Opublikowano 20 lutego 20223 l 1 minutę temu, Kmiot napisał: Na pewno? Osobiście grałem w to na PS4 i z tego co widzę, to gra ukazywała się odcinkami w roku 2015, czyli okres ósmej generacji. Miała wersję PS3, ale to już w ramach cofania się i crossgena. Dla mnie rocznik 2015 to już wyraźna ósma generacja. Masz rację, grałem na PS3 i graficznie to wygląda jak gierka z 2010 dla tego utrwaliła mi się w generacji PS360, można wywalić. Assassin Creed 3 bardzo źle wspominam, pograne z 3h i wywalone. Jedyna gra która ze względu na bugi spowodowała u mnie blue screena na konsoli. Myślę że dwa CoDy starczą, a jeśli trzeba dobrać trzeciego to bardziej był bym za World at War które miało ciężki, brutalny klimat, co-op i wprowadziło tryb zombie, aż trochę dziwne że nikt nie nominował. Starczy Halo 3 i Reach, grałem w Halo 4 z rok temu i poza graficzką to jest słabszy tytuł od starszych części. Można dać oba InFamousy ale nie płakał bym jak by zabrakło jedynki na rzecz innej gry. Killzone - tak samo jak w przypadku InFamous, można dać oba ale jak zabraknie Killzone 3 to mała strata. K3 miał genialną oprawę ale ten specyficzny klimat uleciał.
Opublikowano 20 lutego 20223 l Jeśli chodzi o AC, to poza dwójką dałbym 3, bo naprawdę dużo tam było nowego. Podwaliny pod Black Flag, czyli statki, parkour po terenach zalesionych(drzewa, skały), różne pory roku, w tym dojebany na 2012 śnieg z własną fizyką. Call of Duty poza Black Ops i może pierwszym Modern Warfare jest mi obojętne, raczej bym odrzucił trójkę. Brum, brum po torze, coś tam grałem, ale nie jestem w stanie wskazać różnicy. Trzeba się spytać fana motoryzacji. Prawie żadnego Gejlo nie trawie poza Reach, ale za grafikę czwórkę bym zostawił, bo razem z FH nie było nic ładniejszego na 360. Niesławny jest mi obojętny, ale jedynka to dla mnie naprawdę duży średniak, dopiero jakąś frajdę odczułem przy dwójce(nie żebym był fanem). Killzony bym dał dwa, jeden dla fanów ciężkiego klimat, ale trochę monotonnego, a drugi to takie bardziej różnorodne i kolorowe Call of Duty, ale z potężną grafą. Zamieć śnieżna, czy sztorm do dzisiaj robi.
Opublikowano 20 lutego 20223 l KZ3 miało genialny multiplayer, wiec w serduszku nad dwójeczką. W ogóle generacja siódma. Peak gamingu.
Opublikowano 20 lutego 20223 l Autor Resistance 3 raczej nie wyleci, bo ma aż 6 nominacji. Jeśli wyrzucać, to jedynkę albo dwójkę (2 i 3 nominacje). (Edit. teraz czytam, że Pupciowi chodziło o dorzucenie, nie wyrzucenie, wiec informuję - R3 ma pewne miejsce). Ok, Killzony będą dwa, żadna łaska, niech ma. Resident Evil: Revelations przerzucam do Handheldów (premiera na 3DS styczeń 2012, porty na konsole maj 2013). Hotline Miami przenoszę na handheldy, bo nawet w TLoU2 grano w tę grę na Vicie. PixelJunk Monsters zostają na liście (premiera najpierw na PS3 styczeń 2008, PSP październik 2009). PixelJunk Shooter też zostaje (premiera najpierw na PS3 w 2009, a dopiero po pięciu latach port Ultimate na PSV).
Opublikowano 20 lutego 20223 l Autor Nie, to ja się poprzednio pomyliłem i napisałem o dwójce, zamiast trójce. Tylko trójka ma pewny start, ale oczywiście znajdzie się miejsce dla drugiej gry z cyklu.
Opublikowano 20 lutego 20223 l Infamous, obie części niech będą. Są tak samo dobre. Zostawił bym też pierwsza część Darksiders bo jednak daje dużo więcej frajdy niż schematyczna i powtarzalna dwójka.
Opublikowano 20 lutego 20223 l Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler https://youtube.com/clip/Ugkx-C7hCI5ZAJ5vmKuxoluoeQK0I4Y6V55i
Opublikowano 20 lutego 20223 l Autor Jeszcze kwestia tego Shovel Knighta. Najpierw ukazuje się na 3DSie i WiiU (czerwiec 2014). Po niecałym roku (kwiecień 2015) wychodzi na wszystkie konsole Sony (PS3, PS4, Vita) i XOne. Nie pasuje mi do tej listy kompletnie. Tylko wersja PS3 pod nią podpada, ale lata 2014-15 to już ósma generacja, więc zagrywka podobna jak do Life is Strange. Według mnie lepiej pasuje do handheldów, a jeśli już do generacji, to do ósmej (PS4, XOne, WiiU vs. PS3 only).
Opublikowano 22 lutego 20223 l Autor W dniu 30.01.2022 o 19:17, SlimShady napisał: Resident Chronciles dwie części(najlepsze celowniczki w jakie grałem, można przez całą serię przejść i chyba trochę filmu(?) Mordo, wybierz jedną, bo nie będziemy dwóch celowniczków wrzucać na listę. Przy okazji przydałoby się ograniczyć też do jednego Condemned, skoro już nominowałeś. Condemned: Criminal Origins Condemned 2: Bloodshot
Opublikowano 22 lutego 20223 l Teraz, Kmiot napisał: Mordo, wybierz jedną, bo nie będziemy dwóch celowniczków wrzucać na listę. Szczerze mówiąc, nie bardzo rozróżniam jedną od drugiej(były na podobnym poziomie), ale niech będzie RESIDENT EVIL: THE DARKSIDE CHRONICLES, bo w nazwie jest dark, a wiadomo, że mrok jest dla dorosłych, poważnych graczy.
Opublikowano 22 lutego 20223 l Autor @SlimShady 48 minut temu, Kmiot napisał: Przy okazji przydałoby się ograniczyć też do jednego Condemned, skoro już nominowałeś. Condemned: Criminal Origins Condemned 2: Bloodshot Ok, tymczasem robię kolejne eliminacje i argumentuję. Jeśli według kogoś robię to źle, proszę o kontrargumenty. Póki co skupię się na wyrzucaniu gier, które miały tylko jedną, góra dwie nominacje, ale jakieś decyzje pora zacząć podejmować. Obok Assassin's Creed 2 zostawiam AC3. Łom narzekał, Slim chwalił, ankieta na styku, więc przesądziła ilość nominacji. AC3, obok AC2 jest jedynym Asasynem, który dostał więcej niż jedną nominację (aż dwie). No, ale ten wybór zadowoli dwóch nominujących, więc niech będzie. Resztę Asasynów wypierdalam na śmietnik, bo dwa sloty, to maks. Call of Duty 2 wywalam. Jedna nominacja, słabizna w ankiecie, nikt szczególnie tęsknił nie będzie. Call of Juarez: Więzy Krwi wylatują. Gunslinger wyraźnie lepszy w ankiecie. Dead or Alive 5 zostaje. DoA4 wypada. 2:1 w nominacjach, ankieta też nieznacznie na korzyść DoA5. Dirt 2 zostaje, Dirt 3 wylatuje. Sytuacja identyczna jak powyżej. Far Cry 2 wypierdala. Far Cry 3 zostanie jedynym reprezentantem serii, bo to żelazny faworyt w jej obrębie. Forza Motorsport 4 wychodzi na faworyta, więc to ona będzie reprezentować symulacyjny odłam serii. Halo 4 wypada z listy - najmniej nominacji (2) i najsłabiej w ankiecie (pomijając już wyrzucone ODST) Lost Planet zostanie tylko jedynka. 2 i 3 miały po jednej nominacji (jedynka też furory nie zrobiła, ale miała dwie) i wyjątkowo słabo zbierały głosy w ankiecie (w sumie trzy, przy 12 dla jedynki). No More Heroes zostaje jedynka. Dwójka słabiej w nominacjach (3:2) i ankiecie. Soul Calibur zostaje IV. Piątka słabiej wypada w nominacjach (3:1) i ankiecie (nieznacznie 9:7, ale jednak). Transformersy dziwna sytuacja, bo w ankiecie przoduje War (7:3) w nominacjach 2:1 dla Fall. No, ale ankieta z ponad dwukrotnie więcej głosów, więc zostawiam War, skoro lud tak chce. A tak naprawdę to pewnie nikogo i niepotrzebnie rozkminiam. Yakuzy to kurwa nie wiem, chyba rzucę monetą, bo żadna się nie wyróżnia. Lista (pogrubione są kwestie, które wymagają jeszcze rozstrzygnięć (decyzja w obrębie serii, jeśli ma dostać tylko jeden slot, bądź gry zagrożone odpadnięciem), jak również tytuły, które są uznawane za crapy/żarty i bez większego żalu można je w każdej chwili wyrzucić bez ujmy dla jakości listy): Spoiler 2010 FIFA World Cup South Africa 3D Dot Game Heroes (2) Ace Combat: Assault Horizon Alan Wake (5) Alice: Madness Returns Alien Colonial Marines Aliens vs. Predator Assassin’s Creed 2 (6) Assassin’s Creed 3 (2) Asura's Wrath (2) Bastion Batman: Arkham Asylum (9) Batman: Arkham City (6) Batman: Arkham Origins (6) Battlefield 3 Battlefield: Bad Company 2 (3) Bayonetta (4) Beyond: Two Souls Binary Domain (3) BioShock (13) BioShock Infinite (5) BlazBlue: Continuum Shift Blue Dragon Blur (2) Borderlands 2 (3) Braid Brothers: A Tale of Two Sons (2) Brutal Legend (2) Bulletstorm Burnout Paradise (7) Buzz!: Świat Quizów Call of Duty: Black Ops (2) Call of Duty 4: Modern Warfare (4) Call of Juarez: Gunslinger Castle Crashers (2) Castlevania: Lords of Shadow (7) Catherine (5) Condemned: Criminal Origins Condemned 2: Bloodshot Crysis 2 Dance Central Dante’s Inferno (3) Dark Souls (5) The Darkness The Darkness 2 (4) Darksiders (2) Darksiders 2 (2) Dead Nation (2) Dead or Alive 5 (2) Dead Rising (4) Dead Rising 2 Dead Space (10) Dead Space 2 (4) Deadly Premonition (5) Demon’s Souls (5) Deus Ex: Human Revolution (9) Devil May Cry 4 (4) DmC: Devil May Cry (Ninja Theory) (6) Diablo III (2) DiRT 2 (2) Dishonored (8) Donkey Kong Country Returns (6) Double Dragon Neon Dragon Age: Origins (3) Dragon Ball Z: Burst Limit (2) Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi Dragon's Crown (3) Dragon’s Dogma (2) Driver: San Francisco The Elder Scrolls IV: Oblivion The Elder Scrolls V: Skyrim (5) Enslaved: Odyssey to the West (5) Everybody's Golf: World Tour Fable II (3) Fallout 3 (6) Fallout: New Vegas (7) Far Cry 3 (4) Fez Fight Night Champion Final Fantasy XIII (3) Flower Folklore Forza Horizon (6) Forza Motorsport 4 (2) Gears of War (7) Gears of War 2 (7) Gears of War 3 (3) Get Fit With Mel B Ghostbusters: Video Game God of War III (10) God of War Ascension (4) Gran Turismo 5 (3) Grand Theft Auto IV (8) Grand Theft Auto V (6) Guacamelee! Guilty Gear Xrd: Revelator Halo 3 (3) Halo Reach (4) Halo Wars (3) Hard Corps: Uprising Heavenly Sword (3) Heavy Rain (8) Helldivers (2) Hitman Absolution InFamous (4) InFamous 2 (6) Just Cause 2 Journey (5) Kameo: Elements of Power Kane & Lynch 2 Katamari Forever Killer is Dead (2) Killzone 2 (11) Killzone 3 (3) Kingdoms of Amalur: Reckoning (2) Kirby’s Epic Yarn (2) L.A. Noire (4) Lara Croft and the Guardian of Light The Last of Us (14) The Last Story Left 4 Dead 2 The Legend of Zelda: Skyward Sword (3) The Legend of Zelda: Twilight Princess (2) Lego Harry Potter: Lata 1-4 Lego Jurassic World (2) Lego Piraci z Karaibów Limbo Little Big Planet (3) Little Big Planet 2 (2) Lollipop Chainsaw (2) The Lord of the Rings: War in the North Lost in Shadow Lost Odyssey Lost Planet: Extreme Condition (2) Machinarium MadWorld (2) Mafia II (5) Mario Kart Wii Mario Party 8 Mario Strikers Charged Football Mark of the Ninja (2) Mass Effect (5) Mass Effect 2 (10) Mass Effect 3 (4) Max Payne 3 (7) Metal Gear Rising: Revengeance (5) Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (7) Metro 2033 (2) Metro: Last Light (2) Metroid Prime 3: Corruption (2) Mirror’s Edge (3) Monster Hunter Tri Mortal Kombat (2011) (7) MotorStorm (4) MotorStorm: Pacific Rift (4) Murdered Soul Suspect Need for Speed: Hot Pursuit (2010) (4) Need For Speed: Most Wanted New Super Mario Bros. Wii Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (5) NieR (2) Ninja Gaiden II (2) No More Heroes (3) Of Orcs and Men Outland Pandora’s Tower (2) Payday: The Heist PixelJunk Monsters PixelJunk Shooter Portal 2 (4) Prince of Persia (4) Project Gotham Racing 4 (6) Prototype Puppeteer (3) Pure (2) Rain Rambo the Videogame Ratchet & Clank: A Crack in Time (7) Ratchet & Clank: Tools of Destruction (6) Rayman Legends (2) Rayman Origins (3) Red Dead Redemption (9) Remember Me Renegade Ops Resident Evil 5 (9) Resident Evil: The Darkside Chronicles Resistance: Fall of Man (2) Resistance 2 (3) Resistance 3 (6) Resonance of Fate Rock Band The Saboteur Saint's Row: The Third Scott Pilgrim vs. the World: The Game Shadow Complex Shadows of the Damned Shatter (2) Shaun White Snowboarding Silent Hill: Downpour (3) Silent Hill: Shattered Memories Singularity Siren: Blood Curse Skate 2 (2) Sleeping Dogs (5) Sly Cooper: Thieves in Time (5) Sniper Elite V2 Sonic & All-Stars Racing Transformed Sonic Colours Sonic Unleashed Soul Calibur IV (3) South Park: The Stick of Truth (4) Spec Ops: The Line (3) Spelunky Spider-Man: Shattered Dimensions Split/Second SSX (2012) Star Wars: The Force Unleashed Stranglehold Street Fighter 4 (4) Super Mario Galaxy (6) Super Mario Galaxy 2 (8) Super Smash Bros. Brawl Super Stardust HD Tales of Xillia (2) Tekken 6 Tekken Tag Tournament 2 (3) Thief (2014) Tokyo Jungle Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist (2) Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction (2) Tomb Raider (2013) (3) Tomb Raider: Underworld (2) Top Spin 4 Tony Hawk Project 8 Toy Story 3 Transformers: War for Cybertron Trials Evolution Trine Twisted Metal (2012) UFC Undisputed 3 (2) Uncharted: Drake’s Fortune (3) Uncharted 2: Among Thieves (13) Uncharted 3: Drake’s Deception (4) Unreal Tournament 3 Valkyria Chronicles (4) Vanquish Virtua Fighter 5 (2) Viva Pinata (2) The Walking Dead: Season 1 (5) Warhammer 40,000: Space Marine Wet Wii Sports Wipeout HD (2) The Wolf Among Us (2) Wonderbook: Walking with Dinosaurs X-Men Origins: Wolverine (2) XCOM: Enemy Unknown (2) Xenoblade Chronicles (5) Yakuza 3 (2) Yakuza 4 Yakuza 5 (2) Zen Pinball Jak widać, brakuje tylko 7 eliminacji, więc powinno pójść jak z płatka. Sama Yakuza dostarczy dwie, a takie gry jak Rayman, Metro, czy InFamous mogą z łatwością dostać po dwa sloty.
Opublikowano 22 lutego 20223 l 2 minuty temu, Kmiot napisał: Obok Assassin's Creed 2 - je.bac ubigierki z pier.dylionem znacznikow - forum glosuje na ojca ubigierek z pier.dylionem znacznikow To przekonanie, ze AC2 poprawia bledy AC1 jest wciaz dla mnie niezrozumiale. Ale je.bac, i tak do polfinalow zodyn nie dociagnie.
Opublikowano 22 lutego 20223 l Autor Mnie te AC wszystkie są obojętne, dopiero Black Flag ograłem, bo ujął mnie setting. No, ale jeden czy dwa AC na liście to w zasadzie obowiązek, a z dwójką jednak wielu ma miłe wspomnienia. Z jedynką niewielu, więc coś z tym poprawianiem błędów AC1 jednak jest, skoro graczom siadło wyraźnie lepiej. Drżysz o swojego Rambo?
Opublikowano 22 lutego 20223 l Już nie gadaj, AC 1 bronił się świeżym wtedy parkourem, miejscówką, ale te misje nawet w głównych typu sledz, ukradnij, zesraj się, to była tragedia. Dwójeczka zrobiła wszystko lepiej. No może oprócz jakichś zbieranin piórek dla aczikowych dziwek, ale dla normalnych to nigdy nie był problem. Niech będzie ten Condemned 1 jako tytuł z 2005, czyli graczyki jeszcze nie dostali nexgenowego motorstorm, czy gearsów, a w coś musieli grać oprócz fifki.
Opublikowano 22 lutego 20223 l Autor 3 minuty temu, Mejm napisał: A jest Rambo na liscie? xD O jest, a czemu na czarno? Pani redaktur, po co czytać. 16 minut temu, Kmiot napisał: pogrubione są kwestie, które wymagają jeszcze rozstrzygnięć (decyzja w obrębie serii, jeśli ma dostać tylko jeden slot, bądź gry zagrożone odpadnięciem), jak również tytuły, które są uznawane za crapy/żarty i bez większego żalu można je w każdej chwili wyrzucić bez ujmy dla jakości listy)
Opublikowano 22 lutego 20223 l 28 minut temu, SlimShady napisał: Już nie gadaj, AC 1 bronił się świeżym wtedy parkourem, miejscówką, ale te misje nawet w głównych typu sledz, ukradnij, zesraj się, to była tragedia. Dwójeczka zrobiła wszystko lepiej. No może oprócz jakichś zbieranin piórek dla aczikowych dziwek, ale dla normalnych to nigdy nie był problem. Przyklad misji sledzacej jest wlasnie nietrafiony bo to chowanie sie za winklem w dwojce bylo jeszcze gorsze niz siedzenie na lawce. Mam jeszcze wiecej ale to temat na inna dyskusje.
Opublikowano 22 lutego 20223 l Ultra Street Fighter 4 to ostateczna wersja SF4 i ta nazwa powinna obowiązywać podczas rywalizacji.