Opublikowano 27 marca 20223 l Ankieta tendencyjna, równie dobrze w nawiasie można było napisać przy PS4 (konsola aktywna do dzisiaj). Wystarczy wejść w jakikolwiek sklep online ze sprzedażą gierek i sprawdzić, których mają tam więcej - tych z PS4 czy może jednak z PS5.
Opublikowano 27 marca 20223 l Oj już ztm, najlepiej jakbyś poszedł sobie z tego tematu, a najlepiej forum, bo tego pierdolenia nie da sie czytać.
Opublikowano 27 marca 20223 l Autor 8 minut temu, GearsUp napisał: Ankieta tendencyjna, równie dobrze w nawiasie można było napisać przy PS4 (konsola aktywna do dzisiaj). Nie jest tendencyjna, tylko zawiera w odpowiedzi niezbędne informacje dotyczące tego, jak miałoby to teoretycznie wyglądać. Odpowiedź wymaga dodatkowego komentarza i dookreślania tak samo, jak wymagać będzie lista ze Switchem (jeśli powstanie). Gdybym nie dodał takiej uwagi, to jedni kliknęliby pochopnie i bez zastanowienia, a drudzy by się pytali: "ale jak Switch, skoro na konsolę wciąż zapowiedziane jest kilka exów? Ma być lista najlepszych gier ze Switcha bez BoTW2, Bayonetty 3 i Metroid Prime4?". Dylemat nie jest prosty i nie da się go zamknąć w prostej odpowiedzi.
Opublikowano 27 marca 20223 l 12 minut temu, Plugawy napisał: Oj już ztm, najlepiej jakbyś poszedł sobie z tego tematu, a najlepiej forum, bo tego pierdolenia nie da sie czytać. Podasz jakiś argument dla swojego wyboru w ankiecie czy przyszedłeś tak sobie pierdolić dla samego pierdolenia? Konsola jest martwa wtedy kiedy producent komletnie zaprzestaje produkcji a z tego co wiem SONY niedawno wznowiło produkcję PS4 tak czy nie? Jedynie MS się całkowicie odciął już od poprzedniej generacji.
Opublikowano 27 marca 20223 l 2 minuty temu, Pupcio napisał: Co ty kurwa znowu wymyślasz? Z czym konkretnie? Argumenty
Opublikowano 27 marca 20223 l Kmiot, a do chwili obecnej to chodzi o okolice listopada 2020, tak? Aby zrównać z PS5 i XSeries.
Opublikowano 27 marca 20223 l Autor 14 minut temu, GearsUp napisał: Konsola jest martwa wtedy kiedy producent komletnie zaprzestaje produkcji a z tego co wiem SONY niedawno wznowiło produkcję PS4 tak czy nie? Jedynie MS się całkowicie odciął już od poprzedniej generacji. PS4/X1 nie doczekają się już żadnych istotnych gier dedykowanych tylko im (tylko ewentualne crossgeny), więc pod tym względem są martwe. Switch nie jest. Sprzęt mogą sobie produkować nawet do 2030 roku. I tak będzie trzeba na nim grać w stare gry i ewentualne nowe, które w lepszym wydaniu są na nowszych konsolach. 3 minuty temu, Square napisał: Kmiot, a do chwili obecnej to chodzi o okolice listopada 2020, tak? Aby zrównać z PS5 i XSeries. No nie wiem, to jest jeszcze do ustalenia i mniejszy problem - czy do dzisiaj, czy do listopada 2020. Detal.
Opublikowano 27 marca 20223 l 3 godziny temu, Suavek napisał: Ja już się gubię, co jest na jaką generację, ale proponuję: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Stardew Valley 13 Sentinels: Aegis Rim Gundam Breaker 3 It Takes Two Nier Automata Persona 5 Persona 5 Strikers South Park: The Fractured But Whole XCOM 2 DOOM Danganronpa V3: Killing Harmony Sayonara Wild Hearts Tetris Effect Dragon Ball FighterZ The Witcher 3: Wild Hunt Yakuza: Like a Dragon God of War Hades Resident Evil 7 Divinity: Original Sin Octopath Traveler Untitled Goose Game AI: The Somnium Files Night in the Woods Cyberpunk 2077 Też chciałem wrzucić Hadesa, ale zacząłem nad tym myśleć i doszedłem do wniosku, że produkcja Supergiant będzie się już chyba liczyć jako gra dziewiątej generacji. W 2020 wyszła na Switchu (no i PC, ale tego tutaj nie bierzemy pod uwagę), a na pozostałe konsole w momencie, gdy PS5/XSX były już niemal od roku na rynku.
Opublikowano 27 marca 20223 l Produkcja PS2 zakończyła się w 2013 roku. Dlaczego gry PS2 nie brały udziału w plebiscycie siódmej generacji??!111one Proponuję wykluczyć Switcha pod pretekstem celowego wkurzenia GearsUp.
Opublikowano 27 marca 20223 l 3 godziny temu, grzybiarz napisał: Jak to martwe wii u ma konkurować z obecnym ps4/xone? Trochę coś mi tu nie pasuje. Mi coś innego bardziej nie pasuje. Czemu Animal Crossing NH, które ma datę premiery marzec 2020 nie może konkurować ze Streets of Rage 4, które wyszło w maju 2020 Ta druga gra załapie się do drabinki a pierwsza już nie. No słaba logika w chooj. Edytowane 27 marca 20223 l przez GearsUp
Opublikowano 27 marca 20223 l Ja bym Switcha uwzględnił, bo trudno będzie znaleźć 256 gier nie grzebiąc w szambie.
Opublikowano 27 marca 20223 l @SuavekPrzeciez ze switcha żaden handheld, te się skończyły na vicie i 3ds.
Opublikowano 27 marca 20223 l 14 minut temu, Shen napisał: switchowiec na smyczy prawidłowo a ósma generacja to BB i nie trzeba robić ankiety
Opublikowano 27 marca 20223 l Proponuję kolejną ankietę - czy Switch powinien startować w plebiscycie ze stacjonarkami, czy z handheldami. Ale Switch jest spoko. Tylko SteamDeck to złoooo, bo jest duży i na pewno niewygodny, choć nikt go w rękach jeszcze nie miał.
Opublikowano 27 marca 20223 l 2 minuty temu, Suavek napisał: Proponuję kolejną ankietę - czy Switch powinien startować w plebiscycie ze stacjonarkami, czy z handheldami. Ale Switch jest spoko. Tylko SteamDeck to złoooo, bo jest duży i na pewno niewygodny, choć nikt go w rękach jeszcze nie miał. To tylko propaganda jednego sprzedawcy. Bo na decka nic nie opchnie. Gry ze switcha na decku wygladaja i chodza lepiej
Opublikowano 27 marca 20223 l 14 minut temu, Suavek napisał: Proponuję kolejną ankietę - czy Switch powinien startować w plebiscycie ze stacjonarkami, czy z handheldami. Ale Switch jest spoko. Tylko SteamDeck to złoooo, bo jest duży i na pewno niewygodny, choć nikt go w rękach jeszcze nie miał.
Opublikowano 27 marca 20223 l Na razie dojebałem troszkę do pieca. Jak będzie potrzeba to zrobię ostry przesiew. -Outlast 2 -Mortal Kombatant 10 i 11 -Rime -Child of Light -Tales of Borderlands Crash Team Racing Nitro-Fueled -Remake Mafia Definitve -Remake Kolosów -It Takes Two -P.T. -Driveclub -Bound -Life is Strange -Walking Dead The Final Season -Kakarot Cal of Cthulhu Batman Arkham Night Valiants Hearts Oddworld New Tasty Unravel 1 i 2 Soma Bloodborne RE7 Rise of Raider Shadow of Tomb raider Dishonored 2 Deus Ex Rozłam Ludzkości Horizon Zero Dawn The Evil Within 2 Detroit God of War 2018 Alienation Nier Automata Nex Machina Resogun Matterfall The Last Guardian Concret Genie FF7 Remake Control RAtchet and Clank 2016 ABZU Yakuza 0 Metro Exodus LAyers of Fear Yakuza Kiwami YAkuza Kiwami 2 Yakuza 6 Fist of the NOrth Star A Way Out Yooka Laylee Yooka Laylee and Imposible Lair The Order 1886 The Council Until Dawn Uncharted 4 Uncharted Lost Legacy Red Dead Redemption 2 Spider-Man 2018 Death Stranding Medievil The Last of Us 2 DArk Souls 3 Mafia 3 Resident Evil 2 Wiesiu 3 Shadow of Beast Knack 2 Wreckfest The Council No i uwaga, uwaga, jako wisienka na torcie, poproszę fanfary, Panie i Panowie, oto najlepsza gra wszechczasów, która będzie wyznacznikiem dla magicznego świata gier przez następne dekady jeśli nie wieki, przedstawiam Państwu perłę w koronie knurpasa, czyli Spoiler Kentucky Route Zero TV Edition i nie, nie myślcie sobie, że żartuję. Za pierwszym razem nie poznałem się na geniuszu tego arcydzieła, ale dziś, po aktualnie szóstym przejściu widzę, że za każdym razem odkrywam nowe rzeczy, żeby tylko wspomnieć o postmodernistycznym, transcendentnym, antykapitalistycznym przesłaniu.
Opublikowano 27 marca 20223 l 2 minuty temu, SlimShady napisał: Na razie dojebałem troszkę do pieca. Jak będzie potrzeba to zrobię ostry przesiew. -Outlast 2 -Mortal Kombatant 10 i 11 -Rime -Child of Light -Tales of Borderlands Crash Team Racing Nitro-Fueled -Remake Mafia Definitve -Remake Kolosów -It Takes Two -P.T. -Driveclub -Bound -Life is Strange -Walking Dead The Final Season -Kakarot Cal of Cthulhu Batman Arkham Night Valiants Hearts Oddworld New Tasty Unravel 1 i 2 Soma Bloodborne RE7 Rise of Raider Shadow of Tomb raider Dishonored 2 Deus Ex Rozłam Ludzkości Horizon Zero Dawn The Evil Within 2 Detroit God of War 2018 Alienation Nier Automata Nex Machina Resogun Matterfall The Last Guardian Concret Genie FF7 Remake Control RAtchet and Clank 2016 ABZU Yakuza 0 Metro Exodus LAyers of Fear Yakuza Kiwami YAkuza Kiwami 2 Yakuza 6 Fist of the NOrth Star A Way Out Yooka Laylee Yooka Laylee and Imposible Lair The Order 1886 The Council Until Dawn Uncharted 4 Uncharted Lost Legacy Red Dead Redemption 2 Spider-Man 2018 Death Stranding Medievil The Last of Us 2 DArk Souls 3 Mafia 3 Resident Evil 2 Wiesiu 3 Shadow of Beast Knack 2 Wreckfest The Council No i uwaga, uwaga, jako wisienka na torcie, poproszę fanfary, Panie i Panowie, oto najlepsza gra wszechczasów, która będzie wyznacznikiem dla magicznego świata gier przez następne dekady jeśli nie wieki, przedstawiam Państwu perłę w koronie knurpasa, czyli Ukryj zawartość Kentucky Route Zero TV Edition i nie, nie myślcie sobie, że żartuję. Za pierwszym razem nie poznałem się na geniuszu tego arcydzieła, ale dziś, po aktualnie szóstym przejściu widzę, że za każdym razem odkrywam nowe rzeczy, żeby tylko wspomnieć o postmodernistycznym, transcendentnym, antykapitalistycznym przesłaniu. Life is strange tez chcialem podac, ale wyszło na ps3, nie brało udziału w poprzedniej generacji?
Opublikowano 27 marca 20223 l Nie brało. Chyba jedna z nielicznych gier przy której się prawie popłakałem. Szkoda, że później wjechał im Netflix do łbów i mocno obniżyli loty. Edytowane 27 marca 20223 l przez SlimShady
Opublikowano 27 marca 20223 l Autor 8 minut temu, Shen napisał: Life is strange tez chcialem podac, ale wyszło na ps3, nie brało udziału w poprzedniej generacji? 2015, więc już jak najbardziej ósma generacja. Choć wyszła jednocześnie również na siódmą.
Opublikowano 27 marca 20223 l 20 minut temu, Kmiot napisał: 2015, więc już jak najbardziej ósma generacja. Choć wyszła jednocześnie również na siódmą. To musze dopisac. Jeszcze Firewatch mi sie przypomniał, najlepszy symulator chodzenia.