Opublikowano 28 września 20213 l 2 godziny temu, Shago napisał: Amiga musi być! Cannon Fodder: Sensible Soccer: Crazy Cars 3: Mortal Kombat 2: Fire Force: Gobliins 2: Lemmings 2: Rick Dangerous 2: Jeszcze bym Super Froga i Pinbal Fantasies dodał tak na szybko.
Opublikowano 28 września 20213 l North vs South? Niby była też na NESie, ale jak słyszę North vs South, to myślę Amiga.
Opublikowano 28 września 20213 l Jak tak dalej pójdzie, to zamiast walki SNES-a z Genesisem Amiga będzie walczyła sama ze sobą.
Opublikowano 28 września 20213 l Niewiele osób wie ale do tej generacji należy Neo Geo (premiera w 1990) więc jadę z moją ulubioną platformą ever, mam prawie full set (niestety nie AES tylko MVS) Metal Slug 1 Metal Slug 2 Metal Slug 3 The Last Blade 2 Sengoku 2 Samurai Shodown 2 Windjammers Shock Troopers 2 Spinmaster Top Hunter Blue's Journey Art of Fighting 3 Blazing Star Aero Fighters 3 Last Resort Double Dragon (klasyczna bijatyka nie chodzona) NAM-1975 Plus taka klasyka z innych konsol jak: 1. Sonic the Hedgehog 2. Contra Hard Corps 3. Shining Force 2 4. Yoshi’s Island
Opublikowano 28 września 20213 l Oj na Aero Fighters i Blazing Star to będę głosował Wiele z tych gierek mam na Switchu Dorzuciłbym jeszcze Pulstar
Opublikowano 28 września 20213 l Dorzucam jeszcze z Amigi: Budokan: Gunship 2000: Jaguar XJ220: Lotus 3: Soccer Kid Lethal Weapon: Edytowane 28 września 20213 l przez Shago
Opublikowano 28 września 20213 l Breath of Fire 2 Contra III: The Alien Wars Gundam Wing: Endless Duel Castlevania: Vampire's Kiss Final fight 3 Disney's Alladin
Opublikowano 28 września 20213 l Autor Nie te temaciwo, ale odnotowałem. Może jakiś dobry admin przeniesie.
Opublikowano 28 września 20213 l To tylko dodam, ze Castlevania Rondo of Blood bylo wydane na pc engine, a C: Dracula X i C: Vampire's Kiss to wersja CRoB na Snesa. Generalnie te trzy tytuly to ta sama gra.
Opublikowano 28 września 20213 l W sumie to takie z dupy ocenianie gier sprzed 100 lat jak kazdy byl dzieckiem i nie bylo w tym powaznego grania a to co akurat bylo pod reka. I dla mnie to jest NBA Jam z automatow, ale to bylo dobre ja pierdole Najlepsza wlasnie ta arcadowa wersja bo z tego co pamietam na konsolach nie bylo komentarza Oczywiscie nie moze tez zabraknac tego najbardziej klasycznego Street Fightera II ktory rzadzil na automatach ale byl tez portowany na SNESA, Amige i pare innych.
Opublikowano 29 września 20213 l Zagłosowałem przeciwko grom Amigi i nie oddam na nie ani jednego głosu bo skoro jest to turniej gier konsolowych to Amiga ze swoją biblioteką powinna toczyć batalię w dziale gier komputerowych na przekroju różnych generacji lub przedziałów czasowych
Opublikowano 29 września 20213 l Jeśli wchodza gierki z mega drive to proszę o dopisanie misadventures od flink (było to też na Amigę cd32 i na tym to ogrywałem). Wspaniała gra
Opublikowano 29 września 20213 l Amiga : Super Frog, Sensible Soccer, Cool Spot, Pushover SNES: The Legend of Zelda: A Link To The Past, Earthbound, Super Mario World, Super Mario RPG, Super Metroid, Yoshi's Island, Donkey Kong Country 2, Super Mario Kart Edytowane 29 września 20213 l przez funditto
Opublikowano 30 września 20213 l Mogę sobie na kilka postów podzielić moich kandydatów? Bo mi się co kilka dni coś nowego przypomina, pozdro z fartem dla forumowiczów. Oto lista moich gier wideo na konsolę snes Disney Aladdin Kirby superstar Super Mario world Tmnt 4 turtles in time Tmnt tournament fighters Mighty Morphin Power Rangers: The Fighting Edition
Opublikowano 1 października 20213 l W dniu 29.09.2021 o 02:57, SebaSan1981 napisał: Zagłosowałem przeciwko grom Amigi i nie oddam na nie ani jednego głosu bo skoro jest to turniej gier konsolowych to Amiga ze swoją biblioteką powinna toczyć batalię w dziale gier komputerowych na przekroju różnych generacji lub przedziałów czasowych Przecież Amidze o wiele bliżej do konsol, jak do PC z racji tego, że gry na Amigę nie mają edytowalnych ustawień itp. A nie bardzo sobie wyobrażam dzielenie PC na przedziały czasowe, lub generacje. Gaming do połowy lat 90 w Polsce głównie stał Amigą/podróbkami Snesa, a nie Neo Geo, czy PC, więc wykluczanie Amigi to dla mnie jedno wielkie Edytowane 1 października 20213 l przez Shago
Opublikowano 1 października 20213 l No raczej, mało kto sobie mógł pozwolić na oryginalne sprzęty w tamtych czasach. Większość osób grała na poczciwym amiga /pegazus, aż nie dostali pc 386/486, gdzie po drodze jeszcze zaliczyło się 3dfx i nVidia riva tnt 2, a na koniec przerzucili się na psx. Sega Saturn, Nintendo 64 to były bardziej egzotyczne sprzęty w czasach psx. Dopiero po 2000 polski rynek sprzętowy się rozszerzał na pozostałe sprzęty i były przystępniejsze. A tych wszystkich wujów i ciotek, co im przywozili sprzęty to był margines tak poniekąd. A jeszcze większym kozakiem to był dzieciak z gameboyem, gdzie ze starym w tamtych czasach jeździli do makro, bo tam mogłeś kupić gierki.
Opublikowano 1 października 20213 l W latach 94-96 to jeszcze królowały Pegasusy, jak ktoś miał szczęście to posiadał Amigę. Porządnych PC, SNESów, MegaDrive nie spotkałem a w gierki NeoGeo to grałem tylko na automatach. Tak od 1997 (i ceny 700zł) zaczął się boom na PS1, trochę później zaczęły pojawiać się PCty które nadawały się do gierek (bo nie wszystkich było stać na Pentiuma 2 na premierę), a Riva TnT 2 to już czasy bliższe Dreamcasta i PS2.
Opublikowano 1 października 20213 l 53 minuty temu, Faka napisał: aż nie dostali pc 386/486, gdzie po drodze jeszcze zaliczyło się 3dfx i nVidia riva tnt 2, a na koniec przerzucili się na psx. Sega Saturn, Nintendo 64 to były bardziej egzotyczne sprzęty w czasach psx. Dopiero po 2000 polski rynek sprzętowy się rozszerzał na pozostałe sprzęty i były przystępniejsze. 3dfx (juz nie mowiac i riva tnt) to sa lata 96+. Nikt nie mial voodoo w 486 xD Takze szybciej ktos mial psxa niz pc z akceleratorem. 18 minut temu, łom napisał: trochę później zaczęły pojawiać się PCty które nadawały się do gierek Pc nadawaly sie do gierek od czasu 286, czyli od lat 80 na swiecie i 90 w polsce.