Opublikowano 20 grudnia 20213 l Teraz, łom napisał: Wg internetu Red Faction najpierw wyszło na PS2 dopiero później na PC i wersja na PC nie była jakoś mocno dopakowana. No właśnie widzę, że oceny ma nawet lepsze i wcześniejszą premierę. Jak ogarnęli takie coś, to jestem w szoku.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Autor Ja w Red Faction grałem na PS2 i choć nie mam porównania do wersji PC, to skojarzenia mam czysto konsolowe. Generalnie jak zrobimy solidniejszą czystkę gier PC na tej liście, to w zasadzie będzie prawie gotowa. Btw. edycję PC planuję zrobić po szóstej generacji, w ramach przekąski "pomiędzy". A potem siódma i ósma generacja.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l A psp, dsy, vity i inne odpady to też robimy osobno czy doczepka do którejś generacji?
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Autor Doczepka, jak do tej pory. PSP/DS do siódmej, a Vita do ósmej. Nie wiem co z 3DS. Chyba też siódma (razem z DS), skoro ósma to już będzie WiiU/Switch?
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Autor Niby tak, zdaję sobie z tego sprawę, ale to będzie sporo Nintendo - 3DS/WiiU/Switch. Chociaż w sumie WiiU na tyle nieistotne i śladowe, że może się pomieści xd
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Byłem pewny, że jeśli Wii U robi za ósmą, to Switch jest dziewiątą. Pojebane, to wszystko.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Z powodu niewypału WiiU Nintendo wydało po 4.5 roku kolejną konsolę która załapała się do ósmej generacji a tak naprawdę jest w rozkroku między 8 a 9. Moim zdaniem trochę wcześnie robić plebiscyt ze Switchem na którego zapowiedziano parę gierek, z drugiej strony zanim one wyjdą to może wyjdzie Switch 2.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l W ogóle jak wy chcecie to zrobić? Takie GTA 5 będzie startowało jako tytuł PS3 czy w generacji PS4? Dark Souls czy Dark Souls Remastered? Imo lepiej dać do drabinkowej rywalizacji absolutnie najlepszą wersję danej gry i np taka Bayonetta 2 niech nie startuje jako tytuł Wii U tylko Switchowy. Ósmej i dziewiątej generacji w ogóle bym nie dzielił bo za dużo niejasności w tytułach.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l GTA, to jest siódma, sportowana na ósmą, The Last of Us , Heavy Rain, Beyond Two Souls, God of War 3 - tak samo. Przy crossach z równoczesną premierą można się skupić na lepszej wersji, czyli powiedzmy, że Alien Isolation/The Evil Within, to ósma. Edytowane 20 grudnia 20213 l przez SlimShady
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Bez sensu takie rozwiązanie - zwłaszcza jeśli mówimy o portach 1:1. GTA V jest tytułem siódmej generacji i nie powinien być rozpatrywany w tych samych kategoriach co gry nawytne generacji ósmej i dziewiątej. @up: dokładnie, przy cross-genach lepsza wersja, ale przy portach starych gier jak Bayo 2 czy GTA V już tylko wydanie oryginalne.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Zarówno GTA5 jak i Dark Souls wyszły wcześniej na PS360 więc tam powinny startować, tym bardziej że sama rozgrywka nie zmieniła się drastycznie. Równie dobrze można powiedzieć że GTA5 powinno startować w 9tej generacji bo wersja na PS5 (chyba) będzie tą najlepszą. Co najwyżej można się zastanowić nad np. DmC od Ninja Theory który w wersji na PS4/XOne jest o wiele lepszą grą niż na PS360 i z tytułu 8/10 wskoczył u mnie na mocne 9/10.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Ja bym się wstrzymał z dodaniem gta 5 do czasu wersji na ps6 bo będzie najlepsza. Boże chroń nas przed nintendo entuzjastami
Opublikowano 20 grudnia 20213 l No tak, to coś w rodzaju wersji GOTY, czy tam reżyserskiej. Z Cuszimy, czy Death Stranding też bym nie robił dziewiątej.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l 5 minut temu, Pupcio napisał: Ja bym się wstrzymał z dodaniem gta 5 do czasu wersji na ps6 bo będzie najlepsza. Boże chroń nas przed nintendo entuzjastami I po co te złośliwości. Chodziło mi o to żeby generację 8 i 9 wrzucić jako całość wtedy nie trzeba byłoby niczego dzielić no i Kmiot miałby o wiele prościej zestawiając to wszystko. Powiedzmy sobie szczerze skoro 8 zaczyna się w 2012 a do dzisiaj gramy w gry na takim Series X w rozdzielczości 900p bo wiele gier nie dostało patchy to nawet wskazane byłoby to wszystko wrzucić do jednego worka.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l No gramy na Series X w rozdzielczości 900p, bo to gry ze wstecznej, z ósmej generacji. Nie widzę tutaj żadnych nieścisłości.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l 4 minuty temu, SlimShady napisał: No tak, to coś w rodzaju wersji GOTY, czy tam reżyserskiej. Z Cuszimy, czy Death Stranding też bym nie robił dziewiątej. Nie zgodzę się, DmC Definitive Edition wprowadziło masę zmian w gameplayu w stosunku do oryginału który wyszedł 2 lata wcześniej. Nie było to tylko dodanie DLC czy podbicie grafiki.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l No ale mimo wszystko rdzeń gry jest ten sam. Jak się uprzeć to remaster gta 5 wprowadza tryb fpp dzięki któremu też gra się w to zupełnie inaczej. Dla mnie jedyna droga to ta zaproponowana przez slima
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Shadow Mana też się wrzuci? w tym roku wyszedł remasterek, a w przyszłym będzie na konsolach. @łom Nie w tym rzecz jak się zmienił, GTA V też ma pełno dodatków, tryb FPP, ale to nadal stara gra, która wyszła w 2013, a wersja podkręcona dwa lata później(DMC). Edytowane 20 grudnia 20213 l przez SlimShady
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Jak tam chcecie dla mnie właśnie pod względem gameplayu te dwie wersje to są inne gry i nie ma porównania do GTA V gdzie właśnie sam rdzeń rozgrywki jest identyczny czy na PS3 czy na PS5 i dodatki czy FPP tego nie zmieni.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l Wiadomka, że zawsze mogą być jakieś odstępstwa od normy jeśli tak zadecyduje greminum, ale to nie mogą być różnice typu "bo pierwszy raz na tym sprzęcie" albo "bo przenośnie" czy "ale SSD".
Opublikowano 20 grudnia 20213 l W sumie to niech jest jak jest. Bayonetta 2 to przecież 8 generacja na Wii U jak i na Switchu więc wszystko jedno.
Opublikowano 20 grudnia 20213 l No właśnie o to chodzi z tym całym DmC że nawet gdyby wersja Definitive nie miała żadnego DLC nadal działała w 30fps/720p i wyszła na PS3/X360 to nadal gameplayowo była by inna od oryginału.