Opublikowano 1 stycznia 20223 l W takim razie muszę uszanować decyzję, ale i tak rzucę tradycyjne: chuja się znacie :P. Zajazd na desce przez San Francisco? No kto o tym za dzieciaka nie marzył? A chuj niech Was piekło pochłonie i koszmary śnią się po nocach!
Opublikowano 1 stycznia 20223 l 1 minutę temu, Mejm napisał: Przeciez to odpadnie w pierwszej rundzie, niewazne czy 1 czy 2. Takich gier jest tu 128 co odpadną w pierwszej rundzie :).
Opublikowano 1 stycznia 20223 l Sonic Adventure 2 jest raczej lepszy od jedynki. Jest więcej platformówki w platformówce z tego co pamiętam. A tak ogólnie to gierki do siebie dosyć podobne.
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Autor Uch, dobra. Planuję teraz zrobić edycję PC, a na deser zostawić Siódmą i Ósmą Generację. Szczerze mówiąc chcę to już mieć za sobą i ustalić raz na zawsze, które gry będą w edycji PC, by potem (przy 7 i 8 generacji) znowu się o to z nikim nie szarpać. Będziemy wiedzieli na czym stoimy. Były kiedyś pomysły, by edycję PC podzielić na "generacje", czyli określić kilka przedziałów czasowych (chyba 4 czy 5) i robić dla każdego z nich osobną edycję. Ja się z organizowania tego od razu wypisałem, bo według mnie jest to rozmienianie się na drobne. Może gdyby to było forum pecetowe, to wtedy byłby sens, ale na konsolowym nie widzę potencjału. Jeśli jednak ktoś jest chętny, to teraz będzie odpowiednia pora, by się zadeklarować. Natomiast ze swojej strony oferuję organizację jednej, wspólnej edycji PC, bez względu na datę produkcji gry. skupiamy się przede wszystkim na grach ekskluzywnych dla PC. jak również na grach, których domyślną platformą można uznać PC, bo stamtąd się wywodzą, tam najlepiej smakują (smakowały) i z tym się najmocniej kojarzą. staramy się nie dublować gier, które już pojawiły się we wcześniejszych edycjach. wiecie o co chodzi, nie będę tego ponownie wałkował. Jak duża będzie lista? Nie mam pojęcia, zobaczymy jak będą się kształtowały rekomendacje. Osobiście preferowałbym listę max 128 za to upchaną grami o niepodważalnym prestiżu, niż taką 256 pełną symulatorów kozy, tostera, Frostiego, bo tych gównogierek na PC zawsze było od groma. Przez wszystkie lata. Dlatego odwołuję się do Waszego rozsądku przy podawaniu nominacji. Proszę o gry z jakimkolwiek potencjałem, rozpoznawalnością i unikanie kompletnej niszy, bo "a grałem kiedyś w taką grę XXX i w sumie była fajna". Na konsolach to przechodzi, bo jesteśmy na takim a nie innym forum, ale w przypadku gier PC obawiam się, że to w znacznej większości nie ten target użytkowników. No, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie i będziemy interweniować oraz szukać rozwiązań. Póki co można już podawać swoich kandydatów do Najlepszej gry PC All the Time (albo przynajmniej do dzisiaj). Wiele gier z poprzednich generacji już postanowiliśmy przerzucić do Edycji PC i jeśli niczego ani nikogo nie przegapiłem zanotować, to mamy już taką mini-listę. Aliens vs. Predator 2 Alone in the Dark Black & White Civilization (które?) Deus Ex Diablo Doom II Doom 3 Half Life Half Life 2 Jazz Jackrabbit Mafia Max Payne Mega Lo Mania Myst The Secret of Monkey Island The Settlers The Sims (które?) Soldier of Fortune 2 Syberia Quake 3 Arena Teenagent Theme Hospital UFO Enemy Unknown Unreal Tournament Wolfenstein 3D Czego brakuje?
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Age of Empires 2, Gothic i Diablo 2 Jeszcze ze strategii Homeworld Edytowane 5 stycznia 20223 l przez second
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Liero, Day of the Tentacle, Worms2, Heroes of Might and Magic II, Heroes of Might and Magic III, Baldur's Gate, Fallout (jedynka lub dwójka)
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Autor Oczywiście można podbijać tytuły, które już się pojawiły. Te, które uzbierają więcej nominacji mają pewniejsze miejsce w razie krojenia listy.
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Counter Strike 1.6, Duke Nukem 3D, Carmageddon, Red Alert, Dungeon Keeper o i jeszcze Deluxe Ski Jumping Edytowane 5 stycznia 20223 l przez UberAdi
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Z tego, co już jest powyżej(Aliens vs. Predator 2, Half Life 2, Mafia, Max Payne, Soldier of Fortune 2) to ze swojej strony dodam Skoki Narciarskie 2002: Polskie Złoto, Messiah, Max'a Payne'a 2, Soldier of Fortune, Project IGI 1, Project IGI 2, Aliens vs Predator, Hitmana, Wiedźmina, The Longest Journey, Journey DreamFall, Dreamfall chapters) i któregoś Football Managera, ale nie wiem, którego. Z takich, w które nie grałem, a raczej muszą się pojawić, to pewnie Thiefy, System Shocki, Crysis - mimo, że dla mnie jest średni, to jednak jako przedstawiciela benchmarka do którego mogli się ślinić konsolorze pewnie też trzeba uwzględnić. No i pewnie sporo tzw. gier czytanek jak Torment, strategii i klasycznych RPG-ów. Gothiki też się cieszą w Polsce sporym kultem. Edytowane 5 stycznia 20223 l przez SlimShady
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Project IGI, Return to Castle Woflenstein, Worms Armageddon/Worms World Party/Worms 2, Ace Ventura, Larry 7, Age of Empires I oraz II, Empire Earth, Arcanum, Baldur's Gate, pierwsze Call of Duty, Medal of Honor: Allied Assault, Crysis, Diablo, Diablo II, Delta Force/Delta Force 2 (zajebiste gierki), Dungeon Siege, Fallout, Fallout 2, GTA, GTA 2, Jazz Jackrabbit 2, Painkiller, Red Faction, Robin Hood: Legenda Sherwood, Wiedźmin, Heroesy II oraz III. To chyba tak na szybko co mi przychodzi do głowy. Zapomniałem o Commandosach.
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Co do Cywilizacji to pewnie IV i V, oprócz tego +1 dla Age of Empires 2, Heroes of M&M 3 i Deluxe Ski Jumping 2. To teraz dodatkowe kilka ode mnie: - The Settlers 2 - Jazz Jackrabbit 2 - Starcraft 2 - C&C Red Alert - Anno 1800 - Championship Manager 4 - Rollercoaster Tycoon - Desperados - Runaway Edytowane 5 stycznia 20223 l przez funditto
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Jak wygląda sytuacja z VR-owymi grami jak np. Alyx, PC, czy oddzielna kategoria?
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Autor Nie wiem. Póki co można podawać, potem zobaczymy co z tym zrobić. Przypominam tylko, by starać się nie edytować postów (widzę, że funditto wyżej dopisał dwa tytuły), bo spisuję gry na bieżąco, aby potem w tym nie utonąć. A jak już raz spiszę posta, to zwykle do niego nie wracam wzrokiem i ewentualną edycję mogę przegapić. Jak macie coś do dodania, to po prostu w nowym poście.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Chyba każdy kojarzy Blobby Elastomania Pocket Tanks Deluxe Ski Jump Saper
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Gry typowo PC: Fallout 1 Gothic 2 Half-Life 2 StarCraft 1 Heroes of Might & Magic III Quake 3 Arena Command & Conquer: Red Alert Diablo II F.E.A.R. Te wyszły na konsole praktycznie w tym samym czasie co na PC ale bardziej mi się kojarzą z PC: Portal Left 4 Dead Unreal Tournament 3 Max Payne 2
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Panzer General RtCW Close Combat jako seria No One Lives Forever Kozacy Europejskie Boje
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Torment i Fallouty obowiązkowo (jedynka czy dwójka - kwestia do ustalenia), Baldury, Neverwinter Nights, System Shocki, STALKER, Wiedźmin, Portal 2, Half-Life 2, Max Payne, American McGee's Alice, Syberia, Painkiller - tak na szybko ode mnie.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l FEAR 1 i 2, Wampir Maskarada od Troiki, Die By The Sword, Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth(pod warunkiem jeśli nie brało udziału w szóstej generacji, bo najpierw wyszło na Xboxa).
Opublikowano 6 stycznia 20223 l 6 minut temu, SlimShady napisał: Wampir Maskarada od Troiki O właśnie, Bloodlines musi być. Zapomniałem też o Deus Ex, było nie było legendarny tytuł.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Jak zapomniałeś to widocznie nie jest to taki must have który musi sie znaleźc na liście. Starcraft Warcraft 1 Warcraft 2 Warcraft 3 Quake 3 Arena Aliens vs Predator FEAR Doom 2 Soldier of Fortune Fallout 1 Fallout 2 Gwint Painkiller