Opublikowano 7 grudnia 20213 l Prawdziwy charakter DB, tylko trójwymiar odda tak jak trzeba, więc nie, Tenkaichi 3 nadal górą(plus dużo lepsze story, destrukcja ubrań, terenu astronomiczna ilość postaci, transformacji, ataków, fuzji, aren i oryginalna muzyka w wersji japońskiej). Jak wstępnie to wygląda, mimo rekordowej liczby czterech firm, wyjdzie raczej zwykły szlem na 128, czy "podwójny" jak z piątą? Jak będzie trzeba, to można spokojnie parę rzeczy przyciąć, bo niektóre podawałem nieco na wyrost. Niemniej jest od groma rzeczy wartych uwagi, oficjalnie tego nie podaję, bo jeszcze nie grałem, ale ostatnio szukałem rzeczy podobnych do Control i ponoć Psi Ops i Second Sight to ukryte, mało znane perełki. Takie EA BIG Sports też dostarczało dużo arcadowego dobra, oprócz znanych SSX-ów, Streetów Fif i NBA, no to jest jeszcze Shox, Freakstyle, od innych deweloperów Downhill Domination, Splashdown. No kurwa złoto, wszystko było i na najwyższym poziomie, a nie jakieś gówna podpinające się pod znaną, ale zapomnianą markę jak MotoRacer 4, czy Road Rage.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l Autor 4 minuty temu, SlimShady napisał: Jak wstępnie to wygląda, mimo rekordowej liczby czterech firm, wyjdzie raczej zwykły szlem na 128, czy "podwójny" jak z piątą? Ja już się pogodziłem, że będzie raczej 256 i na to się zapowiada, biorąc pod uwagę, że budujemy listę od ledwie trzech dni. W tej chwili mam na liście 246 tytuły i nawet biorąc pod uwagę, że niektóre serie mają po 3-4 gry i nawet jeśli je okroimy, to będzie coś koło 200 sensownych kandydatów. 109 gier otrzymało już więcej niż jedną rekomendację.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 24 minuty temu, SlimShady napisał: Niemniej jest od groma rzeczy wartych uwagi, oficjalnie tego nie podaję, bo jeszcze nie grałem, ale ostatnio szukałem rzeczy podobnych do Control i ponoć Psi Ops i Second Sight to ukryte, mało znane perełki. Second Sight ograłem i jest to taka gra na 8 wyróżniająca się ciekawą fabułą. Jest trochę recyklingu z TimeSplitters 2 (odgłosy broni, ogólny styl graficzny) i sterowanie jest lekko koślawe (dopiero w TS Future Perfect wszystko zagrało) ale ograć warto.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l 2 minuty temu, łom napisał: Second Sight ograłem i jest to taka gra na 8 wyróżniająca się ciekawą fabułą. Jest trochę recyklingu z TimeSplitters 2 (odgłosy broni, ogólny styl graficzny) i sterowanie jest lekko koślawe (dopiero w TS Future Perfect wszystko zagrało) ale ograć warto. Pomyśleć, że to twórcy ulubionego exa Mejma z PS3, tj. Haze. Nie powiem, że to jest dobra gra, ale fabularnie zaskoczyła mnie na plus jak na tak prymitywną tematykę i na pewno jest bardziej grywalna niż Lair, więc do najgorszego kasztana trochę zabrakło.
Opublikowano 7 grudnia 20213 l Zapomniałem o świetnym arcade'owym Shox od EA Big i Virtua Fighter 4: Evolution. Co do Dragon Bali to Dragon Ball Budokai 3 i Dragon Ball Tenkaichi Budokai 2 lub 3 (dwójka ma moim zdaniem ciekawszy tryb singlowy ale trójka ma kozacki roster).
Opublikowano 8 grudnia 20213 l 9 godzin temu, ciwa22 napisał: Zapomniałem o świetnym arcade'owym Shox od EA Big i Virtua Fighter 4: Evolution. Co do Dragon Bali to Dragon Ball Budokai 3 i Dragon Ball Tenkaichi Budokai 2 lub 3 (dwójka ma moim zdaniem ciekawszy tryb singlowy ale trójka ma kozacki roster). I o Sled Storm, od razu skojarzyłem Shox, a później przypomniało mi się, że EA Big stworzyło kilka fajnych gierek, w tym wspomniana ze skuterem śnieżnym :).
Opublikowano 8 grudnia 20213 l PS2: Burnout 2 i 3 Metal Gear Solid 2 i 3 Virtua Fighter 4 Evo Tekken 5 Soul Calibur 2 Valkyrie Profile 2 Mortal Kombat Deadly Alliance Final Fantasy XII Władca Pierścieni Powrót Króla Devil May Cry Jak & Daxter (wszystkie 3 zajebiste) Gran Turismo 3 Ratchet & Clank 2 i 3 God of War (ciężko stwierdzić, która lepsza) Killzone Dragon Quest VIII Tony Hawk's Pro Skater 3 GTA Vice City SSX 3 Prince of Persia Sands of Time Shadow of the Colossus Sly 2 Baldur's Gate Dark Alliance 1 i 2 Champions of Norrath Kingdom Hearts 2 Onimusha 2 Shadow Hearts Covenant Ace Combat 5 Rogue Galaxy Tomb Raider Legend Freedom Fighters Outrun 2006 Coast to Coast Black Tenchu Wrath of Heaven Dog's Life Suikoden V Transformers (ten na licencji serialu animowanego Armada) Shadow of Rome BloodRayne Spartan Total Warrior Genji Xenosaga 2 ONI GCN: Mario Kart Double Dash Star Wars Rouge Squadron 2 Residen Evil 4 Mario Party 6 TLoZ Wind Waker TLoZ Twilight Princess Metroid Prime GBA: Pokemon Ruby/Sapphire/Emerald Advance Wars Mario Kart Super Circuit Golden Sun Metroid Fusion Zelda Minish Cap Edytowane 9 grudnia 20213 l przez Snake_Plissken
Opublikowano 8 grudnia 20213 l 13 godzin temu, Square napisał: Budokai 3 < Tenkaichi 3 Teraz się zgadza. Dla mnie ten B3 był biedny i ograniczony, Tenkaichi 3? Ten system walki z ziomkami odkrywaliśmy miesiącami i ciągle coś nowego dochodziło
Opublikowano 8 grudnia 20213 l No właśnie chyba na odwrót, to Budokai 3 ma system walki. To jak jak porównywać FighterZ do Xenoverse, z tym, że FighterZ ma wszystko lepsze.
Opublikowano 8 grudnia 20213 l W Budokaia 3 graliśmy tygodnie, w BT3 graliśmy miesiące. Chyba nie za bardzo się wgłębiałeś w ten tytuł, skoro porównujesz system z BT3 do Xenoverse. To drugie to straszna bieda, w BT3 mechanik było od groma (tylko takich, których tutorial Ci nie pokazywał) i dało się tworzyć cuda-wianki na kiju. W spoilerze dam link do jednego z wielu tutoriali, żeby to zobrazować (a to praktycznie tylko do samego movementu). Spoiler
Opublikowano 8 grudnia 20213 l Pamięć mnie zawodzi, ale ktoś u góry przypomniał mi o Burnout 2: Point of Impact, choć kolejne części prezentowały się lepiej to jednak przy dwójce spędziłem najwięcej czasu i to chyba była najlepsza część, miała ta gra coś w sobie.
Opublikowano 8 grudnia 20213 l 8 minut temu, zdrowywariat napisał: Pamięć mnie zawodzi, ale ktoś u góry przypomniał mi o Burnout 2: Point of Impact, choć kolejne części prezentowały się lepiej to jednak przy dwójce spędziłem najwięcej czasu i to chyba była najlepsza część, miała ta gra coś w sobie. Ja uwielbiam Burnout 2 i 3. Niby gry z tej samej serii ale jednak diametralnie się różnią - dwójka bardziej arcadeowo podchodzi do tematu. Poniżej moja ulubiona trasa z B2 i jeszcze z ulubioną furą, ile ja godzin w tą grę przegrałem to głowa mała...
Opublikowano 8 grudnia 20213 l Na Budokaia się czekało bo to miał być pierwszy dobry fajter w uniwersum po męczarniach (z miłości do licencji) z czasów PS1. Nie zawiódł, grało się kozacko, bardzo lubiłem tryb adventure Budokai 3 gdzie latało się po mapie świata - fajna sprawa. Tenkaichi jednak bardziej oddaje ducha serialu. Dynamika, widowiskowość, po prostu bomba (jakbym serial oglądał ale taki grywalny) - no trochę się zesrałem z wrażenia jak pierwszy raz ujrzałem jedynkę. Wzmacniam kandydaturę Burnouta 2 - nie taki power jak następcy ale też świetna, wciągająca gierka. Tomb Raider Legends Godzilla Save the Earth (dla mnie silne 8, latami czekałem na tę narukwiankę Godzim i kumplami)
Opublikowano 8 grudnia 20213 l @Bzduras no przyrównanie do Xenoverse było słabe, przyznaje. Nie twierdze, że Tenkaichi 3 jest złe, po prostu dla mnie seria Budokai i klasyczny widok "od boku" jest lepsze. W obie części przegrało się masę godzin, ale jak będą razem w parze to głos leci na Budokai.
Opublikowano 8 grudnia 20213 l Autor 11 godzin temu, Snake_Plissken napisał: Star Wars Rouge Squadron Mniemam, że chodzi o RS2? RS3? Panowie, robimy przy tej edycji ankietę z głosowaniem na najlepsze części serii czy rozkminimy to na bieżąco w temacie?
Opublikowano 9 grudnia 20213 l Jeszcze kilka tytułów z GBA dorzuce: 1. Legacy of Goku 2 2. Fire Emblem 3. Castlevania: Aria of Sorrow 4. The Legend of Zelda: The Minish Cap 5. Advance Wars 6. Golden Sun 7. Final Fantasy Tactics Advance 8. Metroid Fusion
Opublikowano 9 grudnia 20213 l 12 godzin temu, Kmiot napisał: Mniemam, że chodzi o RS2? RS3? Tak, miał być Rogue Squadron 2, poprawiłem.
Opublikowano 9 grudnia 20213 l Def Jam: Fight for NY - nikt tu nie grał w tą zajebistą bijatykę? Wiem, że były dwie części, ale chyba ta była lepsza? Trzecia to już było jakiś średni, muzyczny twór. Zagrywałem się w to z kumplami więcej, niż we wspaniałe DOA3 i VF4:E, no był jeszcze Tekken i SC standardowo oraz średni w tamtych czasach MK.
Opublikowano 9 grudnia 20213 l 27 minut temu, zdrowywariat napisał: Def Jam: Fight for NY - nikt tu nie grał w tą zajebistą bijatykę? Jak "nikt nie grał" jak ja do tej pory gram na emulgatorku. Proszę dopisać do listy.
Opublikowano 11 grudnia 20213 l W przypadku części gier zaznaczyłem, że jest to seria, bo poszczególne części są do siebie relatywnie podobne. W kilku przypadkach (GTA, Prince of Persia) wymieniłem wybrane lub wszystkie części, bo to jednak różne gry. Aggressive Inline Amplitude Black Burnout (seria) Conker: Live & Reloaded Crazy Taxi 2 Dead or Alive 3 Def Jam: Fight for NY Devil May Cry Fight Night Round 3 FlatOut 2 Freekstyle Frequency God of War GTA 3 GTA: SA GTA: VC Guitar Hero (seria) Halo: Combat Evolved Headhunter Jak and Daxter: The Precursor Legacy Jak II: Renegade Jet Set Radio Looney Tunes: Space Race (Dreamcast) Manhunt Metroid Prime Mortal Kombat: Shaolin Monks NBA 2K2 NBA Street Need for Speed: Most Wanted Ninja Gaiden Black Okami OutRun 2006: Coast 2 Coast Prince of Persia: The Sands of Time Prince of Persia: The Two Thrones Prince of Persia: Warrior Within Pro Evolution Soccer (seria) Project Gotham Racing RalliSport Chalenge Ratchet & Clank (seria) Ready 2 Rumble Boxing: Round 2 Resident Evil - Code: Veronica (Dreamcast) Resident Evil (GameCube) Resident Evil 4 Rez Rock Band (seria) Shenmue Shenmue 2 Silent Hill 2 Sly (seria) Smuggler's Run Sonic Adventure Soul Calibur 2 Splinter Cell (seria) SSX (seria) Super Mario Sunshine Tekken Tag Tournament Tenchu 3: Wrath of Heaven Test Drive Unlimited The Legend of Zelda: The Wind Waker The Lord of the Rings: The Return of the King The Mark of Kri The Simpsons: Hit & Run The Warriors THPS 3 THPS: Underground Top Spin True Crime: Streets of LA Virtua Fighter 4 Virtua Tennis WWE SmackDown! Here Comes the Pain
Opublikowano 11 grudnia 20213 l Nie wiem czy ktoś wymienił, ale pamiętaj kmiot o Shadow od Rome. No i zróbcie dla mnie wyjątek i dodajcie tego god handa żebym mógł choć Ja głos na niego oddać