Opublikowano 15 listopada 20213 l 4 minuty temu, GearsUp napisał: Tomb Raider vs Resident Evil 2 Też dobry finał. Demo TR na jakiejś czarnej płytce ograłem ze sto razy. Jeśli chodzi o RE, to dla mnie jedynka/RE1Remake > wszystkie inne części, choć wiem, że do losowania trafi RE2.
Opublikowano 15 listopada 20213 l 6 minut temu, funditto napisał: W większości krajów byłoby to Zelda: Ocarina of Time vs Final Fantasy 7, ale pewnie nie w Polsce Nie w Polsce, bo Nintendo nie istniało tu do premiery Switcha. Przynajmniej nie dla większości forumowiczów.
Opublikowano 15 listopada 20213 l 10 minut temu, funditto napisał: W większości krajów byłoby to Zelda: Ocarina of Time vs Final Fantasy 7, ale pewnie nie w Polsce Równie ciekawy finał, co MGS vs GoldenEye 007 moim zdaniem. Innych nie widzę, choć wiadomo, że skończy się to finałem dwóch gier na PSX. MGS vs FF7? RE2 vs SH? Ale i tak wiadomo, że powinno wygrać, bo to był wtedy przełom: Spoiler Super Mario 64
Opublikowano 15 listopada 20213 l Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Nie w Polsce, bo Nintendo nie istniało tu do premiery Switcha. Oj istniało, istniało. Ale co ty synek wiesz o graniu na retro sprzętach
Opublikowano 15 listopada 20213 l Godzinę temu, zdrowywariat napisał: Też dobry finał. Demo TR na jakiejś czarnej płytce ograłem ze sto razy. Jeśli chodzi o RE, to dla mnie jedynka/RE1Remake > wszystkie inne części, choć wiem, że do losowania trafi RE2. Zdrowy z ciebie wariat. RE1 klasą samą dla siebie. Potem coraz więcej strzelali. PSX: Tekken 2 Vigilante 8 Vigilante 8: Second Offense Street Fighter Alpha 3 Street Fighter Alpha 1 Tekken 1 Tekken 3 Quake 2 Resident Evil 1 Resident Evil 3 Silent Hill Galerians Aconcagua Ultimate Mortal Kombat 3 Klonoa Nightmare Creatures 1 Final Fantasy 8 Dragon Quest 7 Destruction Derby 1,2, Raw Rival Schools ISS Pro Evolution 2 Cool Boarders 3, 2001 MTV Snowboarding/MTV Pure Ride Sled Storm Bloody Roar 1,2 Crash Bandicoot 1 Primal Rage Micro Machines V3 Micro Maniacs Xenogears Valkyrie Profile Breath of Fire 3,4 Saga Frontier 1,2 WWF Wrestlemania Warzone Smackdown 1,2 Klonoa Poy Poy 1,2 Garou Densetsu: Dominated Mind Real Bout Fatal Fury Dino Crisis 1,2 Alone in the Dark 4 Emperors New Groove Bloodlines Broken Sword 1,2 Discworld 1,2 Atlantis: Lost Tales Sheep Dog Wolf Kurushi Gekido: Urban Fighters In the Hunt Metal Slug Soul Blade V-Rally 1,2 Driver 1,2 Amerzone X-Men Mutant Academy 1,2 Porsche Challenge Street Fighter EX Plus Alpha 1,2 40 Winks Lost World: Jurassic Park CTR Rage Racer Ehrgeiz Twisted Metal Rogue Trip Guardian's Crusade Fear Effect 1,2 Parasite Eve 1 Bomberman World Alundra Tomb Raider 1,2,3,4 Bushido Blade 1,2 007: Tommorow Never Dies Lomax Akuji the Heartless Alien Trilogy. Ressurection Exhumed Ark of Time Parappa the Rapper Boku no Natsuyasumi Capcom vs SNk: Pro Aztec: the Curse in the Heart of City of Gold Civilization 2 D Myst Riven Dead or Alive Echo Night ECW: Hardcore Revolution Front Mission 3 Guilty Gear Heart of Darkness Tenchu 1 Incredible Crisis Jackie Chan Stuntmaster Jumping Flash Kensei: Sacred Fist Libero Grande LSD Little Big Adventure Medievil MGS Mizzurna Falls Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero Moto Racer 1 Total NBA 97 Need for Speed 1 No Fear Downhill Mountain Biking Pandemonium Point Blank Racing Lagoon Rally Cross 1,2 Rapid Racer Samurai Shodown 3,4 Overboard Spiderman 1 Star Wars Episode I: Jedi Power Battles Star Wars: Dark Forces Team Buddies Theme Hospital Vampire Hunter: D Vib-Ribbon Wargames
Opublikowano 15 listopada 20213 l Zacząłem sobie powoli sprawdzać tytuły, których nie znam od ciwy, ale scrolluję i widzę, że lista się nie kończy. W takim razie podziękuję. Chociaż dobrze, że Bushido Blade przypomniał.
Opublikowano 15 listopada 20213 l 44 minuty temu, ciwa22 napisał: Micro Machines V3 Ale nie oszukujmy się, większości gierek przejście w 3D nie zrobiło dobrze
Opublikowano 15 listopada 20213 l Strasznie trudno wybrać te 10 tytułów, bo świetnych gier jest o wiele więcej, no ale niech będzie. Poniżej lista ulubionych gier z PSX i N64 bo na tych konsolach grałem i gram nadal. PSX: 1. Metal Gear Solid 2. Silent Hill 3. Resident Evil 2 4. Gran Turismo 2 5. Tony Hawk's Pro Skater 2 6. Medievil 7. Tekken 3 8. Crash Bandicoot 2 9. Syphon Filter 2 10. Crash Team Racing N64: 1. Banjo Kazooie 2. Super Mario 64 3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 4. Star Wars Episode I Racer 5. Perfect Dark 6. Quake 64 7. Shadow Man 8. Paper Mario 9. Rogue Squadon 10. Turok 2
Opublikowano 15 listopada 20213 l Brakuje: Castlevanii Symphony of the Night, Worms Armageddon lub Worms World Party
Opublikowano 15 listopada 20213 l 7 minut temu, SebaSan1981 napisał: Brakuje: 18 godzin temu, Kmiot napisał: Nie sugerujcie się tym, że ktoś już coś podał, bo miejsce jest limitowane i w wielu przypadkach będzie brane pod uwagę jak często dana gra była zgłaszana.
Opublikowano 15 listopada 20213 l No i po co mnie łapiesz za słówka, w jakim celu? Przeglądałem pobieżnie u rzuciłem tylko okiem na listę gier i zauważylem brak kilku, które powinny się znaleźć. Podaj lepiej jakieś propozycje gier do nowej batalii zamiast bawić się w czepialstwo.
Opublikowano 15 listopada 20213 l Napisałeś że brakuje Castlevanii: Symphony of the Night a sprawdziłem teraz i już ją zgłaszano nawet 3 razy PSX: Alundra Castlevania: Symphony of the Night Dino Crisis 2 Driver 1 Fear Effect 2: Retro Helix Gran Turismo 2 Guilty Gear Legacy of Kain: Soul Reaver Metal Gear Solid Oddworld: Abe's Oddysee Parasite Eve 2 R4: Ridge Racer Type 4 Resident Evil 2 Silent Hill Tomb Raider 1 Vagrant Story Wipeout 3 Alone in the Dark: The New Nightmare Broken Sword: The Shadow of the Templars Colin McRae Rally 2.0 Darkstalkers 3 Hercules Metal Slug X Need for Speed III: Hot Pursuit Nightmare Creatures Discworld 1 Discworld Noir In The Hunt Edytowane 15 listopada 20213 l przez GearsUp
Opublikowano 15 listopada 20213 l Wzmacniam kandydatury Darkstalkers 3 oraz Discworld Noir. Saturn: Virtua Fighter 1 - jedna dwóch przełomowych dla gatunku gier (wraz z Street Fighter 2) Virtua Fighter 2 Fighting Vipers Last Bronx Manx TT Panzer Dragoon Clockwork Knight 1,2 Sega Rally Die Hard Arcade Golden Axe: The Duel Nights Into Dreams X-Men vs Street Fighter X-men: Children of the Atom Saturn Bomberman Cyberbots: Full Metal Madness Fatal Fury 3: Road to the Final Victory Quake 1 Sega Touring Car Championship Sega Worldwide Soccer 97/98 Sonic 3D Blast
Opublikowano 15 listopada 20213 l 7 godzin temu, ciwa22 napisał: Panie Kmiocie, wpłacę 50 polskich złotych na podany przez Pana numer konta za ogarnięcie 256 opcji. Pozdrawiam. Chyba poszedł przelew : )
Opublikowano 15 listopada 20213 l Autor Żarty, żartami, ale poważnie biorę pod uwagę listę 256, widząc jak temat płonie xd Więcej roboty, ale mniej dylematów. Po co mamy decydować, kogo wyrzucić? Oktagon zweryfikuje. 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Strasznie trudno wybrać te 10 tytułów, bo świetnych gier jest o wiele więcej, no ale niech będzie. Gdybyś nie zauważył, to limit 10 tytułów na użytkownika dawno upadł i rozwalił sobie ryj, więc nie krępuj się i dawaj więcej jak masz. Dla mnie to zawsze jakaś informacja i dane. Myślałem o jakiejś formie pre-eliminacji, w celu wybrania tych max dwóch tytułów, które będą najgodniej reprezentować całe serie. Może ankieta w tym temacie? Byłoby jasno i klarownie. W sensie bierzemy serię, rozbijamy ją na kolejne odsłony i je poddajemy głosowaniu. Jedna, ewentualnie dwie najlepsze wchodzą na listę. Wiele serii ma 3-4 części w piątej generacji i trzeba je jakoś solidnie wyselekcjonować. Co myślicie?
Opublikowano 15 listopada 20213 l Nie ma szans na 10 gier, daję listę (wersalikami, bo posiłkowałem się zestawieniem z netu, w moim wieku pamięć już zawodzi, a tak przynajmniej przypomniałem sobie sporo tytułów). Przy grach będących seriami wybierałem tę, która najbardziej mi pasowała, aby uniknąć powielania. 102 DALMATIANS: PUPPIES TO THE RESCUE (a jak! Zagrywałem się w to) AKUJI THE HEARTLESS ALIEN RESURRECTION BLOODY ROAR 2 BUGS BUNNY LOST IN TIME BUGS BUNNY & TAZ: TIME BUSTERS C-12 FINAL RESISTANCE CARMAGEDDON COLIN MCRAE RALLY 2.0 COOL BOARDERS 3 CRASH BANDICOOT 3: WARPED CRASH BASH CRASH TEAM RACING CROC 2 DANCE DANCE REVOLUTION DAVE MIRRA FREESTYLE BMX DESTRUCTION DERBY 2 DINO CRISIS 2 DRIVER F1 CHAMPIONSHIP SEASON 2000 FEAR EFFECT FIFA - ROAD TO WORLD CUP '98 FIGHTING FORCE 2 FRONT MISSION 3 GEKIDO - URBAN FIGHTERS GRAN TURISMO 2 HARVEST MOON - BACK TO NATURE ISS PRO EVOLUTION JACKIE CHAN'S STUNTMASTER KNOCKOUT KINGS 2001 KULA WORLD KURUSHI LEGACY OF KAIN - SOUL REAVER LIBEROGRANDE MATT HOFFMAN'S PRO BMX MEDAL OF HONOR METAL GEAR SOLID MICKEY'S WILD ADVENTURE MORTAL KOMBAT 4 MOTO RACER 2 MR. DRILLER NIGHTMARE CREATURES NO FEAR - DOWNHILL MOUNTAIN BIKING PORSCHE CHALLENGE RAYMAN 2 - THE GREAT ESCAPE READY 2 RUMBLE BOXING RESIDENT EVIL 3 - NEMESIS RIDGE RACER TYPE 4 ROAD RASH - JAILBREAK ROLLCAGE - STAGE II SHEEP, DOG 'N' WOLF SILENT HILL SLED STORM SPYRO 3 - YEAR OF THE DRAGON STREET SKATER 2 TEKKEN 3 TENCHU 2 TIME CRISIS TOMB RAIDER TOMBI! TONY HAWK'S PRO SKATER 2 V-RALLY 2 VIGILANTE 8 WIPEOUT 3 WWF SMACKDOWN! 2
Opublikowano 15 listopada 20213 l Autor No to podawać od razu serie, które wrzucamy (w sensie do preeliminacji) . Minimum trzy odsłony muszą mieć. Final Fantasy Resident Evil Crash Spyro Tomb Raider THPS Tekken Co tam jeszcze, bo ja tak na szybko. Edytowane 15 listopada 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 15 listopada 20213 l Autor Dobra, chuj, będę tworzył listę, to będę widział czego tam jest trzy i więcej. Chyba, ze macie jakieś nieoczywiste propozycje (jak powyższy Discworld) to dawać.
Opublikowano 15 listopada 20213 l MotoRacer ma 3 i możliwe, że Toca ma 3, bo ktoś podał trójkę. Przy Crashu kartingi i Crash Bash liczyłbym osobno, bo jednak inne gatunki.