Opublikowano 27 grudnia 20213 l Może proporcja 4 residenty vs 1 bornout troche nie adekwatna do skali ale wystarczy zerknąc na aktualne wyniki 5gen żeby zobaczyć ile residentów nadal w grze. Ewentualnie jeszcze wywalić FFX-2 oraz FF XI Edytowane 27 grudnia 20213 l przez LiŚciu
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Autor Chyba nie ograniasz. Residenty to bardzo dobre gry i dlatego w piątej generacji dostały aż trzy sloty. W Szóstej również dostaną zapewne minimum trzy, pytanie tylko, czy jest sens i sprawiedliwość w dawaniu czwartego. Ja już dawno zaznaczałem, że trzy sloty dla cyklu są do przyjęcia, ale tego limitu wolę już nie przekraczać. IMO cztery to za dużo. 12 minut temu, LiŚciu napisał: Ewentualnie jeszcze wywalić FFX-2 oraz FF XI Już dawno wyjebane, więc dzięki za kompletnie nieprzydatną rekomendację.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Zgłoszę jeszcze jedną kandydaturę do ewentualnego odstrzału 38. Doshin the Giant Zamiast tego tytułu Pikimin bardziej by pasował.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Ok, Tokyo i Ooga Booga do wywałki, mimo, że w tej drugiej da się z czegoś tam strzelać pifpafem jak genialnym rdrze lub call of duty. Poza tym to obiektywnie bardzo fajna gra i wcale nie niszowa. Delfin to Ecco the Delphin? Ta gra miażdzyła grafą, muzą i klimatem w czasie swojej premiery - to jest wysoka półka. Gameplay niby tylko przyzwoity bo jest trudno, ale powinien się ostać jak jest pięć odsłon Prince of Persia. W dodatku można tu strzetać, ale nie z pistoletu. Jeśli któryś RE powinien polec w przedbiegach to też postawiłbym na Zero. Edytowane 27 grudnia 20213 l przez ciwa22
Opublikowano 27 grudnia 20213 l 2 godziny temu, Kmiot napisał: Już dawno wyjebane, więc dzięki za kompletnie nieprzydatną rekomendację. Sorka kmiocie, już looozik. Zasugerowałem się powyższa ankieta. Z rewidentów (jeśli mamy 3 sloty) to wyjechałbym 4 ale wiem ze to nie przejdzie wiec pada na REZero moim zdaniem.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l RE Zero to najtrudniejszy klasyczny RE, jak wywalić to tylko przereklamowane CV z gównianą kolorową grafiką, cyrkowymi wygibasami Weskera kontynuowanymi w RE5 i telenowelę z Ashfordem i Stevem.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Autor Godzinę temu, LiŚciu napisał: Sorka kmiocie, już looozik. Zasugerowałem się powyższa ankieta. Dlatego napisałem, że nie ogarniasz i masz "laga" w ustaleniach ;] Ankieta to jedna sprawa, ale to tylko element pomocniczy, który pozwala wykluczyć takie właśnie nieistotne tytuły jak wspomniane przez Ciebie FF. I to już dawno zrobiliśmy. A aktualną listę wrzuciłem parę postów wcześniej (na poprzedniej stronie) i to z niej trzeba wyrzucać delikwentów. A Residenty zaraz wyjebiemy zarówno CV oraz Zero i będzie po krzyku, bo widzę, że nie ma zgody, która jest bardziej zjebana, a czterech nie zniosę Edytowane 27 grudnia 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Veronica jest zajebista. Ma nawet kozacki plot twist! Czujecie to typy?! Plot twist w grze z serii RE!
Opublikowano 27 grudnia 20213 l 24 minuty temu, Kmiot napisał: A aktualną listę wrzuciłem parę postów wcześniej (na poprzedniej stronie) i to z niej trzeba wyrzucać delikwentów. No tak. Odpaliłem tego spojlera z listą już wcześniej ale że ze względu na chęć dbania o środowisko naturalne, mam ustawiony ciemny motyw na forum i druk czarną czcionka zlał się z tłem i nic nie widziałem. Myslałem że to jakiś błąd, wszak posty piszesz długie i złożone. Na tel. zmieniam na jasny i tam liste widze. Nawet Bornouta z niej kopiowałem. Zgadzam się z lagiem, wbiłem w dyskusje w jej połowie. Edytowane 27 grudnia 20213 l przez LiŚciu
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Autor A, bo listę przeklejam z dokumentów googla i dlatego takie cuda się dzieją. A jak dam "usuń formatowanie" to usuwa też numerowanie. Pokombinuję przy kolejnej okazji.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l 37 minut temu, Kmiot napisał: A, bo listę przeklejam z dokumentów googla i dlatego takie cuda się dzieją. A jak dam "usuń formatowanie" to usuwa też numerowanie. Pokombinuję przy kolejnej okazji. Wyrzuć CV i 0, jest najlepszy RE w starym stylu, a w dodatku najlepszy remake, jest też 4, która była rewolucją. Ja tam nie ogarniam z Burnoutami: Takedown, Revenge, a Dominator, nie mam pojęcia który był najlepszy, i w którego najwięcej grałem, więc niech inni zadecydują, no ale druga część powinna zostać, najlepiej ją pamiętam.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Autor Takedown (trójka) to jest pewniak. Aż dziesięć nominacji i 37 głosów (50% wszystkich) w ankiecie. Więc faworyt jest jeden. Point of Impact (dwójka) jest drugi w kolejności nominacji (3), a Revenge (chyba uznawany za czwórkę, patrząc na datę premiery) drugi w ankiecie (27% głosów). Dlatego trudno jednoznacznie powiedzieć.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Revenge miał świetny tryb traffic attack, napełniał się dopalacz gdy kasowałeś pojazdy od tyłu.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Samo kasowanie aut od tyłu połozyło tą grę na łopatki. W 3 trzeba było uważać żeby nie przyjebać w dupe bo był crash a w czwórce leciałeś jak rambo przez jezdnie - bzdura. Edytowane 27 grudnia 20213 l przez LiŚciu .
Opublikowano 27 grudnia 20213 l W kolejnych częściach Burnouta poszli w kraksy, coraz bardziej i bardziej, gdzie druga część była po prostu świetną, szybką, arcadeową ścigałką.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Autor 2 godziny temu, 20inchDT napisał: Po co dwa burnouty? Grało sie w to tak samo, a 3 najlepsza. Bo to popularna seria gier, a wielu ma inną ulubioną część, a wszystkie były co najmniej dobre / bardzo dobre. Poza tym potrafiły się dość znacząco różnić. Wiele serii gier ograniczyliśmy do jednej części, wiele moglibyśmy, bo grało się tak samo, albo bardzo podobnie i zmieniał się tylko wystrój otoczenia (Metroid Prime, Halo, GTA, Splinter Cell, Silent Hill, NFS), a jednak chcemy im oddać trochę honoru, szczególnie, że to ważne cykle. A przecież w wielu przypadkach łatwo wskazać tę jedną - wyraźnie najlepszą część i resztę olać. Myślę, że dwa sloty spośród 256 dla dwóch z pięciu Burnoutów to nie tyle przywilej, co obowiązek. To była złota generacja dla tej serii. Tym bardziej, że wcale nie musimy aż tak ostro ciąć listy, wystarczą drobne ruchy i w zasadzie mamy to już ogarnięte - jesteśmy blisko 256 pozycji. Z drugiej strony możemy wyjebać Burnouta i zostawić Tokyo Bus Driver albo Mister Mosquito, tylko to nie będzie chyba działało na korzyść listy i potencjał fajnych pojedynków poleci na łeb szyję.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Może i zasługuje, ale czy aż tak, że trzeba wywalać gry typu max payne, half-life, deus ex czy doom3 żeby zmieściła się kolejna taka sama gra?
Opublikowano 27 grudnia 20213 l No trochę beka że nie ma takich gierek jak Doom 3 czy Half-Life 2 a mają być jakieś gówna na N-Gage w które pewnie nikt nie grał.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Tym bardziej ze taki HL2 to jest top topów Co do Residentów to mi też się wydaje ze czwórka i remake byłoby idealnie. Osobiście liczę na wsparcie Silent Hilla 2 i Okami interesująca bitwa się szykuje bo Xbox miał Halo a Gamecube np WindWakera
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Przecież te wszystkie tytuły (HL, Max Payne, Doom 3) polecą do drabinki PC, była o tym konwersacja parę stron wcześniej.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Bez kitu, ktoś tu w ogóle miał pierwszą styczność z między innymi wyżej wspomnianymi grami na konsolach A nie pc??? Jeśli tak to nawet mi nie odpisujcie bo jesteście poyebani
Opublikowano 27 grudnia 20213 l 11 minut temu, łom napisał: Przecież te wszystkie tytuły (HL, Max Payne, Doom 3) polecą do drabinki PC, była o tym konwersacja parę stron wcześniej. Ale z tej Kmiotowej listy to co najmniej jeszcze kilka innych tytułów powinno powędrować w takim razie do drabinki PC bo to z tymi platformami są kojarzone a jakoś są na liście np. Morrowind. No ja tutaj widzę podwójne standardy i pewnie próba wpłynięcia na głosowanie przez organizatora.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l No to zaproponuj żeby go wywalić xd Ja sugerowałem się datą wydania (czy gra wyszła najpierw na PC a dopiero o wiele później na konsole) i czy wersja konsolowa jeśli została wydana w pobliżu premiery PC to nie była jakoś mocno okrojona czy zmieniona.
Opublikowano 27 grudnia 20213 l Autor Bo wiecie. Jak się pytam czy wypierdalamy Half Lajfy i inne gry mocno kojarzone z PC do edycji PC (nie całkowicie), to dwie trzy osoby się zgadzają, a reszta morda cicho - żadnego sprzeciwu. Gdy po tygodniu pytam o to samo, w dodatku proszę o konkrety - które gry zostawiamy, które przenosimy do edycji PC (aby ta miała własny charakter oraz prestiż i nie była tylko powtórzeniem tych samych tytułów z edycji konsolowych w innej konfiguracji) to znów dwie, trzy osoby rzucają swoje propozycje, reszta morda cicho - żadnego sprzeciwu. A teraz na kilka dni przed startem następuje aktywacja obrońców gier PC i "jak to Half Lajfa nie będzie?!". Ja potrzebuję konkrety. "Zostaw Half Lajf, wypierdol grę z N-Gage". Ale jak mamy przekroczony limit, to dokładanie mi kolejnych tytułów na listę nie pomaga.