Skocz do zawartości

Temat ogólny.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Trzy sloty dla RE, w tym dwa dla samych rimejków?

Nie za dużo?

Słucham Państwa.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 31,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Powiem Wam, dziwne uczucie. Tak wstać rano w sobotę i uświadomić sobie, że nie mam już kolejnej rundy do uruchomienia. Z plebiscytami ruszaliśmy pod koniec września 2021, więc minęło już 10 miesięcy,

• Jedna z moich ulubionych er gamingu, ciężko będzie wytypować 10. Oczywiście dostępne wszystko z NESa bo umówmy się jak cała lista gierek na ten system to cała również te po 1990 bo już wyżej kilka gie

Opublikowano

Predzej dałbym RE3, które z pierwowzorem ma niewiele wspólnego, niż dlc do U4.

Opublikowano

Ja nie wiem czy w ogóle jest sens dodawać DLC, bo np sam Wiedźmin mógłby zająć 3 sloty. 

Opublikowano
  • Autor

To nie dlc. Nie wymaga nawet posiadania U4.

Bardziej spinoff.

Poza tym zgarnęło 4 nominacje i według niektórych jest nawet lepszą grą, niż U4.

Uszanujcie to, tak jak inni szanują Waszych kandydatów.

Jeszcze nie zaczęliśmy wyrzucać indyków od GearsUpa (a było ich ponad 100), więc luźna guma, miejsca powinno wystarczyć dla wszystkich istotnych reprezentantów. Jednak każde 3 sloty dla cyklu należy przedyskutować, bo to już przywilej.

a propos DLC, to DriveClub Bikes to co to?

Opublikowano

Dla dodatków zawsze można zrobić oddzielne głosowanie, byłoby sprawiedliwe. 

Opublikowano

Jak dziewictwo to dlc do u4 to re3 to dlc do re2 i to niezbyt dobre :reggie: 

Opublikowano

RE3 R nie na liście? To troche niepoważne. 

Zarówno w oryginale jak i w remake trójka rozszerza seria a nie rozwala na łopatki. Jednak to zajeisty Resident który zmiata chociażby takie LL. 

Pobudka Pany!

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak:

Jeśli Uncharted miałoby nie dostać drugiego slota, to RE tym bardziej nie dostanie trzeciego. Bo dlaczego miałoby?

Dwa sloty to zawsze była norma i nie widzę powodu, by wyrzucać grę z 4 nominacjami.

Dyskusji podlega tutaj jedynie to, czy RE zasługuje na trzeciego slota.

"A bo Uncharted ma dwa sloty" nie jest argumentem.

Wiele serii ma dwa sloty. Żadna nie ma trzech.

Opublikowano
4 minuty temu, Kmiot napisał:

Wiele serii ma dwa sloty. Żadna nie ma trzech.

W takim razie nominuję remaster Uncharted 2 z PS4 :nosacz3:

i proszę go zestawić w pierwszej rundzie z RDR 2 :nosacz3:

Opublikowano
36 minut temu, Kmiot napisał:

a propos DLC, to DriveClub Bikes to co to?

Osobna gra z motorami zamiast aut.

Opublikowano

No nie moja wina że Capcom w tej generacji tak dostarczył.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kmiot napisał:

• Niohy dość duża szansa na obie. Tak twierdzi ankieta.

A to nie będzie przypadkiem overkill? Nioh2 wystarczy, to jest po prostu lepsza jedynka. To już lepiej FF14 Realm Reborn wsadzić, bo gra do dziś rozwijana i nietypowy gatunek ( MMORPG).

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, LiŚciu napisał:

No nie moja wina że Capcom w tej generacji tak dostarczył.

Sega dostarczyła pięć Yakuz, a jakoś nikt nie myśli o wrzucaniu na listę wszystkich.

8 minut temu, aph napisał:

To już lepiej FF14 Realm Reborn wsadzić, bo gra do dziś rozwijana i nietypowy gatunek ( MMORPG).

No ale piszą, że FF14 debiutowało na PS3, a to że jest rozwijane do dzisiaj niespecjalnie powinno nas interesować, skoro oceniamy bazowe gry.

Więc tutaj mamy niejasność i nie wiem jak to potraktować.

Opublikowano

A to nie jest tak że kompletnie wyebali do śmietnika bazową wersje i praktycznie zrobili wszystko od nowa? Zresztą co ja się tu będę dla jakiegoś mmo produkował :[

Opublikowano
Teraz, Kmiot napisał:

No ale piszą, że FF14 debiutowało na PS3

gra komputerowa z gatunku MMORPG wydana przez Square Enix w 2013 roku na platformy PlayStation 3, PlayStation 4 oraz komputery z systemem operacyjnym Windows. Oryginalny tytuł, Final Fantasy XIV wydany w 2010 roku spotkał się z negatywnym odbiorem, a Square Enix postanowiło stworzyć nową grę przez inny zespół deweloperski. Początkowo nazywana „Version 2.0” gra otrzymała nowy silnik, fabułę i ulepszony system serwerów do gry

Opublikowano
  • Autor

Wiem, byłem na Wiki i to co mnie najbardziej interesuje, to ta kwestia:

Data wydania PlayStation 3, Windows:
27 sierpnia 2013

PlayStation 4:
14 kwietnia 2014[1]

Osiem miesięcy, więc dość znacząco. 

To tak jakbyśmy teraz mieli Ghost of Tsushima liczyć już do 9 generacji.

Opublikowano
2 minuty temu, Kmiot napisał:

To tak jakbyśmy teraz mieli Ghost of Tsushima liczyć już do 9 generacji.

Ghost of Tsuhima na PS5 ma podtytuł Directors Cut, iirc. Dalej podtrzymuję swoje stanowisko.

Opublikowano
16 minut temu, Pupcio napisał:

A to nie jest tak że kompletnie wyebali do śmietnika bazową wersje i praktycznie zrobili wszystko od nowa? Zresztą co ja się tu będę dla jakiegoś mmo produkował :[

Na ps3 wyszło już to poprawione, dodatki tez były, nie wiem jak te najnowsze. Gra powinna byc w poprzedniej generacji

Opublikowano
21 minut temu, Kmiot napisał:

Sega dostarczyła pięć Yakuz, a jakoś nikt nie myśli o wrzucaniu na listę wszystkich.

To troche jakby porównywać Dynastie do True Detective - można, ale po co?

Opublikowano
  • Autor

Po to, że zasada dwóch slotów dotyczy każdej serii.

Możemy zrobić wyjątek, bo robiliśmy to już wcześniej, potrzebujemy solidnego punktu zaczepienia, a nie argumentów w stylu "wyjebcie drugie anczarted, a zamiast tego dajcie trzeciego residenta, bo to fajna gierka, a anczarted jest niefajne". 

Obie gry są fajne, ale problem w tym, że Residentom skończyły się sloty, a Unczartedom nie.

Opublikowano
54 minuty temu, Kmiot napisał:

Dyskusji podlega tutaj jedynie to, czy RE zasługuje na trzeciego slota.

Remake 2 i siódemka wystarczy. 

Opublikowano

RE2 Remake to dla mnie 10/10. W trójkę dopiero zamierzam zagrać ale jeśli rzeczywiście jest tak ograniczona zawartością i mało rozwojowa względem 2ki, to raczej nie ma co marnować slota. Analogicznie byłoby w przypadku U4 i Legacy, gdzie Legacy jest po prostu DLCkiem (patrząc realistycznie mimo, że to osobne wydanie).  

Opublikowano

nie wiem czy ktoś wymieniał, ale myślę że taka jedna gra z cyferkami 1886 też musi się znaleźć w plebiscycie 

Opublikowano

Chyba nie ma potężnie ocenianego Dreams. Nikt sobie nie zrobił w nim własnych gier?

Opublikowano

Jeśli tylko znajdzie się ktoś, kto w nią grał i mu się spodobała to na pewno ja nominuję. 

Dreams robiło głównie furorę na listach prawdy Yetiego w CW ze względu na średnią na meta, ale niestety chyba nie znalazła wielu fanów na forumku. Taka specyficzna produkcja.