Skocz do zawartości

Temat ogólny.

Featured Replies

Opublikowano
6 godzin temu, alb84 napisał:

Soviet Strike, grał ktoś? Też było grane na pamięć (brak memorki), i choć podobne naloty w serii JustCause zawsze przwoływały mi wspomnienia z Soviet Strike z PSX, to nie pogniewał bym się nakiś współczesny remake czy innego indora, który by odświeżył ten typ rozgrywki. Rzut izometryczny, współczesna grafa i zaawansowana jak tylko się da fizyka zniszczeń. Desert, Soviet czy tam Nuclear Strike, no jak tam zwał, po prostu brakuje takich gierek :).

Miałem, grałem - cudna gierka. I też grałem bez memorki. xD Ratowanie wojaków, walki powietrzne, z czołgami, wyrzutniami... Miód. I ta destrukcja otoczenia... :obama:

Edytowane przez Snake_Plissken

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 31,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Powiem Wam, dziwne uczucie. Tak wstać rano w sobotę i uświadomić sobie, że nie mam już kolejnej rundy do uruchomienia. Z plebiscytami ruszaliśmy pod koniec września 2021, więc minęło już 10 miesięcy,

• Jedna z moich ulubionych er gamingu, ciężko będzie wytypować 10. Oczywiście dostępne wszystko z NESa bo umówmy się jak cała lista gierek na ten system to cała również te po 1990 bo już wyżej kilka gie

Opublikowano
10 godzin temu, alb84 napisał:

Rollcage, G-Police

Bardzo dobre gierki. Szczegolnie g-police.

Opublikowano
  • Autor

Dobra, dodałem ankietę do serii wieloczęściowych. Ankieta jest wielokrotnego wyboru, więc możecie zaznaczyć więcej niż jeden tytuł (ale nie zaznaczajcie wszystkich, bo to bez sensu i nic nam nie powie). Dodatkowo wrzuciłem kilka serii dwuczęściowych, które są dość zbliżone jakościowo oraz głosowo, by wysondować, którą w razie czego wybrać. Te ankiety nie są wielokrotnego wyboru, więc trzeba wybrać jedną grę.

Zaznaczam, że ta ankieta jest tylko w celach badawczych i jej wyniki nie będą w żaden sposób wiążące czy decydujące. To znaczy mogą takie być, ale nie muszą. Zawsze będę przedkładał argumenty w tej dyskusji, nad surowe głosowanie, więc nie przejmujcie się tym zbytnio, na co zagłosować. Szczególnie w tych dwuczęściowych seriach może się okazać, że na listę dostaną się obie, albo żadna. To, że dana seria jest w ankiecie jeszcze nic nie znaczy. To po prostu taka nasza podpórka, z której skorzystamy, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Dorzuciłem też ankietę w sprawie DOOMa, bo akurat miał on całkiem zgrabne porty na tej generacji DOOM/DOOM2/DOOM64. Myślę, że spokojnie znajdzie się miejsce dla jednego, albo nawet dwóch?

3 godziny temu, frankfuter napisał:

@Kmiot a może jeszcze ape escape?

Doda się, doda. Lista jest wciąż w fazie tworzenia i rozwoju.

Opublikowano

W 15. sa 3 pozycje ale jeden wybor.

I niestety trzeba zawsze cos zaznaczyc.

Opublikowano
  • Autor

Poprawiłem 15.

Dodałem też opcję neutralną do każdego pytania.

Opublikowano

Zeby glosowac za BoF 3 zamiast 4 to naprawde trzeba nie zagrac w czworke. Jak Kmiot juz dodal neutralna opcje to proponuje zaglosowac jeszcze raz i jak ktos nie gral w gry z danego zestawienia to wybrac obojetnie/nie wiem. Podbna sytuacja z Road Rash i Medal of Honor. A Dino Crisis bym wywalil z glosowania i przepchnal obydwie czesci bo to rozne gry sa gameplayowo.

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Plugawy napisał:

A Dino Crisis bym wywalil z glosowania i przepchnal obydwie czesci bo to rozne gry sa gameplayowo.

Szczerze mówiąc taki mam plan, niezależnie od wyników ankiety. Ale tak jak pisze, to tylko w celach badawczych i może, ale nie musi się przydać.

Podobny zamysł mam z Bugsem ("dwójka" dokłada opcjonalny co-op i to wiele zmienia), oraz chciałbym, aby Tombi! wszedł w obu wariantach, bo różnią się na wielu płaszczyznach, a i tak obie uwielbiam.

Opublikowano

Zagłosowałem. Przy serii Fifa oddałem głos na Road To World Cup 98 zgadując, że chodziło o grę World Cup 98, bo Road To World Cup to był podtytuł Fifa 98, która znajduje się wyżej 

Opublikowano

Ototo, zapomnialem tego napisac, ze zabraklo wlasnie WC98, reszta w tym roku sie nie liczy.

Opublikowano
  • Autor

Chuj z tą Fifą, ustalimy to przy okazji, bo już sam się pogubiłem ile ich było w tamtym roku i która jaki podtytuł miała.

Opublikowano

Fifa 98 Road to World Cup

World Cup 98

Tylko ta druga sie liczy.

Opublikowano

Ja się juz zaczynam gubić. A tak poza tym jak możecie głosować na Road Rash Jailbreak jak to jest jedna z gorszych części tej gry i udupiła świetną serię. Gorsza jest już tylko 64.

Opublikowano

Genialny soundtrack, tryb multiplayer (+ jazda w koszu), tryb policjanta, masa broni i ataków, to tak na szybko.

Opublikowano

Jak już ktoś wspomniał przy Dino Crisis 1 i2  to są zupełnie inne gatunki. Jedynka survival horrorw stylu Residenta a 2 to gierka akcji wesoła. Podobnie jest z Alienami że to jednak bardzo różne gierki są.

Plus widziałem listę z głosami w nawiasach to dodaję swoje typy.

Marvel vs Capcom

Silent Hill

Hellnight

Moonlight Syndrome

Persona 2

Revelations: Persona

Front Mission 3

Tenchu 2

Galerians

Clock Tower

Alone in the Dark  new nightmare

Opublikowano

A w liście znalazła się taka gierka Future Cop: LAPD, bo już nie pamiętam?

Opublikowano

Z tych głosowań można łatwo wyciągnąć wnioski, które gierki łatwo odpadną w 1 rundzie. Jak jakaś gierka ma 15 głosów na nie wiem/obojętne to można zakładać, że ten kto tak zagłosował nie kojarzy żadnej z jej części.

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, GearsUp napisał:

Z tych głosowań można łatwo wyciągnąć wnioski, które gierki łatwo odpadną w 1 rundzie. Jak jakaś gierka ma 15 głosów na nie wiem/obojętne to można zakładać, że ten kto tak zagłosował nie kojarzy żadnej z jej części.

Niby tak, ale dużo zależy od pary i drabinki. To jest w jakimś sensie loteria, więc nie wysnuwałbym żadnych wniosków na podstawie tej ankiety, gdzie cykl rywalizuje sam ze sobą.

Opublikowano

Ja dawałem obojętnie tam, gdzie mi bez różnicy, która część bo nie jestem przywiązany. Taki głos nie musi oznaczać braku znajomości lub tego czy coś się ograło. Nie w każdej serii ma się ulubioną część.  Mogę dać teraz nie wiem a w drabince wygra u mnie z czymś co mnie kompletnie nie obchodzi. Taka maga tego typu plebiscytów.

Edytowane przez Dante

Opublikowano

Czy na PSX ktoś wrócił do innej części niż Tekken 3? Chyba szkoda miejsca na 1 i 2.

Fighting force 2 nie ma świetnego coopa, więc 1>2.

A z Zeld to może lepiej zostawić OoT i z gameboya część, będzie bardziej różnorodnie :D

Do dodania jeszcze przypomniało mi się o :

Einhander

Policenauts (nie mówcie że jest limit jednej gry mistrza kojimy :sapek:)

Opublikowano

Dino Crisis > Dino Crisis 2.

Na pierwszy rzut oka różnica jak między Ósmym Pasażerem Nostromo a Decydującym Starciem, jednak w przypadku grania w drugą część Dino Crisis miałem wrażenie, że akcji jest tu zdecydowanie za dużo. No i była bardzo krótka.

Cool Boarders to zdecydowanie 3 - fajne postacie, przyjemne trasy i wygodne sterowanie. No i na koniec ucieczka przed lawiną. :D

Road Rash to przede wszystkim 3D. Całą grę potrafiłem przejść bez memorki w swoim czasie, a przez długość tras to miałem wręcz wrażenie, że gram w jakiś open world. :obama: Te walki podczas wyścigów, podbieranie broni, kraksy... :banderas: