Opublikowano 2 lutego 20223 l Autor 29 minut temu, 20inchDT napisał: Nieładnie tak po raz kolejny próbować wywalić gry dostępne tylko na xboxie. W następnym głosowaniu skipujemy wiedzmina 3? O Wiedźminie 2 była dyskusja podczas tworzenia listy PC i trzeba było wtedy interweniować. Gra na PC wyszła rok wcześniej, na X360 wyszła edycja rozszerzona, a że skupiamy się na wydaniach waniliowych, stawiając je ponad wszystkie Definitive i GOTY Edition, to wybór PC był mocno uargumentowany. Duke Nukem 3D pojawił się w dwóch plebiscytach, więc jeśli będzie ciśnienie wśród użytkowników, to można zrobić kolejny wyjątek i Wiedźmina 2 wrzucić też do edycji konsolowej, żeby ukoić Console Warowy ból dupy niektórych, bo sobie dopowiadają. 34 minuty temu, 20inchDT napisał: Może najpierw zacząć od zredukowania do 1 gry z serii. 7 asasynow, 5 ratchetów, 4 cody, 3 far cry etc. Halo, Gears of War, Mass Effect, Forzy też do jednej gry z serii? Bo jakoś nie wspomniałeś o żadnej z nich. Gier z danej serii będzie tyle, ile potrzeba, aby pominąć jak najmniej istotnych tytułów. Jeśli mam wrzucić na listę dwa Ratchety, albo jednego Ratcheta i Get Fit with Mel B, to dla mnie wybór jest jasny, bo ta pierwsza opcja obiecuje ciekawsze pojedynki. 29 minut temu, Rozi napisał: A może zrobić osobny plebiscyt gier tylko na konsole przenośne? Trochę już na to za późno, bo już parę generacji handheldów przemieliliśmy (m.in. GBA). Chociaż w sumie teraz dopiero zaczynają się najlepsze handheldowe sztosy (PSP+NDS; PSV+3DS), ale nie wiem, czy mi się chce z tym jebać. Czekam na odzew czy jest sens. 9 minut temu, ciwa22 napisał: Crossgeny miały być tu i tu. Z Assassynów to trójeczka oczywiście. Nie no, crossgeny mieliśmy się skupiać na nowych (domyślnie lepszych) wydaniach, zakładając, że gry na obie generacje ukazały się równocześnie (lub w miarę równocześnie).
Opublikowano 2 lutego 20223 l Kruci no powiem że osobny plebiscyt byłby spoko bo nie oszukujmy się, te gry mimo że są wyborne to zostaną zniszczone przez gry z dużych konsol, ale to tylko zabawa a nie twoja praca więc jak nie masz ochoty się z tym użerać to nie ma co się z tym męczyć na siłe
Opublikowano 2 lutego 20223 l Get Fit z Melanie B działa chociaż? Przynosi pożądane efekty? Jeśli ktoś potwierdzi skuteczność, wzmocnię kandydaturę tego sztosa.
Opublikowano 2 lutego 20223 l Autor 4 minuty temu, Pupcio napisał: Kruci no powiem że osobny plebiscyt byłby spoko bo nie oszukujmy się, te gry mimo że są wyborne to zostaną zniszczone przez gry z dużych konsol, ale to tylko zabawa a nie twoja praca więc jak nie masz ochoty się z tym użerać to nie ma co się z tym męczyć na siłe GBA można jeszcze przeboleć, bo w sumie było ich tam kilka sztuk na 256 liście. Ale teraz, przy PSP+NDS i później przy PSV+3DS będzie większy dylemat i faktycznie te gry są raczej bez szans. Tylko teraz w jakiej formie to robić? Jeden wspólny plebiscyt (podobnie jak w edycji PC), gdzie wrzucamy wszystkie handheldowe gierki. Można też rozważyć powrót gier z minionych plebiscytów. Dwa mniejsze plebiscyty (lista 64, albo max 128) z podziałem na generacje (PSP+NDS, PSV+3DS).
Opublikowano 2 lutego 20223 l Jak należą do danej generacji, to niech się biją z dużymi. Tutaj nie ma miejsca na żelipapą, jest co najwyżej miejsce na silakafą. Na ochronkach to niech sobie leży różowy trybson Rezygnuje z następnych tytułów, jeżeli któregoś nikt więcej nie podał, to można usunąć: Sonic generations Contra Rebirth Dragon Ball: Revenge of King Piccolo Dead Space Extraction MadWorld Kirby's Epic Yarn Formula One Chamionshop Edition Walking Dead season 2 Naruto ultimate ninja storm 2 Lords of Shadow 2 Gears 2 PGR 4 Rambo Mejma, to też ewidentnie żart, ale chuj, może nie. Trzeba spytać.
Opublikowano 2 lutego 20223 l Co do tytułów podanych przez Slim Shady to PGR4 też wymieniałem, a jeśli nikt oprócz niego nie wymienił Kirby Epic Yarn to ja go dorzucam, bo to jeden z najlepszych platformerów wszechczasów. Z kumplem kiedyś cisnęliśmy trzy dni z rzędu jak przyjechał na wakacje do dziadków. Niby prosta, ale niesamowicie grywalna i z toną pomysłów
Opublikowano 2 lutego 20223 l Grand Theft Auto: Chinatown Wars Mario& Luigi: Bowser's Inside Story The Legend of Zelda: Phantom Hourglass Advance Wars: Dual Strike Castlevania: Dawn of Sorrow New Super Mario Bros. Radiant Historia Castlevania: Portrait of Ruin Final Fantasy IV Castlevania: Order of Ecclesia Shin Megami Tensei: Devil Survivor Contra 4 Etrian Odyssey Etrian Odyssey II: Heroes of Lagaard Etrian Odyssey III: The Drowned City Fire Emblem: Shadow Dragon Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen Mega Man ZX Golden Sun: Dark Dawn Lufia: Curse of the Sinistrals Metal Slug 7 Inazuma Eleven Wario - Master of Disguise Guilty Gear Dust Strikers Aliens: Infestation Edytowane 2 lutego 20223 l przez GearsUp
Opublikowano 3 lutego 20223 l Mi się wydaje że jeśli rezygnować z Gears of War, to zdecydowanie z trzeciej części. Dwie pierwsze powinny być na liście, do dziś ludzie się spierają czy dwójka nie jest lepsza (dla mnie nie). Trójka najslabsza. Tak samo Dead Space. Myślę że dwie części powinny się znaleźć.
Opublikowano 3 lutego 20223 l Rambo: The Videogame. Wzmacniam kandydaturę. Liczy się popularność, nie tylko jakość.
Opublikowano 3 lutego 20223 l przejrzałem tę listę i takie gry jak alien isolation (o którym wspominał już Kmiot), ale też the evil within, valiant hearts czy thief (no już nawet abstrahując od jakości tej ostatniej) powinny wlecieć do ósmej generacji far cry 3 blood dragon to dlc, więc tego tu nie powinno być takie gry jak aliens colonial marines czy kane and lynch 2 powinny zostać wypierdolone w trybie natychmiastowym; z tymi wet i of orcs and men to ja też bym się tysiąc razy zastanowił - chłopaki się tutaj nie pierdola i wrzucają absolutnie wszystko
Opublikowano 3 lutego 20223 l Autor Tylko jak będziemy robić osobny plebiscyt dla handheldów, to one wylecą z tej listy i może nie trzeba będzie nawet ostro ciąć. Więc najpierw musimy ustalić na czym stoimy. Później wrzucę ankietę, ale słucham też argumentów.
Opublikowano 3 lutego 20223 l Zasadnicze pytanie, czy bez wyjebania kieszonsolek da się w ogóle zmieścić w 256 tytułach. Można jeszcze zrobić ankietę pomocniczą, żeby ewentualnie odcedzić te Cody i inne taśmowe serie. Edytowane 3 lutego 20223 l przez SlimShady
Opublikowano 3 lutego 20223 l Tak na szybko policzyłem i przy ostrym przesiewie gier które mają więcej niż jedną część wychodzi mi jakieś 290, więc nadal za dużo, a pewnie paru tytułów jeszcze brakuje. Moim zdaniem trzeba będzie jednak zrobić osobną drabinkę dla handheldów (PSP, DS, 3DS, Vita). Edytowane 3 lutego 20223 l przez łom
Opublikowano 3 lutego 20223 l 15 godzin temu, Kmiot napisał: Gra na PC wyszła rok wcześniej, na X360 wyszła edycja rozszerzona, a że skupiamy się na wydaniach waniliowych, stawiając je ponad wszystkie Definitive i GOTY Edition, to wybór PC był mocno uargumentowany. To remasterki i rimejki w następnych generacjach też odpadają? 15 godzin temu, Kmiot napisał: Halo, Gears of War, Mass Effect, Forzy też do jednej gry z serii? Bo jakoś nie wspomniałeś o żadnej z nich. A miałem wszystko wymieniać? Chyba oczywiste było, że chodziło mi o każdą serię.
Opublikowano 3 lutego 20223 l Autor 5 minut temu, 20inchDT napisał: To remasterki i rimejki w następnych generacjach też odpadają? Remastery według mnie odpadają, ale zobaczymy jaki będzie odzew. Nie chcę mieć w kolejnym plebiscycie ponownie GTA5 czy Skyrima. Rimejki niekoniecznie. Taki RE2 to przecież zupełnie inna gra od oryginału. Do rimejków będziemy podchodzić indywidualnie i może któreś przejdą, ale to nie jest już wyłącznie moja decyzja. 9 minut temu, 20inchDT napisał: A miałem wszystko wymieniać? Chyba oczywiste było, że chodziło mi o każdą serię. Już pisałem - póki co nie ma takiej potrzeby, by ograniczać się do jednej gry z serii. Nie było też takiej potrzeby w poprzednich edycjach i raczej w ramach kompromisu dodawaliśmy sloty najbardziej dyskusyjnym seriom, zamiast je odbierać. Na tę chwilę będziemy działać tak samo, jak w poprzednich edycjach i zobaczymy jaka lista nam wyjdzie. Wyrzucić zawsze można nawet na ostatniej prostej. To jeszcze nie pora na dramatyczne ruchy. Tym bardziej, że podejrzewam, że czeka nas osobny plebiscyt dla handheldów, więc obecna lista mocno się przerzedzi.
Opublikowano 3 lutego 20223 l W sumie handheldowych gierek chyba nie było jakoś sporo wrzucanych więc aż tyle miejsca się nie zwolni ale myślę że luźno z pomocniczą ankietą to wyszlifujemy do tych 256 P E R E Ł E K
Opublikowano 3 lutego 20223 l Autor Dodałem pytanie w ankiecie na temat tego, co robimy z handheldami. Kliknijcie w wolnej chwili.
Opublikowano 3 lutego 20223 l Koniecznie musi być Split/Second - cudowne wyścigi. I chyba nie było Wii Sports, więc też zgłaszam. Oprócz tego wzmacniam następujące tytuły, bo mają tylko jedną nominację, a byłoby mi przykro jakby nie znalazły się w rozgrywce: The Legend of Zelda: Twilight Princess Lego Jurassic World Metroid Prime 3 Might and Magic: Clash of Heroes UFC Undisputed 3
Opublikowano 3 lutego 20223 l Alan Wake Assassin's Creed 2 Batman: Arkham Asylum Batman: Arkham Origins Battlefield Bad Company Bioshock Bioshock: Infinite Burnout Paradise Castlevania: Lords of Shadow Dark Souls Darkness II Darksiders 2 Dead Space 2 Dead Rising Deus Ex Dishonored Dragons Dogma Fable 2 Fallout 3 Far Cry 3 Forza Horizon GTA 4 Gears of War 2 God of War: Ghost of Sparta God of War III Hitman Blood Money InFamous 2 Just Cause 2 Mafia II Mass Effect 2 Max Payne 3 MGS 4 Ni no kuni: Wrath of the White Witch PGR 4 Prototype Phoenix Wright Prince of Persia Red Dead Redemption Resident Evil 5 Resistance 3 Sniper Elite 2 Skyrim Sleeping Dogs Super Mario Galaxy 2 Trials Evolution Tekken 5 DR The Legend of Zelda: Skyward Sword The Last of us Valkyria Chronicles Xenoblade Chronicle Xcom
Opublikowano 3 lutego 20223 l Miałem jeszcze dorzucić swoje typy na Wii ale Kmiot miałby więcej gierek do odrzutu. Nie ma sensu dokładać mu roboty.
Opublikowano 4 lutego 20223 l To może po prostu zrobić eliminacje? Gry które nie mają wystarczającej liczby nominacji mogą zostać rozlosowane w pary, szybkie głosowanie (1-2 dni), wygrany przechodzi dalej i już. Tak jak robimy przy seriach, ale szybciej, bez zbędnych rozkmin i z ostatecznym wynikiem.