua Kitty to zajebista giera
Opublikowano 3 kwietnia 20223 l Everybody's Gone To The Rapture Life Is Strange Firewatch Dishonored 2 ABZU Rise of TR Prey Nier Automata Darkest Dungeon Transistor Pyre Wolfenstein 2 TNC Horizon ZD What Remains of Edith Finch Kingdom Come: Deliverance Bloodborne Dark Souls 3 Sekiro Nioh 2 Red Dead Redemption 2 Shadow of the Tomb Raider Metro Exodus Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition Battlefield 1 A Plague Tale: Innocence Mutant Year Zero Hollow Knight STAR WARS Jedi: Fallen Order Wiedźmin 3 Thronebreaker: The Witcher Tales Dead Cells Ghost of Tsushima DOOM Eternal Control
Opublikowano 3 kwietnia 20223 l Autor 7 godzin temu, GearsUp napisał: Ale ja obecnie ogrywam się właśnie głównie w indykach a to co wymieniłem to dla mnie topowe tytuły ale dobra zawężę do 15. Nie chciałem też nikomu nic robić na złość Topowe czy nie, 80% z nich otrzymało nominację tylko od Ciebie (więc lista tylko puchła), koniec końców stawka gier jest już sporo za duża i po prostu nie mamy na niej miejsca na 50-60 indyków z jedną nominacją, które niewielu cokolwiek powiedzą (choć niektóre z nich byłbym w stanie nawet poprzeć swoim głosem). Kilka czy kilkanaście postaramy się upchać, ale kilkadziesiąt nie da rady. Dlatego poprosiłem grzecznie o wybranie tych, na których najbardziej Ci zależy. Reszty będę metodycznie i w miarę potrzeb się pozbywał. A że ta potrzeba się pojawi, to wiemy już teraz.
Opublikowano 3 kwietnia 20223 l 13 godzin temu, Kmiot napisał: Zauważyłem też, że jesteś fanatykiem deskorolki. Zgadza się, gra 7 generacji to Skate 2 Forza Horizon 3 i 4 Gears 4 i 5 Halo 5 Sunset Overdrive Forza Motorsport 5,6,7 Steep The Crew Psychonauts 2? STAR WARS Battlefront II (jeśli zignorujemy fatalny start) Dishonored: Death of the Outsider oraz 2 Tekken 7 Hitman 1,2,3 STAR WARS Jedi: Fallen Order Sniper Elite 4 Batman: Arkham Knight Darksiders III Prey Need for Speed Need for Speed Heat Middle-earth™: Shadow of Mordor
Opublikowano 4 kwietnia 20223 l Skoro podajemy gry ze Switcha to dodaję: 1. The Legend of Zelda Breath of the Wild 2. The Legend of Zelda Link's Awakening 3. Super Mario Odyssey 4. Animal Crossing New Horizons 5. Super Smash Bros. Utlimate 6. Octopath Traveler 7. Xenoblade Chronicles 2 8. Fire Emblem Three Houses
Opublikowano 4 kwietnia 20223 l Alienation Resogun Nex Machina God Of War Nier Automata Last Guardian Yakuza 0, Kiwami, Kiwami 2, Y6 Yakuza: Like a Dragon Forza Horizon 2 DriveClub Sunset Overdrive Titanfall Wiedźmin 3 Wolfenstein: New Order Tom Clancy's The Division Dying Light Bloodborne Red Dead Redemption 2 Elite Dangerous Death Stranding Cyberpunk 2077 Control Nier Replicant ver.1.22474487139... A Plague Tale: Innocence
Opublikowano 5 kwietnia 20223 l Dorzuciłbym Helldivers bo to jeden z najlepszych multi na ps4, ale chyba już wystepowało w edycji ps3.
Opublikowano 7 kwietnia 20222 l Z takich nieoczywistych, a jednocześnie fenomenalnych tytułów to nominuję moją osobistą miłość: Yoku's Island Express <3 Nie wiem czy gdzieś się to pytanie pojawiało: rozumiem, że gry VR się też łapią do zbioru "ósma generacja"?