Skocz do zawartości

The Best of Trzecia Generacja.

Who's the best? 49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Power Blade vs. Monster in My Pocket

• Power Blade
    • Monster in My Pocket
  2. 2. Bucky O'Hare vs. Castlevania III: Dracula's Curse

• Bucky O'Hare
    • Castlevania III: Dracula's Curse
  3. 3. Downtown Special Kunio Kun's Historical Drama! vs. The Legend of Zelda

• Downtown Special Kunio Kun's Historical Drama!
    • The Legend of Zelda
  4. 4. Digger T. Rock vs. Gradius

5. 5. Batman: The Video Game vs. Binary Land

• Batman: The Video Game
    • Binary Land
  6. 6. Fantastic Adventures of Dizzy vs. Gun Nac

• Fantastic Adventures of Dizzy
    • Gun Nac
  7. 7. Super Robin Hood vs. Salomon's Key 2

• Super Robin Hood
    • Salomon's Key 2
  8. 8. Super Mario Bros. vs. 3 Eyes

9. 9. Tennis vs. Gun Smoke

10. 10. Rygar vs. Samurai Pizza Cats

11. 11. Bomberman 2 vs. Battletoads

12. 12. Exitebike vs. Ninja Gaiden III

13. 13. Eliminator Boat Duel vs. Mario Bros

• Eliminator Boat Duel
    • Mario Bros
  14. 14. 1942 vs Zen: Intergalactic Ninja

15. 15. Adventure Island 3 vs. Kid Icarus

16. 16. Circus Charlie vs. Mighty Final Fight

• Circus Charlie
    • Mighty Final Fight
  17. 17. Metroid vs. Popeye

18. 18. Young Indiana Jones Chronicles vs Bugs Bunny Crazy Castle

• Young Indiana Jones Chronicles
    • Bugs Bunny Crazy Castle
  19. 19. Jackal vs. Ultimate Stuntman

20. 20. Last Action Hero vs. Spider-Man: Return of the Sinister Six

• Last Action Hero
    • Spider-Man: Return of the Sinister Six
  21. 21. Mega Man 2 vs. Nigel Mansen World Championship

• Mega Man 2
    • Nigel Mansen World Championship
  22. 22. Tetris vs. Double Dragon II: The Revenge

• Tetris
    • Double Dragon II: The Revenge
  23. 23. The Guardian Legend vs. Choujin Sentai - Jetman

• The Guardian Legend
    • Choujin Sentai - Jetman
  24. 24. RoboCop vs. Mappy

25. 25. Pac-Man vs. Felix the Cat

26. 26. B-Wings vs. Tom & Jerry (and Tuffy)

27. 27. Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters vs. Chip & Dale Rescue Rangers

• Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters
    • Chip & Dale Rescue Rangers
  28. 28. Kunio Kun No Nekketsu Soccer League (Goal 3) vs. Contra

• Kunio Kun No Nekketsu Soccer League (Goal 3)
    • Contra
  29. 29. Little Mermaid vs Go! Dizzy! Go!

30. 30. Dr. Mario vs. Road Fighter

31. 31. Metal Gear vs. Castlevania

32. 32. Battle City vs. Nightshade

33. 33. Toxic Crusaders vs. Zelda II: The Adventure of Link

• Toxic Crusaders
    • Zelda II: The Adventure of Link
  34. 34. Tiny Toon Adventures vs. Shatterhand

• Tiny Toon Adventures
    • Shatterhand
  35. 35. Micro Machines vs. Punisher

36. 36. Prince of Persia vs. Big Nose Freaks Out

• Prince of Persia
    • Big Nose Freaks Out
  37. 37. Nekketsu! Street Basket: Ganbare Dunk Heroes vs. Yie-Ar Kung Fu

• Nekketsu! Street Basket: Ganbare Dunk Heroes
    • Yie-Ar Kung Fu
  38. 38. Flintstones: The rescue of Dino & Hoppy vs. Super Mario Bros. 3

• Flintstones: The rescue of Dino & Hoppy
    • Super Mario Bros. 3
  39. 39. Darkwing Duck vs. Mike Tyson's Punch-Out

• Darkwing Duck
    • Mike Tyson's Punch-Out
  40. 40. Big Nose the Caveman vs. Widget

41. 41. Kirby's Adventure vs. Rollergames

• Kirby's Adventure
    • Rollergames
  42. 42. Legend of Kage vs. Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project

• Legend of Kage
    • Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project
  43. 43. Dragon Quest vs. Arkanoid

44. 44. Donkey Kong vs. Jurassic Park

45. 45. Willow vs. Captain Tsubasa Vol II

46. 46. Adventures in the Magic Kingdom vs. Ike Ike! Nekketsu Hockey-bu

• Adventures in the Magic Kingdom
    • Ike Ike! Nekketsu Hockey-bu
  47. 47. Metal Gear 2: Snake Revenge vs. Blaster Master

• Metal Gear 2: Snake Revenge
    • Blaster Master
  48. 48. Adventure Island vs. Duck Tales

49. 49. Boulder Dash vs. Ice Climber

50. 50. Snake Rattle'n'Roll vs. Duck Hunt

• Snake Rattle'n'Roll
    • Duck Hunt
  51. 51. Duck Tales 2 vs. Crystalis

52. 52. Super Contra vs. Double Dragon 3: Sacred Stones

• Super Contra
    • Double Dragon 3: Sacred Stones
  53. 53. Bionic Commando vs. Jackie Chan's Action Kung Fu

• Bionic Commando
    • Jackie Chan's Action Kung Fu
  54. 54. Wild Gunman vs. Ninja Gaiden

55. 55. Ghost 'n Goblins vs. Terminator 2: Judgement Day

• Ghost 'n Goblins
    • Terminator 2: Judgement Day
  56. 56. James Bond Jr. vs. Captain America and The Avengers

• James Bond Jr.
    • Captain America and The Avengers
  57. 57. Final Fantasy vs. Panic Restaurant

58. 58. Batman Returns vs. Hook

59. 59. Wrecking Crew vs. Zombie Nation

60. 60. Little Nemo: The Dream Master vs. Gremlins 2: The New Batch

• Little Nemo: The Dream Master
    • Gremlins 2: The New Batch
  61. 61. Battletoads vs Double Dragon vs. Ferrari Grand Prix Challenge

• Battletoads vs Double Dragon
    • Ferrari Grand Prix Challenge
  62. 62. Home Alone 2 vs. River City Ransom

63. 63. Shadow of the Ninja vs. Bad Dudes

64. 64. Street Fighter 2010 vs. Ikari Warriors

• Street Fighter 2010
    • Ikari Warriors

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 01.10.2021 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Raczej jutro, bo jest kilka starć gdzie przewaga to jeden głos.

• Odpowiedzi 107
  • Wyświetleń 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj o północy zamyka się ankieta, więc jutro jak najbardziej postaram się podsumować i wrzucić kolejną rundę.

Według mnie najlepiej będzie po prostu w miejsce tej ankiety wrzucić kolejną, a obecną usunąć, bo chyba nie ma możliwości jej jakkolwiek "zarchiwizować" dla potomnych, zresztą nie wiem, czy jest w ogóle sens. Oczywiście oficjalne wyniki będą podane w drabince, z tym że w niej nie będzie można podejrzeć kto na co głosował, będzie tylko goły "procentaż".

Myślałem, żeby jakoś zarchiwizować kto na co głosował, ale to też raczej zbędny trud. Ogólnie jak ktoś chce mieć dowody na papierze, to od północy można printscreenować.

Opublikowano

Ja bym zrobił osobny temat na każde głosowanie. Możesz dać same ankiety bez komentarzy jak chcesz, ale dobrze będzie mieć wgląd do wcześniejszych.

Opublikowano

Popieram.

No i jakim cudem na liście zabrakło tego cuda? :frog:

Tak, wiem, mogłem dać swoje propozycje. No, ale że nikt tego nie zaproponował?:dunno:

Edytowane przez Luqat

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Zapadły pierwsze decyzje. Co tam się wydarzyło podczas gali?

• Początkowe walki nie obfitowały w spektakularne rozstrzygnięcia. Zarówno Castlevania 3 jak i Legend of Zelda łatwo rozprawiły się ze swoimi rywalami, choć ta druga miała odrobinę trudniejszą przeciwniczkę z racji kultu, jakim otoczone są u nas gry z Kunio Kunem. Ale nawet on nie sprostał elfowi w zielonym kubraczku.
  • W piątym starciu przewidywałem większe tarapaty Batmana, bo Binary Land często gościło na wszelakich składankach w rodzaju 168 in 1 i spodziewałem się, że popularność symetrycznie kierowanych pingwinków, które dążą do zbliżenia cielesnego zrobi swoje. No, ale widocznie Batmanowi fanów też nie brakuje.
  • Co tam dalej? Jedyny słuszny Dizzy łatwiutko, podobnie Super Robin Hood, nad czym osobiście lekko ubolewam, bo Salomon's Key 2 pożarł mi dłuuugie godziny. Żegnaj przyjacielu.
  • Czterech użytkowników najwyraźniej nienawidzi Super Mario Bros., bo głosowali przeciwko temu arcydziełu kodu. I to na jakieś 3 Eyes xd Potrzebujecie Panowie jakiegoś solidniejszego arsenału, by powalczyć.
  • Tennis pięknym smeczem strącił z głowy kowbojski kapelusz Gun Smoke'a.
  • Bomberman 2 na finiszu wyprzedził Battletoads, a na dwie godziny przed zamknięciem ankiety między Exitebike i Ninja Gaiden 3 był remis. Ostatecznie skryty atak z cienia zapewnił Ryu Hayabusie zwycięstwo. Co fach, to fach.
  • Circus Charlie walczył dzielnie na swojej piłce, ale nie sprostał Might Final Fight. I w sumie dobrze, bo CC to była zjebana gra, choć trochę sentymentu do niej miałem.
  • Metroid nie bez problemów rozprawił się z Papajem i umówmy się, że byłoby zaskakujące, gdyby wynik był inny.
  • Kolejny faworyt, czyli Mega Man 2 przeszedł się po zwłokach Nigel Mansen World Championship i nawet się nie potknął. 
  • Tetris rzutem na taśmę wywalczył zwycięstwo jednym głosem, choć na dwie godziny przed północą przegrywał z Double Dragon 2 również jednym głosem. Ktoś tutaj postanowił uśpić przeciwnika.
  • Choujin Sentai - Jetman dość łatwo poległ z The Guardian Legend. Osobiście mnie to dziwi, ale może gdyby Jetman nazywał się Power Rangers, to wiecej użytkowników spojrzałoby na niego przychylnym okiem.
  • Mappy po bolesnej porażce z przeciwnikiem podczas wywiadu jeszcze skołowany zapytał tylko " co on kurwa, Robokop?"
  • Pac Man zjadł kota Felixa i choć doceniam dokonania Żółtej Kulki, to jednak Felix dał mi swego czasu więcej przyjemności. No, ale sierściuch trafił poważnego rywala.
  • Chip i Dale w sumie zaskakująco łatwo roznieśli w pył całą ekipę Wojowniczych Żółwi (w wydaniu Tournament Fighters), a Contra na każdy cios Kunio Kuna odpowiadała dwoma własnymi, więc Goal 3 szybko żegna się z turniejem.
  • Jak już było powiedziane - niektórzy wolą bawić się jajkami (Go! Dizzy! Go!) nawet jeśli są nieatrakcyjne, niż zająć się muszelkami wraz z atrakcyjną, rudowłosą Arielką, która - przypominam i spoiluję - na koniec odzyskuje nogi. Poza tym to była świetna, przyjemna gra, ale ludzie się po prostu na tym nie znają najwidoczniej.
  • Metal Gear vs. Castlevania to była atrakcyjna para, ale ostatecznie pan Belmont lekko się pocąc łatwo pokonał rywala.
  • Battle City vs. Nightshade? Czołgi kurwa. Przeciwnika ponoć do teraz wydrapują z gąsienic.
  • Zelda 2 choć uważana na profanację pierwszej części, to i tak rozprawiła się z pretendentem o pseudonimie Toxic Crusaders. Co marka, to marka.
  • Animki i Mikro Maszyny nie okazały litości dla, kolejno, Shatterhanda i Punishera.
  • Książę Persji do końca drżał o wynik (na dwie godziny przed metą miał zaledwie głos przewagi), ale ostatecznie to on zachował zimną krew i wygrał trzema głosami nad jaskiniowcem na deskorolce (z jednym kołem). 
  • Kunio Kun koszykarz ratuje honor rodu Kunio Kunów i wygrywa z Yie-Ar Kung Fu.
  • Ubolewam nad wynikiem Freda Frintstone'a, ale kiedy w pierwszej rundzie trafiasz na Super Mario Bros. 3 to musisz się liczyć z porażką.
  • Darkwing Duck nokautuje w szóstej rundzie Punch Outa.
  • Prostota (Arkanoid) okazała się lepsza od skomplikowanych taktyk (Dragon Quest).
  • Donkey Kong przeturlał beczkę po nieprzytomnym Parku Jurajskim (*).
  • Kunio Kun hokeista już czuł na plecach oddech Adventures in the Magic Kingdom, ale rywalowi ostatecznie zabrakło kondycji na ostatniej prostej. Kunio awansuje jednym głosem.
  • Metal Gear 2 pomścił Metal Geara 1 (podtytuł Snake's Revenge zobowiązuje) i wygrywa kosztem Blaster Mastera.
  • W pojedynku tuzów platformówek Duck Tales łatwo wygrywa z Adventure Island.
  • Snake Rattle'n'Roll oraz Crystalis dzierżą dumne miano gier, na które oddano najmniej głosów (po 3). Pogromcami okazały się Kaczki (Duck Hunt i Duck Tales 2).
  • Super Contra wygrywa z Double Dragon 2, więc w drugiej rundzie mamy dwie Contry i żadnego Double Dragona.
  • Jackie Chan przegrywa z Bionicznym Kommando, a Ninja Gaiden wygrywa z Dzikim Rewolwerowcem.
  • Final Fantasy łatwo wygrywa ze starym kucharzem z Panic Restaurant, a ja jestem ciekaw ilu głosujących na FF go przeszło :<
  • Powracający Batman również w swoim drugim wcieleniu rozkwasił mordę przeciwnika i Hooka czeka długa rehabilitacja.
  • Kooperatywa BattleToads i Double Dragonów zmiażdżyła Ferrari Grand Prix Challenge. Przeciwnik wciąż nie odzyskał przytomności.
  • Gdyby głosowanie odbywało się w okolicach Wigilii, to Home Alone 2 pewnie by wygrało. A tak Kevin musi uznać wyższość Kunio z River City Ransom.
Opublikowano

Bucky O'Hare, Samurai Pizza Cats, Flinstones, Jurassic Park do piachu w pierwszej rundzie :frog:

Opublikowano
2 godziny temu, Kmiot napisał:

Zapadły pierwsze decyzje. Co tam się wydarzyło podczas gali?

• Początkowe walki nie obfitowały w spektakularne rozstrzygnięcia. Zarówno Castlevania 3 jak i Legend of Zelda łatwo rozprawiły się ze swoimi rywalami, choć ta druga miała odrobinę trudniejszą przeciwniczkę z racji kultu, jakim otoczone są u nas gry z Kunio Kunem. Ale nawet on nie sprostał elfowi w zielonym kubraczku.
  • W piątym starciu przewidywałem większe tarapaty Batmana, bo Binary Land często gościło na wszelakich składankach w rodzaju 168 in 1 i spodziewałem się, że popularność symetrycznie kierowanych pingwinków, które dążą do zbliżenia cielesnego zrobi swoje. No, ale widocznie Batmanowi fanów też nie brakuje.
  • Co tam dalej? Jedyny słuszny Dizzy łatwiutko, podobnie Super Robin Hood, nad czym osobiście lekko ubolewam, bo Salomon's Key 2 pożarł mi dłuuugie godziny. Żegnaj przyjacielu.
  • Czterech użytkowników najwyraźniej nienawidzi Super Mario Bros., bo głosowali przeciwko temu arcydziełu kodu. I to na jakieś 3 Eyes xd Potrzebujecie Panowie jakiegoś solidniejszego arsenału, by powalczyć.
  • Tennis pięknym smeczem strącił z głowy kowbojski kapelusz Gun Smoke'a.
  • Bomberman 2 na finiszu wyprzedził Battletoads, a na dwie godziny przed zamknięciem ankiety między Exitebike i Ninja Gaiden 3 był remis. Ostatecznie skryty atak z cienia zapewnił Ryu Hayabusie zwycięstwo. Co fach, to fach.
  • Circus Charlie walczył dzielnie na swojej piłce, ale nie sprostał Might Final Fight. I w sumie dobrze, bo CC to była zjebana gra, choć trochę sentymentu do niej miałem.
  • Metroid nie bez problemów rozprawił się z Papajem i umówmy się, że byłoby zaskakujące, gdyby wynik był inny.
  • Kolejny faworyt, czyli Mega Man 2 przeszedł się po zwłokach Nigel Mansen World Championship i nawet się nie potknął. 
  • Tetris rzutem na taśmę wywalczył zwycięstwo jednym głosem, choć na dwie godziny przed północą przegrywał z Double Dragon 2 również jednym głosem. Ktoś tutaj postanowił uśpić przeciwnika.
  • Choujin Sentai - Jetman dość łatwo poległ z The Guardian Legend. Osobiście mnie to dziwi, ale może gdyby Jetman nazywał się Power Rangers, to wiecej użytkowników spojrzałoby na niego przychylnym okiem.
  • Mappy po bolesnej porażce z przeciwnikiem podczas wywiadu jeszcze skołowany zapytał tylko " co on kurwa, Robokop?"
  • Pac Man zjadł kota Felixa i choć doceniam dokonania Żółtej Kulki, to jednak Felix dał mi swego czasu więcej przyjemności. No, ale sierściuch trafił poważnego rywala.
  • Chip i Dale w sumie zaskakująco łatwo roznieśli w pył całą ekipę Wojowniczych Żółwi (w wydaniu Tournament Fighters), a Contra na każdy cios Kunio Kuna odpowiadała dwoma własnymi, więc Goal 3 szybko żegna się z turniejem.
  • Jak już było powiedziane - niektórzy wolą bawić się jajkami (Go! Dizzy! Go!) nawet jeśli są nieatrakcyjne, niż zająć się muszelkami wraz z atrakcyjną, rudowłosą Arielką, która - przypominam i spoiluję - na koniec odzyskuje nogi. Poza tym to była świetna, przyjemna gra, ale ludzie się po prostu na tym nie znają najwidoczniej.
  • Metal Gear vs. Castlevania to była atrakcyjna para, ale ostatecznie pan Belmont lekko się pocąc łatwo pokonał rywala.
  • Battle City vs. Nightshade? Czołgi kurwa. Przeciwnika ponoć do teraz wydrapują z gąsienic.
  • Zelda 2 choć uważana na profanację pierwszej części, to i tak rozprawiła się z pretendentem o pseudonimie Toxic Crusaders. Co marka, to marka.
  • Animki i Mikro Maszyny nie okazały litości dla, kolejno, Shatterhanda i Punishera.
  • Książę Persji do końca drżał o wynik (na dwie godziny przed metą miał zaledwie głos przewagi), ale ostatecznie to on zachował zimną krew i wygrał trzema głosami nad jaskiniowcem na deskorolce (z jednym kołem). 
  • Kunio Kun koszykarz ratuje honor rodu Kunio Kunów i wygrywa z Yie-Ar Kung Fu.
  • Ubolewam nad wynikiem Freda Frintstone'a, ale kiedy w pierwszej rundzie trafiasz na Super Mario Bros. 3 to musisz się liczyć z porażką.
  • Darkwing Duck nokautuje w szóstej rundzie Punch Outa.
  • Prostota (Arkanoid) okazała się lepsza od skomplikowanych taktyk (Dragon Quest).
  • Donkey Kong przeturlał beczkę po nieprzytomnym Parku Jurajskim (*).
  • Kunio Kun hokeista już czuł na plecach oddech Adventures in the Magic Kingdom, ale rywalowi ostatecznie zabrakło kondycji na ostatniej prostej. Kunio awansuje jednym głosem.
  • Metal Gear 2 pomścił Metal Geara 1 (podtytuł Snake's Revenge zobowiązuje) i wygrywa kosztem Blaster Mastera.
  • W pojedynku tuzów platformówek Duck Tales łatwo wygrywa z Adventure Island.
  • Snake Rattle'n'Roll oraz Crystalis dzierżą dumne miano gier, na które oddano najmniej głosów (po 3). Pogromcami okazały się Kaczki (Duck Hunt i Duck Tales 2).
  • Super Contra wygrywa z Double Dragon 2, więc w drugiej rundzie mamy dwie Contry i żadnego Double Dragona.
  • Jackie Chan przegrywa z Bionicznym Kommando, a Ninja Gaiden wygrywa z Dzikim Rewolwerowcem.
  • Final Fantasy łatwo wygrywa ze starym kucharzem z Panic Restaurant, a ja jestem ciekaw ilu głosujących na FF go przeszło :<
  • Powracający Batman również w swoim drugim wcieleniu rozkwasił mordę przeciwnika i Hooka czeka długa rehabilitacja.
  • Kooperatywa BattleToads i Double Dragonów zmiażdżyła Ferrari Grand Prix Challenge. Przeciwnik wciąż nie odzyskał przytomności.
  • Gdyby głosowanie odbywało się w okolicach Wigilii, to Home Alone 2 pewnie by wygrało. A tak Kevin musi uznać wyższość Kunio z River City Ransom.

O takie podsumowanie nic nie robiłem...

@Kmiotwychodzisz na wyżyny zajebistości!

Opublikowano

Za przegraną "Życia Które Znajdzie Sposób" z Małpą rodem z Kioto, ktoś powinien okazać się beneficjentem przynajmniej symbolicznego wjazdu na chatę - ewolucja bywa bezlitosna.

Edytowane przez ciwa22