Opublikowano 15 listopada 20213 l Autor Tak, tak, CTR i Crash Bash to zupełnie inne gatunki, więc przypadek podobny do Mariana w czwartej generacji. Ale platformówki są trzy, więc coś (najsłabsze ogniwo, albo dwa) trzeba będzie wyrzucić.
Opublikowano 15 listopada 20213 l 11 minut temu, Kmiot napisał: No to podawać od razu serie, które wrzucamy (w sensie do preeliminacji) . Minimum trzy odsłony muszą mieć. Final Fantasy Resident Evil Crash Spyro Tomb Raider THPS Tekken Co tam jeszcze, bo ja tak na szybko. Wipeout.
Opublikowano 15 listopada 20213 l Nooo, gdyby był Discworld, to będę głosował aż do następnej rundy, w której przegra To samo Parasite Eve zresztą. W jedno się tłukło na wagarach z jakimiś tam poradnikami, drugie człowiek zapamiętał jako straszniejsze niż jakieś sajlent hile czy inne urabury. Ile w tym prawdy dzisiaj, to nie wiem. No ale sentyment jest.
Opublikowano 16 listopada 20213 l W dniu 15.11.2021 o 17:30, Kmiot napisał: No to podawać od razu serie, które wrzucamy (w sensie do preeliminacji) . Minimum trzy odsłony muszą mieć. Final Fantasy Resident Evil Crash Spyro Tomb Raider THPS Tekken Co tam jeszcze, bo ja tak na szybko. Discworld Destruction Derby Street Fighter Mortal Kombat (Ultimate 3,Trilogy, 4) Ridge Racer Need for Speed Test Drive ale to już nisza jak zakładam Dla hardorowców: Battle Arena Toshinden, Army Men ISS Edytowane 17 listopada 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 20 listopada 20213 l Kiedy zaczniemy piątą generację Panie @Kmiot, bo to będzie najlepsza generacja ze wszystkich walk jakie na nas czekają?
Opublikowano 20 listopada 20213 l Autor 5 godzin temu, Faka napisał: Kiedy zaczniemy piątą generację Panie @Kmiot, bo to będzie najlepsza generacja ze wszystkich walk jakie na nas czekają? No standardowo - najwcześniej bezpośrednio po zakończeniu wcześniejszej gali (w tym przypadku Amiga), czyli za dwa tygodnie. O ile się wyrobimy, bo roboty z tym trochę jest. Dowody? Zrobiłem wstępną listę, uwzględniając przy tym WSZYSTKIE tytuły, które zostały tutaj wymienione oraz licząc ILE razy zostały wymienione. Stan na tę chwilę? 306 tytułów, z czego pewnie połowę wrzucił Ciwa22. Oczywiście część gier z autoamtu wyleci, choćby z racji limitu max dwóch gier z danego cyklu. Pełna lista do wglądu poniżej w spoilerze. Wyszczególniłem gry, które mają 3 i więcej głosów (te są uwzględnione w nawiasach), bo one już raczej z pewnością się dostaną na końcową listę. Z tym, że jeśli przekraczają limit max dwóch tytułów na serię, to i tak trzeba będzie coś wyrzucić, nawet jeśli ma 3 i więcej głosów. Od razu parę uwag: @Plugawy odrzuciłem Chrono Trigger, bo to czwarta generacja mimo, że miała swój port na PSX. @SlimShady dodałeś Worms. Armageddon czy World Party? Dodałem Twój głos na konto Armageddonu, ale jakby co to można zmienić. W dniu 14.11.2021 o 20:50, Ukukuki napisał: 24. Alone in the Dark Możesz uściślić o które AitD chodzi? Kwestia Metal Sluga. Pojawiły się tytuły: Metal Slug 3, Metal Slug X, Metal Slug Super Vehicle 001, a ponieważ się na tym nie znam, to proszę o potwierdzenie czy to są zupełnie inne części tych gier, czy coś w rodzaju ulepszeń, bo nie wiem jak je na liście traktować. Kwestia Spyro. Pojawił się tylko jeden głos na ten cykl (Spyro 3). Niedopatrzenie, czy ja już nie ogarniam? xd @ciwa22 na następną generację nakładam na Ciebie limit 20 tytułów, mimo, że pozostałych użytkowników on nie dotyczy. Ale oni najwyraźniej znają umiar xd Ciwa22 sprytnie starał się przepchnąć Klonoa wrzucając ją na listę dwa razy. A ti ti gagatku. Moje czujne oko to wychwyciło. Tomb Raidery profilaktycznie wrzucił wszystkie, choć doskonale wie, że mogą wejść tylko dwa. Efekt jest taki, że mógłby równie dobrze w ogóle ich nie wrzucać, bo w stanie głosów na konkretne części to nic nie zmieniło (żadna nie zyskała przewagi, status quo). Parę tytułów wprowadziłem na listę, choć na moje czucie one bardziej się nadają do edycji PC. Konkretnie chodzi mi o Civilization 2, Myst i Theme Hospital. Dacie znać co myślicie - nadają się do generacji konsolowej? W ogóle polecam sobie przejrzeć propozycje od Ciwy22, bo chwilami mózg rozjebany xd W dniu 15.11.2021 o 14:40, ciwa22 napisał: Boku no Natsuyasumi A prosiłem o rozsądek? Prosiłem? Spoiler 007: Tommorow Never Dies 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue 1080 Snowboarding (2) 40 Winks (2) Aconcagua Akuji the Heartless (2) Alien Resurrection (4) Alien Trilogy (2) Aliens vs. Predator [Jaguar] Alone in the Dark Alone in the Dark 4: The New Nightmare (4) Alundra (2) Amerzone Apocalypse (2) Ark of Time Atlantis: Lost Tales Aztec: The Curse in the Heart of City of Gold Banjo Kazooie (3) Bishi Bashi Special Bloodlines Bloody Roar (3) Bloody Roar 2 (3) Boku no Natsuyasumi Bomberman World Breath Of Fire 3 Breath Of Fire 4 (2) Broken Sword (2) Broken Sword 2 Bugs Bunny: Lost in Time (2) Bugs & Taz: Time Busters Bushido Blade Bushido Blade 2 C-12: Final Resistance Capcom vs SNk: Pro Carmageddon Castlevania: Symphony of the Night (5) Chrono Cross (2) Civilization 2 Clockwork Knight Clockwork Knight 2 Colin McRae Rally Colin McRae Rally 2.0 (4) Conker’s Bad Fur Day (4) Cool Boarders 2001 Cool Boarders 3 (2) Crash Bandicoot (3) Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back Crash Bandicoot 3: Warped (6) Crash Bash (4) Crash Team Racing (7) Croc 2: Kingdom of the Gobbo’s Cyberbots: Full Metal Madness D Dance Dance Revolution Darkstalkers 3 (2) DarkStone Dave Mirra Freestyle BMX Daytona CE Dead or Alive (2) Destruction Derby (2) Destruction Derby 2 (4) Destruction Derby Raw Diddy Kong Racing (2) Die Hard Arcade (2) Dino Crisis (4) Dino Crisis 2 (6) Discworld Discworld 2 Discworld Noir (2) Donkey Kong 64 Dragon Ball Final Bout GT Dragon Quest 7 Driver (7) Driver 2 Duke Nukem 3d (2) Dungeons & Dragons: Tower of Doom Echo Night ECW: Hardcore Revolution Ehrgeiz Emperors New Groove Exhumed F1 Championship Season 2000 Fatal Fury 3: Road to the Final Victory Fear Effect (4) Fear Effect 2: Retro Helix (4) Fifa 98 Fifa Road to World Cup 98 (2) Fifa 99 Fighting Force Fighting Force 2 Fighting Vipers Final Fantasy 7 (3) Final Fantasy 8 (3) Final Fantasy 9 (2) Final Fantasy Tactics Front Mission 3 (4) Future Cop LAPD Galerians Garou Densetsu: Dominated Mind Gekido: Urban Fighters (2) Gex: Enter the Gecko Golden Axe: The Duel GoldenEye (3) Gran Turismo (3) Gran Turismo 2 (8) GTA 2 (4) Guardian's Crusade Guilty Gear (2) Harvest Moon: Back to the Nature Heart of Darkness Hercules (2) Hexen Hogs of War House of the Dead In the Hunt (3) Incredible Crisis International Superstar Soccer Pro 98 ISS Pro Evolution (2) ISS Pro Evolution 2 (2) Jackie Chan Stuntmaster (4) Jet Moto 3 Jumping Flash Kensei: Sacred Fist Klonoa Knockout Kings Knockout Kings 2000 Knockout Kings 2001 Kula World (2) Kurushi (2) Last Bronx Legacy of Kain: Soul Reaver (6) Legend of Mana LiberoGrande (2) Little Big Adventure Lomax (2) Lost World: Jurassic Park LSD Manx TT Superbike (2) Mario Kart 64 (3) Mario Golf Mario Party Mario Tenis Marvel Vs Street Fighter Matt Hoffman’s Pro BMX Medal of Honor (3) Medal Of Honor Underground Medievil (5) Medievil 2 Metal Gear Solid (12) Metal Slug X Metal Slug 3 Metal Slug Super Vehicle 001 Mickey’s Wild Adventure Micro Machines V3 Micro Maniacs Mizzurna Falls Mortal Kombat 4 (2) Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero Mortal Kombat Trilogy Moto Racer (2) Moto Racer 2 (2) Moto Racer World Tour Mr. Bones Mr. Driller MTV Snowboarding MTV Pure Ride Myst NBA Live 99 Need For Speed (2) NFS 3: Hot Pursuit NFS 4: High Stakes NFS Porsche Unleashed Nightmare Creatures (4) Nightmare Creatures 2 (2) Nights Into Dreams (3) No Fear Downhill Mountain Biking (2) Oddworld: Abe's Oddysee (2) Oddworld: Abe's Exoddus (2) Overboard Pandemonium Panzer Dragoon (2) Paper Mario (2) Parappa The Rapper (2) Parasite Eve (4) Parasite Eve 2 (3) Perfect Dark (4) Point Blank Pokemon Gold/Silver [GBC] (2) Porsche Challenge (2) Poy Poy Poy Poy 2 Primal Rage Puyo Puyo Sun Quake Quake 2 (3) Quake 64 Racing Lagoon Rage Racer Rally Cross Rally Cross 2 Rampage World Tour Rapid Racer Rayman Rayman 2: The Great Escape (2) Ready 2 Rumble (3) Ready 2 Rumble: Round Two Real Bout Fatal Fury Resident Evil (4) Resident Evil 2 (4) Resident Evil 3: Nemesis (6) Ridge Racer Type 4 (3) Rival Schools Riven Road Rash Road Rash 3D Road Rash Jailbreak (3) Rogue Squadon Rogue Trip Rollcage: Stage II Saga Frontier Saga Frontier 2 Samurai Shodown 3 Samurai Shodown 4 (2) Saturn Bomberman (2) Sega Rally (2) Sega Touring Car Championship Sega Worldwide Soccer 97/98 Shadow Man Sheep, Dog and Wolf (3) Silent Hill (8) Sled Storm (3) Sonic 3D Blast Soul Blade (3) Spider-Man (4) Spyro the Dragon 3: Year of the Dragon Star Ocean: The Second Story Star Wars: Dark Forces Star Wars Episode I: Jedi Power Battles Star Wars Episode I Racer Street Fighter Alpha Street Fighter Alpha 3 (3) Street Fighter EX Plus Alpha Street Fighter EX Plus Alpha 2 Street Fighter the Movie Street Skater 2 Super Mario 64 (7) Super Mario Bros Deluxe Super Puzzle Fighter II Turbo Super Smash Bros Syphon Filter 2 (2) Tales of Destiny 2 Tarzan (2) Team Buddies Tekken Tekken 2 Tekken 3 (10) Tenchu : Stealth Assassins (2) Tenchu 2 The Legend Of Zelda: Majora's Mask The Legend of Zelda: Ocarina of Time (6) The Legend of Zelda: Oracle of Ages/Seasons [GBC] Theme Hospital This is Football Time Crisis TOCA Touring Car Championship TOCA World Touring Cars (TOCA 3) Tomb Raider (6) Tomb Raider 2 (5) Tomb Raider 3 (2) Tomb Raider 4 Tombi! (3) Tony Hawk’s Pro Skater (2) Tony Hawk’s Pro Skater 2 (8) Total NBA 97 Turok 2: Seeds of Evil (2) Twisted Metal (2) Ultimate Mortal Kombat 3 V-Rally V-Rally 2 (3) Vagrant Story (4) Valkyrie Profile Vampire Hunter: D Vib-Ribbon (2) Vigilante 8 (2) Vigilante 8 2nd Offense (4) Virtua Cop 2 Virtua Fighter Virtua Fighter 2 (4) Wargames Warzone Wave Race 64 WCW Mayhem WCW/NWO Revenge Wild 9 Wipeout 2097 Wipeout 3 (2) Worms Armageddon (4) Worms World Party (2) WWF SmackDown! WWF SmackDown! 2 (3) WWF Wrestlemania X-men: Children of the Atom X-Men Mutant Academy X-Men Mutant Academy 2 X-Men vs Street Fighter Xenogears (3) Edytowane 20 listopada 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 20 listopada 20213 l 2 minuty temu, Kmiot napisał: Stan na tę chwilę? 306 tytułów Ok czyli brakuje jeszcze 206, myślę, że damy radę tyle podać.
Opublikowano 20 listopada 20213 l @Kmiot Chodziło o jedynkę, ale jak rywalizuje już w amidze, to niech będzie Armageddon.
Opublikowano 20 listopada 20213 l Pomoge ci troche Kmiot i napisze, ze Tomb Raidera 3 mozesz smialo wyje.bac bo to najgorsza czesc z tych kanciastych. Nie ma sprawy.
Opublikowano 20 listopada 20213 l Za to Tomb Raider The Last Revelation (to jest 4) to najlepszy Tomb Raider jaki wyszedł w erze PSX'a.
Opublikowano 20 listopada 20213 l Autor 9 minut temu, Square napisał: Ok czyli brakuje jeszcze 206, myślę, że damy radę tyle podać. Wiem, że jesteś Adminem, ale najebać Ci... głupot do głowy? Wiesz ile czasu mi zeszło na samo spisanie tych propozycji? 8 minut temu, SlimShady napisał: @Kmiot Chodziło o jedynkę, ale jak rywalizuje już w amidze, to niech będzie Armageddon. No raczej. Kto by głosował na klasyczne, jak jest Armageddon xd Otrząśnij się. 5 minut temu, Mejm napisał: Pomoge ci troche Kmiot i napisze, ze Tomb Raidera 3 mozesz smialo wyje.bac bo to najgorsza czesc z tych kanciastych. Nie ma sprawy. I tak planuję jeszcze zorganizować tutaj jakąś ankietę, by mieć ogólny przegląd sytuacji, które gry z serii są najbardziej warte startu. Tylko muszę to sobie rozpisać xd
Opublikowano 20 listopada 20213 l Numery: 1, 10 (pokrywa się z 11), 44, 71, 90, 107, 123, 158, 220, 244 i 292 ograłem i to są słabe z porywami do średnich gry. Dla jakiś Fif, Destruction Derby czy Knockout Kings chyba starczy po jednym miejscu dla najlepszej części. Nie ma Twisted Metal 2 a jest Twisted Metal 1? A z TRów na pewno bym zostawił 2 (bo to najlepsza klasyczna część) i pewnie 3 (za różnorodność). 4 miała tylko jedną miejscówkę, a jedynka dostała świetny remake w kolejnej generacji. FF8 dostał tyle głosów chyba tylko za intro bo cały system (od walki, przez rozwój, nielimitowane limit breaki, skalowanie przeciwników) był tragiczny.
Opublikowano 20 listopada 20213 l 31 minut temu, Kmiot napisał: Możesz uściślić o które AitD chodzi? O jedynkę ale jak są inne części w propozycjach to może głos iść na nie. 32 minuty temu, Kmiot napisał: Kwestia Metal Sluga. Pojawiły się tytuły: Metal Slug 3, Metal Slug X, Metal Slug Super Vehicle 001 Poprzednie części juz były w poprzedniej generacji wiec zostaw 3. 33 minuty temu, Kmiot napisał: Parę tytułów wprowadziłem na listę, choć na moje czucie one bardziej się nadają do edycji PC. Konkretnie chodzi mi o Civilization 2, Myst i Theme Hospital. Dacie znać co myślicie - nadają się do generacji konsolowej? Nie oszukujmy się w konsolowej edycji odpadną w pierwszej rundzie. Jest sporo propozycji wiec ze spokojem można je zostawić na PC edycje.
Opublikowano 20 listopada 20213 l Autor 24 minuty temu, łom napisał: Numery: 1, 10 (pokrywa się z 11), 44, 71, 90, 107, 123, 158, 220, 244 i 292 ograłem i to są słabe z porywami do średnich gry. Tam jest wiele słabych gier, ale na tę chwilę nie fatygowałem się z ich oceną. Po prostu spisałem propozycje. Wiadomo, że ogrom z nich odpadnie i nie pojawi się na ostatecznej liście, bo szkoda na nie czasu. To już ta generacja, gdzie czasami sentyment jednego użytkownika trzeba będzie poświęcić i odrzucić jego ofertę. 27 minut temu, łom napisał: Dla jakiś Fif, Destruction Derby czy Knockout Kings chyba starczy po jednym miejscu dla najlepszej części. Też tak myślę. Generalnie tak myślę o wielu cyklach. Tylko niewiele serii bym obdarzył przywilejem dwóch tytułów na liście, ale zobaczymy jak się to ukształtuje na koniec. 30 minut temu, łom napisał: Nie ma Twisted Metal 2 a jest Twisted Metal 1? Nikt nie podał. Albo ja się machnąłem. Ale z tego wynika, że TM ogólnie pojawiło się zaledwie dwa razy. A np. Vigilante w sumie 6 razy. Wciąż czekam na propozycje, można dokładać. To tylko lista robocza na ten moment. 29 minut temu, Ukukuki napisał: O jedynkę ale jak są inne części w propozycjach to może głos iść na nie. No z tego wynika, że jedynka nie wystartuje (pewnie w edycji PC będzie miała więcej szans), więc przeniosę Twój głos na AitD4? czy zostawić i liczymy na więcej ofert? 31 minut temu, Ukukuki napisał: Nie oszukujmy się w konsolowej edycji odpadną w pierwszej rundzie. Jest sporo propozycji wiec ze spokojem można je zostawić na PC edycje. Myślę podobnie.
Opublikowano 20 listopada 20213 l A to rozważasz te 256 w ogóle? Jak wspomniałem, na pierwotną ankietę pewnie znajdzie się chętny w razie czego. A zawsze można też podzielić na kilka osób.
Opublikowano 20 listopada 20213 l 1 minutę temu, Kmiot napisał: Też tak myślę. Generalnie tak myślę o wielu cyklach. Tylko niewiele serii bym obdarzył przywilejem dwóch tytułów na liście, ale zobaczymy jak się to ukształtuje na koniec. Ja bym tak potraktował wszystkie serie sportowe, wyścigowe czy nawet bijatyki a po 2 części przeznaczył na serie które czymś się różniły między kolejnymi częściami i ciężko by było wybrać jeden najlepszy tytuł z serii. Tytułów których chyba brakuje a byłem pewny że ktoś wymieni: Twisted Metal 2 (lepszy od jedynki) G-Darius Einhander Motorhead Ace Combat 3 (ewentualnie 2 ale 3jka lepsza) Suikoden 2 Legend of Dragoon Blood Omen: Legacy of Kain Die Hard Trilogy
Opublikowano 20 listopada 20213 l Autor 8 minut temu, Square napisał: A to rozważasz te 256 w ogóle? Jak wspomniałem, na pierwotną ankietę pewnie znajdzie się chętny w razie czego. A zawsze można też podzielić na kilka osób. Rozważam i widząc aktualny stan listy w zasadzie to przesądzam. Ankietę ogarnę (rozłożę ją sobie na raty, bo wprowadzić ją za jednym zamachem to znój). Pytanie, czy forum ogarnie 128 pytań w ankiecie? Czy użytkownicy ogarną 28 pytań w ankiecie? Czy moze lepiej to rozłożyć na dwie raty? W sensie najpierw 64 pytania jednej strony drabinki, po tygodniu drugie 64 pytań z drugiej strony drabinki, a potem już lecimy z klasyką. 1 minutę temu, łom napisał: Suikoden 2 Kurwa, Suikodenów nie było. Nawet nie skojarzyłem. Ja pierdolę. CO JEST Z WAMI? SUIKODENÓW NIE DALIŚCIE? Ja rezygnuję.
Opublikowano 20 listopada 20213 l 50 minut temu, Kmiot napisał: No z tego wynika, że jedynka nie wystartuje (pewnie w edycji PC będzie miała więcej szans), więc przeniosę Twój głos na AitD4? czy zostawić i liczymy na więcej ofert? Jak dla mnie spoko, moze być 4. co do liczby gierek, tnijmy do 128. Nie wiem czy wiecej ma sens.
Opublikowano 20 listopada 20213 l 13 minut temu, Ukukuki napisał: Jak dla mnie spoko, moze być 4. co do liczby gierek, tnijmy do 128. Nie wiem czy wiecej ma sens. Też bym był za tym, żeby też organizator miał mniej roboty, ale jest jeden problem, który RE jest najlepszy: 1, 2, czy 3?
Opublikowano 20 listopada 20213 l Autor 2 minuty temu, GearsUp napisał: No miała być dodatkowa ankieta dla wieloseryjnych gierek Będzie. Spokojnie, dopiero ogarnąłem ogólną listę. Mam też życie. Mierne, bo mierne, ale jednak.
Opublikowano 21 listopada 20213 l 4 godziny temu, Kmiot napisał: Kwestia Spyro. Pojawił się tylko jeden głos na ten cykl (Spyro 3). Niedopatrzenie, czy ja już nie ogarniam? xd W takim razie ode mnie głos na Spyro 2.
Opublikowano 21 listopada 20213 l Rollcage, G-Police. Nie grałem (tzn. demka tylko), ale chyba wypada żeby chociaż były wspomniane (dla potomnych czy coś) jako "sztosy tamtej ery". No nie lada gratka zebrać to wszytko do kupy i 60 czy ile tam % wywalić. No i @łom słuszna uwaga z Ace Combat. Już obojętnie, która cześć (jedynkę to na pamięć znałem), ale AC to przecież jedna z serii definiujących pierwszą sonkę, no musi być :). Jeżeli jeszcze to ma jakieś znaczenie, to "wzmacniam" kandydaturę Ace Combat :]. btw. wcale nie liczę, że to dostanie się do bitwy, ale... Soviet Strike, grał ktoś? Też było grane na pamięć (brak memorki), i choć podobne naloty w serii JustCause zawsze przwoływały mi wspomnienia z Soviet Strike z PSX, to nie pogniewał bym się nakiś współczesny remake czy innego indora, który by odświeżył ten typ rozgrywki. Rzut izometryczny, współczesna grafa i zaawansowana jak tylko się da fizyka zniszczeń. Desert, Soviet czy tam Nuclear Strike, no jak tam zwał, po prostu brakuje takich gierek :). Edytowane 21 listopada 20213 l przez alb84
Opublikowano 21 listopada 20213 l Jeszcze dwóch gier mi brakuje: Colony Wars: Vengeance (czyli 2jka, jest też Red Sun ale nie grałem i nie wiem czy lepsza) Grandia