Opublikowano 6 grudnia 20213 l Gamecube: 1080 Avalanche Resident Evil Remake Mario Kart Double Dash Donkey Konga Doshin the Giant Smash Bros Melee Dreamcast: Street Fighter 3: Third Strike Marvel vs Capcom 2 Capcom vs SNK 2 Garou: Mark of the Wolves King of Fighters 2002 Gulity Gear X Crazy Taxi Soul Calibur 1 Resident Evil Code Veronica Shenmue Seaman Virtua Tennis 2 Demolition Racer: No Exit Tokyo Bus Guide Bomberman Online Ooga Booga Ecco the Dolphin Project Justice Re-volt Sonic Adventure 1 Outttrigger Looney Tunes: Space Race Power Stone Zombie Revenge Test Drive: Le Mans X-BOX: Amped 2 Halo 1 Ninja Gaiden Black DOA 3 Top Spin 2 Kung fu Chaos Jade Empire Edytowane 6 grudnia 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Xbox - nie miałem PS2 - Silent Hill 3 GC - Resident Evil 4 (GOTG oczywiście), Eternal Darkness,
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Z 5 generacją jest kocioł.. tutaj będzie chyba jeszcze gorzej Lecimy... chociaż na pewno o czymś zapomnę... Gran Turismo 3 Gran Turismo 4 FlatOut 2 Midnight Club 3: DUB Edition NFS: Hot Pursuit 2 (tylko wersja na PS2, reszta była od innego developera) NFS: Underground (1) Final Fantasy X ICO Shadow of the Colossus Tony Hawk's Pro Skater 3 Tony Hawk's Pro Skater 4 Tekken 4 (konktrowersyjna część... miała swoje wady, ale był niezły Tekken Force w 3D iw kwestii designu AV najlepsza część po T3) Tekken 5 (za rozbudowanie) Soul Calibur 2 SSX Tricky SSX 3 Silent Hill 3 Resident Evil 4 GTA 3 (za rewolucję) GTA Vice City (za klimat) GTA San Andreas (za potęgę) Devil May Cry (ewentualny decydujący głos na część pierwszą) Devil May Cry 3 God of War God of War 2 Burnout 3: Takedown Mortal Kombat: Deadly Alliance Onimusha 2 Onimusha 3 Jak and Daxter: The Precursor Legacy Jak II Ratchet & Clank 2 Ratchet & Clank 3 TimeSplitters 2 Guitar Hero Guitar Hero 2 Guitar Hero 3 Pro Evolution Soccer... chyba 5. Dragon Ball Z: Budokai 3 Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 Fahrenheit Driver: Parallel Lines Prince of Persia: Sands of Time Zone of Enders: The 2nd Runner Maximo Dead or Alive 3 Stuntman
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Oj tu będzie trudno GameCube: Eternal Darkness Animal Crossing Killer 7 Resident Evil 4 The Legend of Zelda: The Wind Waker Xbox: Otogi Jade Empire Kotor Jet Set Radio Future PS2 Reszta: Silent Hill 2 Forbidden Siren 2 Project Zero 2 Dark Chronicle Rogue Galaxy Kessen III NBA Street 2 SSX 3 TimeSplitters 2 Onimusha 3 Shadow Hearts Xenosaga Shinobido: Way of the Ninja Tenchu 3 Ratchet & Clank 2/3 Katamari Damacy Valkyrie Profile 2 Tak wstępnie. Resztę dopiszę w kolejnym poście
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Cieszę się, że PES5 cieszy się dużą popularnością, najlepsza piłeczka tamtej generacji, choć w trójeczkę też się z kumplami zagrywaliśmy, wspaniałe czasy. Edytowane 6 grudnia 20213 l przez zdrowywariat
Opublikowano 6 grudnia 20213 l 1. Resident Evil 4 2. Tekken 5 3. Black 4. Ratchet & Clank 3 Up Your Arsenal 5. Burnout 3: Takedown 6. Killzone 7. Viewtiful Joe 8. GTA 3 9. GTA San Andreas 10. Final Fantasy X 11. God Of War 12. Medal of Honor Frontline 13. Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King 14. Jak X: Combat Racing 15. Jak 3 16 Jak 2 17. Half Life (?)
Opublikowano 6 grudnia 20213 l Autor 18 godzin temu, kotlet_schabowy napisał: The Sims (pogubiłem się, czy w końcu PC jest osobno, więc wrzucam) Black & White (j.w.) Aliens vs. Predator 2 (j.w.) Half Life 2 10 godzin temu, Pupcio napisał: Gry z pcta osobno? Gry, które wyszły tylko na PC odpadają z całą pewnością (w planach jest osobna edycja only PC ex). Ale jak miała port na konsole, którego nikt nie musi się wstydzić, to jest opcja wrzucić grę do generacji. Póki co propozycje Kotleta wpisałem, najwyżej się usunie. 11 godzin temu, Square napisał: Nie za szybko te przygotowania? Został około miesiąc do zakończenia Czwartej Generacji, więc IMO w sam raz. Najwyżej będziemy gotowi wcześniej. Ostatnio z piątą generacją trochę zaspałem i kończyliśmy listę w pośpiechu. 9 godzin temu, ciwa22 napisał: Seaman Ciebie chyba kręci jak wypierdalamy na koniec Twoje gry z listy xd Edytowane 6 grudnia 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 6 grudnia 20213 l 56 minut temu, Kmiot napisał: Ciebie chyba kręci jak wypierdalamy na koniec Twoje gry z listy xd Jestem koneserem wzbogacania bazy gier do końcowego wypierdolenia o absolutne pewniaki. Mniej zagwozdek - szybciej ruszymy z głosowaniem. Edytowane 6 grudnia 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 6 grudnia 20213 l 48 minut temu, ciwa22 napisał: Jestem koneserem wzbogacania bazy gier do końcowego wypierdolenia o absolutne pewniaki. Mniej zagwozdek - szybciej ruszymy z głosowaniem. Mnie się wydaje, że właśnie dodajesz roboty, przez co opóźniasz głosowanie.
Opublikowano 6 grudnia 20213 l 17 minut temu, zdrowywariat napisał: Mnie się wydaje, że właśnie dodajesz roboty, przez co opóźniasz głosowanie. Rozumiem, że to poważne ustosunkowanie się do niezbyt poważnej wypowiedzi. Przepraszam wszystkich mniej cierpliwych głosujących za swoje niezbyt popularne typy
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 10 godzin temu, ciwa22 napisał: Rozumiem, że to poważne ustosunkowanie się do niezbyt poważnej wypowiedzi. Przepraszam wszystkich mniej cierpliwych głosujących za swoje niezbyt popularne typy Nie no spoko, wrzucaj ile chcesz chodząca encyklopedio gier :).
Opublikowano 7 grudnia 20213 l Autor Ciwa pozytywnie zajarany zabawą, więc trzeba mu wybaczyć. I nie ma możliwości, żeby ktokolwiek i cokolwiek opóźniał, bo na nikogo nie czekamy.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 7 godzin temu, zdrowywariat napisał: Nie no spoko, wrzucaj ile chcesz chodząca encyklopedio gier :). Miłośnik spuścizny "piątejplusdreamcasta", ni mniej, ni więcej. No dobra, dołożę to GTA (Vice Andreas). PS2 (multiplatformy): Tekken Tag Tournament Soul Calibur 3 Silent Hill 2 God of War Dragon Quest 8 Twisted Metal Black Devil May Cry 1 ICO Dragon Ball Z: Budokai Dragon Ball Z: Tenkaichi Budokai Katamari Damacy Mortal Kombat Deception Mortal Kombat Shaolin Monks Tekken 4 Tony Hawk Pro Skater 3,4 Shaun Palmer Pro Snowboarding Project Zero/Fatal Frame 1 Pro Evolution Soccer 3 Sly 1,2 Time Splitters (którykolwiek) Singstar Dead or Alive 2 Tomb Raider: Anniversary Fahrenheit Manhunt Motorstrom Arctic Edge Killer 7 Guitar Hero 3 Driver: Parallel Lines Shadow of Memories Fifa Street ( 1 lub 2) Flatout (1 lub 2) Quake 3 Syberia 1 i 2 Dreamcast: Typing of Dead Gamecube: Metroid Prime 1 (doszły priwy z groźbami, przekonano mnie) Edytowane 7 grudnia 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 7 grudnia 20213 l W dniu 5.12.2021 o 23:05, zdrowywariat napisał: DC: 1. Shemue 2. Soul Calibur 3. Jet Set Radio 4. Crazy Taxi 5. Sonic Adventure 2 6. Headhunter 7. RE Code: Veronica GC: 1. Metroid Prime 2. RE1 Remake 3. RE4 4. TLoZ: WW 5. TLoZ: TP 6. Eternal Darkness: SE 7. F-Zero GX Xbox: 1. Ninja Gaiden 2. Halo 3. Splinter Cell 3: CT 4. PGR2 5. MotoGP 2 (może być też trójka) 6. The Chronicles of Riddick: EfbB 7. Star Wars: KotoR 8. SSX3 9. Burnout 3: Takedown 10. DOA3 11. PES5 PS2: 1. GOW 2. GOW2 (powinny być obie części, bo obie są równie dobre) 3. MGS 3: Subsistence 4. Silient Hill 2 5. ICO 6. SOTC 7. Jak & Daxter: TPL 8. Jak 2: Renegade (powinny być obie części, bo się bardzo różnią) 9. Ratchet & Clank (przeszedłem jedynkę i dwójkę, ale nic nie pamiętam, więc niech trafi najlepsza) 10. Prince of Persia: TSoT 11. TimeSplitters 2 (może być też trójka) Ode mnie skromnie, pewnie o kilku tytułach zapomniałem, niektóre to multiplatformy, ale są na liście konsoli, na której w nie grałem, na Xboxie wyglądały najlepiej. Za GTA nie przepadam, jednak doceniam wkład w branżę, więc któraś część, bądź dwie, powinny trafić do losowania. Starałem się wybrać najlepszą część z danej serii moim skromnym zdaniem, tylko Residenty trafiły prawie wszystkie, bo je uwielbiam. Większość gier z listy skończyłem, jedynie MGS3 widziałem u kumpla, no ale trafiło na listę, bo było wtedy zazdro. W tej generacji miałem wszystkie konsole, najpierw DC, później DC + PS2, następnie został tylko Xbox, po czym dołączył do niego GC. Liczę na finał: Pokaż ukrytą zawartość Metroid Prime vs Ninja Gaiden Pozdrawiam. Dorzucę jeszcze kilka, o których zapomniałem, a się zagrywałem: DC: 8. Sega Rally 9. F355 Challenge GC: 8. Star Wars: Rogue Squadron 2 9. RE0 Xbox: 12. Top Spin 13. Def Jam: Fight for NY (zajebista była ta mordoklepka) PS2: 12. Black 13. Virtua Fighter 4: Evolution (najlepsze VF)
Opublikowano 7 grudnia 20213 l Autor Bo się nie orientuję w tych Dragon Ballach: Dragon Ball Z: Budokai Dragon Ball Z Budokai 3 Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 3 Dragon Ball Z: Tenkaichi Budokai To wszystko są różne gry, czy co? Bo nie stosujecie uniwersalnego nazewnictwa chyba.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 1 minutę temu, Kmiot napisał: Bo się nie orientuję w tych Dragon Ballach: Dragon Ball Z: Budokai Dragon Ball Z Budokai 3 Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 3 Dragon Ball Z: Tenkaichi Budokai To wszystko są różne gry, czy co? Bo nie stosujecie uniwersalnego nazewnictwa chyba. Tak, różne. Samo Budokai to bijatyki 2d(plus Infinite World w bonusie z minigierkami), a Tenkaichi, to bijatyki 3d. Przy tym ostatnim ktoś się pierdolnął i napisał tytuł na odwrót.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 1 minutę temu, Kmiot napisał: Ale chyba nie wejdą wszystkie, co? Nie powinny, ale chociaż jeden reprezentant 2d i 3d, to musowo, bo to jednak zupełnie inne granie mimo, że ten sam gatunek.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 2 minuty temu, Kmiot napisał: Ale chyba nie wejdą wszystkie, co? Jak zostaną 4 sloty wolne na koniec przy 508 propozycjach to czemu nie? xD
Opublikowano 7 grudnia 20213 l RE4 Shadow of the Colossus ICO Okami Metroid Prime 2 Echoes Jak and Daxter Jak II GTA III Edytowane 7 grudnia 20213 l przez Ludwes
Opublikowano 7 grudnia 20213 l Autor 1 minutę temu, zdrowywariat napisał: Jak zostaną 4 sloty wolne na koniec przy 508 propozycjach to czemu nie? xD Jeszcze trzeba będzie wyrzeźbić dwa dodatkowe sloty dla DBZ Budokai 2 i DBZ Budokai Tenkaichi 2.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 7 minut temu, Kmiot napisał: Ale chyba nie wejdą wszystkie, co? Budokai (bez Tenkaichi) to bijatyki 2D. Think "Street Fighter". Budokai Tenkaichi to bijatyki arenowe w 3D, think... no nie wiem, Naruto z Oddam za mema, które losowałem wtedy ja. Latasz i się napierdalasz w powietrzu, na ziemi itepe. W obu przypadkach rekomenduję trójki - Budokai 3 jest uniwersalnie uznawany za najlepszą odsłonę z tych bijatyk 2D, Budokai Tenkaichi 3 to mój osobisty ulubieniec i wielu również stawia go na pierwszej pozycji w swojej kategorii.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l Tak jak wyżej, jedynie dodam, że Budokai 3 > Tenkaichi 3. No i to bardziej do Tekkena bym porównał niż do SF jeżeli chodzi o widok, więc 2,5D?