Opublikowano 23 września 20213 l Autor @balon no, to chyba Moonstone przerzucimy na kolejną generację, bo o ile dobrze czytam, to już Amiga. Niech walczy jak równy z równym z grami ze SNESa czy Mega Drive'a. Chyba że masz (albo ktoś inny ma) dobry argument, bo nie chcę zgrywać eksperta. Jeszcze jedno istotne zagadnienie i ciekawią mnie Wasze propozycje: Co zrobimy, jeśli przy którymś starciu/starciach będzie REMIS? Tymczasem dorzucam swoją topkę, skupiając się raczej na tych grach, których jeszcze nie było. Kolejność losowa. Tom & Jerry Salomon's Key 2 Punisher Hook Little Mermaid xd Ninja Cat Home Alone 2 Fantastic Adventures of Dizzy Jurassic Park Duck Tales 2 Flintstones: The rescue of Dino & Hoppy Chip and Dale 2 Prince of Persia Terminator 2 Było dziesięć? Uznajmy, że było.
Opublikowano 23 września 20213 l 57 minut temu, Kmiot napisał: Ninja Cat To Samurai Pizza Cats! Uwielbiałem w to zagrywać i ten soundtrack
Opublikowano 23 września 20213 l Autor Możliwe xd Miałem kartridż z napisem Ninja Cat i tak to zapamiętałem. Ta muzyczka ze Stage 1
Opublikowano 24 września 20213 l 10 godzin temu, Kmiot napisał: Co zrobimy, jeśli przy którymś starciu/starciach będzie REMIS? Sudden death, kto pierwszy napisze "gra X gówno" ten awansuje z automatu drugi tytuł dalej. A tak poważniej to myślę, że dogrywka dla wszystkich takich tytułów z jakimś niewielkim limitem czasowym (np. doba na głosowanie) powinna załatwić sprawę. Z założenia będą to remisy w parach, kwestia tego czy dogrywki będą toczyć się między tymi samymi gierkami czy zostaną przemieszane tak, aby trochę zróżnicować sprawę. Z jednej strony może to zwiększyć szanse na wyłonienie zwycięzcy, z drugiej może być nieuczciwe, no bo jak to - inne gry były w jednolitych i niezmiennych konfiguracjach i jak to tak można w ogóle.
Opublikowano 24 września 20213 l Ja już chyba nie znajdę 10 gier bo większość wymieniliście. Z góry zaznaczam że nie wiem czy to były dobre gry bo c0rwa miałem 6 lat jak w to grałem ale to nie zmienia faktu że uwielbiam to gówno Legend od kage Road fighter Dr. Mario c0rwa tej TENNIS Pewnie jeszcze sporo tego było ale albo zapomniałem albo pamiętam ale nie mam pojęcia jak dana gra się nazywała xD
Opublikowano 24 września 20213 l Felix the cat Chip'n'Dale Battle City Final Fantasy Capitan America and the Avengers Street Fighter 2010 Willow River City Ransom
Opublikowano 24 września 20213 l Autor 5 godzin temu, Bzduras napisał: Sudden death, kto pierwszy napisze "gra X gówno" ten awansuje z automatu drugi tytuł dalej. A tak poważniej to myślę, że dogrywka dla wszystkich takich tytułów z jakimś niewielkim limitem czasowym (np. doba na głosowanie) powinna załatwić sprawę. Z założenia będą to remisy w parach, kwestia tego czy dogrywki będą toczyć się między tymi samymi gierkami czy zostaną przemieszane tak, aby trochę zróżnicować sprawę. Z jednej strony może to zwiększyć szanse na wyłonienie zwycięzcy, z drugiej może być nieuczciwe, no bo jak to - inne gry były w jednolitych i niezmiennych konfiguracjach i jak to tak można w ogóle. Dziękuję za opinię. Oczywiście brałem pod uwagę różnego rodzaju dogrywki, ale to dodatkowa logistyka i zamieszanie. Osobiście miałem pomysł, aby w sytuacji remisowej liczyć ilu Senior Memberów głosowało na dany tytuł i jeśli któryś miał więcej takich ambasadorów po swojej stronie, to wygrywa. Ale to tylko w sytuacji remisowej. A jeśli również Seniorów będzie po równo, to zrobi się jakąś turbo dogrywkę (kilka godzin ankiety). Albo będziemy improwizować. Godzinę temu, Dante napisał: Street Fighter 2010 Co to jest? Było w ogóle takie coś? Daj mi jakieś namiary na gameplay. Dobra, zagadnienie się ogólnie komplikuje, bo już samych zgłoszeń od użytkowników jest ponad 64, a jeśli dodać do tego listę bazową to będzie ok. 90-100. Więc wychodzi na to, że drabinka będzie większa niż zakładałem, ale chuj z tym, przecież nigdzie nam się nie spieszy, prawda?
Opublikowano 24 września 20213 l @Kmiot Dziwaczna trochę gierka i pamiętam koszamrnie trudna była, ale jakoś mam sentyment o i AVGN miał o tym odcinek
Opublikowano 24 września 20213 l Przypomniał mi się ten SF 2010, całkiem przyjemny gameplay i to przyczepianie się do ścian, no ogólnie fajna gierka. Mam nadzieję, że przy głosowaniu nie będą wyciągane te filmiki Angry Nerda bo one są baaardzo robione na siłę żeby tylko przyjebać się o cokolwiek do gierki. Zwykle jest to przyjebka o poziom trudności jak przy Castlevaniach czy Ghost n Goblins
Opublikowano 24 września 20213 l 3 godziny temu, Kmiot napisał: Dobra, zagadnienie się ogólnie komplikuje, bo już samych zgłoszeń od użytkowników jest ponad 64, a jeśli dodać do tego listę bazową to będzie ok. 90-100. Więc wychodzi na to, że drabinka będzie większa niż zakładałem, ale chuj z tym, przecież nigdzie nam się nie spieszy, prawda? Spokojnie można dociągnąć listę gierek do potrzebnych 128. Z (mam nadzieję) niewymienionych: Big Nose the Caveman, Ninja Gaiden 3, Jackie Chan's Action Kung Fu, Mappy, Double Dragon 3, Crystalis, Adventure Island 1, Bugs Bunny Crazy Castle, Digger T. Rock, The Guardian Legend, Nightshade, Zen: Intergalacric Ninja, Spider-Man: Return of the Sinister Six, Toxic Crusaders, Tiny Toon Adventures 2, Wild Gunman. Wspominając wcześniej o Mario Bros nie miałem na myśli platformówki Super Mario Bros tylko to skakanie na wyskakujące z rury żółwie na dwóch graczy.
Opublikowano 24 września 20213 l Pewnie coś się powtórzy ale lecimy: Downtown Special Kunio-kun's Historical Period Drama! / Downtown Special: Kunio-kun no Jidaigeki da yo Zen'in Shūgō! - dopakowany River City Ransom z masą speciali umiejscowiony w feudalnej Japonii Batman Widget Mighty Final Fight No i z pewniaków które na 100% już były: Goal3 Ike Ike! Nekketsu Hockey Bu kunio kun hokey Micro Machines Duck Hunt Chip n Dale Double Dragon 3
Opublikowano 24 września 20213 l Autor Godzinę temu, ciwa22 napisał: Spokojnie można dociągnąć listę gierek do potrzebnych 128 Taki mam plan, co się będziemy rozdrabniać. Przynajmniej nie powinno być pretensji, że czegoś zabrakło. Godzinę temu, ciwa22 napisał: Wspominając wcześniej o Mario Bros nie miałem na myśli platformówki Super Mario Bros tylko to skakanie na wyskakujące z rury żółwie na dwóch graczy. Rozumiem, dobrze, że sprecyzowałeś, bo tutaj było łatwo o pomyłkę i oczywiście ją popełniłem ;] btw. ciekawe jaki jest limit (o ile w ogóle jest) pytań w ankiecie. @Square ?
Opublikowano 24 września 20213 l Ile pytań musiałbym sprawdzić, odpowiedzi chyba 50, ale to zawsze można zwiększyć jakby co.
Opublikowano 24 września 20213 l Autor 23 minuty temu, Square napisał: Ile pytań musiałbym sprawdzić, odpowiedzi chyba 50, ale to zawsze można zwiększyć jakby co. Bo ja to widzę tak, że każda para to pytanie i dwie odpowiedzi do wyboru (wiec 50 to aż nie trzeba xd). Z tego co widzę, to aktualnie jest limit tylko 10 pytań, więc malutko i czy dałoby się na pewien czas zwiększyć ilość pytań? Aktualnie planuję na 128 uczestników, więc trzeba 64 pytania, aby wszystkie zmieścić w jednym temacie. Da radę?
Opublikowano 24 września 20213 l Z tego co nie było to warto przypomnieć też samolociki: 1942 B-Wings Tak wogóle, to zapewne wszyscy powinni kojarzyć kultowy kartridż 168in1 od pegaza. Przegladam se internety i próbując odświeżyć pamięć trafiłem na tę listę : Quote 1.Contra 2.Super Mario Bros 3.Mario Bros 4.BomberMan 5.PAC-MAN 6.Lode Runner 7.Baloon Fight 8.Pinball 9.Arkanoid 10.Tetris 11.Tetris 2 12.Warpman 13.Baseball 14.Galaxian 15.Galaza 16.Macross 17.Star Force 18.Popeye 19.Donkey Kong 20.Donkey Kong 3 21.Binary Land 22.Antarctic adventure 23.Ice Climber 24.Mappy 25.Battle City 26.Urabn Champion 27,Duck Hunt 28.Hogans Alley 29.Wild Gunman 30.Pooyan 31.Sky Destroy 32.F1 Race 33.Chack'n Pop 34.Field Combat Tyle było gierek na tym dysku (reszta to wiadomo, wariacje). Jaki to był GamePass tamtych czasów W Field Combat się ostro zagrywałem, trudne to było i dopiero po czasie jak skill w gierki rósł, to ta pozycja stopniowo pękała. Ciezko wymagać żeby znalazła się w bitwie, bo i trudno żeby same dobre wspomnienia miały definiować obecność jednej, czy drugiej gierki w zestawieniu. Takim sposobem to znalazłoby się i 300 pozycji. Także tak, do tego co już wymienione w temacie, to poproszę o te samolociki wyżej + Monster in My Pocket i tyle ode mnie. Koniec końców, to na króla 8 bitów bym zestawił Contra vs Goal3 i rzucał monetą. edit. No własne, Galaxian i Galaga? Przecież to ikony, i wypadałoby żeby brały udział w zabawie Edytowane 24 września 20213 l przez alb84
Opublikowano 24 września 20213 l Autor Dobra, ogólnie mamy komplet, więc powiedzmy, że do jutra do 12:00 można jeszcze podrzucać propozycje, to jakieś roszady w składzie w razie czego mogę wprowadzić i wyjebać niektóre mniej obiecujące tytuły, na rzecz jakiejś Waszej kandydatury. Potem już wolę mieć ustalone tytuły, żeby w wolnej chwili je powprowadzać i spreparować temaciwo. Zasadnicza kwestia: jak długo ustawiać głosowanie? Według mnie optymalnie byłoby tydzień (około), bo w weekendy mam więcej czasu, by to ogarniać. I zakładając, że jutro ruszymy z głosowaniem, to deadline pierwszej rundy ustalony na piątek 23:59 albo sobotę 12:00 byłby z Waszej perspektywy ok?
Opublikowano 24 września 20213 l Autor Kurde, oglądam zestawienie na YT i jeszcze jedna zapomniana przez czas gierka. Ale było GRANE.
Opublikowano 24 września 20213 l a kojarzycie taką gierkę z disneyowskimi postaciami na nes, gdzie były różne atrakcje parku rozrywki?
Opublikowano 24 września 20213 l Autor Jak to, to kojarzę. I zupełnie o niej zapomniałem. A grałem zawzięcie.
Opublikowano 24 września 20213 l 2 godziny temu, Kmiot napisał: Jak to, to kojarzę. I zupełnie o niej zapomniałem. A grałem zawzięcie. taaak <nostalgia hit>
Opublikowano 25 września 20213 l 6 godzin temu, XM. napisał: Ja bym jeszcze dorzucił Super Robin Hooda Wrzuciłem go wczoraj, ale czy będzie uwzględniony to już inna kwestia.