Opublikowano 26 stycznia 20223 l 28 minut temu, Kmiot napisał: To to? Bo nie mogę namierzyć zgrabnego gameplayu. Tak to to 29 minut temu, Kmiot napisał: Poproszę o jakiś reprezentatywny gameplay na YT, bo te MOBY mnie kołują. Gra może na liście funkcjonować pod tą nazwą, czy powinna pod "Defense of the Ancients"? Skrót chyba bardziej rozpoznawalny od pełnej nazwy? Dota 2 to oficjalny tytuł 30 minut temu, Kmiot napisał: Te dwie gry na liście to nie jest przypadkiem jedna seria? Freespace 2 i Freespace to jedna seria (krótka), jedna może zostać na liście - najlepiej dwójeczka.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l 17 minut temu, Kmiot napisał: Decyduj. To niech wyfrunie jak ptak dwójka tj. Dreamfall: The Longest Journey, a trójkę bym zostawił jako zwieńczenie historii po wielu latach.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l 57 minut temu, Kmiot napisał: Możesz sprecyzować (najlepiej podrzuć gameplay na YT)? Mr. Blobby? Blobby Volleyball? Pewnie to drugie Siatkóweczka oczywiście.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Autor W dniu 6.01.2022 o 11:14, Mejm napisał: Shadow Warrior W dniu 6.01.2022 o 14:03, Ukukuki napisał: 102. Shadow Warrior W dniu 6.01.2022 o 17:00, ciwa22 napisał: Shadow Warrior Proszę Panów o sprecyzowanie o którego SW chodzi - 1997 czy 2013. Domyślam się, że o tego pierwszego, ale jeśli możecie, to potwierdźcie.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Autor W dniu 6.01.2022 o 11:14, Mejm napisał: Strip Poker Dawaj gameplay, bo strip pokerów jak mrówków.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Godzinę temu, Kmiot napisał: Ten Comanche? Bo widzę, że są też jakieś nowsze. Albo to albo Comanche 3. 9 minut temu, Kmiot napisał: Proszę Panów o sprecyzowanie o którego SW chodzi - 1997 czy 2013. Domyślam się, że o tego pierwszego, ale jeśli możecie, to potwierdźcie. Ja oczywiscie 1997. Co do Freespace to w sumie tez bylbym za 2, robila to co jedynka ale z wiekszym rozmachem. Teraz, Kmiot napisał: Dawaj gameplay, bo strip pokerów jak mrówków. Strip poker Pro z 94.
Opublikowano 26 stycznia 20223 l 13 minut temu, Kmiot napisał: Proszę Panów o sprecyzowanie o którego SW chodzi - 1997 czy 2013. Domyślam się, że o tego pierwszego, ale jeśli możecie, to potwierdźcie. Ten z 1997
Opublikowano 26 stycznia 20223 l Autor Ok, dla ogólnej informacji: wyrzuciłem tego jednego Dreamfalla od Slima, wyrzucam FreeSpace jedynkę (zostaje Dwójka) wyrzuciłem gołą Twierdzę, zostawiając na liście Twierdzę: Krzyżowiec. Gdyby coś, to krzyczcie.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Autor Ok, pomału domykamy listę. Proponuję tak: Atlantis zostawiam jedynkę. 80% głosów obojętnych, pozostałe na remis (po 3), a jako że ja nie oddawałem głosów w ankiecie, to uznajmy, że teraz mam decydujący w takiej sytuacji. Baldur's zostają oba. Jedynka z racji 6 nominacji to pewniak. Dwójka uzbierała więcej głosów w ankiecie (i dwie nominacje), więc również nie jest obojętna. Battlefieldy zostają oba. 1942 wygrał w ankiecie, a Vietnam niech będzie ukłonem dla Ukukukiego (i jego dzika kartą), za zaangażowanie w temacie. Championship Manager 01/02 zostaje, CM3 odpada. Ten pierwszy nieznacznie wygrał w ankiecie (nominacje były na remis - po 1). Cywilizacje zostają 2 i 5. Ogólnie dwie faworytki w ankiecie (plus 2 zebrała dwie nominacje). C&C zostają jedynka i Red Alert. RA zebrał aż 7 nominacji i tym zyskał przewagę nad dwójką (tylko jedna nominacja). A gołe C&C było lepsze w starciu z Generals (remis w ankiecie, ale 2:1 w nominacjach). Company of Heroes 1 nieznacznie lepsza w ankiecie i to ona zostaje. Tak samo Delta Force 1. Jak również Earth 2140 Football Manager zostaje 2012, bo tylko Robak się pofatygował podać jakiś konkretny rocznik. Zarówno Faraon jak i Zeus dostaną po slocie. Jest miejsce, więc niech mają, skoro dostali sporo nominacji (odpowiednio 3 i 4). Herosi, ach, Herosi. Trójka to mus. Do niej dołącza Piątka (2 nominacje, ale sporo głosów w ankiecie). A do nich dołącza Dwójka (mało głosów a ankiecie, ale aż cztery nominacje) Icewind Dale zostaje Jedynka. Co prawda Dwójka nieznacznie wygrała w ankiecie, ale Jedynka jest lepsza w nominacjach (3:1). Majesty 2 odrobinę lepsza w ankiecie, więc zostaje. Myth 1 lepsza w ankiecie. Zostaje. Neverwinter Nights póki co zostają obie (remis w ankiecie - po 7 głosów). Ale jeśli którąś wyrzucać, to dwójkę (1:3 w nominacjach). No One Lives Forever lepsze od sequela (zarówno w ankiecie, jak i nominacjach). Tak samo Phantasmagoria 1. Portal wchodzi na listę PC, a Portal 2 transferujemy do Siódmej Generacji Konsol. Myślę, że to dobry kompromis. Soldier of Fortune zostają obie. Remis w ankiecie, a nominacje 4:2, więc więcej, niż pojedyncze. Star Warsy. Uf. Generalnie opierając się na nominacjach, rozbudowanej opinii Mejma zostawiłem cztery tytuły: Empire At War, Tie-Fighter, Jedi Knight i Jedi Knight: Jedi Academy. Mejm zamiast tego ostatniego wolał Jedi Outcast, ale ankieta wyraźnie na korzyść Jedi Academy. Głupio byłoby wyrzucić grę z największą ilością głosów. Starcrafty zostają oba. System Shocki też. Thiefy też. Torchlight zostaje dwójka (więcej w ankiecie). Warcrafty zostają oba. Wiedźmin 2 zostaje na liście PC, bo podzielam opinię, że skoro wyszedł rok wcześniej niż na konsoli i jest najbardziej optymalną wersją, to jego miejscem jest blacha. Total Wary zostają (na podstawie ankiety i pojedynczych opinii w temacie): Shogun, Medieval II i Rome. Po tych manewrach Lista PC wygląda następująco: Spoiler Ace Ventura (4) Age of Empires 2 (7) Age of Mythology (2) Age of Wonders 2: The Wizard's Throne Aliens vs. Predator 2 (3) Alone in the Dark (3) Anno 1800 American McGee's Alice (3) Arcanum: Przypowieść o maszynach i magyi (4) Atlantis Baldur's Gate (6) Baldur's Gate II: Shadows of Amn (2) Battlefield 1942 Battlefield Vietnam Beat Saber Black & White (4) Blade Runner (3) Blobby Volley Blood (3) Blood 2 The Book of Unwritten Tales Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth Call of Duty (5) Carmageddon 2: Carpocalypse Now Championship Manager 01/02 Civilization 2 (2) Civilization 5 Close Combat: First to Fight Command & Conquer (2) Command & Conquer Red Alert (7) Commander Keen 4: Secret of The Oracle Commandos: Behind Enemy Lines (4) Comanche Company of Heroes Counter Strike 1.6 (6) Crusader Kings Crysis (3) The Curse Of Monkey Island (3) Day of the Tentacle Death Rally (2) Delta Force Deluxe Ski Jumping (3) Deponia Descent 3 Desperados: Wanted Dead Or Alive (2) Deus Ex (6) Diablo (6) Diablo 2 (7) Die By The Sword (2) Disciples II: Dark Prophecy(2) Divine Divinity (2) Divinity: Original Sin II (2) Doom II: Hell on Earth (3) Doom 3 (2) Dota 2 Drakensang: The Dark Eye Dreamfall Chapters Dreamweb Duke Nukem 3D (5) Duke Nukem: Manhattan Project Dune 2000 Dungeon Keeper (4) Dungeon Siege (2) Earth 2140 Ecstatica 2 Elasto Mania The Elder Scrolls II: Daggerfall (2) Emperor: Battle for Dune (2) Empire Earth Europa Universalis IV F-22 Lightning II Fade to Black Fallout (8) Fallout 2 (9) Fallout Tactics (2) Far Cry Faraon (3) F.E.A.R. (5) Football Manager 2012 Freedom Force Freespace 2 FTL: Faster Than Light (2) Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned Giants: Citizen Kabuto (2) Gothic (3) Gothic 2 (3) Grim Dawn Grim Fandango (3) GTA (2) Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana Half Life (6) Half Life 2 (7) Half-Life: Alyx Hearthstone Heavy Metal F.A.K.K. 2 Heretic Heretic 2 Heroes of Might and Magic II (4) Heroes of Might and Magic III (8) Heroes of Might and Magic V (2) Hexen: Beyond Heretic Hitman: Codename 47 (2) Hokus Pokus Różowa Pantera Homeworld (3) Hopkins FBI (2) I Have No Mouth, And I Must Scream Icy Tower (2) Icewind Dale (3) The Incredible Machines Interstate '76 Jack Orlando (2) Jagged Alliance 2 (2) Jazz Jackrabbit 2 (3) Kapitan Pazur Kingpin: Life of Crime King's Quest Knights and Merchants Kohan: Immortal Sovereigns Kozacy: Europejskie Boje (2) Książe i Tchórz Kult: Heretic Kingdoms Lamborghini: American Challenge Larry 7: Miłość na Fali (6) Liero (2) Live For Speed Left 4 Dead Legend of Kyrandia The Longest Journey (3) Lords of the Realm 2 Mad Dog McCree Mafia (2) Majesty 2 Max Payne (5) Max Payne 2 (3) MDK Mechwarrior 2: 31st Century Combat Medal of Honor: Allied Assault (2) Mega Lo Mania Messiah (2) Metal Fatigue Minecraft Myst (2) Myth: The Fallen Lords The Nations NFS: Porsche 2000 (NFS: Unleashed) Neverwinter Nights (3) Neverwinter Nights 2 One Must Fall: 2097 Operation Flashpoint: Cold War Crisis The Operative: No One Lives Forever (3) Original War Painkiller (5) Panzer General Phantasmagoria (2) Pillars of Eternity Pizza Tycoon Planescape: Torment (7) Pocket Tanks Polanie (2) Police Quest: SWAT Populous Portal (3) Postal 2 Prehistorik 2 (2) Project IGI: I’m Going In (3) Quake (5) Quake 3 Arena (6) Quarantine Redneck Rampage Return to Castle Wolfenstein (5) Revenant Rise of Nations Riven: Sequel to Myst Robin Hood: Legenda Sherwood (3) Rollercoaster Tycoon Runaway: A Road Adventure Rune (2) Sacred Sam & Max: Hit the Road Sanitarium (4) Saper Screamer 2 (2) The Secret of Monkey Island Septerra Core: Legacy of the Creator Serious Sam: The First Encounter (3) The Settlers The Settlers 2 (3) Shadow Warrior (1997) (3) SHOGO: Mobile Armor Division Sid Meier’s Alpha Centauri Simcity 4 / SimCity 2000 Simon The Sorcerer The Sims (4) Ski or Die Skoki Narciarskie 2002: Polskie Złoto Soldier of Fortune (4) Soldier of Fortune 2 (2) Spellforce 2: Shadow Wars S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (4) Star Wars: Empire at War (2) Star Wars Jedi Knight (2) Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (2) Star Wars: Tie-Fighter Starcraft (8) Starcraft 2 (2) Starsiege: Tribes Stonekeep Strip Poker Pro ‘94 Stunts SUPERHOT Supreme Commander Syberia (5) System Shock (4) System Shock 2 (2) Teenagent The Terminator: Future Shock Theme Hospital (4) Theme Park World Thief: The Dark Project (2) Thief 2 - The Metal Age Titan Quest To the Moon Tom Clancy’s Rainbow Six (1998) Torchlight 2 Total Annihilation Total War: Shogun Total War: Medieval II Total War: Rome (2) Transport Tycoon Deluxe Tropico (2) Twierdza: Krzyżowiec (2) Tyranny Tyrian 2000 Tzar: The Burden of the Crown UFO: Enemy Unknown (3) Unreal (2) Unreal Tournament (6) Vampire the Masquerade - Bloodlines (4) Wacki: Kosmiczna Rozgrywka (2) Warcraft 2 (5) Warcraft 3 (6) Warhammer 40,000: Dawn of War (2) Wiedźmin (7) Wiedźmin 2: Zabójcy Królów Witchaven 2: Blood Vengeance Wizardry 8 Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie Wojna Krwi: Wiedźmińskie opowieści Wolfenstein 3D (3) World of Warcraft Worms 2 (3) Worms World Party (2) Z (2) Zeus: Pan Olimpu (4) Jak widać, mamy ją... za krótką o dwa miejsca, pomimo faktu, że byłem łaskawy w przydzielaniu slotów. Więc słucham propozycji. Co przywracamy na listę. Jakiej serii dajemy dodatkowego slota? A może jakiś nowy tytuł? Od siebie mogę zaproponować Pasjansa.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Jak coś to proponowałbym Project Zomboid ale raczej nikt z forumowiczów w to nie gral a szkoda bo zacny survival i do tego .....cholerci chyba ten pasjans by sie nadawal.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Podbijam tego pasjansa xD Jakby nie patrzec to tez troche w niego natluklem. Daj jeszcze sapera i zamykamy. A jak to sie stalo, ze wszedl Descent 3 a zaden z pozostalych czyli 1 i 2 nie?
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Chwillllaa kurfa gdzie jest Silent Hunter albo oślepłem albo zabrakło tej kultowej w pewnych kręgach serii symulacji okrętu podwodnego . Silent hunter i Might and Magic 7 to najcieplej wspominane gry mojego dzieciństwa każdy w to katował w podbazie a na liście ich brakuje. Edytowane 27 stycznia 20223 l przez kudlaty88
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Silent Hunter to dla mnie mem, kto na to będzie głosował Pasjans xd po co. Brakuje coś z Ultimy kotowa seria, wyszło tego od cholery ale w żadną nie grałem. Może Abuse, Crusader No Remorse? Jedna z części Tomb Raider? Pradziadek Fallouta, Wasteland? Scorched Earth? Goblin Quest 1,2,3?
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Bo fajna gierka i bardziej popularna niz cokolwiek na liscie. Popytaj w urzedach.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l A może little fighter 2? Mnóstwo osób grało w tego indyczka jak jeszcze nie było tego pojęcia Z tego co słyszałem robi się Remake.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l 10 minut temu, Ukukuki napisał: Silent Hunter to dla mnie mem, kto na to będzie głosował Pasjans xd po co. Brakuje coś z Ultimy kotowa seria, wyszło tego od cholery ale w żadną nie grałem. Może Abuse, Crusader No Remorse? Jedna z części Tomb Raider? Pradziadek Fallouta, Wasteland? Scorched Earth? No silent Hunter to faktycznie niszowy ale nieobecność Might and Magic 7 albo 8 to smuteczek mocno. Ktokolwiek za dzieciaka nie grał w te rpgi czy tylko ja miałem specyficznych znajomych z dziwnym gustem gierkowym? Edytowane 27 stycznia 20223 l przez kudlaty88
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Ja w to grałem ale ciężka gierka dla dziecka xD Była też fajna seria Wizzardy.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Little big adventure. Rise of the Robots. Tak wiem, crap no ale GRAFIKA i rendery. Dark Messiah of Might and Magic.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Autor 11 minut temu, Ukukuki napisał: Pasjans xd po co. Chciałbym zaznaczyć, że na liście jest już np. Saper.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Dragon ball MUGEN to była oficjalna gra, czy coś w rodzaju moda jak Bid for Power na silniku Q3?
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Autor Generalnie ja wiem, że "wielu gier tutaj nie ma". No nie ma i nie będzie, bo lista nigdy nie osiągnie mitycznego ideału. Ale myślę, że najważniejsze tytuły są i niczego nie przegapiono, a co teraz już dodamy to tak naprawdę nie będzie miało większego znaczenia. No i można się pośmiać, ale podejrzewam, że taki Pasjans ma większy potencjał, niż wszystko co tutaj w ostatnich postach wymieniono. ;]
Opublikowano 27 stycznia 20223 l MUGEN to był mod z tego co pamietam. Rany ile wspomnien się odpala teraz czytajac ten temat. Bycie blacharzem w podbazie na lapku starego aż się ciepło na serduszku robi.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l Autor 27 minut temu, Mejm napisał: A jak to sie stalo, ze wszedl Descent 3 a zaden z pozostalych czyli 1 i 2 nie? Nikt nie zaproponował w nominacjach 1 i 2, a 3 już tak, więc dla mnie wybór prosty. Ja już zaznaczałem, że do ankiety wchodziły tylko tytuły, które pojawiły się w nominacjach, bo nie mam wolnego tygodnia, aby wklepywać do ankiety całe serie gier, szukać, weryfikować które to mody, które dodatki, a które pełnoprawne części. W przypadku konsol mam podstawową wiedzę, w przypadku PC musiałbym wszystko trzy razy sprawdzać.
Opublikowano 27 stycznia 20223 l 6 minut temu, kudlaty88 napisał: MUGEN to był mod z tego co pamietam. Rany ile wspomnien się odpala teraz czytajac ten temat. Bycie blacharzem w podbazie na lapku starego aż się ciepło na serduszku robi. Pamiętam, że robiło na mnie wrażenie jak kamienie się podnosiły przy jakimś ataku, czy transformacji, ale nie mogę tego znaleźć, wiem, że to była raczej ta edycja, bo kojarzę intro(kradzione): Bid for power na Q3, czy ESF na silniku Half Life też dawały radę jak się było rumunem bez PS2. Kiedyś w jakiejś gazecie Kawai(?) widziałem screeny z różnych gier m.in Bid for power, za które mógłbym oddać duszę w tamtym momencie.