Skocz do zawartości

Temat ogólny.

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, łom napisał:

Wg internetu Red Faction najpierw wyszło na PS2 dopiero później na PC i wersja na PC nie była jakoś mocno dopakowana.

No właśnie widzę, że oceny ma nawet lepsze i wcześniejszą premierę. Jak ogarnęli takie coś, to jestem w szoku.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 31,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Powiem Wam, dziwne uczucie. Tak wstać rano w sobotę i uświadomić sobie, że nie mam już kolejnej rundy do uruchomienia. Z plebiscytami ruszaliśmy pod koniec września 2021, więc minęło już 10 miesięcy,

• Jedna z moich ulubionych er gamingu, ciężko będzie wytypować 10. Oczywiście dostępne wszystko z NESa bo umówmy się jak cała lista gierek na ten system to cała również te po 1990 bo już wyżej kilka gie

Opublikowano
  • Autor

Ja w Red Faction grałem na PS2 i choć nie mam porównania do wersji PC, to skojarzenia mam czysto konsolowe.

Generalnie jak zrobimy solidniejszą czystkę gier PC na tej liście, to w zasadzie będzie prawie gotowa.

Btw. edycję PC planuję zrobić po szóstej generacji, w ramach przekąski "pomiędzy". A potem siódma i ósma generacja.

Opublikowano

A psp, dsy, vity i inne odpady to też robimy osobno czy doczepka do którejś generacji?

Opublikowano
  • Autor

Doczepka, jak do tej pory. PSP/DS do siódmej, a Vita do ósmej.

Nie wiem co z 3DS. Chyba też siódma (razem z DS), skoro ósma to już będzie WiiU/Switch?

Opublikowano
  • Autor

Niby tak, zdaję sobie z tego sprawę, ale to będzie sporo Nintendo - 3DS/WiiU/Switch. Chociaż w sumie WiiU na tyle nieistotne i śladowe, że może się pomieści xd

Opublikowano

Byłem pewny, że jeśli Wii U robi za ósmą, to Switch jest dziewiątą. Pojebane, to wszystko.

Opublikowano

Z powodu niewypału WiiU Nintendo wydało po 4.5 roku kolejną konsolę która załapała się do ósmej generacji a tak naprawdę jest w rozkroku między 8 a 9. Moim zdaniem trochę wcześnie robić plebiscyt ze Switchem na którego zapowiedziano parę gierek, z drugiej strony zanim one wyjdą to może wyjdzie Switch 2.

Opublikowano

W ogóle jak wy chcecie to zrobić? Takie GTA 5 będzie startowało jako tytuł PS3 czy w generacji PS4? Dark Souls czy Dark Souls Remastered? Imo lepiej dać do drabinkowej rywalizacji absolutnie najlepszą wersję danej gry i np taka Bayonetta 2 niech nie startuje jako tytuł Wii U tylko Switchowy. Ósmej i dziewiątej generacji w ogóle bym nie dzielił bo za dużo niejasności w tytułach.

Opublikowano

GTA, to jest siódma, sportowana na ósmą, The Last of Us , Heavy Rain, Beyond Two Souls, God of War 3 - tak samo. Przy crossach z równoczesną premierą można się skupić na lepszej wersji, czyli powiedzmy, że Alien Isolation/The Evil Within, to ósma.

Edytowane przez SlimShady

Opublikowano

Bez sensu takie rozwiązanie - zwłaszcza jeśli mówimy o portach 1:1. GTA V jest tytułem siódmej generacji i nie powinien być rozpatrywany w tych samych kategoriach co gry nawytne generacji ósmej i dziewiątej.

@up: dokładnie, przy cross-genach lepsza wersja, ale przy portach starych gier jak Bayo 2 czy GTA V już tylko wydanie oryginalne.

Opublikowano

Zarówno GTA5 jak i Dark Souls wyszły wcześniej na PS360 więc tam powinny startować, tym bardziej że sama rozgrywka nie zmieniła się drastycznie. Równie dobrze można powiedzieć że GTA5 powinno startować w 9tej generacji bo wersja na PS5 (chyba) będzie tą najlepszą. Co najwyżej można się zastanowić nad np. DmC od Ninja Theory który w wersji na PS4/XOne jest o wiele lepszą grą niż na PS360 i z tytułu 8/10 wskoczył u mnie na mocne 9/10.

Opublikowano

Ja bym się wstrzymał z dodaniem gta 5 do czasu wersji na ps6 bo będzie najlepsza. Boże chroń nas przed nintendo entuzjastami 

Opublikowano

No tak, to coś w rodzaju wersji GOTY, czy tam reżyserskiej. Z Cuszimy, czy Death Stranding też bym nie robił dziewiątej.

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał:

Ja bym się wstrzymał z dodaniem gta 5 do czasu wersji na ps6 bo będzie najlepsza. Boże chroń nas przed nintendo entuzjastami 

I po co te złośliwości. Chodziło mi o to żeby generację 8 i 9 wrzucić jako całość wtedy nie trzeba byłoby niczego dzielić no i Kmiot miałby o wiele prościej zestawiając to wszystko.

Powiedzmy sobie szczerze skoro 8 zaczyna się w 2012 a do dzisiaj gramy w gry na takim Series X w rozdzielczości 900p bo wiele gier nie dostało patchy to nawet wskazane byłoby to wszystko wrzucić do jednego worka. 

Opublikowano
4 minuty temu, SlimShady napisał:

No tak, to coś w rodzaju wersji GOTY, czy tam reżyserskiej. Z Cuszimy, czy Death Stranding też bym nie robił dziewiątej.

Nie zgodzę się, DmC Definitive Edition wprowadziło masę zmian w gameplayu w stosunku do oryginału który wyszedł 2 lata wcześniej. Nie było to tylko dodanie DLC czy podbicie grafiki.

Opublikowano

No ale mimo wszystko rdzeń gry jest ten sam. Jak się uprzeć to remaster gta 5 wprowadza tryb fpp dzięki któremu też gra się w to zupełnie inaczej. Dla mnie jedyna droga to ta zaproponowana przez slima

Opublikowano

Shadow Mana też się wrzuci? w tym roku wyszedł remasterek, a w przyszłym będzie na konsolach.

@łom Nie w tym rzecz jak się zmienił, GTA V też ma pełno dodatków, tryb FPP, ale to nadal stara gra, która wyszła w 2013, a wersja podkręcona dwa lata później(DMC).

Edytowane przez SlimShady

Opublikowano

Jak tam chcecie dla mnie właśnie pod względem gameplayu te dwie wersje to są inne gry i nie ma porównania do GTA V gdzie właśnie sam rdzeń rozgrywki jest identyczny czy na PS3 czy na PS5 i dodatki czy FPP tego nie zmieni.

Opublikowano

W sumie to niech jest jak jest. Bayonetta 2 to przecież 8 generacja na Wii U jak i na Switchu więc wszystko jedno.

Opublikowano

No właśnie o to chodzi z tym całym DmC że nawet gdyby wersja Definitive nie miała żadnego DLC nadal działała w 30fps/720p i wyszła na PS3/X360 to nadal gameplayowo była by inna od oryginału.