Skocz do zawartości

Temat ogólny.

Featured Replies

Opublikowano
  W dniu 17.04.2022 o 22:20, Kmiot napisał(a):

Obie gry są fajne, ale problem w tym, że Residentom skończyły się sloty, a Unczartedom nie.

3 residenty powinny się znaleźć, tym bardziej że różnice między RE7 a RE2/3 są bardzo duże. I RE3 to jest krótsza gra, bardziej nastawiona na akcję, ale jak się wkręciłem to ponad 30h spędziłem z tym tytułem.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 33,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Powiem Wam, dziwne uczucie. Tak wstać rano w sobotę i uświadomić sobie, że nie mam już kolejnej rundy do uruchomienia. Z plebiscytami ruszaliśmy pod koniec września 2021, więc minęło już 10 miesięcy,

• Jedna z moich ulubionych er gamingu, ciężko będzie wytypować 10. Oczywiście dostępne wszystko z NESa bo umówmy się jak cała lista gierek na ten system to cała również te po 1990 bo już wyżej kilka gie

Opublikowano
  W dniu 17.04.2022 o 22:20, Kmiot napisał(a):

Po to, że zasada dwóch slotów dotyczy każdej serii.

Możemy zrobić wyjątek, bo robiliśmy to już wcześniej, potrzebujemy solidnego punktu zaczepienia, a nie argumentów w stylu "wyjebcie drugie anczarted, a zamiast tego dajcie trzeciego residenta, bo to fajna gierka, a anczarted jest niefajne". 

Obie gry są fajne, ale problem w tym, że Residentom skończyły się sloty, a Unczartedom nie.

Ale tu mowa o Lost Legacy a nie kolejnej części Uncharted. W głosowaniu poprzedniej generacji było DLC do The Last Of Us? 

Opublikowano

Słaby argument ;) czym jest w takim razie wykastrowana trójka residenta jak nie dlc do dwójki na 5h?

Opublikowano
  W dniu 18.04.2022 o 06:29, LiŚciu napisał(a):

W głosowaniu poprzedniej generacji było DLC do The Last Of Us?

Nie było, bo to DLC, a LL to kolejna, poboczna część. Left Behind z TloU, to jest prawdopodobnie wycięty fragment z połowy gry, druga część tego DLC była być może zrobiona później. Równie dobrze możesz powiedzieć, że Uncharted z Vity jest DLC, bo nie ma numerka obok.

Nie wiem residentowcy, postarajcie się lepiej, znajdźcie jakieś faktyczne argumenty chociaż i tak czuje podskórnie, że Kmiot was często prowokuje do dyskusji i tak, czy siak, dostaniecie tego Nemesisa. O wiem, powiedzcie, że można robić uniki, a tego nie było w rimejku dwójki.

Opublikowano

W RE3 mozna robic uniki, gameplayowo to zupełnie inny tytuł od RE2.

Opublikowano
  W dniu 18.04.2022 o 06:51, SlimShady napisał(a):

Nie wiem residentowcy, postarajcie się lepiej, znajdźcie jakieś faktyczne argumenty chociaż 

Tu nie ma co szukać argumentów. W ósmej generacji miały miejsce 3 premiery bardzo dobrego Residenta. 

- 7 tu nie ma żadnej dyskusji, bardzo dobry powrót do korzeni z nowa kamerą. Gra się dobrze broniła + genialna wersja VR (tylko na Sonce jakby ktoś pytał)

- RE2 Remake - spaniały remake prawie pod każdym względem, chociaż również wykastrowany względem oryginału co nie przeszkadzało zdobyć uznania

- RE3 Remake - również super remake który jednak starał się być tym czym była trójka ori względem dwójki ori (pisze to kuźwa 3 raz), niemniej jednak to jest bardzo dobra gra akcji która ma wszystko co powinien mieć RE + genialna oprawa i piękna Jill

Pewnie i tak trójka szybko by odpadła bo niezadowolenie widać było swego czasu w temacie regularnym. Inna sprawa że sporo osób na forum które RE3 spróbowało dużo później niż w okolicach premiery, twierdzi że gierka jest super. 

Opublikowano
  • Autor

Zarówno Order 1886 (dwie nominacje) jak i Dreams (z jedną nominacją) są na liście.

W ogóle robocza lista aktualnie wygląda tak (tymczasowo przywróciłem RE3R):

Pokaż ukrytą zawartość

Wciąż nie pasuje mi fakt, że muszę wyrzucić Metroid Dread, ale już. np. Kaze and the Wild Masks mogłoby zostać, pomimo że ukazało się w połowie 2021, ale wyszło też na PS4. Trochę bez sensu, bo siłą rzeczy działa bardzo wybiórczo i celuje wyłącznie w exy, a nie gry na Switcha w ogóle.

Opublikowano

Ja nominuję Sea of Thieves żeby miało chociaż 2 nominacje :]

chociaż nie łudzę się nawet że przejdzie na tym forum choć jedną rundę xd

Opublikowano

To głosowanie będzie King Konga :obama:

Opublikowano
  • Autor

Zaznaczam, że jeszcze nie robiłem czystki pod kątem kandydatów GearsUpa (początkowo ponad 100 indyków, z czego ostatecznie ograniczył się do 15), więc wiele z tych tytułów poleci z listy, mi.in. wspomniane Astro Kitty. To może być dobra gra, nie przeczę, ale cóż - brakuje potencjału na podjęcie jakiejkolwiek walki xd

A że ciąć musimy, to musimy również pozostać realistami i ograniczyć ilość takich specyficznych kandydatów. 

Opublikowano

Jako że bierzemy tu pod uwagę wydania premierowe a nie dopakowane kozag full hiper mega edycje to musimy przemilczeć każdy patch do sot więc miejcie na uwagę że głosujecie na tę grę z dnia pierwszego :)

Opublikowano
  W dniu 18.04.2022 o 08:29, Kmiot napisał(a):

więc wiele z tych tytułów poleci z listy, mi.in. wspomniane Astro Kitty. To może być dobra gra, nie przeczę, ale cóż - brakuje potencjału na podjęcie jakiejkolwiek walki xd

Imo jak maja być dylematy nad grami typu RE2 i RE3 to lepiej wrzucać dwie takie niż jakieś guwno co jedna osoba podaje. 

Opublikowano

A nie na stan gry z listopada 2020? Bo chyba tam jest kreska postawiona, a SoT ciężko oddzielić i dodawać jako pozycję day one/patch 1/pacz jubileuszowy itd.

Opublikowano

Głosujesz jak uznasz za stosowne, za/przeciw/na złość.

Opublikowano

Na złość to już nie, Pupcio dostał swoją lekcję. No chyba, że gdzieś zobaczę Horizona, wtedy mogę się nie pohamować :kekw:

Opublikowano

Z horizonem to się fajnie składa bo nie dość że zgodnie z sumieniem uważam że to słaba gra to jeszcze dla admina mogę zrobić żeby zabolało :nosacz3:

A z tym switchem to trochę głupie dawać jakąś granice do kiedy można dodać gry? To nie jest taka sama sytuacja jak z nowymi konsolami więc skąd to sie wzięło??

Opublikowano

No stąd, że gry dalej wychodzą. Jak nie będzie ustalonej granicy to w przyszłym głosowaniu nie będzie nowych gier na Switcha, bo niby czemu miałyby być. Albo ustalamy datę na premierę PS5/XSX albo nie wrzucamy Switcha w ogóle i będzie dopiero w całości z obecną generacją.

Ewentualnie to co wyszło na WiiU wrzucić, a exy będa razem z PS5/XSX.

Opublikowano
  • Autor
  W dniu 18.04.2022 o 08:33, messer88 napisał(a):

Imo jak maja być dylematy nad grami typu RE2 i RE3 to lepiej wrzucać dwie takie niż jakieś guwno co jedna osoba podaje.

Dlatego tymczasowo przywróciłem RE3 na listę. Jeśli okaże się, że nie ma potrzeby wywalać, to zostanie.

Nie wiem, czy podobnie nie zrobić z rimejkami - mają swoich zwolenników i przeciwników (ankieta wskazuje, że nawet więcej tych pierwszych). Ale jeśli bez bólu uda się wykroić dla nich miejsce na liście to prawdopodobnie zostaną, a już plebiscyt oceni, czy są warte miana dobrych gier.

W ogóle poprzednia wrzuta listy była nieaktualna, bo nie wprowadziłem tam jeszcze najświeższych (m.in. kandydatury Ciwy i pojedyncze nominacje. Zignorowałem jedynie listę shotemupów od Gearsa, bo ten i tak już odpłynął z rozmiarami listy. Aktualnie wygląda to tak:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

W razie potrzeby ja tam mogę coś wywalić z tych moich nominacji, bo widzę, że i tak mają tylko mój głos. Ale to bliżej końcowej listy jeżeli dalej będzie brakować kilku miejsc.

Opublikowano
  • Autor
  W dniu 18.04.2022 o 08:51, Square napisał(a):

No stąd, że gry dalej wychodzą. Jak nie będzie ustalonej granicy to w przyszłym głosowaniu nie będzie nowych gier na Switcha, bo niby czemu miałyby być. Albo ustalamy datę na premierę PS5/XSX albo nie wrzucamy Switcha w ogóle i będzie dopiero w całości z obecną generacją.

No ale nie powinniśmy w takim razie odciąć również gier, które po tej dacie (2020) wyszły na PS4/X1?

Bo w tej chwili ex na Switcha z 2021 nie ma prawa startu, ale gra która wyszła wczoraj TYLKO na Switcha i PS4, to już może startować.

Widzisz drobny absurd?

Opublikowano

A o jakiej ilości gier mowa tak w ogóle, bo jeszcze się okaże, że chodzi o jeden tytuł, który i tak nikogo. Jak coś wyszło na PS4 i Switcha po premierze obecnych konsol to jak dla mnie jest to ta sama zasada jakby wyszło na PS4 i PS5, czyli nowa generacja.

No i to nie jest przecież tytuł na konkretną platformę tylko gra sama w sobie.Na liście jest tytuł xxx a nie xxx (ps4).